Komentari

mojpotok.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Finči

    Ovako, prije jedno xy, sedam, osam, deset godina na Zarečkom se je pojavilo jedno deblo na kojem su se klinci uživali igrat. Penjat se na njega, padat i tako dalje. Ovisi koliko je velika splav i u kakvom je stanju, ali sigurno kao sadržaj da nije loše da se nabavi. Ako imaš kakvu fotku molim te pošalji mi na mail. Samo ako će ta splav izgledat kao ona kućica s valikim slovom A i služit tome da ljudi ne poštuju ekosistem Zarečkog, onda ne hvala.
    Inače, ovaj je blog simpatičan. koristim priliku da pitam ako je netko od šetača slučajno vidio mobitel Samsung, kojeg sam pogubio 4.5. na Međunarodni dan pješačenja Istarske županije i ujedno 28. obljetnicu najvećeg sina naših naroda i narodnosti.

    avatar

    16.05.2008. (08:28)    -   -   -   -  

  • lisandra

    Potrebno je vidjeti splav i znati mu dimenzije da bi odredili da li će smetati na Krovu. Ali ako je splav bio u morskoj vodi definitivni sam protiv toga.

    avatar

    16.05.2008. (10:08)    -   -   -   -  

  • Martin

    Slažem se da bi trebalo vidjeti kakav je splav - materijal, izgled, veličina.
    Dok je u skladu s izgledom ambijenta - OK.

    avatar

    16.05.2008. (12:42)    -   -   -   -  

  • olimpiakos

    ja sam protiv splava i bilo kakvih pomagala,igračaka,mislim da je ljepota zarečkega u tome da je kakav je,ne vidim razloga za postavljanjem bilo čega.forši neki ima kakov ruzinavi brod pa bi ga donira na zarečki ha ha

    avatar

    16.05.2008. (17:21)    -   -   -   -  

  • carrie

    prešturo je opisano,trebali bite malo više napisat u takvu obavijest za koju želite da se glasa.. viva zarečki!

    avatar

    18.05.2008. (17:27)    -   -   -   -  

  • arbo

    Da se podsjetimo: Zarečki je do prije desetak godina izgledao potpuno drukčije i obližnjim je selima( i dijelu građana Pazina) služio kao deponij.Nakon puno truda i nekoliko većih eko akcija odrađenih od kraja 90-tih pa sve do danas, napokon se može reći da je Zarečki krov više-manje čist i trebat će isti takav (ako ne i veći) trud da čist i ostane.To je glavni razlog zbog kojeg sam jako osjetljiv i oprezan u vezi bilo kakvih intervencija na prostoru Zarečkog krova.I sa ekipom "partijaša"sam se zakačio oko drvene nadstrešnice jer smatram da joj tamo nije mjesto i da najgrublje uzurpira prostor te daje povoda i drugima da počnu na taj način svojatati Zarečki krov.Najnoviji primjer je "Čehov" na potoku.Poglavarstvo je dalo odobrenje filmskoj ekipi za snimanje ali se bojim da nije osiguralo nikakav nadzor niti unaprijed dobilo neki detaljniji plan snimanja .Kada sam prije par dana došao na Zarečki vidio sam radove na barakama i par ispiljenih stabala.Do tog trenutka informacija o snimanju na Zarečkom činila mi se OK pričom ali kada sam vidio ekipu s motorkom u akciji bez nadzora promijenio sam mišljenje.Manifestacija koju i ja zajedno s još nekolicinom prijatelja ui prijateljica organiziram na potoku je "Vaterpolo turnir".Tada svu opremu,šatore,golove,smeće itd. pokupljamo odmah po završetku turnira i na potoku ne ostavljamo apsolutno ništa i smatram da je to jedini ispravan način.Čak se i ćikovi pokupe. Ista pravila vrijede i za ostale sportske manifestacije na potoku (budeli,koloture...).Sve se uklanja neposredno poslije održavanja.

    Koliko Zarečkom i klincima koji tamo dolaze treba pokrpani i rashodovani splav to je pitanje.Pretpostavljam da vole Zarečki i njegov ambijent kao i ostali.Ako dolaze bez roditelja, onda također pretpostavljam da imaju bar 12-13 godina i da kuže više nego mi mislimo i baš zato mislim da bi oni mogli bit nova generacija ekološki osvještene ekipe koja će na isti način kao i mi u zadnjih desetak godina čuvati Zarečki i Potok ubuduće.Pogotovo ako vide naš primjer i dobiju informacije kako je to bilo prije samo desetak godina i na šta bi na potoku trebalo paziti.Ako ne onda ćemo za 10 godina na Zarečkom imati aqua park lokalnog lovatora s inox ogradama i bambus barom i fast foodom. Ovo nije zajebancija,nažalost ima ekipe koja već razmišlja o sličnim "projektima".
    Zato pomalo s splavom.Pogotovo jer se nigdje ne spominje ni koliko bi bio na potoku,tko bi o njemu vodio brigu itd.
    Drugačije bi bilo da neka udruga preuzme odgovornost i u nekom određenom preiodu organizira konkretno događanje npr.školu plivanja i da se splav nakon toga ukloni. Ovako mi se čini da će se splav tamo dofurat i koristit dok je u plovnom stanju ( a trenutno nije) i nakon toga bit ispuhan na Zarečkom dok se ne obavijesti "Usluga" i odpelje ća .Poluraspuhan veliki splav može bit i opasan za klince u vodi pa i o tome treba razmišljat.
    Na tridesetak minuta vožnje od Pazina ima masu bazena i aquagana tako da to nije problem.A vero ni teška potriba.

    Pozdrav ekipi!

    avatar

    22.05.2008. (02:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...