Komentari

neazess.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • blog Sadašnjeg trenutka

    Ne mogu vjerovati da imas novi post!!?!
    Super ti je post - bas mi se svidja.
    I ja bih se slozio sa tim tvojim frendom - nadam se da ces cesce objavljivati postove pa makar i ne imali 10 stranica i makar bili totalno nestruktuirani (sto god to bilo). :-) :-) :-)

    avatar

    07.04.2008. (17:54)    -   -   -   -  

  • ludlud

    *tup na dupe* Novi post? *dugo trljanje očiju*

    avatar

    09.04.2008. (19:49)    -   -   -   -  

  • borgman

    prešla na moju "vjeru"? Tako brzo! Potpuna asimilacija :-)))
    Upravo tako. Što god napravili iako je to NAMA važno ,u "globalu", i "totalnom zbroju" NIJE BITNO. Sustav je predviđen za održavanje života, a naš emotivni život se nalazi u jednom drugom segmentu te računice. Segment VOLJE, potpuno druga dimenzija za kontrolu energije.
    Energija "OSTAJE ISTA, ali naša VOLJA pravi "valove" u tom sustavu. A kada još imaš "sreće" (sposobnost integracije) pa "zajašeš val"... onda se događaju "čuda" (efekt je puno veći nego kada si pojedinačni lik ograničen samo svojim sposobnostima)...
    i kad imaš namjeru odgovoriti na mail? :-))))))))

    avatar

    09.04.2008. (22:37)    -   -   -   -  

  • jupi

    Odgovorite sebi: što su BRAIN WASHING, što su SAPUNICE, što je VIRTUAL REALITY !!!
    Osim što netko na tim produktima zarađuje lovu, ima li i koje su posljedice konzumacije ovih programa medijskog entertainmenta na individualnom i sociološkom planu ???
    Je ste li vidjeli prije 3-4 godine dokumentarac na HRT-u o nestalih 1 000 000 japanskih tinejdžera. Nisu nestali, naravno, nego su se zatvorili u svoje sobe u roditeljskim stanovima i neprestano samo igraju igrice ! Uopće ne izlaze vani iz svojih soba nego samo primaju hranu od svojih roditelja na vrata sobe i zatrpavaju se odpadom.
    Znate li što je to NLP (Neuro Lungage Programing), i tko ga sve koristi i u koje svrhe.
    Eto, dakle, ja nikako ne mislim da su SIMSI bezopasni i da se ništa ne događa. I stagnacija je proces !!!
    Sve je to zapravo BRAIN WASHING čije posljedice odlično odgovaraju raznim AGENDAMA, a ne radi se samo o industriji zabave i zaradi novca !!!
    Pogledajte na HRT-u emisiju NORA-FORA za djecu, nažalost, i malo je analizirajte sa stajališta NLP-a.
    Primjetit će te da su svi animirani likovi u toj emisiji za djecu oživljeni tako da imaju minimalne pokrete, ali neprestano pulsiraju !
    A znate li kako mozak pamti i kako se ponaša na pulsirajuće video informacije. Ponaša se skoro hipnotički vezano i pamti ih 100 puta trajnije (barem u djece) nego video informacije normalnog (nepulsirajućeg) toka, ako one imaju određene frekvencije pulsacija (inače bi bile traumatične).
    itd. itd. itd. ... zahtijevalo bi široku biheviorističku analizu za koju ovdje nije prostor, pa Vam samo napominjem gore spomenute aspekte, i mislim da nije točno da se "ništa ne događa"!!!

    avatar

    09.04.2008. (23:53)    -   -   -   -  

  • jupi

    Nikako, ali baš nikako, ne prihvaćam tezu da se U STVARI NIŠTA NE DOGAĐA !!!
    Moguće je logički postaviti tezu, npr: da bi, eventualni ONI, koji eventualno, upravljaju/manipuliraju s nama, upravo i htijeli da sebe dovedemo u takav stupanj SPOZNAJNE AMNEZIJE !!!
    Također smatram da su sve naše istine & prirodoznastveni zakoni vrlo vrlo relativnog karaktera i da nikako ne znamo apsolutne istine, a često sebe zavaravamo (naš ego to radi) da znamo bar neke temeljne od njih. I isto tako mislim da su naše relativne istine koje znamo ipak vrlo vrijedne i korisne i potrebne, i nikako nisu za olako odbacivanje iako smo svijesni da su relativne i odstupaju od apsolutne istine.
    I ZATO SMATRAM DA NIKAKO NIJE DOBRO PRIHVAĆATI TEZU - ZAPRAVO SE NIŠTA NOVO NE DOGAĐA KAO ISTINITU.
    Iskreno se bojim da se tu radi o izraženoj AMNEZIJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    avatar

    10.04.2008. (00:12)    -   -   -   -  

  • jupi

    Obavezno pogledati na http://mito.blog.hr video MONARCH ONE !!!!!!!!!

    avatar

    10.04.2008. (00:15)    -   -   -   -  

  • borgman

    @jupi...šta mi napriča :-)

    - brain washing - tehnika razvijena u doba vijetnamskog rata. razvili su je Rusi i upotrijebili na američkim zarobljenicima kako bi ovi nakon puštanja i povratka u USA širili vijetnamsku politiku i ideologiju. Tehnika je u početku bila bez korištenja kemije, ali je trajnost "programiranja" bila ograničena na oko godinu dana nakon čega je slijedio period "ponovnog usvajanja". Većina tehnika koje su američki psihijatri razvijali kao kontramjeru (odmah po povratku ...->u "ludaru") izazivali su nervni slom i trajno oštećenje osobnosti.
    sadašnje tehnike indoktrinacije uključuju i medikamente i hipnozu, pa su efekti brutalniji. Kao i kod svih vrsta mučenja, zapadnjaci u većini stvari "kaskaju" za učiteljima sa istoka, ali pri tome im metodi nisu nimalo "nježnije". Postoji cijeli spektar droga koje se koriste "za promjenu osobnosti"... čiji su preci od dobrog starog valijuma i skopolamina, evoluirali u prozac, rohypnol, i tko zna što već (u ovome nisam "ekspert"). Nuspojava "podsvjesnog programiranja" tehnikom "brain washing" još uvijek je depresija na kraju, pa je radi neispitanosti "lijekova za depresiju" cijela tehnika još uvijek dosta nepouzdana. Što ćeš ljudi NISU brojevi, još uvijek individualno reagiramo na sve podražaje, pa makar i kao individualne ofce!
    VIRTUAL REALITY ??... - ja sam sa svojih 40 godina starosti GAMER, i što sad?
    Pri tome redovno obavljam sve svoje dužnosti, zarađujem za život i pomažem drugima, ali...dobra igrica je dobra igrica, ma što mislili mi o tome :-)
    Nije problem u TEHNOLOGIJI, nego u ljudima. Prije je u ODABIRANJU TEŽEG PUTA bila doza viteštva, ponosa i hrabrosti. SADA SE TEŽI PUT REKLAMIRA KAO GLUPOST! Tu je tajna! Mladoj osobi je kao zamjena ponuđen svijet računalnih igara gdje može svoje ideale, virtualno, prikazati drugima u razumljivom obliku. To u stvarnosti nije moguće!

    SPOZNAJNA AMNEZIJA - popriličan oksimoron. Iako kao riječi dobro zvuče značenje bi bilo Spoznajna (zaboravljanje spoznaje)... nazovimo to ipak AMNEZIJOM :-)
    A vjerojatno si samo ovlaš pročitao i Nein post, jer ona nije rekla kako se u svijetu oko tebe kod tvog djelovanja ne događa ništa!
    Zbroj tih svih događanja, i malog crnca koji umire od gladi, fakira u indiji, i tebe je >0 i konstanta! U globalu se može raditi samo na tome >>0... čime se podiže životna energija na planetu, a sudbina nas malih pojedinaca u 5 000 000 000 je u tome ~=0. U tome je tajna, zato je Religija bajna! Jer je zadraškala Mali ego govoreći mu kako je Velik (o tome ego stalno sanja)...a Nea (a i moja malenkost :-) su "spoznali" kako su (i nisu) bitni :-)))))

    avatar

    10.04.2008. (15:09)    -   -   -   -  

  • neazess

    Za početak - drago mi je da ste još ovdje :-).
    @Berix:I ja bih se slozio sa tim tvojim frendom
    Ja zapravo mislim da bi se ti i taj moj frend jako dobro slagali - znaš, on ti je totalni cooler ;D :D.

    @Ludlud: *tup na dupe* Novi post? *dugo trljanje očiju*
    Da, čuda se događaju. Uostalom, tko to zna bolje nego ti? Da ne znaš - ne bi ih niti vidio ;-)))))).

    @Borgi: prešla na moju "vjeru"?
    Haha, pa uvijek smo ju i dijelili - rekla bih :-)).

    A kada još imaš "sreće" (sposobnost integracije) pa "zajašeš val"... onda se događaju "čuda" (efekt je puno veći nego kada si pojedinačni lik ograničen samo svojim sposobnostima)...
    Da, u tome i leži sva ljepota "ničega".

    i kad imaš namjeru odgovoriti na mail? :-))))))))
    Borgi, ne događa se ništa, vrijeme je iluzija, jedino bitno je; da, imam namjeru i definitivno neću od nje odustati ;-)))). A sad ozbiljno, čim mi se poklopi dovoljno vremena i inspiracije u jednom - kognitivni kapaciteti su nam definitvno ograničeni, no nisam još sigurna čega je to posljedica. Vjerojatno ovaj vikend ;-).

    @Jupi: Voljela bih čuti koje su, po tvom mišljenju, opasnosti koje leže u igricama. No, molim te, pokušaj reći neke "realne" opasnosti, a ne one koje polaze od ideje da bi svijet trebao funkcionirati na određen način, a da pritom nema suvislog objašnjenja te ideje.
    Ja bih se, naravno, ovdje složila s Borgijem i moram ga citirati jer ne znam to bolje reći: Nije problem u TEHNOLOGIJI, nego u ljudima. Prije je u ODABIRANJU TEŽEG PUTA bila doza viteštva, ponosa i hrabrosti. SADA SE TEŽI PUT REKLAMIRA KAO GLUPOST!

    avatar

    10.04.2008. (18:34)    -   -   -   -  

  • neazess

    @Jupi: Zaboravila sam te pitati: možeš li, molim te, pokušati opisati jednu situaciju (ostavljam tebi na volju odakle ćeš ju odabrati) kada se nešto dogodilo? I kakve su bile posljedice toga na sveukupnost ili barem kakve bi mogle biti? Pitam to jer sam iskreno znatiželjna da čujem opis barem jedne takve situacije.

    avatar

    10.04.2008. (20:11)    -   -   -   -  

  • jure

    Nea, kako vidiš najmanje 5 dana nisam otvorio tvoj blog, a jasno ti je i zašto. Drago mi je da si se reaktivirala. A sad nešto i o temi tvog posta. Najblaže rečeno je: NE POZNAM TE TAKVU. Zašto? Priklanjaš se statičnom životu. Takav život je unutar kauzaliteta u kojem je poznat uzrok i posljedica, a to je samo prošlost. Život, Bogu hvala, čini i ona druga strana...budučnost ... a u budučnosti je neizvjesna SUDBINA. Radost življenja je u nadi...isčekivanju sutra koje će donjeti ispunjenje želja sadržane u nadi....i tako iz dana u dan...ne za život danas...TEKUĆI ŽIVOT...već za život sutra... VJEČOST u kojoj će moj JA opstati i ostati budučim generacijama..., Bergman veli...i moja malenkost...i tvoja Nea...
    To ti je ukratko što je život.
    Tvoj segment priče jesu sadašnjost izišla iz prošlosti pravila poznatog kauzaliteta uzroka i posljedice. Pa Jupi skreće pažnju Nikako, ali baš nikako, ne prihvaćam tezu da se U STVARI NIŠTA NE DOGAĐA !!! a Borgman kaže Zbroj tih svih događanja, i malog crnca koji umire od gladi, fakira u indiji, i tebe je >0 i konstanta! U globalu se može raditi samo na tome >>0... čime se podiže životna energija na planetu, a sudbina nas malih pojedinaca u 5 000 000 000 je u tome ~=0. U tome je tajna, zato je Religija bajna! Jer je zadraškala Mali ego govoreći mu kako je Velik (o tome ego stalno sanja)...a Nea (a i moja malenkost :-) su "spoznali" kako su (i nisu) bit
    Jasno da ima još po ovoj temi a to ču ostaviti za posle...ukoliko me ne preduhitriš s novim postom.
    Usput, mogla si nešto i ODGOVORITI na meil

    avatar

    11.04.2008. (16:07)    -   -   -   -  

  • neazess

    @Jure i Jupi: Ne mogu se oteti dojmu da ste donekle pogrešno shvatili ovaj post - on doista ne upućuje u depresiju ništavila (kako se to može vrlo lako shvatiti jer je donekle izvađen iz konteksta). Njegove osnovne poruke bi trebale biti:
    a) Svi mi, neovisno o tome što smo u životu radili i gdje sve bili, imamo jednaku vrijednost i u načelu smo vrlo slični iako nas ljudi tendiraju svrstavati u ladice koje nas striktno razlikuju.

    b) Niti jedna naša akcija neće dovesti do toga da se dogodi nešto što već nije unaprijed predviđeno prirodnim zakonima svijeta u kojem živimo (to nikako ne znači da mi poznajemo sve te zakone).

    c) Strah je u ovom kontekstu zapravo "uzaludna" emocija (iako sasvim prirodna), koja nas često puta koči u poduzimanju neke akcije zbog pomisli na to što će se dogoditi. Ja poručujem: neće se dogoditi - ništa. I ostajem pri toj poruci. Zašto? Što se dogodilo temeljimo na pozitivnim i negativnim emocijama vezanim uz neki događaj, no dugoročno i na razini sveukupnosti ne može nam se dogoditi ništa što bi nas kao dio cjeline (jer to jesmo) moglo ugroziti ili ugroziti tu cjelinu (što se opet svodi na isto). Na taj način prihvaćanje da se "neće dogoditi niša" može upravo potaknuti aktivnost suprotno Jurinoj tvrdnji.

    Ovim postom nikako ne propagiram pasivnost ili statiku, kao niti aktivnost ili dinamiku - on nema veze s time. Ono što zovemo pasivnost i aktivnost individualna su stvar, a na razini sveukupnosti se i opet ne razlikuju značajno. Naravno - na našoj osobnoj razini da i to od jedinke do jedinke (što mi je baš dalo inspiraciju za neki novi post...:-)).

    Oprosti Jure za mail - ima vas više koji čekate na odgovor, ali kada sam ja na lošoj poziciji popularne Berixove krivulje - onda jednostavno nemam ništa pametno za napisati - kako ovdje, tako i u mailu.

    avatar

    11.04.2008. (18:16)    -   -   -   -  

  • neazess

    @ Uživaj u životu....: (Imaš li neki nick kojim te mogu oslovljavati da ne moram svaki puta ispisivati cijelu ovu rečenicu kad ti odgovaram? ;-))))). Slažem se s tobom :-) - promjena u načinu razmišljanja je velika promjena na našoj individualnoj, pa i grupnoj razini. Da nema nje, ne bi čak bilo niti "iluzije" da se događa svašta.

    avatar

    12.04.2008. (10:54)    -   -   -   -  

  • greentea

    oooooooooo, nea-ooooooo!!! kakvo iznenađenje i osvježenje! baš lijepo od tebe da si se malo sjetila bloga...premda mi je ovaj post neuobičajeno kratak za tvoj poznati stil, no vidim da komentari to nadoknađuju.
    elem....daklem.....reći ću samo ukratko jedno: nakon ovog posta mogu konačno negdje javno napisati misao koja mi godinama čuči u glavi ko koka na jajima, znajući da će to biti ispravno shvaćeno i da neću morati pisati kilometarska objašnjenja. ta velika misao stoljeća i više od toga, je jednostavna kao i sve druge zaista velike istine i jednako tako neshvatljiva većini ljudi, jer većina nije u stanju primjetiti ovo što si ti primjetila kroz igru koju opisuješ - u stvari ne mislim da ljudi to nisu u stanju primjetiti, već bih prije rekla da se tome nesvjesno opiru, jer to primjetiti okončava mnoge ponekad mučne i teške,ali ipak zanimljive stvari u životu...kao što znamo i bol i muka su jednostavno samo iskustva kroz koja prolazimo...i što da ne, zašto da ne, kad je baš sve tako kao što ti kažeš: uvijek smo na sigurnom, samo to ne znamo! i tako kad sam uspješno stvorila atmosferu hičkokovskog saspensa, na kraju je red da izreknem tu moju veliku misao. evo je: NIŠTA NIJE VAŽNO. nema razloga za brigu. život je zaista igra.
    veliki, ogromni, pozdrav draga zabušantice nea!:))))))))))))

    avatar

    12.04.2008. (16:38)    -   -   -   -  

  • jure

    Nea, ne da nisam razumio post, nego sam potencirao komentarom ono što tebi nije svojstveno. A nije ti svojstveno da se miriš klišeom, ponavljanjem uvjek istog, što u krajnjem život i jest. Nalaženje sigurnosti u tom da je ionako unaprijed sve predodređeno pa iz tog život kao igra, slažem se. No iz takvog stava nema radosti življenja a pogotovo ne povremenih doživljaja ushičenja. Ono što ti je falilo u postu najbolje je rekla greentea ...
    i što da ne, zašto da ne, kad je baš sve tako kao što ti kažeš: uvijek smo na sigurnom, samo to ne znamo! i tako kad sam uspješno stvorila atmosferu hičkokovskog saspensa, na kraju je red da izreknem tu moju veliku misao. evo je: NIŠTA NIJE VAŽNO. nema razloga za brigu. život je zaista igra. , ja ti nažalost neznam tepati, pa ma koliko mi bila draga, ali ču zato opet ponoviti greentea-u veliki, ogromni, pozdrav draga zabušantice nea

    avatar

    13.04.2008. (11:16)    -   -   -   -  

  • neazess

    @Greentea: Uvijek mi je zadovoljstvo vidjeti da mi ostaviš neki ovako veseli komentar, osobito kad nađeš točno one riječi koje su nedostajale da, baš kao što Jure kaže, ovaj post bude potpun: da život je igra - jako si to lijepo sročila i ne znam što bih ti ovaj put rekla, da srušim onu "ja se uvijek slažem" reputaciju kad, eto...slažem se ;-))))).

    @Jure: Da, imaš pravo moglo se tako shvatiti, ali zato je naša GT to vješto nadopunila.

    @Greentea & Jure: veliki, ogromni, pozdrav draga zabušantice nea
    Hahahahaha - da takva sam - pokorno priznajem :-)). Ogromni pozdrav i vama ;-).

    avatar

    13.04.2008. (13:08)    -   -   -   -  

  • dražeN :)

    Kada se igra u okviru pravila sve je uistinu isto. Kada se nazre mogućnost da je paradigma koja nam uskraćuje cijeli niz mogućnosti možda ipak smišljeno i vješto nametnuta, i da je izbore moguće osobnim trudom promijeniti pojavljuje se mogućnost potpuno različitih i novih potencijalnih istosti, a to i ne mora biti baš toliko malo da bi se zanemarilo. Kako već bilo, trenutno si ne mogu zamisliti ljepši poklon od života, pa osjećam moralnu obvezu izraziti zahvalnost koristeći ga maksimalno, a poslije, što bude, bude, ili ne bude :)

    avatar

    13.04.2008. (19:52)    -   -   -   -  

  • K@te

    Neko vrijeme sam bila malo odsutna s blogosfere
    Ma nisi bila potpuno odsutna, samo nisi pisala postove na svom blogu ;)))

    avatar

    14.04.2008. (04:37)    -   -   -   -  

  • Irnan - NPZ

    Sviđa mi se poruka! I slažem se s njom u potpunosti! Ma gdje bili i ma što radili, uvijek smo kod kuće. :)
    I da, nije ti loša ideja da navratiš češće s pokojim postom; ne mora biti dugačak, često se u malo riječi krije puno mudrosti i prava vrijednost života.
    Pusa!

    avatar

    14.04.2008. (07:13)    -   -   -   -  

  • jupi

    Tvoj zaključak Nea, da se u sveukupnosti života ne događa ništa novo, kao ni u igrici Simsovi, potpuno vodi na zaključak : KOMPJUTORSKA IGRICA = ŽIVOT !
    Također je sukladan Budhinom učenju da je sve opsjena (maja), i da je onda svaka aktivnost istinski besmislena, a koju spoznaju možemo dokučiti ako smo PROSVJETLJENI, odnosno ako smo dosegli stanje bivanja iznad svega pa vidimo cijelinu događanja. Dakle, unutar sustava događa se svašta, ali istovremneno u sveukupnosti se ne događa ništa novo.
    Mislim da je Tvoje svođenje života na vrijednost igrice, i iz toga zaključak; da se zapravo u globalu ne događa ništa - degradacija Života.
    Time zapravo poništavaš mogućnost KREACIJE, i POANTE Života, a također dokidaš i istinski potencijal SLOBODE.
    Ja ne vjerujem da je apsolutna istina tako ograničena.
    Primjer: Napišeš post - nastanu komentari, i što se u stvari / u sveukupnosti dogodilo - NIŠTA!
    ŽALOSNO!

    avatar

    14.04.2008. (10:47)    -   -   -   -  

  • ludlud

    @Nea: Imaš mail. Ili bi trebala imat. Ako ti ne šljaka ovaj koji imaš tu na blogu, pošalji mi svoju adresu na ludludens@gmail.com
    ;)

    avatar

    18.04.2008. (23:08)    -   -   -   -  

  • moonshadow

    Doista originalna paralela.

    avatar

    18.04.2008. (23:58)    -   -   -   -  

  • jure

    ...ja svako toliko otvorim tvoj blog....pa vidim da ima promjena bar u kometarima.....a ti meni ni toliko

    avatar

    19.04.2008. (17:17)    -   -   -   -  

  • neazess

    @Kate: Ma nisi bila potpuno odsutna samo nisi pisala postove na svom blogu ;)))
    Istina je zapravo da sam bila prisutna samo na blogu tvog muža - iz jasnog razloga - tamo moram oboriti rekord pa si ne mogu dopustiti duže odsutsvo ;-)).

    @Irnan: Sviđa mi se poruka!
    Hvala ti, najvjerojatnije ću sad neko vrijeme navraćati češće...nadam se...:-)

    @Jupi: vodi na zaključak : KOMPJUTORSKA IGRICA = ŽIVOT
    Tako je! I ne vidim ništa loše u takvom zaključku, kao što niti ne smatram da je to degradacija života. Ako je sve ovo "iluzija", ako vrijeme i prostor nisu kakvi poznajemo, ako je stvarnost zapravo samo stvar naše vlastite percepcije - onda se sam život niti ne razlikuje značajno od kompjuterske igrice, osim što je znatno kompleksniji. Imam neki dojam da imaš jako loše mišljenje o kompjuterskim igricama. Ako je tako, onda iz moje perspektive, nije moja ideja degradacija života, nego je tvoja degradacija igrica :-). To je, naravno, samo moje mišljenje (inače ja ti baš i nisam neki veliki gamer, tek povremeno nabacim neku :-)).

    Eh sad, što se tiče toga da se ne događa ništa - iz perspektive vječnosti jednostavno nije logično da se događa nešto npr. da postoji konstantan napredak (dokle?). Puno logičnije je da je sve stvar ciklusa - tako da se ipak prividno događa nešto, ali se cijelo vrijeme zapravo vrti isto. Na taj način je cijeli svijet zapravo jedan veliki perpetuum mobile. U svakom trenutku našeg života i naših aktivnosti mi smo dio tog ciklusa, pa sam možda tako i ja svojim postom doprinijela da se ciklus nastavlja, ali iz veće perspektive - to je opet sve isto.
    Mogu shvatiti da tebi to zvuči žalosno i to je tvoje potpuno pravo, ovo je naravno samo moja ideja koja uopće ne mora biti točna, ali meni se trenutno takvom čini. Budući da ju ti opovrgavaš, voljela bih čuti alternativno objašnjenje - tvoje.

    @Uživaj: ok :-)).

    @Moonshadow: Hvala (valjda ;-))).

    @Jure: "a ti meni ni toliko"
    Kako ne? Pa i ja svako malo otvorim tvoj blog i naravno da vidim kojih sve promjena ima na njemu :-).

    avatar

    19.04.2008. (18:27)    -   -   -   -  

  • greentea

    zanimljivo mi je vidjeti kako su neki (čini mi se) sve krivo shvatili i prilično se zapjenili! hahaha!
    ali, ima nekih stvari koje se nikome, baš nikome ne mogu objasniti riječima niti prenijeti intelektualiziranjem. i što se više čovjek trudi, što mu je važnije biti u opravu to je dalje od istine u smislu ovoga posta (ili bar ovoga posta kako ga ja doživljavam). oni koji su opsjednuti težnjom da dokažu kako je sve savim drugačije i kako su baš oni u pravu u pravilu su ljudi čijim životima vlada strah. što oni teško uviđaju i uvijek će negirati...ali, hehe...oni su ti koji su tako izmanipulirani, njihov mozak je ispran idejama zavjere i čudovištima koja kobajagi upravljaju ljudima. ......ipak...ipak....baš se ništa ne događa! kakav bi to bijedan tvorac bio kojem bi bio problem smisliti igru sa scenarijem koji obuhvaća baš sve mogućnosti..pa i one nemoguće...bitan detalj-ugroženost mojega tjelesnog oblika postojanja ne znači da sam zaista ugrožena u svojoj biti i da bilo što može dovesti moj stvarni opsanak u pitanje! nema šanse. ja nisam ovo tijelo.....ono je samo mali djelić onoga što ja jesam....prava stvarnost puno je ljepša od svega što ustrašeni pojedinci mogu naslutiti...ali, neke stvari se mogu spoznati samo kroz iskustvo...nikako drugačije. pozdrav strašljivcima zarobljenim u iluziju da život ima granice i da je moguće nekoga izmanipulirati....a, da on to sam na to nije pristao! i da je sve to skupa tako strašno, strašno važno....ništa nije baš toliko važno...osim ako mi odlučimo da jeste...

    avatar

    20.04.2008. (00:41)    -   -   -   -  

  • Ana

    Ovako :) 13 mi je godina i volim sims :) Imam sve dijelove simsa 3 xD Zelim da kazem da je u nekim trenucima igrica zanimljivija od svakodnevnog zivota...Npr, moja drugarica i ja smo sebi stavile cilj da napravimo covjeka koji ce napraviti dijete svakoj zeni u gradu :) Uspjele smo i bilo je mnogo smijesnih trenutaka, dok u svakodnevnici to ne mozes...Tu igricu mozes napraviti zanimljivijom i pomocu nje napraviti svoj idealan zivot :D Malo zaboraviti na realnost i uzivati sa svojim muzem, cerkicom i kucnim ljubimcem :D

    avatar

    14.03.2013. (14:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...