Komentari

antiglobalist.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Sudbina je u našim rukama - kako se sami postavimo prema vani tako će nam biti. Rasprodajom zemlje postajemo u očima vodećih vlada zemalja EU kooperativni u korist EU koja drži figu u džepu; rasprodajom vlastite zemlje postajemo nepoštovani u EU jer takve se ne poštuje nigdje na svijetu, pa ni u EU. Već smo si sami stavili štrik oko vrata neverojatno velikim zaduživanjem. EU ili novovijeko babilonsko carstvo, a Hrvati i drugi brojčano mali narodi - novi Židovi - samo tko će nas izvesti iz babilonskog ropstva jednoga dana?
    Odličan post za one koji razmišljalju vlastitom glavom, poučan za one koji do sada nisu razmišljali vlastitom glavom.

    avatar

    03.03.2008. (22:26)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Poshteno sudstvo, velish. Jel to doshlo iza onoga "dajte Antu i ostale, generale zaostale" koje je bilo iza onoga "ravnopravnost za manjine", koje je bilo iza "Tudjman reko da mu zena nije ni srpkinja ni zidovka", koje je bilo iza onoga "sachuvati integritet Jugoslavije protiv kojeg se bore nacisti i strani plachenici" gdje su se nashli pajdashi svake vele, ko recimo harni republikanac James Baker (drugi jol trechi) i harna komunistkinja Mirjana Markovich (prva i posljednja).
    Jel ono sudstvo od Casina juznije u Italiji mozda tunguzijsko ili europsko. Valjda tunguzijsko jer nikome ne pada na pamet tvrditi da je prepreka trechini Italije da bude clanica. Brachu Bugare i komshije Grke i Rumunje da ne spominjemo.
    Jel ono po Basri, u po medjunarodnom zakonu ilegalnom ratu, civile masakrirala vojska Njenog Zambi Velichanstva ili tunguzijska. Valjda tunguzijska jer se nikoga sa UK pasaportom ne zove u den Ag.
    Jel ono seluj-d-antegasion u Francuskoj, jol u Tunguziji. Valjda u Tunguziji jer nama majci brata Roma u Assemblee Nationale ni sa 100000 a kamoli sa 300 glasova. Bogami ne sjedi nijedan ni u Bundesratu, ni u Bundestagu, ni u Houses of Parliament.
    Zadacha politike zapadnih zemalja je unapredjenje uvjeta za razvoj njihovog kapitala a i kumici s placa je jasno pravilo da shto si u jadnijem polozaju to morash jeftinije prodati. A kad si glupa iskompleksirana i isprepadana kumica koju svak moze izgurati na rub trznice onda prodajesh "poshto-zashto".
    Jel se netko od vas kad upitao zbog je zapad volio Jelcina a mrzi Putina. Zato shto se u onoga "demokrate' za bocu votke moglo kupit naftnu kompaniju a ovaj "diktator" veli "sikter tamo kijamete ovo je nasha zemlja i nasha nafta" i chak im preotimlje benzinske pumpe po mom susjedstvu. Svako malo pa nova Lukoilova pumpa. A profit u Moskvu. A josh nisu skontali kako zustaviti pametnog Bachushku jer nazavisnim vlasnicima pumpi nudi bolje uvjete od Exona ili BP-ja pa se boje reakcije vlasnika pumpi.
    Ja se iskreno pitam jesu li zdrave glave oni koji josh vjeruju u ikakvu dobrotu zapada (i suvremenog kapitalizma) u HR poslije svega shto je dozivljeno u ratu i do danas i svega shto se moze doznati a da se u stvari i ne treba potruditi. Jel ima netko tko dvoji kakva bi bila reakcija da je, recimo, hrvatska policija danima pendrechila (i chak ubijala) Srbe, Rome (il bilo koga od manjina) shto bi bilo ekvivalent onoga shto je francuska radila po St. Denisu ili Pantinu. Jel ima netko tko dvoji kakva bi bila reakcija da neke grupe krvozednih "patriota" negdje na Uni ubijaju koga stignu shto je ekvivalent onoga shto se dogadja na obalama Rio Grande. Pa koji vam je kokot ljudi, bilo bi "krvozedni i necivilizirani Rvati koje pod hitno treba ocherat na sjever Grelanda". Osim, naravno, ako se sloze da nam ponishto prodaju sve shto imaju i onda za nas dzabe rintaju.

    avatar

    04.03.2008. (06:37)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Nema te zemlje na ovoj Zemlji gdje se uskoro ne bi osjećao robom, bio rob ili roba (na tržištu rada).
    CBK: nema više tog nacionalnog štita koji bi te zaštitio pred potopom globalizma.
    Ima li utjehe, ako već ne rješenja? Pa ima. Gospodari uopće nisu gospodari ako robovi to jednom shvate. To je i utjeha i rješenje problema u isti mah. Ovaj novi poredak počiva na iščašenom konsenzusu. Koji ga razvrgnu izvest će nas iz ropstva. ;)))

    avatar

    04.03.2008. (06:40)    -   -   -   -  

  • dolinski

    @CBK vidim da si bio na kazališnom trgu, mogli smo se onda i srest
    @hebatga da da shvaćam šta želiš reći (uz neizbježnu dozu dramaturgije koju uvodiš :) - za velike vrijede drugi zakoni
    @ludlud. institucija države gubi svoj smisao i identitet... to je točno. kompanije nam donose novi identitet. Umjesti himni država, pjevat će se himne kompanija i svi ćemo pričat engleski :)

    avatar

    04.03.2008. (23:30)    -   -   -   -  

  • borgman

    moja u zadnje vrijeme omiljena tema. Kako moj prijatelj kaže :- Što je to u ljudskom biću što ga vodi piću!-
    U čemu nam pomaže EU. Platila je katastar, zemljišnicu i vrši pritisak na Sudstvo.
    Što im smeta? Korupcija, ZERP, zakoni, nesigurnost investicije.
    Kako to riješe? NATO za sigurnost investicija i nepromjenjivost sustava. NATO "betonira" stanje koje je upravo sada. Oligarhija u svakom trenutku svoje protivnike može dodatno zauzdati pozivanjem na opasnost od promjene vlasti. NATO-ova vježba prošle godine je imala BAŠ taj scenarij!!
    EU, sa skupom zakona o vlasništvu riješava druge probleme. Kompetitivnost naših "firmi"? A kojih? Koja banka će stati iza njih? Kao neće stati iza svoga, neće mu omogućiti kupovinu nekretnine koja je pala na "bubanj"... pa to i je razlog svim ovim kreditima za budale. Prošlo je doba "Savka majka a Tripalo ćaća, daju kredit koji se ne vraća"...sada se vraća svaki.
    Ono čega ljudi nisu svjesni je kako hipoteka na gradsko područje koju grad upiše podižući kredit za infrastrukturu, u konačnici STVARNO postaje vlasništvo banke! I tu više nema pojma "zaštićeni stanar"...
    Crkva jedva čeka dolazak u EU. Sve nekretnine koje su vjekovima skupljane, sada postaju neprocjenjive vrijednosti. Tome je služio peti ugovor, (svi ostali su potpisali četiri).
    I naravno, tko za ozbiljno može shvatiti zemlju koja će imati 10000 vojnika i "zamišljeni, tj. zaleđeni" pričuvni sastav, bez uniformi i oružja.
    Naravno, eto danas HDZ baca novu mrkvu kako će ukinuti osobne izbore za predsjednika, vjerojatno kako bi smanjio razmišljanje o NATO-u i zastoju u pregovorima sa EU... živimo u zemlji "čuda", ne vidimo kako nas drže "za muda" :-((

    avatar

    05.03.2008. (00:09)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Velish dramatiziram.
    Chovjeche jel ti znash da je sadashnji francuski precjednik mali Sarko kao gradonachelnik (nisam siguran ali koliko zapamtih) Montreuil-a prije par godina kupio drzavni stan po takvoj cijeni da ga je lani prodo za 2 puta vishe love. I to nije neka korupcija jer je "u drzavi s uredjenim sudstvom". Narasle nekretnine, ma majketi. I bash u njegovoj ulici za 2 puta u dvije godine. I mozda mislish da che se neki "istrazni magistrat" usudit pokrenut postupak. Pa da fine kao onaj koji se usudio pokrenut istragu protiv Chiraca.
    Shta je zavrshilo sa tuzbom protih Kohla? Popushio istrazitelj jarane.
    @ borg, svaka chast.

    avatar

    05.03.2008. (03:07)    -   -   -   -  

  • ludlud

    e, da, a kad Putin štiti nacionalne interese, tj. bogatstvo, onda je natražnjak i kršitelj ljudskih prava (koje je to tek kukavičje jaje s "ljudskim pravima" i "nevladinim udrugama"). Ali on ima nuklearne rakete. Ima i Kinu u zaleđu koja će progutati sav plin i naftu, ne možeš mu nikakav embargo lupit. A mi? Lako što smo mali, ima i drugih malih i prgavih. Imamo mi i dosta svjesnih pojedinaca koji lijepo vide što se događa. Naš problem je naša (vladajuća) elita, jer je potkupljiva. A to je "elegantna" situacija koju zapadni oligarsi najviše vole: potkupljive političare koji vode neku državu. Ne želim sad upirati prstom u kolekcionare satova, ali naša elita zaista vrlo jeftino prodaje svoj narod i narodno blago, doslovno za vrijednost ručnog sata. Jer, na koncu, je li mi katastarski susjed Štef, Mate ili neki švaba, i nije me briga, ali me briga kad za nekakvih bijednih 50 ili 100 iljada eura prođe "regulativa" koja od Štefa, Mate i mene napravi prosjaka na račun švabe koji tu uopće i ne misli živjeti. Pri tom se većina naših Štefova i Mateka vesele ko mala djeca svemu što im rade, jer su i oni negdje u sitnoj barbarskoj (čitaj:balkanskoj) duši fascinirani šarenim điđama zapadnjačkog cincara: oćeš srebrnu mečku, oćeš zlaćani rolex... Istovremeno mali proizvođači stenju pod nemogućim nametima skupe države i misle kako će EU unijeti red...
    Dakle, sve zajedno nevesela perspektiva.

    avatar

    05.03.2008. (04:20)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ ludlud
    Svaka chast i ovdje.

    avatar

    05.03.2008. (19:15)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ antiglob
    Evo sad prochitah prethodni post i komentare pa ovako "u cilju istine" (tj. protiv ochigledne lazi option mastera, kojem je to ochigledno urodjeno) malo pojashnjenja.
    Stanje slavljenog izuma americhkih znanstvenika 401k (kojeg jaran predlaze) se moze vidjeti iz publizirane analize (CBO) o stanju SP 500 gdje brojke kazu da su tijekom 10-godishnjeg perioda (od '97-e do '07) firme koje su tu uvrshtene imale (return on equity, olitiga povrat na ulozena sredstva) u prosjeku od 3.1% godishnje. Kad se oduzme inflacija i comissions koje ovi krvopije naplachuju bilo da prodaju ili kupuju ispadne da smo mi koji imamo takve fondove ondje gdje smo bili i '97-e chak i kad se uzme u obzir da je kraj '90-ih imao znachanje skokove. Shto dalje znachi da che analiza '00 do '10 bit da su nas lijepo opljachkali prodavajuchi lazi poput njegovih o nekih 9% godishnje.
    Da se razmujemo, moze on vama "prodavat bozu" ali zaboravlja da ima nas koji svako malo dobivamo izvjeshtaje pa vidimo da smo hebali nanu ako nas u starosti bude hranilo ono chime oni trguju. Bila ona stara "da ih se chuvash kad darove nose" a ako ne zelite starost provoditi na kasama Konzuma i Keruma (ko ovi ovdje sirotani stari shto ih to dopade po Wallmartu i K-martu vjerujuchi kako se brokeri za njih brinu) nastojte se ne drzati njihovih uputa.

    avatar

    05.03.2008. (20:56)    -   -   -   -  

  • dolinski

    negdje među blogovima sam čitao da je putin "asimetričan" lik. Dakle onaj koji kontrira ovima koji bi htjeli pristup tržištu cijelog svijeta. stranim bankama je zabranio ulazak u rusiju, izbacio strane naftne kompanije,... A najbolje od svega: osnovao je ustanovu za praćenje demokracije na zapadu. Jednu je stacionirao u New York da nadgleda demokraciju u americi, a drugu u Bruxulles za EU LOL :)) o tome bi trebao unos napravit.

    @heb, a čuj bez obzira što optionmaster govori o mogućim prinosima takvih fondova, mene naravno nije uvjerio jer ja sam ipak pre-velik pesimist (=dobro informirani optimist). Al ajd ti meni reci šta ćeš, nek ljudi žive u nadi, jer budimo realno većini ljudi su takvi fondovi jedina nada, te se mogu složit sa OM-om da ne-činiti išta isto nije neko rješenje.

    avatar

    05.03.2008. (21:56)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Ne kazem ja da ne treba chiniti nishta nego tvrdim da treba vjerodostojno analizirati sve relevantne faktore (umjsto kupovati nechiju propagandu) i traziti rijeshenje koje je optimalno.
    Danas se sve svodi da ovi "zlatnozubi" (izvrstan izraz ludludoga) hoche parazitski isisati shto je moguche vishe krvi narodu a vlasti idu s njima jer time sa sebe skidaju odgovornost za ono za shto ustvari postoje. Zanima me za koji kokot postoji drzava ako se ne zeli brinuti o onome zbog chega su drzave i nastale u prvom redu.

    avatar

    06.03.2008. (00:01)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Srest ćemo se drugom prilikom jer krug će sljedeći puta biti veći:-)

    avatar

    06.03.2008. (00:04)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Hahaha, Putine, majstore! Nadzor demokracije u Americi! LOL.

    avatar

    06.03.2008. (01:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...