Komentari

washingtonrocks.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Uvijek za

    Izvrsno objašnjeno. Mislim da naša šira javnost nije upoznata sa dosta stvari koje čine siguran (ako je to moguče) svijet. Također, blatimo bez pravih argumenata, bilo da se radi o Bushu ili nekom drugom. Samo još jedno, otprilike mi je poznat sistem odabira naših vojnika koji odlaze u razne misije u svijet. Dobar je, nitko nikog ne tjera od pretpostavljenih da ide bilo kud van naših granica, vojnici se javljaju sami i još uvijek ima ih više nego je potreba za odlaskom!

    avatar

    14.04.2008. (06:43)    -   -   -   -  

  • bush

    Washington rocks? Jeli to ime za blog? Lose napisano, tekst pun gramatickih gresaka. Maj'store idi se bavi necim drugim, ostavi se corava posla. Pises gluposti po novinama.

    avatar

    14.04.2008. (10:28)    -   -   -   -  

  • spa

    ...vidim i ja da je primjedba o ''prostituciji riječi'' na prošli tekst bila pretvrda. Sad, nakon čitanja ovog novog teksta, vidim da je zapravo riječ o autoru koji jednostavno nema talenta za pisanje. Kako drukčije objasniti činjenicu da netko napiše toliko teksta, a da ne kaže apsolutno ništa (novo), ništa juicy, ništa bitno, ništa snažno. Ili blog nije mjesto na kojem se iznose pametne i bitne stvari - pravo znanje se čuva za knjige itd - ili se niti nema što za reći, a pisati se mora.

    avatar

    14.04.2008. (11:44)    -   -   -   -  

  • štef

    Stari, skoro sve kaj pišeš i ja bi potpisal...Počel sam te čitati prije par mjeseci i ne redovito, ali ovo dosad je zbilja školski kak treba pisati osobne komentare, pa tko voli, nek izvoli.
    U svezi pitanja i odgovora pod 1.)i u Iraku je u to vrijeme bio početak 1.napada, tako da je i to imalo utjecaja na vodjstvo JNA da pripremi i udari nas, procijenili su 'da će to biti propast USA'
    2.)naša vojska je profi-sigurno ih dosta ima koji bi željeli u mirovne misije po svijetu.
    Kaj se tiče pisanja našeg tiska, ono je žuće od najžućih tiskovina zapada na koje se ugledaju i još sve to povezano s komunjarskim (ne utopističkim komunističkim) nasljeđem, nikakve odgovornosti za pisanu riječ, a kad se njima slično dogodi, sačuvaj bože.

    avatar

    14.04.2008. (12:15)    -   -   -   -  

  • gost

    da bi bili kao spomenute četiri razvijene zemlje, ne moramo - paradoksalno - ući u NATO savez. zasto? treba samo zasukati rukave. o toj mentalnoj promjeni se ne govori, a NATO se glorificira kao 'deus ex machina' za jedinu alternativu ka razvoju. ostat cemo u blatu u kakvom jesmo i nista se promjeniti nece ako nastavimo slusati narodne Pašićeve. upravo nas takvi drze tu gdje i jesmo.

    avatar

    14.04.2008. (12:28)    -   -   -   -  

  • speedy

    jebo vas bush u šupak.

    avatar

    14.04.2008. (12:38)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    odlican tekst. inace te citam ali ne komentiram. nemam puno sto dodati. iz tekstova ponesto naucim a misljenja nam se uglavnom ne razilaze.

    avatar

    14.04.2008. (12:46)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Cijenjeni gospodine Klima, najljepše Vas pozdravljam iz Hrvatske i Zagreba, i baš lijepo od Vas što odgovarate na komentare i mišljenja što neki drugi ne rade nego samo ex cathedra postave post urbi et orbi i "tko Vas šljivi", otprilike, kao što je to učinio bivši ministar obrane g. Rončević u predizbornoj kampanji kad je objavljivao postove o NATO-u u smilsu da RH treba pristupiti NATO-paktu, a kadd sam mu postavio pitanje zašto hrvatska vladajuća politika gura Hrvatsku u NATO kada nas 1991. nije zaštitio iako su znali da smo razoružani, nije odgovorio. Nije bilo odgovora kao što nije odgovorio i na pitanja drugih. Evo, Vi ste se već po drugi puta osvrnuli na komentare na Vaš post i to govori pozitivno o Vama, kao što se i iz Vaših postova vidi i iščitava (barem je to moje mišljenje) da su Vam teme zanimljive, a iskreno rečeno, Amerika (SAD) je takva zemlja koja sjaji jako kao Sunce i mislim da je ta zemlja cijelom svijetu zanimljiva, uz to što se ta država još i sama nameće svijetu pa je se nemože ni izbjeći ne zamijetiti ;-) ali iskreno,meni je zanimljiva pa i ozbilljne vijesti iz nje ili analize i komentari i zaključci kao Vaši su neminivno zanimljivi (da živite možda u Bangladešu i od tamo pišete o događajima i politici u Bangladešu, vjerujem da bi interes bio puno manji, što ne znači da je ta zemlja manje vrijedna...) S velikim interesom pratiti ću posebno sve što budete i dalje pisali o predizbornoj kampanji za novog američkog predsjednika.
    Drago mi je da moju kritiku Vašeg posta o Bushevu posjetu Zagrebu niste shvatili kao provokaciju ili kao vrijeđanje, a uvijek mi je žao kad netko vrijeđa i ne argumentira, te se netrebate ispričavati zbog kritike o navodnim Vašim pravopisnim greškama (svi griješe, nema bezgriješnih ljudi) jer nije poanta u tome nego je važno o čemu pišete, a zamjeriti ćovjeku koji godinama živi u inozemstvu da ne piše egzaktno po pravopisu nije okey (kao da mi u Hrvatskoj pišemo super po pravopisu, iako naravno trebalo bit težiti tome ali nismo svi lingvisti:-)
    Cijenim Vaš komentar mog komentara (i komentara drugih ljudi), a volio bih, kad budete imali vremena i volje, komentirati jednom i moj navod o tome da je američka adiministracija pod sadašnjm predsjednikom namjerno krivo ocijenila stanje demokracije u Hrvatskoj, navodeći kako je stupanj demokracije u RH tako visok da zadovoljava strogi kriterij statuta NATO-pakta o stanju demokracije, ljudskih prava i pravne države koje zemlja-kandidat mora ispuniti kao uvjet za pristupanje toj asocijaciji, te zašto se šutke prešlo preko toga kad je Hrvatska u pitanju, jer to ide na štetu nas građana ovdje koji ne uživamo zaštitu pravne države niti osjećamo demokraciju u Hrvatskoj kao Amerikanci u Americi .Na primjer, meni nije normalano da se u Hrvatskoj 17 godina ne može rasvjetliti niti jedno političko ubojstvo, na pr., ubojstvo Milana Levara, ili Ante Paradžika, ili bankara Ibrahima Dedića ili sindikalista Milana Krivokuće ili Reihl-Kira itd., ili da nema krivaca za ratno profiterstvo (osim žrtvene janjadi na nižim razinama), da niti jedna političar u RH ne odgovara ni za što niti zbog ičega, da vlasti štite sve one nekadašnje partizanske zapovjednike koji su 1945. počinili ratni zločin nad hrvatskm zarobljenicima, a vlada SAD nikada se na to nije osvrnula, a 45 godina su SAD znane kao velika i snažna antikomunistička zemlja, a sada je Busha u Zagrebu dočekala cijela svita nekadašnjih ekstremnih ljevičara-komunista i još uvijek aktualnih titoista. Mislim da ulaskom u NATO Hrvati gube šansu da se u Hrvatskoj uspostavi istinska demokracija i pravna država jer ako smo dobili pristupnicu za NATO, a stanje u Hrvatskoj nije na nivou zapadnoeuropskih demokracija i demokracije u SAD onda nećemo to nikada imati, a to je šteta što ostajemo onda kao neka polurazvijena zemlja jer hrvatski branitelji nisu svoje živote u Domovinskom ratu dali da bi danas u Hrvatskoj bilo bijedno stanje u vezi pravne države i demokracije, te slobode medija, jer to smo imali u bivšoj Jugi (ja želim nešto novo, pogotovo u Hrvatskoj, želim pravnu državu i demokraciju). Nije normalno da predsjednika Bushga u Zagrebu (aerodrom Pleso) pozdravi Mesićev savjetnik za nacionalnu sigurnost, Aleksandar (Saša) Perković čiji se otac nalazi na tjeralici Interpola jer ga njemačko pravosuđe traži zbog optužbe za ubojstva hrvatskih emigranata u doba komunizma, a na tlu Zapadne Njemačke itd. Također nije normalno da predsj. Busha pozdravi nekadašnji visoki oficir totalitarne jugokomnunističke tajne službe OZNE, Budimir Lončar, također Mesićev savjetnik itd. Je li američki novinari uopće znaju da u Hrvatskoj nije izvršena lustracija doušnika i zapovjednika nekadašnje Udbe, i da nitko nije pravosudno odgovarao za nijedan zločin iz doba Titove Jugoslavije? Lijep pozdrav, i nastavite sa svojim blogom jer je jako zanimljiv!

    avatar

    14.04.2008. (16:24)    -   -   -   -  

  • komentar

    Kao i uvijek - izvrsno! Argumentirano, pomalo provokativno, s dozom ironije i sale ... uzitak Vas je citati. Na zalost, ponekad nemam vremena redovito citati Washington Rocks pa onda nadoknadjujem i zalim sto se nisam na vrijeme ukljucila u raspravu. Puno hvala sto predstavljate dobrodosao dasak zapadnog novinarskog profesionalizma na hrvatskoj medijskoj sceni.

    avatar

    15.04.2008. (11:32)    -   -   -   -  

  • Wall

    "Washington rocks" za sve koji se tu hrane, stanuju i od njega žive; inače, washington sucks. to biste mišljenje dijelili i sami da ne radite za Voice of AMERICA, da ne živite u Americi, da niste amerikanofil. ovako, vaše je znanje, struka i vokacija stavljena u službu imperijalističke pesnice koja razara čovječanstvo zbog petro dolara, zbog svojih projekcija, svojih prioriteta, čak i kad su oni suprostavljeni većini svijeta. daj bože da netko pametniji naslijedi busha juniroa (a gore, lošije valjda ne može). vidjet ćemo kako će se postaviti prema stvaranju kriza u svijetu i aktivnom učestvovanju u pljački i rušenjima režima, vlada pa i cijelih država.

    avatar

    15.04.2008. (12:56)    -   -   -   -  

  • ok

    SLIKE

    najbolje slike su ove sve rijeke u hrvatskoj

    avatar

    15.04.2008. (21:39)    -   -   -   -  

  • plavuša

    Meni je blog zanimljiv,ponekad dobar,ponekad ne.Pišu ga živi ljudi, neki više,neki manje pismeni.I što onda? Ništa,živi i pusti živjeti.Nismo svi savršeni a nekima to nije ni bitno.

    To što nismo kao četiri razvijene i neutralne države neodlučujemo samo mi (premda bi mi htjeli
    da to mislimo) već i dogovori velikih sila.Nije Švicarska 400g. neutralna zato što to samo hoće,već su se Velike sile dogovorile da to ona bude,jer im treba neki teritorij na kojem mogu u napornim vremenima zajedno sjediti,ali to neznači da dotična država nema jaku vojsku.

    NATO?Profesionalci ima da odrađuju posao ako treba i u Kandaharu,a političari u zemlji.Građani bi trebali o tome na referendumu ali neće jer im političari, to neće omogučiti.
    I bilo bi ljepo da su samo jedan nosač poslali na dvanaest milja ispred Dubrovnika u rujnu 91.
    Vjerujem da bi neke stvari bile drugačije...

    avatar

    15.04.2008. (21:58)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Iz perspektive zemunskog Hrvata, Hrvatska je zemlja mojih snova. Naravno da ju je bilo teško dobiti, što mnogi danas (namjerno) zaboravljaju, ali kad je već tako...
    Lijepi pozdrav iz Zemuna!

    avatar

    16.04.2008. (20:04)    -   -   -   -  

  • bane

    /Čitatelj priželjkuje da je kolumnista Jutarnjeg lista netko u redakciji prije objave tog komentara pitao – dobro, jeste li vi to negdje pročitali, da li vam je netko o tome pričao? / Samo bih se osvrnuo na ovu tvoju izjavu Bojane. Ne slazem se da pojedini citatelji ista ocekuju da bude provjereno, njima je draze da citaju o "zlom vuku" Americi, americkom "imperijalizmu", "budali" Bushu, "blesavim" Amerima koji niti straznjicu ne znaju obristati nakon nuzde, "debelim" Amerima itd. itd., a sve zbog isfrustriranosti vlastitim zivotima i mislju(na nivou petogodisnjaka) o veselom i ljubavlju opasanom svijetu.

    avatar

    16.04.2008. (23:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...