Komentari

firsttwilight.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • First Twilight

    Dragi moj !

    Evo konačno nastavka. Trebalo mi je znam, no nadam se da će opravdati.

    Par napomena: Nadam se da ste do sada shvatili kako je moja glavna junakinja u Hrvatsku došla iz Amerike, mislim da sam tu bila dosta jasna, njen prvi jezik, automatski je dakle engleski. Za potrebe radnje nisam mogla/htjela izbjeći engleski pa se unaprijed ispričavam svima koji imaju problema sa prijevodom. Samo pošaljite mail i ja vam uzvratim prijevodom.

    Sve (ovo čitajte podcrtano) napisano ima svoju svrhu i razlog i bit će s vremenom pojašnjeno. No isto tako nije sve napisano u isto vrijeme i doslovno - pa tko shvati, shvati tu vam ne mogu puno pomoći.

    Jednu sam rečenicu ukrala G. G. Kayu (ovim se putem, s dubokim poštovanjem, odričem prava na nju)

    Krimmy, pusa velika !

    Kaia

    avatar

    18.06.2008. (14:24)    -   -   -   -  

  • Gabriella

    Jao...koje jedinstvo emocija...ja sam oduševljena, toliko vjerno doživljavam ovu Anne kao da je zbilja živa. Dakle bez riječi sam :P
    Toliko prestrašena u isti mah se bori sa svojim osjećajima ohrabruje se, prisjeća života tuguje...
    "Ta ja sam potomak princeze i ratnika ! A takvi ne padaju na koljena pred problemima ! Pa čak ni pred davno izgubljenim rođakinjama spremnim da ih progutaju. Naravno da mogu, probati. "
    ovo mi je tako lijepo!-samu sebe čupa, ohrabruje! Kaia da te ne znam (a mislim da te znam lol) rekla bih da si ovako nešto doživjela pa da nam na osnovu iskustva pričaš. Ta retorička pitanja, poređenja, metafore, negdje čak i hiperbole zaokružuju u prelijepu cjelinu ovaj drugi dio priče.
    Ova djevojka koja je došla pred nju, iznenađenje i ljutnja sve je dobro opisano, zatim kontrast emocija i djela kada je shvatila da je pogriješila....
    Uz to na svakom koraku - skoro drugom tu su predivni opisi prirode, vjerno opisani-lijepe Istre.Žudim u idućem postu za opisima interijera da si mogu predočiti i unutrašnjost ove kuće, ali naravno tih opisa ovdje manjka sa razlogom.
    Na zadnjem dijelu moram ti priznati ispustila sam suzu (tko je kriv kad tak dobro opisuješ)-a nije tako previše ni tužno, šta će biti kasnije-potok suza. Emocije bake i Anne koja je nakon mnogo godina sreće su prekrasni. Jedva čekam reakciju čovjeka koji je davao podršku baki (djed ja se nadam)
    "Jesen života ih je dotakla. Oboje. Lica kao i tijela pripadala su osobama treće životne dobi. Nisam mogla, zapravo znala procijeniti točno godine, no starost je bila očita. Kao na zalazu… Energija koja je zračila iz njih govorila je suprotno, oni sigurno nisu bili spremni na odlazak, bilo kakve vrste. Pogotovo u ovom trenutku."-ovo tako vjerno opisuje stanje ljudi "treće životne dobi" kako kažeš...

    "I ništa više nije bilo potrebno. Pitanja i značenja izgubila su svrhu. Negdje iz daljine, iz mraka šume začuo se vučji zov, jedinstven i stravičan u svojoj ljepoti, kao potvrda bezvremenosti trenutka. Vjetar je odnekud zapuhao jače, a ja sam u jednom trenutku naslutila, više nego osjetila još jedan par ruku u zagrljaju, snažnih, no ne manje drhtavih – kao naklon na kraju priče, kao točka na i - i krug se zatvorio. Onako kako je oduvijek trebalo biti. "-lol, ovo me podsjetilo na nešto hehe, tkao prelijepo opisano. Tačno se sada tamo nalazim i osjećam taj vjetar...ahh...lol
    U idućem postu svakako čekam jedva opis interijera i još radnje, kao i dijaloga koji nadam se neće manjkati. Ponekad mislim ne bi ispalo loše kada nakon rečenice dvoje učesnika dijaloga nema objašnjenja -samo da teku dvije rečenice-tri same a onda objašnjenje. Ali naravno nemam stvarno neke kritike kada je ovo super. U svakom opsi i rečenici naziremo veliko iskustvo i savršenost dočaravanja amtosfere. O kako sam oduševljenja, sorry što sam malo filozofirala :P-naježila sam se od ovih divnih opisa!
    veliki kiss
    A.-jedva čekam nastavak!!

    avatar

    18.06.2008. (15:15)    -   -   -   -  

  • First Twilight

    Hvala Azra, strašna si !

    Jako mi je drago da sam uspjela, kako kažeš dočarati Annu, no (LOL) nije stvarana po mojoj osobnosti (smijem li dodati - nažalost.)

    začuo se vučji zov, jedinstven i stravičan u svojoj ljepoti, pa i bila je namjera da podsjeti - poveže, podosta će se toga u buduće nadovezati...

    Prekrasan kom. Veliko hvala. I samo ti filozofiraj i dalje ,ja ti se hranim s tim *cereka se*

    Kaia

    avatar

    18.06.2008. (15:57)    -   -   -   -  

  • Shadows

    Polako, gotovo neprimjetno me uvlačiš sve dublje i dublje u priču i osobnost glavnog lika. Još uvijek hvatam i navikavam se na stil, pokušavam si složiti slike likova, ignorirati ono malo što znam o samoj priči (ili puno, ovisi kako gledaš :D) da se spriječim u stvaranju ishitrenih zaključaka. (što je prilično teško :D)
    Još uvijek nisam potpuno doživjela Annu (svjesna sam da to nisam ni mogla do sad, btw, imam osjećaj da će ovo biti jedna od onih priča koje su najbolje kad ih po drugi put čitaš nakon što si jednom došao do kraja :D) Dosadašnji dojam je da mi je zanimljiva, do neke mjere me intrigira i sviđa mi se što mi ne upada ni u jednu generalizaciju pa ju imam prilike upoznati postepeno i bez vanjskih utjecaja :)
    Baka me naravno oduševila, i isčekujem da upoznam ovu kako-se-zove mladu rođakinju.

    Istra mi je potpuno poznata (budiš mi nostalgiju za domom :( ) i kao po običaju opet sam si radnju smjestila na točno određeno mjesto - točno odreženu čistinu i polja koja su šumom odvojena od glavne ceste - one iste na kojoj je ono odmorište koje sam zadnji put zamislila.

    Jedina zamjerka je da si me malo pogubila na samom početku ali brzo sam se snašla :D

    Do sljedećeg nastavka :)
    Rhin

    avatar

    18.06.2008. (22:19)    -   -   -   -  

  • Dalila

    Dakle, ovolika količina teksta, a ja sam ju dva puta pročitala !

    Nemam riječi, odlično !

    Kad je nastavak ?

    avatar

    19.06.2008. (08:37)    -   -   -   -  

  • First Twilight

    Moram priznati da me ovo jako ugodno iznenadilo i ne mogu ne pitati - kako si došla do bloga ?

    Kaia

    avatar

    19.06.2008. (08:43)    -   -   -   -  

  • ravenna

    odlično je, stvarno nemam pojma što da drugo kažem
    pozdrav

    avatar

    19.06.2008. (15:22)    -   -   -   -  

  • boombar

    ajme..genijalno!!!!

    avatar

    20.06.2008. (12:56)    -   -   -   -  

  • Shadows

    Tigana, od svojih ne znam koliko stranica, sa likovima s kojima prođem cijelu knjigu, me ne uspije rasplakati, a tvojih par rečenica s apsolutno nepoznatim likovima - uspije mi izmamiti suze *uzdah*. Što je s obzirom u kakvom sam raspoloženju bila dok sam čitala, apsolutno nevjerojatno. *miracle*

    ''Oh…anđele moj…'' isprekidanim glasom je rekla i zatim '' …dobrodošla kući. ''


    Aww, ovo mi je tako posebno...

    Inače sam primjetila da pišeš onako kako bi netko pisao knjigu - u svakome pokretu postoje detalji i za svaki pokret postoji objašnjenje i opis. Inače bih bila oduševljena, no sad mi je jednostavno pomalo previše. Dok čitam - uživim se i uživam u tome. No idući dan kada sve to promotrim s neke druge strane i složim si sažetak dobijem jedan nepuni događaj - Anne je došla iz Amerike u Hrvatsku i putem se zamalo pogubila zbog kvara u busu. Našla ju je očito neka njena rođakinja i odvela doma.
    Za takvo što treba jako često pisati da bi priča u narednu godinu dana stigla negdje :D ... Ništa morat ćeš češće pisati =D =P

    Što bih u tom slučaju osobno promijenila? Izrezala višak emocija sve do onoga trenutka kada su počele razgovarati u automobilu.

    Inače imam problema s navikavanjem na tvoj stil pisanja - uhvatim se kako zaneseno zurim u neku rečenicu dok mi je pred očima slika opisanog, a nakon nekog vremena se trgnem i pogodi me neka realnost. Dosadašnja situacija koliko je neobična, toliko je i realno prikazana. Moguće da si odabrala takav način kako bi nam približila u početku Anne i sve što se dogodilo, no ne brinem da ćeš ti pretjerati u realnosti pa te neću ni upozoravati na to *makesnosence*

    Imam dojam da smo u to kratko vrijeme saznali jednako malo koliko i puno o Anneinom životu. Recimo već znam njena razmišljanja, pomalo i uviđam kakva je kao osoba no još uvijek nisam naletjela na njeno puno ime, ili na ime rođakinje *grin* Možda nisam jedina ovdje koja se zanese.

    Ono što mi daje djelu neki sasvim sasvim poseban štih je to što Anne nije perfektni govornik hrvatskog jezika i što je to istaknuto. Ne znam zašto no to mi je fenomenalan detalj (kao i dio na engleskom) - daje veliku posebnost. Molim te nemoj ga u budućnosti zapustiti!

    Vt, L.

    avatar

    20.06.2008. (15:23)    -   -   -   -  

  • banshee

    Kaia, prekrasno je.
    L. nisi jedina sto se tice zanesenog zurenja u ekran.
    Ne znam sto da ti kazem. Prica je tako lijepo napisana, oni prelijepi opisi, razmisljanja, pa moja trazenja smisla tvojih recenica u djelovima gdje jos ne znamo o cemu se radi - predivno. Stvarno sam se 'unijela' u pricu.
    Ugodno sam se iznenadila kada sam vidla u kojem je smjeru prica otisla od prvog dijela. Zamisljala sam to drugacije dok sam pokusavala dokuciti o cemu ce se prica raditi i tko je ona djevojka. Ali tvoje su zamisli puno zanimljivije (:

    "''Oh…anđele moj…'' isprekidanim glasom je rekla i zatim '' …dobrodošla kući. '' Ljubav koja se caklila u njenim očima, dok je to drhtavo izgovarala potopila me, prelila se preko mene, kao more. Jednostavno i lako – nikada, nikada nije bilo upitno.

    I ništa više nije bilo potrebno. Pitanja i značenja izgubila su svrhu. Negdje iz daljine, iz mraka šume začuo se vučji zov, jedinstven i stravičan u svojoj ljepoti, kao potvrda bezvremenosti trenutka. Vjetar je odnekud zapuhao jače, a ja sam u jednom trenutku naslutila, više nego osjetila još jedan par ruku u zagrljaju, snažnih, no ne manje drhtavih – kao naklon na kraju priče, kao točka na i - i krug se zatvorio. Onako kako je oduvijek trebalo biti."

    Ovaj mi je dio najbolji, nesto prekrasno. Pogotovo zadnje dvije recenice.
    Jedva cekam vidjeti kako ce se prica dalje razvijati!

    avatar

    21.06.2008. (17:44)    -   -   -   -  

  • mags

    Kaia, što da ti kažem. Piši brže, jer sam se dobrano navukla. Pusa!

    avatar

    23.06.2008. (15:29)    -   -   -   -  

  • *..Guardian Angel..*

    Preeeeedobro

    avatar

    27.06.2008. (14:13)    -   -   -   -  

  • *..Guardian Angel..*

    iako mi neke stvari nisu jasne...

    avatar

    27.06.2008. (14:13)    -   -   -   -  

  • *..Guardian Angel..*

    al budem ja to skontala

    avatar

    27.06.2008. (14:13)    -   -   -   -  

  • *..Guardian Angel..*

    hh...ajd pozz...piši još

    avatar

    27.06.2008. (14:14)    -   -   -   -  

  • Krimmy

    Sve sam ti rekla uživo :-), a sad imam pitanje- kad će nastavak??

    avatar

    17.07.2008. (09:15)    -   -   -   -  

  • The Heart of Ice

    Procitah oba nastavka i mogu iskreno reci da mi se jako svidja i blog i prica i stil pisanja! Ono kad sam prvi put video kolicinu texta pomislio sam da nema sanse da to procitam, predugacko je, a takvi postovi u 99% slucajeva ispadnu dosadni. Ali kad sam poceo da citam, nisam mogao da stanem...Opisi i dogadjaji su se nizali, i ja eto zatekoh sebe kako sam procitao ceo post-onako sa uzivancijom :) . Nijednog trenutka mi nije postalo dosadno, niti mi se previse zakomplikovalo, bas mi je onako bilo super. Stil pisanja mi je jako originalan, i predobar mi je . Pises veoma dobro, i umes lepo nizati dogadjaje, uvesti citaoca u misli i osecanja likova. Ima jako puno opisa i prideva, ali nisu preforsirani, sto je takodje dobro.
    Zaista, ma koliko se trudio nemogu naci nijednu zamerku! Nadam se da ces ovako nastaviti pisati...

    Michael

    P.S.:Dobila si muskog citaoca :P

    avatar

    23.07.2008. (02:55)    -   -   -   -  

  • Shadows

    Post (:

    avatar

    25.07.2008. (02:04)    -   -   -   -  

  • Gabriella

    novi post =)

    avatar

    06.08.2008. (11:00)    -   -   -   -  

  • la.tua.cantante.

    evo bilo bi vrijeme da komentiram iako sam pročitala post odavno.
    predivno pišeš...opisi,osjećaji,ma sve..predivno jednostavno :D

    l.t.c.

    p.s. kad će nastavak?

    avatar

    13.08.2008. (12:33)    -   -   -   -  

  • Shadows

    Kaić srećo, baci se na pisanje novog posta.. Da ja imam što za čitati i da ti konačno možeš naš pročitati :p

    avatar

    27.08.2008. (19:50)    -   -   -   -  

  • The Heart of Ice

    Da, Kaia sta je ovo?? Gde je novi post???

    (Da li se ja smem javljati s obzirom na stanje moga bloga?XD :P )

    avatar

    18.09.2008. (23:46)    -   -   -   -  

  • Gabriella

    Ja bih novi post =)

    avatar

    21.09.2008. (17:03)    -   -   -   -  

  • °°...Twilight freak...°°

    Ej...
    Wow... Koji post...
    Nisam ga čitala,ali blog je savršen...
    Svrati...
    Bye...

    avatar

    26.09.2008. (21:44)    -   -   -   -  

  • Sumrak, Linkin Park i frendovi

    WOW
    Opisi su mi... WOW
    odličan blog
    priča još bolja....
    jedva čekam nastavak

    i_like_bloodsucking

    avatar

    27.09.2008. (00:23)    -   -   -   -  

učitavam...