Komentari

vezenje.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • romantales

    Sjećam se tih sitnih nabora ili faltica na nošnji moje bake. Poslije smo mama i ja prekrojile te naboriće i tu suknju sam nosila nekoliko godina. Sada ju čuvam u ormaru.
    Što se tiče tvoje prijave na blogericu, a zašto ne? Šesti draga, toliko blogova ima na kojima nema 3 pametne riječi, a na tvome ima toliko ljepote i ljubavi za ono čime se baviš!

    avatar

    10.04.2008. (09:54)    -   -   -   -  

  • Klara

    listam malo tvoj lijepi blog i drago mi je da netko piše o našem narodnom blagu
    čestitam na prijavi, moram to malo pogledati
    i hvala ti na pohvalama, odvažila sam se nakon mnogo godina opet pisat stihove,
    i meni je Domjanić jako drag, lijep pozdrav

    avatar

    12.04.2008. (17:13)    -   -   -   -  

  • Mirjana

    Priznajem, s izradom narodnih nošnji prvi put sam se susrela na blogu. Doživljavam to kao vrhunac ručnog rada, nešto što ne radiš kao milje da bi par puta stavio na stol, već nešto u što je utkana ljubav, nešto što će trajati, nešto što će ostati generacijama iza nas.
    Nikad nisam imala priliku jednu takvu nošnju čak ni držati u ruci, opipati je...
    Sigurna sam da se već pod dodirom osjeti njena prava veličina, njena vrijednost i značaj.
    Drago mi je da te netko stavio na blogericu, doista nije bez razloga...

    avatar

    13.04.2008. (22:04)    -   -   -   -  

  • romantales

    Šesti, daj baci oko OVDJE čim sam vidjela najavu pomislila sam na tebe. Ne znam da li bi mogla sudjelovati preko tvog društva, jer ipak treba platiti boravak na Braču, obično sudjeluju oni kojima društva ili udruge plaćaju troškove i onda oni dalje prenose naučeno.

    avatar

    14.04.2008. (22:42)    -   -   -   -  

  • Magical

    Oduševi me kada još negdje vidim ljubav i interes za nošnje,a posebno kada se netko zaista potrudi to naučiti.Ja sam ištikala,iskrojila,sašila za moju kćer nošnju iz moga kraja,još samo bluzu nisam jer ne znam raditi te faldice na ramenima.Imam uzor bakin oplećak,ali mi nema tko pokazati žabice.poslikat ću to što sam do sada napravila i objaviti na Magical.bloger.hr.

    avatar

    15.04.2008. (09:14)    -   -   -   -  

  • sestincanka

    @ romantales- Hvala ti za obavjest. Raspitat ću se. Baš ne vjerujem da bih mogla dobiti plaćeno. Sad ću biti neskromna ali što se tiće izrade šestinske nošnje mislim da bih prije ja mogla njih naučiti nešto nego oni mene. Tamo će biti vjerojatno i radionice tkanja, e a to je već nešto.
    @ Magical- Jako mi se dopada to što radiš, jer pratim tvoj blog. Poslat ću ti kako se rade žebice.
    Hvala svima ostalima.

    avatar

    15.04.2008. (10:08)    -   -   -   -  

  • romantales

    Iskreno, ja sam i mislila da se povežeš s organizatorima i eventualno ponudiš suradnju, a uz put iskoristiš priliku da poradiš na tkanju, zlatovezu ili onome što te zanima.

    avatar

    15.04.2008. (10:31)    -   -   -   -  

  • nymphea

    ma, ja bih tebe prijavila na Filozofski na odsjek za etnologiju da ti njima održiš koje predavanje, pa da iz prve ruke, a ne iz literature vide što je tkanje, izrada narodne nošnje i očuvanje tradicijskog blaga. Već sam ti rekla da ti se divim, nakon što sam tvoje radove imala u rukama još i više i poštujem taj tvoj trud i entuzijazam - klanjam se do poda!! Do sljedećeg susreta i neke sunčane kave - puno te pozdravljam!

    avatar

    15.04.2008. (22:29)    -   -   -   -  

  • ljerka

    Stalno pokušavam pisati ti komentar ali nikak ne uspijevam.No tvrdoglava kakva jesam ipak probavam.Zakaj si iznenađena s prijavom na blog vidi se da se tvoji radovi cijene.Pa i stvarno su predivni .Šteta što je malo žena ostalo da se time bavi.To tisuću puta ponavljam no meni se ipak čini da idemo naprijed.Naime ima nekih naznaka pa vidjet čemo.Što se pa ti9če težine rada vjerujem i sama sam dva dana u nock downu jewr sam se na malo tvrđem materijalu piknula u jagodicu i čitav mi je prst plavi.....Proći će ,a ti samo naprijed.Slušamo se i čitamo se.Ljerka.....

    avatar

    17.04.2008. (22:02)    -   -   -   -  

  • drenka

    Kako ti ja volim ove vezove na nosnje.Super su mi. Da je model kosulje malo moderniji ja bi ovaj vez nosila na sebe svaki dan.

    avatar

    06.05.2008. (21:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...