Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • NEMANJA

    Sve rijeđe (nažalost, jer to najviše volim!) komentiram, no danas nisam odolio da kod Marle ne napišem riječ, dvije o "asociranju":
    U asociranju, kako ti to zoveš, to jest aluzivnosti, sva je ljepota sofisticiranoga izričaja. Dapače, moglo bi se kazati da je jezik kao jezik u svom svome obilju i bogatstvu plod te potrebe za se jedno ne izriče jednako i jednoznačno, uvijek jednim te istim riječima - to on legetai pollachos, biće se izriče mnogostruko, kaže Aristotel.
    Jasno, imaš ti potpuno pravo kad u moralnom smislu aklamiraš za izravnost i poštenje, a protiv okolišanja, ali, opet, ima autoriteta koji se opiru i tom zahtjevu: Sve što sam kazao mislio sam, ali nisam kazao sve što sam mislio!, rekao je Kant. Nije oportuno govoriti baš sve što ti je na pameti, iskreno, izravno i bezostatno.
    U aluzivnosti je tajna poezije. U aluzivnosti je čar elaborirane, rafinirane konverzacije. U aluzivnosti, recimo, sva je tajna Borgesovih priča.
    Metafora počiva na 'asocijativnosti': dok nam docira, Nemanja je udav: on i jest i nije udav, kao da jest, a opet i nije udav, i u tom međuprostoru zbiva se sva ljepota znamenovanja.
    Čak i u sferi erotskog neizravnost je daleko uzbudljivija od neposrednosti: potonja lako ogrezne u ogoljelost pornografije, u suštu suprotnost erotskome, dok su za prvu maniristi 16. stoljeća imali krasan naziv: zakoprenjena erotika: pod time su mislili da je samo ono erotično što je zakrito koprenom tajne, što koprena čini tajnovitim, pa otud erotičnim.
    Na početku filma "Misija" prisustvujemo diktatu pisma. Onaj koji diktira kaže pisaru da baci prvotnu zabilješku i da počne nanovo. No, na čuđenje pisara, diktira se na vlas isti tekst! Pisar upita u čemu je stvar, a svećenik, koji diktira pismo Papi, kaže: Sve je u intonaciji!
    Dakle, vidiš kako su tanani valeri ljudske komunikacije!

    avatar

    19.03.2008. (23:27)    -   -   -   -  

  • srdelica

    medju onima sam sto citaju a ne komentiraju uglavnom, ni kad su
    lancuni u pitanju. citam, ne komentiram, ali samo ti daj. sve je
    u intonaciji!

    avatar

    19.03.2008. (23:30)    -   -   -   -  

  • lolina

    Naravno da će mediji i sve javne ličnosti morati snositi odgovornost za izjave koje se tiču izlistanih d.d-a.
    Dečki naše gore list koji su dobili zatvorske par god. i novčane kazne u NY za reebok samo su pročitali izvještaj u novinama noć prije izlaska na kioske.
    Hanfa postoji tek nešto više od godine ,. tko i kako je otvorio
    brok. agencije , licence i tko je kome rod , šoca, pas materi i ostalo u hanfi ;))) itd...ALI izjave će moći davati isključivo licencirane ili odgovorne osobe ,a ne netko tko jedan dan piše o kuhanju , drugi o sajmu knjiga , a trećeg dana opali na naslovnicu Panika na zse.Informacija je novac.-doslovno.
    "Kriza" je rezultat zakona koji je omf-ima branio ulaganja u jdd ,a oni su ga zaobišli tako što su davali dio novca oif-ima.Nakon promjene zakona omf su odlučili brzinski povući novac .Iz nekih doslovno preko noći.Pojednostavljeno investicijski fondovi su novcem obveznih mirovinaca napucavali
    profit svima na zse ,a sada su ovi rekli vrati pare;))) -ja to tupim od siječnja i što sad ;)))
    ipak su bili toliko fer da su na vrijeme u 12. mj. izvukli ingr. s upraviteljima , bankare i ostalu bagru na C5400 , sada na 3800 prozivaju Dropulić.;)))koja pazi i nakon 15 god. nije prodala.
    U godinama najvećih prinosa AZ div je ostvario najniže prinose i na moju buduću mirovinu , čim više imaš teže je zarađivati.
    Izbor strategije reži diži umjesto umjerenosti je životna tragedija za ljude na marginu i sve one koji su kreditom punili investicijske.
    Nisam vidjela da su dnevne novine prozvale čačićevu sestru , čovića za plivu i za zadržanom dobiti iz 2002 i njegov bonus od 1 850 000 $za prošlu god.
    Niti vjerujem da će Samodol prišarafiti Petrova iz Business.hr-a ili Poslovni D. za sve silne vijesti nakon 17h.Nije on EliotN .što je bilo bilo je. rh je puna novih milijunaša i žrtvi institucionalnih špekulanata.Jedino se moram pomiriti s tim da koliko god upregnem svoju kreativnost i maštu za najveće moguće gadarije u Lijepo našoj ovi uvijek mogu još gore i gadnije.Počelo je s medijskim natpisima o bezvrijednim pif-ovima , kako će proći branitelji i ostatak privatizacije koji slijedi...
    osobno mi teško pada što si ne mogu naći kvalitetnog sugovornika bez sukoba interesa , nekoga tko kuži i od koga bih mogla nešto naučiti u vezi teme s područja bihevioralne ekonomija,psihologije , sociologije bla bla da ne kupujem preskupu literaturu u zemlji ogrezloj u kriminalu ili sam možda iracionalna-po samodolu .zašto bi išta u rh bilo logično?dokaži!
    samodol je u pravu.VL se ne može pozivati na buć truć ulogu medija analiziranje, rasvjetljavanje i interpretiranje te krize i svih njenih aktera. Ne postoji zapisnik sa večere upravitelja fondova , postoji samo jedan mali članak koji je objavljen u VL o superturbo tajnom sastanku sa čelnicima omf-ova.od tada brenzaju s abs-om , a kardum šaketalo usput komentira američku recesiju , dolar , naftu..pa mislim ono vidimo likvidnost do 11.30
    bez obzira na market m. , skrivene naloge i ostale finte
    Nadam se da će u budućnosti mediji pomoći nekom Samodolu da stane na kraj čovićima , fižuličima , lukovićima i sličnima .u suprotnom hanfa (p)ostaje mafijaško gnijezdo.
    Što se mene tiče ;da upravljam omf napravila bi istu stvar,ako ne i žešće.gdje će biti dno ovisi kolika su im mu*a.
    Podrška Samodolu bez obzira na kriminalno udružene "spasitelje" piramida imovine omf i toleriranje pojedinih trostrukih vrhunskih pljačkaša stoke sitnog zuba.
    Napokon je stisnuo brokere ,a za ostale me boli...

    bit će fora kad ovi kihnu ;RTS
    P/E ROE

    avatar

    20.03.2008. (02:07)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ja tebe obožavam! Uspjela si me natjerati, isključivo ovim tvojim eliptičnim stilom, da se počnem baviti tom sumanutom materijom.

    avatar

    20.03.2008. (04:47)    -   -   -   -  

  • spinoza

    Mi smo lako manipulativno tržište. Sa nekoliko stotinjaka milijuna kuna je moguće kreirati i lijep porast ali i slom burze. Aktualni primjer su dionice iz tzv. braniteljskog fonda. Ukoliko branitelji krenu masovno prodavati svoje udjele u fondu, trebat ce nekoliko milijardi kuna da se ublaži udarac. Ovdje se sjecam jedne zgode davnih devedesetih u Saboru kada se pokojni Gotovac protivio nasilnom pretvaranju svih zaposlenika u dioničare. Naime, intencija je bila povecati poreze, a razliku radnicima nadoknađivati dionicama još neprivatiziranih firmi (Naravno, novac od povecanja poreza ne bi odlazio u privredu...). Gotovac je tada rekao nesto kao ako vam treba novac za obranu uzmite mi ga, ali me ne pretvarajte u nesto sto ja ne zelim biti (dionicar). To je velika istina koja stoji i izvan moralne sfere, negdje mnogo prizemnije, u ekonomici. Najgori su oni vlasnici dionica koji ih nisu svojim novcem kupili. Ne znaju cijeniti vrijednost svojih vrijednosnica, i cesto su ih spremni unovciti ispod njihove realne vrijednosti. Da, ovdje mislim na branitelje. Zasluznim medju njima je drzava naravno trebala pomoci ALI NE DIONICAMA, nego primjerenijim sredstvima, pa makar i po modelu povrata duga umirovljenicima. Ovako ce svi biti na gubitku, i branitelji i investitori. Naravno, kancelar moze ovo rijesiti... na vise nacina... a najgore bi bilo ovdje biti pasivan.

    avatar

    20.03.2008. (06:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...