Komentari

malenazvijezdice.blog.hr

Dodaj komentar (51)

Marketing


  • -----

    Nema tu nikakve kazne (10 godina zatvora ili slično) naših anđela nema među živima, ni ti ljudi ne zaslužuju da žive, takva bi kazna trebala biti, po kratkom postupku.

    avatar

    27.03.2008. (09:30)    -   -   -   -  

  • Mala Anja

    Potpisano.U mislima sa Vama obitelj male Anje.

    avatar

    27.03.2008. (09:31)    -   -   -   -  

  • Paula

    U STELINO IME:
    Divim se u travi
    malenome cvijetu
    divim se ptičici
    u hrabrome letu.
    Divim se suncu
    što tako jako svijetli
    divim se oblaku
    što plavim nebom leti.
    Divim se plavim,
    krilatim anđelima
    divim im se jer
    pomažu svima!
    Govorila sam tako,
    kad sam bila mala,
    i sve dok nisam pravi
    anđeo postala.

    avatar

    27.03.2008. (09:39)    -   -   -   -  

  • Stelina mama

    Uh, dobar je ovaj prvi komentar, i ja tako razmišljam, i smeta me što se traži kazna od 10 godina, to i sada postoji, ali nije nikada nikome dodijeljena. Za oduzet život - kada je dokazana krivnja - treba najblaža kazna biti doživotni zatvor. Jer nama doživotno više nema djeteta.
    Sjetite se samo Stričaka u tunelu Ledenik, ma šta se njega ima toliko dugo braniti i toliko se sud razvlačiti? Zar to nije jasno kao suza. Ubio je dvije žene i dvoje djece. Četiri života su pod zemljom. Ni krivi ni dužni. A njega se ne osuđuje i ne kažnjava??? Ovaj kreten što je ubio jučer trudnicu je bio toliko pijan da se ničeg (kao) ne sjeća. Pa da treba i njega sirotog braniti. I dok god budu takve kazne takvi se monstrumi nemaju čega bojati. Divljajte samo. Ubijajte koga stignete. Pa to su samo prometne nesreće. Nisu ubojstva.

    Anjini i moji dragi, puno vam hvala. Pusa princezi.

    Paula, puno ti hvala na prekrasnoj pjesmici...

    avatar

    27.03.2008. (09:54)    -   -   -   -  

  • jos jedan blog jedne studentice

    Potpisala sam i ja,i sve takve peticije bih u svako doba potpisala,pozdrav.

    avatar

    27.03.2008. (12:43)    -   -   -   -  

  • Tedica

    Prvi put sam na vašem blogu pa se sad nakon čitanja i bezbroj suza sabirem polako. Potpisala sam ovu peticiju prije nekog vremena još i slažem se da se podhitno treba nešto promijeniti u zakonima i sankcioniranjima prekršitelja jer ovako dalje ne ide.

    avatar

    27.03.2008. (14:05)    -   -   -   -  

  • emocija

    Lako za Stričaka, ničim on odgovorne u ovoj državi nije "zadužio", ali njegov poslodavac je druga priča. Zbog čega su nestali iz šlepera važni dokazi, zašto je vozilo završilo u nečijem privatnom dvorištu..... Stričak jest direktni krivac ( koji je vjerojatno bukvalno rečeno spavao prilikom ulaska u tunel), ali se mogu postaviti i pitanja: koliko je sati vozio toga dana, za koliko vremena se morao pojaviti na nekom određenom mjestu, kome je (možda) odgovarao na mobitel.......i TKO je njegov poslodavac, čime je taj "zadužio" neke kompetentne. Novac je apsolutni gospodar našeg doba i okruženja, nema tu morala ni etike, i svaki se život klanja pred svemoćnim novcem. U državi, u kojoj caruje korupcija a moral je spao na najniže grane ništa više ne treba čuditi. Imamo mi zakone, ali čemu odnosno kome oni služe?Svatko je svakoga nečim ( čitamo: novcem) zadužio pa taj Stričak može unedogled izigravati da pati od amnezije, da je psihički dotučen ( a roditelji ,bake i djedovi tih dviju žena i te djece, nisu?), da se zbog svega toga postupak rasteže kao sapunica. Uzalud nam sanjati anđele, kad su nam đavoli skrojili sudbinu.

    avatar

    27.03.2008. (17:07)    -   -   -   -  

  • prometni prekršaji

    Da Sandra,zato sam i nazvao svoj post Ako želiš ubiti,učini to autom,jer su kazne preblage za takve počinitelje ili nikakve u mom slučaju.

    avatar

    27.03.2008. (18:37)    -   -   -   -  

  • Život nije igra

    Ovo šta se događa na našim cestama je prestrašno, nedopustivo.Svaki dan kada pogledam vijesti čujem da je nekoliko osoba izgubilo živote.Pitam se:Zašto tako mora biti?Najnoviji slučaj u kojem je trudnica (24) godine izgubila život.Ni kriva ni dužna!!!A čovjek koji ju je ubio, koji je kriv za tu strašnu nesreću sad se odmara u bolnici, znajuči da će iz nje uskoro izači.Meni je to srašno ćuti.A najgore od svega, šta sam ovim primjerom htjela reći jet to da život uvjek izgube nevini.Kolko puta u tjednu na radiju čujemo:U teškoj prometnoj nesreći stradala je sedmogodišnja djevojčica dok je prelazila cestu.Vozač ju nije vidjeo dok je kročila na svoje zeleno svijetlo.Poginula trudnica u naletu automobila, vozač izvan životne opasnosti.Vozaču koji je UBIO ovu prekrasnu djevojčicu (sada već pokojnu) Stelu još nije počelo suđenje.Ovako može u nedogled.Nemam komentara!!!Da mogu nešto poduzeti, vjerujte rado bi, ali to je nemoguće.Koliko god mi spominjali sve ovo to će se sve više i događati (mislim na prometne nesreće) jer ovim pijandurama uopće nije bitno jedan ili dva života više ili manje.Ja sam poznavala Stelu i nije mi lako ovo pisat, teško mi je svaki dan uopće upalit televizor, priječi preko ceste, uopće izači iz kuće.Jučer navečer sam se legla u krevet zatvorila oči i razmišljala o Steli.Javljale su mi se slike tok kobnog dana.Nikako ih izbacit iz glave.Ja znam da će meni te slike zauvijek ostati u sječanju, ali ružnom sječanju.Ovim bih htjela potvrditi, gospođo Sandra da smo svi uz vas.Veliki pozdrav!!!Drž te se!!!Imam samo pitanje:Kada se Steli dogodilo ovo što je, ona je tada išla u školu, ili je išla iz nje???

    avatar

    27.03.2008. (21:53)    -   -   -   -  

  • Stelina mama

    O da, ovo vezano za Stričaka je meni odavno jasno, ali to želudac normalnog čovjeka zaista teško probavlja. Svu tu muljažu i prljavštinu, svu tu korumpiranost i pokvarenost gledati, i ne moći ništa učiniti je frustrirajuće za svakog normalnog i moralnog čovjeka.

    Ali to me podsjetilo na još jednu tragediju. Na dan kad je moja Stela stradala, na Trešnjevci je isto bila nesreća, u njoj je stradala kćer moje susjede, žene koju sam poznavala. Ovo je dio te priče:

    Zbog sumnji u policijske propuste prilikom uviđaja teške prometne nesreće kod trešnjevačke tržnice, prilikom koje je poginula 26-godišnja Ivana Nekić i ozlijeđeno sedmero ljudi, obitelj i prijatelji stradale djevojke pokrenuli su internetsku stranicu preko koje pozivaju sve očevice da im se jave i iznesu svoje viđenje nesreće. Ivanin brat Hrvoje Nekić kaže da su ih napisi u medijima koji tvrde da policija nakon tako teške nesreće nije smjela odmah micati vozila, i svjedočenje Ivanine prijateljice motivirali da mimo policije provedu i vlastitu istragu, jer ne bi željeli da nevina osoba bude kažnjena zbog nečeg što nije učinila. I obratno, nikako ne bi htjeli da se krivac za Ivaninu smrt izvuče i prođe nekažnjeno.

    više o svemu:
    http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/clanak/art2006,11,2,nesreca_tresnjevka ,48786.jl

    Treba li zaista prolaziti ovoliko mjeseci, i godina, a da se ni dan danas ne zna tko je kriv za smrt te mlade žene, koja je samo stajala na autobusnoj stanici. Pa gdje mi to živimo? Kakvi smo to ljudi? Tko treba poginuti da se nešto promijeni? Tko?

    avatar

    27.03.2008. (22:39)    -   -   -   -  

  • milicza

    Sandra,potpisala sam peticiju.Ivanu sam poznavala.Radila je kod Ivana Parlova,bilježnika i obiteljskog prijatelja,bila je jedno toliko divno i toliko veselo,toplo biće ,puno života,da nismo htjeli povjerovati i još ne vjerujemo.....I zbog nje je taj dan u našoj obitelji ostao ovako još svjež u sjećanju ...Naime,moj suprug je nju ujutro sreo i pozvao je na kavu,nije htjela, jer je rekla da treba čuvati nećaka ili nešto obaviti za Parlova,ne sjećam se više.Kada je taj dan prošao,onako kako je prošao,sa Stelinom i Ivaninom pogibijom i Leinom nesrećom,(da li si znala da je toga dana samo na području Zagreba bilo 38 prometnih nesreća?,)on je još danima poslije(moja agonija je tada bila u punom jeku,jer je moje dijete bilo u teškom psihičkom šoku i bavila sam se time)tugovao glasno govoreći...da je htjela samom na kavu,da je htjela,ne bi sad bila mrtva,sve bi krenulo drugim tokom,njen dan bi se drugačije zakotrljao,ne bi došla na taj prijelaz... i sada bi bila živa.....Eto,taj pretužni dan tebi i Ivaninima nikada neće proći,a ni meni, dok ne vidim da se moja Lea potpuno oporavi od šoka koji je taj dan preživjela i postane ponovo ono dijete koje je bila....sumnjam da ću ja ikada zaboraviti taj strah,što sam ga tada preživjela i koji me nikada više neće putiti...
    Svim srcem gorim da se konačno počnu u razumnom roku donositi optužnice i presude prekršiteljima i zločincima u prometu,jer ako kažu da "postoji normalno vrijeme žalovanja" kroz koje roditelj treba "preboljeti"izgubljeno dijete,onda bismo morali donijeti neko "normalno vrijeme u kojemu bi se krivci izveli pred lice pravde",a po mogućnosti da to bude kraće vremensko razdoblje nego ono "normalno vrijeme žalovanja",neka se pijane vozače ubojice okvalificira kao ubojice sa predumišljajem,teško ubojtsvo,jer tko god pijan sjedne za volan,mora biti svjestan posljedica takvog postupka.Ne može više ovako.Premalo nas ima u ovoj zemlji da bismo dozvolili da samo tako naša djeca ginu po cesti kao divljač......
    Sandrice,ako se donese takav zakon da se krivci oštro kazne,da se konačno počne cijeniti život,a prestanu štititi ubojice,ako se tako postigne propmtnije kažnjavanje,veće kazne i brže pravomoćne presude,onda mislim da će na neki način i roditeljima,koji su izgubili djecu biti lakše živjeti sa spoznajom ,da je smrt njihove djece i njihova borba urodila nekim plodom i da nije uzalud sve...ako se tako može spriječiti daljnje pogibije i daljnje patnje roditelja i bližnjih ...Pozdravljam te,grlim te mislima i stojim čvrsto uz vas.Molim se za tebe i tvoje,kao i tvoju zvjezdicu.

    avatar

    28.03.2008. (07:26)    -   -   -   -  

  • Stelina mama

    Taj prokleti utorak je i Silviu zvonio mobitel. Nije ga imao kraj sebe jer je nešto radio (na poslu), kasnije je vidio propušteni poziv. Stela ga ja zvala. Htjela ga je kao i mene samo pozdraviti. Ni jedan dan mu ne prođe da on o tom ne razmišlja.

    - Da sam se javio, i da smo samo minutu pričali, sve bi bilo drugačije.

    Strašno te misli proganjaju, mada znaš da nisu realne, tj. da nemaš krivicu ni za što, ali jače je to od razuma....jer boli......
    Strašno često kroz glavu radimo razne rekonstrukcije, naravno sa sasvim drugačijim i sretnijim ishodom cijele naše priče. I nemamo ništa od toga, samo još više boli jer je ispalo najgore od najgoreg, ali ne možeš drugačije........jednostavno ne možeš......

    avatar

    28.03.2008. (10:42)    -   -   -   -  

  • emocija

    Ovo u vezi mobitela... i dan danas, i uvijek će me proganjati ta moja uviđajnost. Nisam je zvala na mobitel u vrijeme dok sam mislila da je u vožnji da joj NE SMETAM, da je NE BIH DOVELA U OPASNOST, nego sam čekala da dođe u Duino. A da barem jesam zvala, da sam još jednom čula njezin glas, da sam joj rekla da pazi, da sam joj rekla ono najvažnije, DA NE ŽURI, da ne mora žuriti za nekoga drugog, možda, možda, prokleto možda bi bilo drugačije. Talijanskoj je policiji trebao ispis svih poziva, i mi smo ga dobili, imam na njemu zabilježenih preko 20 svojih poziva, poruka, već očajnih molbi a njezin je mobitel zvonio i zvonio dok se ona možda borila za život..... zašto nisam odlučila da idem s njom, zašto nije bilo drugačije, zašto?

    avatar

    28.03.2008. (12:38)    -   -   -   -  

  • Valentina

    strasno...ovi dogadaji su prestrasni....na svakom te koraku vreba opasnost...nikad nismo sigurni....a po vasem opisu Stele...bila je jedna prekrasna djevojcica koja zasluzuje zivot...ali zivot se okrenuo na tamnu stranu i...i dao vama bol...umijesto Steli prekrasan zivot...pun ljubavi...na ovom sam blogu bila stotinu puta...mogu vam reci da je najljepsi i najtuzniji blog koji sam ikad vidjela...! iako nisam poznavala Stelu...uhvati me neopisiva tuga kad god dodem na ovaj blog...ja imam jednu prijateljicu...zove se Stela...i sad ide u cetvrti razred...i kad god njeno ime spomenem...sjetim se STELE...vase Stele...koju nikad necu zaboraviti...pozdrav vasoj obitelji i zelim vam lijep i miran zivot ubuduce...iako mislim da to nece biti moguce...uz svu vasu bol...
    Valentina

    avatar

    28.03.2008. (13:05)    -   -   -   -  

  • Stelina mama

    Da,
    glasovi tih duhova koji nam neprestano šapuću što smo možda mogli učiniti, će nas proganjati dok smo živi. Dolaze kada oni hoće i kada se najmanje nadaš. To je isto teško objasniti ljudima koji nemaju sličnu tragediju u svom životu. Koja je to borba othrvati im se.......jer moraš........jer ćeš inače poludjeti........a ne želiš poludjeti......

    Znaš li da je taj dan kod nas bila moja mama. I to sasvim slučajno, Stela je inače išla sama u školu. Usput se uvijek našla s nekim od svojih prijatelja i tako su zajedno išli. Taj dan je Stelica rekla mojoj mami: "Baka, ideš sa mnom do škole, da mi pomogneš nositi torbu?"
    A moja mama je rekla da će ostati ispeći do kraja palačinke za Tinu.........

    Treba s tim živjeti.........

    avatar

    28.03.2008. (13:33)    -   -   -   -  

  • mare

    potpisala....pozdrav

    avatar

    28.03.2008. (14:34)    -   -   -   -  

  • emocija

    Znam da su to paklenske muke. Da je bilo drugačije, da je pala drugačija odluka, da je jedna prokleta sekunda bila drugačija, možda bi sve bilo drugačije. Fatalisti su se sklonili pod svemoćnu riječ:sudbina, ali racionalisti...ne znam, ne znam, bi li bi mi bilo lakše da sam drugačija. I kod Une ima sličnosti prethođenja događanja kao kod Stele toga dana s bakom. Puno je puta trebalo uskočiti s vlastitim prijevozom radi putnika,doći na brzinu na drugo mjesto ili krenuti neplanirano ranije i sl. i svaki prokleti puta je tu bio njezin dečko ( odkad je preselila njemu nisam bila u tijeku svih događanja) koji bi je odvezao. Toga jutra je on spavao, nije je niti čuo kad je ustala, kad se spremala, nije ga htjela buditi jer je radio noćnu u casinu. A da je? A da ju je čuo? Znaš što, točno si rekla da nitko ne može shvatiti te dileme i najgore, tu krivnju (roditelja i bliskih) koji nisu krivci, ali samo zato što nam je instinktivni zadatak zaštita naše djece, tu se osjećamo da smo zakazali. I koliko te god netko uvjeravao na nisi ništa kriv, ta vrsta krivnje utkana je duboko u naša bića i živjet ćemo s njome do svojega kraja.

    avatar

    28.03.2008. (15:44)    -   -   -   -  

  • enika36

    Peticiju naravno potpisujem, imam dvije curice vršnjakinje vaše Stele, prošle godine poginuo je dječak prijetelj moje kćerkice zajedno su svirali u orkestru, vozač pod utjecajem alkohola,vozi u automobilu svoje dijete od 4-5 god. ubije dječaka i ostavi ga pored puta,pobjegne i ode popraviti štetu na svom automobilu. Kazna 18 mjeseci njemu, a automehaničaru koji je primio auto u svoju radnju i javio policiji kazna 16 mjeseci. Prije 2 tjedna sam bila s majkom poginulog dječaka ona mi je rekla za kaznu jer to se naravno ne priča kao ni ime vozača. Prvi put sam na vašem blogu koliko je tužan toliko je i krasan, jer SJEĆANJA SU JEDINI RAJ IZ KOJEG NE MOŽEMO BITI PROGNANI I KOJA NAM NITKO NE MOŽE ODUZETI. U mislima smo s vama i vašim anđelom...

    avatar

    28.03.2008. (17:58)    -   -   -   -  

  • more~snova

    odma cu potpisat peticiju.
    draga sandra, nedavno sam na jednom drugom blogu citajuci komentare naisla na komentar jedne mame ciju curicu je isti dan kao i tvoju stelu udarilo auto i to 500 metara od mjesta gdje je stela nastradala. ta curica je prosla sa laksim ozljedama a njena mama je napisala da se cesto sjeti mame od te druge curice (tebe) i pomisli kako je tebi a skoro ste dijelile istu sudbinu. mozda ti znas o kojoj je mami rijec?
    saljem ti veliki zagrljaj podrske a stli miljun pozdrava u vjecnosti.

    avatar

    28.03.2008. (19:29)    -   -   -   -  

  • Kristian

    Poštovana gospođo!

    Slažem se sa svime što ste napisali o ubojicama na našim cestama.Imam 17 godina i ne osjećam se sigurno na našim prometnicama.Baš iz tog razloga,a naročito dirnut Vašim blogom,potpisao sam peticiju protiv tih "nedodirljivih".
    Slažem se s Vama i svima da su kazne stavično male.Dovoljno velika kazna za taj zločin ne postoji.
    Osobno me zanima politika i zbog toga želim studirati pravo.Nadam se da ću jednog dana moći utjecati na važne odluke kao što je to ova.
    Nedavno sam odlučio pisati gradonačelniku našeg grada,a i dalje.Smatram da se općenito (iako s tim malim kaznama) ne kažnjavaju dovoljno "tatini sinovi" koji uništavaju mlade živote.
    To je sramotno za naše društvo.Vjerujem da ima mnogo koji misle kao i ja.
    Što se tiče Vas i Vašega bloga,moram reći da me svaki put kad dođem na ove stranice i stranice Vaše kćeri iznove dirne svaki Vaš redak,svaka Vaša riječ.Vidi se da ste prava majka.
    Ovaj blog je ujedinio mnoge i to je za svaku pohvalu.Vidi se da mnogi suosjećaju s Vama.
    Vjerujem da je Vaša bol jako velika,ali nemojte posustati.Ja Vam želim svako dobro,Vama i Vašoj obitelji.Želim da Vam Bog podari snage i da izdržite svu bol.Nije Vam lako,ali imate obitelj i prijatelje koji Vas podržavaju.Vi i Vaša obitelj zaslužujete najbolje i upravo to Vam ja od srca želim.
    Puno pozdrava i znajte da imate moju podršku!

    Kristian

    avatar

    28.03.2008. (20:12)    -   -   -   -  

  • Stelina mama

    Lady Di - hvala na podršci....ova priča s tim dječakom je prestrašna. Zar to nije kao da ti dva puta netko ubije dijete. Jer 18 mjeseci nije kazna, ja ne znam šta je to, ali kazna nije.
    A djeteta više nema. Ne znam, mene to izluđuje.

    more snova - hvala na podršci.....znam o kojoj je mami riječ. To je naša blogerica Milicza. Njezina je djevojčica na svu sreću preživjela, ali još uvijek osjeća posljedice. I ostati će joj za cijeli život. Ja imam prijateljicu iz djetinjstva koju je pregazio auto kad je imala oko 9 - 10 godina, i dan danas ima problem uopće prijeći preko ceste......

    avatar

    28.03.2008. (20:14)    -   -   -   -  

  • Anna

    Znam da je stvarno užasno to što se je svim majkama dogodilo, i da nikome nije lako kada izgubi djete, najgore je kada roditelji moraju pokapati svoju djecu...to je užasno, i svakako osuđujem sve ljude koji ne paze kako voze, i pod kakvim utjecajem voze...imam jedan primjer tu kod nas, od moje prijateljice majka prelazila je cestu na jednom raskrižju, i pijani (mladi i neiskusan) vozać, naletio je na nju s brzinom od 160 km/h, nažalost žena nije preživjela, a vozač u je tek nedavno određena kazna...a kazna je 6 mj. zatvora za smrtni slućaj...pre strašno...to što se događa kod nas nije normalno, samo se pitam što će biti za par godina...njena kćer je još i dan danas pod tabletama, ne može ništa bez njih....ne znam više šta da kažem, osim što znam da će i njih stići pravda, možda ne na ovom svijetu, ali doći će i oni pred pravedog sudca, koji ima srca za sve....čujemo se...

    avatar

    29.03.2008. (12:04)    -   -   -   -  

  • JuGiCa

    POTPISANO MILIJUN PUTA!!!!!!To su monstrumi koji misle samo na sebe a ne na na druge
    i umjesto da umiru stariji umiru nevina djeca,buducnost.ako se vako nastavi ka ce u buducnosti vise bit siguran u prometu,NITKO!!ZVJEZDICE MALA SJAJI VJECNO!!!!!

    avatar

    29.03.2008. (13:13)    -   -   -   -  

  • Tifanny

    Baš vam čitam blog i sve ove članke koje pišete, dođe mi da vas pitam zašto to sve jednostavno ne ostavite iza sebe, pa nemojte živjeti u prošlosti...to što je bilo, bilo je, svršena je to stvar...nema povratka nikako....ostavite to iza sebe, nemojte živjeti u prošlosti, nikakve riječi i vaša mišljenja o svemu tome neče vratiti mrtve....to će za par god. postati svakodnevnica, i mi to ne možemo spriječiti, uvjek će se naći neki pojedinci koji neke stvai ne mogu shvatiti...to ne možemo spriječiti...uvjek su i uvjek će stradavati nevini, s tim se moramo pomiriti...život ide dalje i ne pita boli li ili ne!!!

    avatar

    29.03.2008. (13:43)    -   -   -   -  

  • Marina

    Draga Sandra!
    peticiju sam potpisala,nisam mislila ništa komentirati,jer je sve rečeno,ali kada sam pročitala šta misli tifanny,nisam mogla izdržati!
    tifanny,da si ovaj blog pročitala iskreno,sa srcem ovo šta si napisala ne bi mogla niti pomisliti,
    nekada je bolje šutjeti,nego reći ovakvu GLUPOST!!!!!!!svaki dan me iznenadi koliko ima bezosjećajnih ljudi,kamenog srca,na to se nikada neću naviknuti!
    Sandra,pozdrav Vama i Vašoj obitelji,držite se!

    avatar

    29.03.2008. (14:34)    -   -   -   -  

učitavam...