Komentari

inovator.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • meridijan16

    A jel bi se to dalo namontirati na plafon?

    avatar

    01.05.2008. (23:50)    -   -   -   -  

  • topla voda

    Cool ideja. Japanci već rade na tome da takvo što ubace u dućane sa visokom modom. Ako uspiju šoping će nekim damama oduzeti po pet puta više vremena. A zamisli da već imaš to i na webstranici nudiš ljudima sprobavanje odjeće poznatih svjetskih marki. Oni npr tebi pošalju sliku sa parametrima (visina,težina,struk) a ti njima fotomontažu kako b izgledali u čemu već žele. I odabrane proizvode šalješ poštom na kućnu adresu. Po povoljnijim cijenama nego u dućanu naravno.

    Meni bi dobro došao zoom da provjerim ima li karijesa na šestici i sedmici :)

    avatar

    02.05.2008. (12:02)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ...nije loša ideja...a copyright?

    avatar

    03.05.2008. (12:03)    -   -   -   -  

  • kvarc

    Opet meni nešto palo na pamet, a nemam di drugdje napisat, pa ću ti to ovdje spljačekirat, među komentare za nešto kompletno nevezano.Dakle, radi se poboljšanoj verziji gips ploča, i to takvih koje bi trebale imati odlična izolacijska svojstva a malu debljinu. Radilo bi to na principu vakuma iliti termosice. Svaka od ploča bila bi podjeljena na gomilu kvadrata standardnih širina (veća širina kvadrata, bolja izolacija, manja širina, lakša montaža i veća fleksibilnost pri istoj) debljine oko centimetar u kojima se nebi nalazilo gotovo ništa!Svima su dobro poznata izolacijska svojstva vakuma, pa o tome neću duljiti. Prednosti ima nekoliko: - genijalna izolacija znači malen gubitak u toplini kuće (veeeelika ušeta na duge staze)- mogu se koristiti umjesto fasade (vjerojatno bi vrlo kul izgledalo)- može se koristiti za unutarnju izolaciju- zvučna izolacija bi također bila odlična (zvuk kroz vakuum ne ide)- smanjila bi se potrošnja kvadrature na zidove (eventualnim napretkom ništa drugo nebi trebao ni imati na zidovima osim takvih, ali malo debljih ploča - znači kao neke montažne kuće ali s nevjerojatnim svojstvima izolacije, građenih po principu lego kocki)Neznam koliko je teško izraditi tako nešto ali brijem da bi definitivno bila novost na tržištu. Malo sam prosurfo i nisam našao ništa slično.

    avatar

    05.05.2008. (21:22)    -   -   -   -  

  • topla voda

    Bravo,kvarc.
    ideja je super.sad nadi sponzora koji ce izraditi 100-njak metara kvadratnih
    takvih ploca i isprobaj na nekom kucerku. Pa ako zbilja tako djeluje kreni u komercijalu.

    avatar

    06.05.2008. (22:31)    -   -   -   -  

  • bonus

    Dobra ideja, ali prije svega drago mi je da si se opet bacio na pisanje!

    Bonus

    avatar

    06.05.2008. (23:02)    -   -   -   -  

  • kvarc

    Mozda prvo patentirati umotvorinu? Neznam kako to ide ali mislim da je to dosta skupo. Ako neko ima nesto iskustva s patentiranjem molim neka napise par crtica..

    avatar

    07.05.2008. (02:06)    -   -   -   -  

  • kvarc

    Naravno, cim sam postao taj komentar, odma sam nasao link na ovom blogu koji takve stvari pojasnjava :)

    avatar

    07.05.2008. (02:11)    -   -   -   -  

  • Moje inovacije

    Ola kvarcmarine, svaka cast! :) Ako oces, nazvrljaj neki malo veci tekstic o tome, pa cu ti objaviti. Ma mozes i neke slikice skicirati, pa cemo i sa slikicama. :) Kako ti je topla voda reko, isprobaj to u praksi, meni se ideja jako svidja, dapace, to bi bilo jako korisno i za duple prozore (recimo, ja vec vidim primjenu toga u dvoranama za koncerte koje su u prometnim sredistima - recimo Hrvatski Glazbeni Zavod u Zagrebu ima velikih problema u vezi prometne buke). :)

    A onako usput, mislim da bi mogo staviti linkove na neke ustanove koje se bave patentima.

    avatar

    07.05.2008. (11:00)    -   -   -   -  

  • kvarc

    probat cu ideju malo razradit i skicirat. Taj dodatak s prozorima je isto dobar, treba ga uzet u obzir.

    avatar

    19.05.2008. (17:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...