Komentari

malenicavecernji.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Elektra design

    Kako nekome osuda okoline može biti iznad djeteta?

    avatar

    18.04.2008. (15:56)    -   -   -   -  

  • tomy108

    A kada će se mediji ugledati na profesionalizam i prestati besramno, bezrazložno i neargumentirano napadati Crkvu? I što bi to trebalo značiti da o pedofilima svećenicima možemo svakodnevno čitati u novinama??? To što mediji 2 slučaja protežu 10 godina, to je njihova stvar.

    avatar

    18.04.2008. (19:17)    -   -   -   -  

  • jedna mala tipkovnica

    Ajde sad ovaj tekst nas naslovnicu !!!

    To te ja pitam ...pa nemože zbog manjine stalno bit prozivana većina ...

    I nije točno da Crkva u Hrvata to nije osudila ...
    Dajte , malo pažljivije čitati izjave Biskupa,a ne samo trčati za senzacijama!

    avatar

    18.04.2008. (22:09)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Ovakav post ti baš i nije trebao ...
    Istina JE da je slučaj koji je procesuiran OSUĐEN od strane RKC u Hrvatskoj !

    U Hrvatskoj RKC je uradila puno dobrih stvari, počev od škola, bolnica, vrtića ...

    Ima tema lijepih, pozitivnih ... zašto ne istražiš malo npr, što su radile i što rade časne sestre po bolnicama, vrtićima, školama ... kako i tko je čuvao i očuvao nacionalni identitet, pismo, jezik zadnjih 60-tak godina, koje su bile prve gimnazije u na području Hrvatske, tko su bili predavači ... ima tema koje bi vrijedile da se s NJIH OBRIŠE PRAŠINA, da ugledaju svjetlo !

    avatar

    19.04.2008. (16:03)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Mene samo zanima imate li vi vrli komentatori DJECU? I kako biste reagirali da se vašoj djeci tako nešto dogodi? Ili biste slegnuli ramenima i rekli - tako je Bog htio.... Znači osuđivanje pedofilije je senzacionalizam? Pedofilije ima na žalost svuda oko nas. Ne samo u redovima Crkve nego i u školama, dječjim domovima, pa i samim obiteljima. SVAKOG pedofila treba prozvati i javno kamenovati, bio on učitelj, susjed, odgajatelj ili svećenik. Papa je konačno povukao pravi potez, ali zašto mu je trebalo toliko vremena? Ili se više neke stvari ne daju poesti pod tepih pa je morao reagirati?
    Nitko ne osporava Crkvi sve ono što nabraja Promatram, razmišljam. Ali zar je Crkva nedodirljiva pa se ne smiju spominjati i loše stvari koje se u njenim redovima dešavaju?
    I zar je došlo vrijeme kada sa strahom šaljemo svoju djecu u vrtiće, škole, crkve?
    Moje dijete je moja svetinja. I ništa mi od njega nije važnije. Mislim da je zlostavljanje djece ipak malo veći grijeh od prozivanja krivaca za to. Djeca su naše najveće blago i naša budućnost. I ako većina razmišlja ovako kao neki pojedinci ovdje onda je zaista došlo vrijeme za smak svijeta.

    avatar

    20.04.2008. (17:30)    -   -   -   -  

  • jedna mala tipkovnica

    Windfucker's sister@ Moje je bolesno dijete učiteljica zatvorilai ostavila mraku da plače do besvijesti ! - Znate učiteljici je došlo i pukla ju je žuta minuta ...

    Tko će se meni ispričat zbog tog i zbog toga jer mi djete već dvije godine zbog njihova zataškavanja ne ide u školu?I to da viodiš izmotavanja ...čudo jedno !

    Pa eto ... ne osuđujem zbog toga sve učitelje i sve škole i sve ostalo...Hoću da se onaj tko je odgovoran sankcionira - a tko nije nek ne ispašta zbog toga!

    Pošteno?

    avatar

    20.04.2008. (18:10)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Uvijek su mi "veseli" ovakvi komentari kad taknes u "sveto". "Kad je u "nesvetoj" organizaciji kao sto je Volkswagen pukla afera o par njihovih managera koji su zloupotrebili polozaj i "samo malo" organizirali "zabave" sa (punoljetnim) brazilskim prostitutkama, bilo je drvlja i kamenja i prodike o moralu koliko hoces. I sa strane crkve. A radilo se samo o par ljudi, makar, nazalost, u biznisu prilicno uobicajenoj korupciji seksom. Zamisli da se radilo o tisucama djece kao sto je to slucaj u ovoj svetoj organizaciji? Ako je zaista sveta, onda u njoj ne bi smjelo biti NI JEDNOG takvog slucaja, inace je grijesna, a ne sveta, sve dok se to i slicno tome ne rijesi. I sve dok toga ima, treba upravo u nju upirat prstom. Bez toga, kladim se, ne bi ni doslo do nevjerojatno zakasnjele isprike Pape i svecenici se i dalje samo "premjestali" ili pustali da i dalje "rade svoju "svetu" duznost". Kao sto se i sa mnogo toga u povijesti kasnilo, dok nije zagustilo. Dobro si spomenula grijeh propusta, ako to to nije, sto je onda? Samo da se spomenu cinjenice: preko 13000 zlostavljanja djece od preko 5000 tisuca svecenika samo u USA (informacija ugledni "Spiegel"). Zbog kojih je crkva morala isplatiti cak 2 milijarde dolara ostecenima, a 5 Biskupija zbog toga morale prijaviti bankrot. I onda tu neki "dobri vjernici" traze da sutis jer ti "ovakav post nije trebao" ...

    Uostalom, da li je Crkva, koja se bori za istinu, na pr. objavila taj slucaj u Glasu Koncila i pojasnila zasto je ostala bez 2 milijarde dolara od milodara njenih vjernika? Dok ista itekako zna kritizirati svjetovne medije. Amen!

    avatar

    20.04.2008. (21:06)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Uf, zaboravio: Benedikt se nije ispricao, nego izrazio "osjecaj srama". To je zaobilazni put. Ipak se to jako, jako dugo znalo i cak je isplacena (po "Time"-u vise od jedne milijarde dolara) velika lova obiteljima zrtava za sutnju, a tolika lova ne moze otici bez znanja. "Snap" (Survivors Network of those Abused by Priests) - to je organizacija zrtava - ipak pita Papu kako moze imati osjecaj srama, ako je bivsi bostonski Biskup, unatoc svojih, i od njega samog priznatih grijeha, zataja i propusta, i dalje na vatikanskoj platnoj listi i vrsi visoke duznosti, dok bi iz svake druge firme letio. Toliko o pokajanju, osudi i iskrenoj sucuti sa zrtvama. The show must go on ... ;)

    avatar

    20.04.2008. (23:02)    -   -   -   -  

  • jedna mala tipkovnica

    blogomoljac@ Crkva u Hrvata se nemože ispričati ,a ni sankcionirati ništa u Americi...To je u nadležnosti njihovih biskupa i kardinala.
    I papa se ispričao - i molio sa žrtvama ...daj , bar u ime istinitih informacija učini uslugu sebi pa pročitaj o ovom na više portala ...

    avatar

    20.04.2008. (23:46)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @jedna mala tipkovnica: ... al' bi bar bilo lijepo da se javno i UVJERLJIVO isprica (kako kaze i autorica ovog bloga) za svoje podrucje odgovornosti, ili ne mislis tako? I da ne pusta svoje ocite grijesnike da i dalje rade. Gdje to vidis da sam ja nesto napisao o sankcioniranju Americkih svecenika sa nase strane? Ali bi bilo zgodno informirati u svojim medijima o nekim stvarima o svojoj braci po vjeri, a ne zataskavati godinama i cak desetljecima, dok to ne prokljuve drugi, ipak je to jedna Crkva, nije li? Onako, tek za primjer kako ne bi smjelo biti. Mozda preventivno ;). A sto se tice "istinitih informacija", ja cu ih imati prije nego ti i ne trebaju mi nikakvi portali. Do mnogih informacija ti vjerojatno neces ni doci nit imati pristup izvoru. Jel' ti sad malo jasnije ... ;)

    avatar

    21.04.2008. (00:54)    -   -   -   -  

  • jedna mala tipkovnica

    blogomoljac@ Ako je žrtvama dovoljno - ne kužim zašto je TEBI nedovoljno?

    O informiranju --...recimo , u americi je davno utvrđeno da cjepivo zna izazvati kod neke djece autizam i roditeljima isplaćuju odšetete -a kod nas se još uvijek tvrdi da to nije istina :-)))

    I ne nije mi jasnije - jer se toliki pedofili šetaju po RH i nikoga nije briga ... a svi bi pomeli crkvu!Šta je sa svjetovnim problemima?Tko će se za to ispričati?
    .

    avatar

    21.04.2008. (02:03)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @jedna mala tipkovnica ..... Curo, odakle ti to da je to zrtvama dovoljno? Slabo si informirana. Inace ne bi njihov "SNAP" smatrao da je Papa neuvjerljiv. Ili nisi pazljivo procitala moje predhodne komentare. Sto mislis odakle mi to? Isisao iz prsta?

    Svjetovni problemi? Tesko da ces naci da se tu zataskava pedofilija i da doticni ili odgovorni, kad se sazna, ostanu bez sankcija na platnoj listi. Vrlo tesko. Stvar je u necem drugom. Crkva je institucija kojoj je glavni stup vjera i moral i zato joj se greske zaracunavaju visestruko. Nije li ona ta koja bi htjela biti simbol PRAVE bezgrijesne cistoce i jedinog PRAVOG puta? To ne mozes uporediti niti sa jednom drugom svjetovnom institucijom.

    avatar

    21.04.2008. (03:10)    -   -   -   -  

  • maja

    "Nedavno sam čula od nekih roditelja kako su zabrinuti za svoje djevojčice kojima lokalni svećenik šalje lascivne poruke na mobitel. Posebno ih kaže zabrinjava činjenica da svećenik provodi podosta vremena s tim djevojčicama pa ih čak svojim automobilom zna odvesti i na izlet ,bez znanja roditelja ,zbog čega su oni posebno zabrinuti. Na moj upit jesu li se obratili za pomoć gvardijanu ili biskupu odgovaraju niječno jer se boje osude okoline kao i toga da Crkva neće poduzeti ništa protiv svećenika."

    Ovo je toliko glupo da bi bilo smiješno da nije tragično.
    Ili lažeš ti, ili lažu ti roditelji od kojih si to čula, ili su oni duboko poremećeni. Jedno od to troje mora biti točno.
    Ti si to od njih "čula", prema tome, oni pričaju o tome - pa čije se osude onda boje?
    Hm, da, i to baš idu pričati NOVINARKI, ali im je stalo da se ne pročuje???
    I je li moguće da će radije paziti na dobar glas kod seoske babe Mare i Dane nego zaštititi svoju dječicu od perverznih nasilnika?
    A taj svećenik, on dođe doma, ukrade tu djecu pa ih odvede na izlet?
    I oni mu se ne suprotstavljaju?

    Gle, da je mene kao dijete svećenik strpao u auto i odveo bez znanja roditelja, i da mi je slao kojekakve čudne poruke na mobitel, moj bi ga tata lišio kompletnog zubala. Ne bi išao okolo i jadao se drugima.
    Ako je istina ovo kaj si napisala, tim ljudima treba oduzet djecu. Kreteni.

    avatar

    21.04.2008. (11:39)    -   -   -   -  

  • jedna mala tipkovnica

    blogomoljac@ znači ovako .... u svjetovnom je sve dozvoljeno i normalno ... tamo nije i nemože biti moralnost i etičnost na prvom mjestu - da ne spominjem raznorazne zakone pa ih svi krše?Crkva nemože nikoga prisiliti na ništa - pa ni onog svećenika koji se zavjetovao - opet je na njemu hoće li bit u skladu sa zavjetima ili ne! A ako se nađu dva tri takva pa jedan frugaoga pokrivaju eto ti skalndala ...Ko u civilnom društvu i sa rodijačkim vezama ....nikad isprike,isplate odštete i neznamtijavećčegane!!!

    Toliki atesiti koji prozivaju crkvu - busaju se u svoju moralnost i ljudskost....hm...da nismo možda nešto pobrkali?

    Ovo u svezi pape - ti si mi prva informacija da je papina isprika shvaćena kao - nedovoljo iskreno?Ja čitala nešto sasvim drugo , a i gledala - znaš imam TV sa puno programa ...

    avatar

    21.04.2008. (11:45)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Kako neki uporno i tvrdoglavo ne vide i ne čitaju dalje od svog nosa. Nitko ne kaže da se mora prozivati SVE svećenike i samo i isključivo njih.. Ali kad je pedofilija u pitanju nitko ne smije biti nedodirljiv. Pa ni Crkva. A ne još zataškavati stvari. I onda izići s isprikom kad je problem poprimio tolike razmjere da se više nikako ne da pomesti pod tepih. Učitelji, svećenici, odgajatelji, treneri.... to su ljudi kojima povjeravamo na brigu naše najveće blago - našu djecu. Rat protiv pedofilije nije rat protiv Crkve, učitelja, odgajatelja, trenera....što nikako da shvate pojedini blogeri koji su, što je najstrašnije, i sami roditelji. Nije mi jasno kako jedna majka čije dijete je doživjelo zlostavljanje radije drži prodike o ateistima i vjernicima umjesto da vrišti na sav glas da treba zaustaviti zlostavljanje djece jer ovdje nije bitna ni Crkva ni učitelji nego DJECA. Jer zlostavljač je zlostavljač. I uopće nije bitno kojim krugovima društva pripada. Svako nasilje je za osudu bez obzira na to tko ga je počinio. Lijepo je kad je netko pravi i istinski vjernik. Ali kakav si ti roditelj kad ti je važnije da ti se nitko ne podira u crkvu nego da se zlostavljanje iskorjeni. I nije istina da se samo Crkva proziva. Problem s našom zemljom je što vlada bezakonje, što nitko ne odgovara za ništa. A Crkva prednjači sa zataškavanjem. A vi se sad razgalamite i pišite što hoćete.

    avatar

    21.04.2008. (16:26)    -   -   -   -  

  • jedna mala tipkovnica

    @Windfucker's sister

    Prvo VELIKI UPITNIK?

    O čemu ti ,a o čemu ja ... jesam li ja napisala da je pedofilija OK.?Jesam li napisala da se ne trebaju svi pedofili sankcionirat bez obzira jesu svećenici ili ne ?

    Čovjek bez vjere bi mu otkinuo štogod - a onaj koji je učen da oprašta miu nebi otkinio ništa jer zna da ga svakako čeka poslijednji sud - A sve što njemu napraviš tada radiš sebi i polagat ćeš za to računa.I kako to pojasnit ateisti ?

    Ja samo pokušavam razdvojiti crkvu od čovjeka koji je to napravio ... isto kao i sve ostale učitelje od one koja je moje dijete zatvorila.i imam na to potpuno moralno i zakonsko pravo !
    Vjera me sa druge strane uči da oprostim ... pa jesam - al ću iskoristiti i sva zakonska prava da se zbog nesankcioniranja nebi nekome opet isto dogodilo :-))).

    A zataškava se i tamo i vamo ... al ima ona koja kaže da se zaklela zemlja raju ...

    Pa vi sad izvolite- nastavite dalje ...ja ću samo čitat!

    avatar

    22.04.2008. (01:27)    -   -   -   -  

  • slaven178

    lijepo....ispričao se...oprostite što jebemo djecu ...oprošteno, naravno.
    samo neka mi objasne do kada ćemo trpjeti slike obnažene djece , tu čistu pedofilsku pornografiju i zatupljivati sebe da su to zapravo anđeli?

    anđeli...malo morgen, bacaju se tu drkice na tu debeljuškastu dječicu!

    avatar

    27.04.2008. (21:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...