Komentari

amerikanac.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • zvoncica22

    Vec duze vrijeme pratim tvoj blog. Jako mi se svida, pa sam ga stavila u svoje linkove. Nadam se da se ne ljutis. S crkvom ti je to tako (mislim na ljude koji sluze Crkvi); svugdje se mijesaju (u politiku, kulturu, skolstvo), a kad se trebaju dogovoriti oko stvari koje bi covjeku olaksali patnje, e tu nema dogovora. Nista cudno.
    Ostavljam ti dalmatinski pozdrav! (^_^)

    avatar

    02.03.2008. (21:20)    -   -   -   -  

  • Frulićka

    Pripadaju istoj Crkvi ali je stvar u tome da Zakonik kanonskog prava nalaže i donošenje dodatnih kanonskih odredbi (normi ili zakona) koje naravno propisuju i donose pojedine biskupske konferencije. Zbog toga dolazi do te naizgled "disharmonije" u interpretaciji i primjeni Zakonika kanonskog prava.
    Slična se stvar događa na polju dopuštenih ženidbi sa zaprekom dobi. Tako npr. Hrvatska biskupska konferencija određuje dodatnom odredbom da u valjani i dozvoljeni brak može stupiti osoba koja je punoljetna (dakle i za žensku i mušku osobu to je 18.-ta godina) dok npr. Afrička biskupska konferencija smatra da je ta dob za žensku osobu 14-15g a mušku 16 g.
    Naravno problematika o kojoj je ovaj post je daleko delikatnija i osjetljivija.

    avatar

    03.03.2008. (07:02)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    jako zanimljiva i vrlo kontroverzna tema. I jos jednom se pokazalo licemjerje crkve, koja bi doista trebala biti svugdje ista.
    sjecam se prvog slucaja a cudi me da je u njemu crkva postupila tako kako je. jer ako podrzavaju umjetno odrzavanje na zivotu, onda bi trebali isto tako podrzati gasenje svih aparata i ostavljanje BOGU da odluci da li ce pacijent koji moli za kraj muka tj. da umre, doista umrijeti.

    avatar

    03.03.2008. (12:12)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    U SRIDU MAJSTORE :-)))) U SRIDU !!!!

    avatar

    03.03.2008. (16:03)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    Ma toliko u sridu da sam se i ja na svom blogu morao osvrnuti :-))).

    avatar

    03.03.2008. (23:46)    -   -   -   -  

  • Cheddar

    ok. ko je sad u pravu? you tell us.
    ovo je previse tesko pitanje.
    ja bih mogla da odgovorim na ovo pitanje ali ne na osnovu datih podataka u ovom postu. trebala bih da procitam sve te smjernice, i jos neke statistike. since that's way too much hussle i'll just say the following:
    te smjernice ja bih voljela da diskriminiraju/razlikuje medu raznim bolestima?
    case in point: mr. Jan Grzebski, u Poljskoj, je prosle godine je napravio world headline news kada se probudio iz kome poslije 19 godina.
    tako samo cu reci da MS in coma is much more ***** than being hit by a train - sto se desilo Grzebskom -- bez ikakvog dubokog filozofiranja poput biskupskih sastanka....to mi je nekako common sense, ako common sense postoji...

    avatar

    11.03.2008. (03:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...