Komentari

makbe.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • kutak za rasterećenje

    Jako lijepo govoris o Milosrđu, i ja sam bila posvetila postove tome ... to je jedna neiscrpna tema... u kakvom su odnosu .... ne znam ...

    avatar

    03.04.2008. (11:27)    -   -   -   -  

  • Valentina

    Stranice Svetog pisma prepune su govora i primjera Božjeg milosrđa, ali govori se i o Božjoj Pravednosti: Kazna za grijeh je smrt! Nećeš izaći dok ne isplatiš i posljednji novčić..., u ruci mu je vijača da pročisti svoje gumno, ...bacit će ih u peć ognjenu , gdje će biti plač i škripa zubi...

    U kakvom su odnosu Božje milosrđe i Božja Pravednost?


    Prokušani u ognjenoj peći to iskustvo ne mogu prenijeti. Vatra sažiže sve što nije po Božjoj volji, preživjeli su svjedoci Božje ljubavi, Božjeg milosrđa.

    avatar

    03.04.2008. (11:59)    -   -   -   -  

  • zdravlje.sreća.ljubav.život

    ljep pozdrav ostavljam hvala na ljepim riječima i podršci oduševljena sam vašim blogom i mališanima na slici i na vašoj podršci datoj roditeljima da malo predahnu nadam se da ćemo se i dalje posjećivati pjesma me je oduševila ljepo vas pozdravljam i želim da budete i dalje tako krasna osoba širokog srca i razumjevanja .

    avatar

    03.04.2008. (12:00)    -   -   -   -  

  • leticia

    On nam uvijek nudi milosrđe svoje prije svoje pravde. Tako je rekao i sv Faustini, tko odbije milosrđe mora proći kroz vrata pravde. Istog sam razmišljanja kao i ti, i zahvalna za Božansko milosrđe koje me podiglo, koje mi je ponudilo novi život.
    Milosrđe. I mi smo dužni biti milosrdni. Nema milosrđa bez praštanja. Nema bez ljubavi. Možemo uzvraćati Bogu pružajući milosrđe ljudima oko sebe. Nije to lako, treba se boriti. Isusovo milosrđe je jedini spas za nas grešnike.

    avatar

    03.04.2008. (12:38)    -   -   -   -  

  • Magdalena

    čitam te...i mislim si....
    ....ti si djelom posvjedočila milosrđe...a ne riječima...
    ...umjesto da si sjela i pisala...učinila si milosrđe djelom
    ...poklonila si sebe i svoje vrijeme...
    ...a po slici...izgleda itekako uspješno....klinci zrače od radosti...
    ...mogu zamisliti roditelje...tek....kojima si poklonila djelić vremena za njih...
    ...svima nam je puno lakše govoriti...pisati...razmišljati...
    ...no pravo je i istinsko davanje...
    ...Božansko milosrđe....neispcrpni izvor....koji nas žedne napaja...obnavlja...
    utječem se njemu u malenosti svojoj....i molim i ja za milosrdno srce...

    avatar

    05.04.2008. (09:39)    -   -   -   -  

  • mvko

    Nisam završila gornji post jer sam željela čuti i vaša razmišljanja.

    U kakvom su odnosu pravednost i milosrđe? Izgleda kao da su te dvije stvari kontradiktorne. Međutim mogao bi tu biti problem u nedostatku naše sposobnosti da shvatimo i razumijemo Boga. Možda to i nisu dvije različite stvari. Vjerujem da je Bog milosrdnopravedan i da su te dvije osobine nešto što se u Bogu savršeno nadopunjuje. Bog je otac, a ja kao majka znam da sam puno više milosrdna nego stroga i pravedna u odnosu s djecom. Takva sam stvorena. Otkud bi onda majke bile takve ako ne od Boga, jer stvoreni smo na njegovu sliku?! Ako bismo ljudski trebali procijenjivati omjer između milosrđa i pravednosti, onda bismo iz iskustva vjerojatno svi "glasovali" za milosrđe.

    Prva misao koja mi je došla na pamet kad sam razmišljala o pravednosti i milosrđu bila mi je
    da se Božje milosrđe izlijeva na raskajane grešnike, a pravednost na umišljene oholice, koji ne trebaju Boga, jer su sami sebi dostatni.

    Doći će vrijeme kad ćemo to sigurno puno bolje razumjeti i tada ću se i ja vjerojatno smijati svojim sadašnjim dječjim razmišljanjima i pokušajima da more pretočim u kanticu !!

    avatar

    05.04.2008. (17:23)    -   -   -   -  

  • IRA

    Klinci su stvarno lijepi!
    ... a milosrđe..... neiscrpno.... neshvatljivo... rahamim - na hebrejskom. A korjen rijeci je zajednicki sa utroba, maternica.... puno se tu da misliti.
    Vele da je miliosrđe Božje ono zbog cega se Boga ne zove vise samo Ocem nego i Majkom!
    ... a zgodno je ovo tvoje razmisljanje o pravednosti!
    Ona se zapravo dogodila na krizu milosrdnom Bogu. Sve je opravdano, pravedno, pravdano. Ali je to ucinio onaj, prema nama Milosrdni. Na nama je da prihvatimo i prihvacamo...

    Bas lijepa tema!

    avatar

    06.04.2008. (21:29)    -   -   -   -  

  • andjel

    slično mislim...pravednost je na djelu sve dok ne shvatimo da griješimo...jer da nema pravednosti ne bi ni mogli shvatiti svoje greške...prolazilo bi nam sve..nikad se ne bi udarili o zid...a čim shvatimo što smo činili i odlučimo da ne želimo više biti takvi, Njegovo milosrđe nas prima ko majka u krilo nakon shvaćene greške..
    vjerujem da si i ti uživala s djecom koliko i oni što su bili malo slobodni ;))

    avatar

    07.04.2008. (17:49)    -   -   -   -  

  • Ana

    Bog živi! Mislim da te još nisam vidjela kod mene, ali baš mi je drago što mi novi ljudi "prilijepe" svoje komentare. Sviđa mi se tvoj komentar, baš sam sad maloprije jednoj curi napisala da mi se od cijelog djela svidjela baš ta rečenica, jer je filozofska, a ja filozofiju ne volim pa eto. Al zbilja ne volim filozofiju. Ajde, nadam se da ćemo se više čitati u budućnosti, pa mislim, ja tebe hoću! Osmijeh ostavljam!

    pozz! BTB :)

    avatar

    07.04.2008. (22:01)    -   -   -   -  

  • cruce.blog

    Milosrđe uključuje iskreno pokajanje od strane koja je pogriješila, a pravednost je naš modus vivendi prema ljudima koje susrećemo u životu :-)

    avatar

    14.10.2010. (17:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...