Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Sefica

    Coool! Fala Bogu da se netko sitija!Svaka cast, a tebi pozdrav!

    avatar

    17.03.2008. (22:49)    -   -   -   -  

  • rusch

    Zanima me koliko ti je vremena trebalo da ih nagovoriš ili su se vremena promijenila?

    avatar

    19.03.2008. (18:05)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @Šefica, tnx ;)
    @rusch, "lobirati, lobirati i opet lobirati", govorio bi Lenjin da se nije odlučio na revoluciju ;)
    @All, iznenadio me tekst tportala o priopćenju HND-a. Za razliku od većine drugih medija, tportal nije dao tek Hininu vijest već ju je i proširio:

    VIRTUALNI ŠPIJUNI

    SOA komentira na blogovima

    Hrvatsko novinarsko društvo (HND) podržalo je svog člana Željka Peratovića, slobodnog novinara i blogera, u njegovoj predstavci Vijeću za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija i saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u kojoj traži da zaštite njegova ljudska i profesionalna prava i slobode
    U HND-u kažu da je ovih dana objavljen jedan navodni dokument Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) iz kojeg, ako je dokument autentičan, proizlazi da SOA inkriminira Željka Peratovića zbog njegovog pisanja.

    Osim toga, proizlazi da SOA intervenira vlastitim komentarima na blogovima i propitkuje identitet onih koji komentiraju blogove, stoji u priopćenju HND-a iz kojega pozivaju Vijeće za građanski nadzor i saborski Odbor da ispitaju autentičnost navedenog dokumenta i zaštite Peratovićeva ljudska i profesionalna prava.

    U Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost danas su potvrdili da je Peratovićeva predstavka zaprimljena i da je s njom upoznat predsjednik Odbora Ranko Ostojić, no još nije zakazana sjednica na kojoj će se o predstavci raspravljati.

    U Vijeću za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija nije se mogla dobiti potvrda da je predstavka zaprimljena.

    Željko Peratović na svom blogu često je pisao o kontroverznom ravnatelju SOA-e Tomislavu Karamarku.

    No Karamarko je bio predmet kritika i drugih medija. Novi list je, primjerice, u siječnju prošle godine otkrio kako su, otkad je Tomislav Karamarko došao na čelo SOA-e, u agenciji zaposlene Andrijana Barišić, kći ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića, te Ivana Mladineo, kći ravnatelja Porezne uprave Ivice Mladinea.

    Da su rodbinske i političke veze presudne za posao u obavještajnoj zajednici došlo je do izražaja nakon afere sa sigurnosnom provjerom nevladinih aktivista, poznatije po sukobu dviju Jadranki (Cigelj i Kosor).

    Tada je agent Tomislav Kovačević, sin bivšeg saborskog zastupnika Ante Kovačevića, prekršio sigurnosnu proceduru, budući da je kandidate za Savjet za razvoj civilnoga društva išao provjeravati telefonski, a ne uz prethodnu najavu i odlazak kod kandidatkinje.


    Hina/tportal.hr, utorak, 18.3.2008.

    avatar

    20.03.2008. (10:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...