Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (129)

Marketing


  • edi

    mos mislit,linic i borba protiv starih kadrova u sdp-u!?:))
    najtragicnije u svemu ovome je sto mnogi iz stare racanove garde,sad kukavicki sute, naivno ocekujuci da ce ih milanoviceva metla zaobici!?
    nesto slicno kao onih stotinu koje desetorica vode na strijeljanje i koji poslusno za njima idu, naivno ocekujuci ce bash njih,ta sudbina kleta mimoici!?:)

    avatar

    26.02.2008. (23:49)    -   -   -   -  

  • urebako

    BRAVO

    avatar

    27.02.2008. (00:18)    -   -   -   -  

  • qatastrophe

    Vidovicu,stranka treba korjenite promjene.Apatija,psihodelija,neodlucnost i nesposobnost koje je Ivica Racan njegovao godinama,to nam zasigurno ne treba.
    Ovakvim besmislenim i nesmotrenim izjavama o nekakvim militaristima,samo destabilizirate stranku,umjesto da je pokrenete s mrtve tocke!

    avatar

    27.02.2008. (03:11)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    @edi- "ta borba protiv starih kadrova" nije opasna jer će pomesti Marka ili janka, jer može stranka i bez mene i bez bilo koga drugoga.Ona je opasna jer unosi jedan duh koji stranku može definitivno razoriti u njenom najsupstancijalnijem dijelu, kao demokratsku stranku sa demokratskim pravilima igre.Taj sukob, uistinu ne postoji osim u glavama nekolicine, koja misli da on treba odigrati mobilizatorsku ulogu, okupljanja oko aktualnog predsjednika. Dopuštam da ljudi navijaju i zagovaraju svoje favorite, ali ne na način da ugrožavaju samu demokratsku narav stranke. Mislim da je sam Milanović iznad te prljave strategije i da ima
    pravo birati svoj suradnički tim, a da mu ovi ne pomažu, nego štete.
    @ qatastrophe - naravno da stranka treba promjene, jer oni koji se ne mijenjaju izumiru kao dinosaurusi. Za razliku od tebe ja smatram da je "nesposobni" Račan bio najodlučniji i najsposobniji političar kojega je suvremena Hrvatska imala, a bez sumnje stranački vođa koji je imponirao prirodnim autoritetom i mudrošću, koju ne viđamao na našoj političkoj sceni. Tebe očito impresioniraju neke druge osobine "vođa". I takvih je puna povijest. U postu ispod pišem o vođi koji impresionira mene. Bit će mi drago da se i oko njega ne složimo.

    avatar

    27.02.2008. (07:52)    -   -   -   -  

  • Hercules

    Finalmente . Konačno da vidimo da se i Vi u vrhu SDP-a ne slažete, idilično, drugarski ili gospodski. Naravno nama iz baze je to drago jer eto i SDP krenuo u foteljašenje , frakcionaštvo i tamo neke trice i kučine. Drago mi je da ste počeli iznositi zasluge za stranku (ali ne i za narod) kako svoju tako i i ostalih iz vrha stranke. Za zasluge upotrijebite Ikom , ali malo više radite na povećanju 33 plus , pa će onda biti i dovoljno fotelja za sve Vas.
    Lijepo je pročitati , da ste zbog SDPa prognani iz Siska. To znači da ste revolucionar.
    Kako to da niste završili na robiji u Sremskoj Mitrovici.
    Malo više skromnosti , je potrebno svima Vama i nama , a naročito Liniću ( čitaj Vrhovniku), Arloviću , Vidoviću , Opačićki i Antuinovićki. a naročito šminkeru Komadini i doktoru od pitaj boga česa Obersnelu.
    Socijaldemokracija nije foteljašenje , odnosno bitka za sinekure , nego bitka za ono što socijademokracija i znači. Malo ste to svi iz odbora i vrha SDP-a , zaboravili, a muče Vas konvencije , kandidature, fotelje , revolucionarni imidž itd. Ohladite malo glave i nastojte povećati iznad 33 posto pa onda činite socijaldemokraciju. Ovako samo pokazujete da je i SDP počela sličiti na neke druge hrvatske stranke.

    avatar

    27.02.2008. (08:05)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    @ Herkules - priznajem da mi je baš bilo neugodno spominjati moje zasluge i to kako je nekada značilo biti SDP-ovac, ali baš sam ružno optužen kao kalkulant, pa sam se malo branio. Možda sam to mogao i prešutjeti. jer mi ne trebaju spomenici. A što se tiče brige za SDP, nije to nikakva nevažna trica i kučina i vrijedno je to borbe, jer bez toga nema ni više od 33% ni pobjede ni mijenjanja Hrvatske.

    avatar

    27.02.2008. (08:19)    -   -   -   -  

  • Sefica

    Milanovic je cool, mladji je i narodu se svidija.Meni iskreno on veca faca.A neznan...

    avatar

    27.02.2008. (09:19)    -   -   -   -  

  • urebako

    Zašto bi vama bilo neugodno spominjat sveje zasluge za doprinos demokratizaciji Hrvatske., i druge doprinose. Dapače baš to treba spominjat, jer lako je sada pametovat. Trebalo je onda imati itekako petlje probijati razne ledove,, pa ostalom i danas ...
    I ne samo da treba to spominjat (kao i drugi doprinos),, nega treba malo i one koji danas sebi daju za pravo, ono što daju,,,,pitati GDJE SU ONI BILI sve te i ove godine. Kojem su to oni sebe riziku i sl,. izložili ne samo za doprinos nekoj stranci,, nego i općenito za pomake prema demokratizaciji i svega onoga šta uz to ide.... Ili su bili u kavim mišjim ripama,, zaštićeni od svega,,, ugodnim klimatiziranim kancelarijama i sl. , pa i davali legitimitet onoj diktaturi
    I sada sebi uzimaju pravo da se njima netko mora dokazivati u nečemu.. bilo čemu. Ma nemoj.

    avatar

    27.02.2008. (09:29)    -   -   -   -  

  • urebako

    Još bi vam kazao svoje mišljenje u vezi toga dali je ovo uspjeh ili neuspjeh, PORAZ..
    o tome bi trebalo provesti možda anketu na ovih milion i nešto glasača lijeve opcije,, pa ta i takva anketa bila relevantna u tom ocjenjivanju...usojeha ili neusojeha
    Ove izbore je stvarno bila umjetnost, USPJEH izgubiti.. Kad se pogleda raspoloženje i sve ostalo iz petog mijeseca 2007... Mogle se i birati,.. znači ići na sigurno sa predizbornom kooalicijom,, i druge razne varijante.. Ali netko se odlučio na jedinu varijntu koja GUBI..
    I sad to još bezobrazno prema tom narodu,, želi pokušati pretvoriti u ipak neki uspjeh,, kroz veći postotak stranke i veće mandate..... Svi ti postoci i mandati su sami po sebi u našem nestabilnom biračkom tijeu, i svemu ostalom,,,, KULA OD KARATA

    avatar

    27.02.2008. (09:59)    -   -   -   -  

  • Fidel

    Zašto ste stavili presliku, kad ste sasvim lijepo izašli u izvorniku - u koloru...
    Moje pitanje glasi - što je to militant? A potpitanja su: Jesu li militanti neki naoružani tipovi koji svuda prate Milanovića? Ili su to možda neki fanatični komunisti? Možete li navesti ime i prezime jednog militanta? Je li možda Neven Mimica militant?

    avatar

    27.02.2008. (14:09)    -   -   -   -  

  • never

    i mene zanima sto je to militant, ja znadem na Engleski sto to znaci ta rijec ali Vidovicu objasni to na Hrvatski i lijepo jasno napisi s imenom i prezimenon tko su to tzv. militanti, ako si vec takav veliki demokrata napisi imena i prezimena njihova kako bi mi mladi vidjeli tko je to militant u SDP. Ali to je ostalo ono vase odavno prozivat ljude ali ih ne imenovat, posebno Milanovica , koja ljubomora izvire iz svake rijeci za tog covjeka, a sto ste vi napravili kad ste bili na vlasti, jedno veliko nista, dopustili bespravnu gradnju po cijelom Jadranu, nikad vise gradjevinski lobi nije imao slobode nego kad ste vi bili na vlasti i HNS zajedno, na parcelama od 200 kvadrata dopustali ste kuce od 400 kvadrata i puno toga jos, a sada trazite krivca vi i Arlovic posebno pa morate naci nekoga a to je Milanovic, za cijeli vas nerad vam je on kriv, dalje necu nabrajati a mogao bih u svim segmentima drustva, sto ste vi radili kad ste bili
    na vlasti za borbu protiv korupcije , isto jedno veliko nista, ali i za to vam je Milanovic kriv, bolje vam je uhvatiti se posla kako bi sto bolje prosli na lokalne izbore a ne povodit se za Arlovicem , shvatite da je njegovo vrijeme proslo i dolaze nova vremena za nove ,sposobnije i upornije i hrabre ljude.

    avatar

    27.02.2008. (17:02)    -   -   -   -  

  • qatastrophe

    gospodine Vidovicu,tesko se mozemo sloziti da je Ivica Racan bio sposoban,a jos manje da je bio odlucan.
    od 17 godina moderne hrvatske drzave,bili smo na vlasti 3,i mislim da to dovoljno govori.tijekom te koalicijske vladavine desavale su se svakakve stvari.od potpore amerikancima pri invaziji Iraka u operaciji koja nije bila cak niti pod pokroviteljstvom UN-a,do pokusaja dogovora sa slovencima i davanja izlaza u epikontinentalni pojas,gospodarske i socijalne politike itd itd...
    iz vaseg interviewa Novom listu,shvatio sam da niste zagovornik direktivnog vodjenja stranke,pa bi me stoga zanimalo tko je donosio onakve gafove na stetu RH,mozda Tonino Picula kao ministar vanjskih poslova?
    gledajte gospodine Vidovicu,nemojmo se zavaravat.svi dobro znamo o cemu se tu radi,i tko je vukao konce u stranci,nazalost po sve nas,da ih je barem dobro i kvalitetno vukao!

    avatar

    27.02.2008. (17:07)    -   -   -   -  

  • kotangens

    Edi, kad već daješ komentare onda si trebao pročitati a možda i komentirati intervju sa Linićem isto tako u Novom Listu.
    A vi gospodine Vidoviću mislim da ne trebate podršku ovakvih kao što je pomenuta osoba sa nickom Edi.
    Malo se "prošetajte" po blogovima vaših kolega iz stranke i uvidjet ćete da je taj lik jedan obični nedobronamjerni provokator, koji čeka svaku priliku za pljuvanje po SDP-u. Danas i jučer po Milanoviću , sutra po Vama a prekosutra po tko zna kome.
    Čovjek koji ne nalazi niti jednu dobru riječ za SDP niti u jednom momentu bilo sad , bilo prije pet mjeseci. Vama njegova podrška ne treba.

    avatar

    27.02.2008. (17:23)    -   -   -   -  

  • Zec na lovački

    Vidim što piše u tekstu. Ali zašto je Davorko Vidović dobio prostor u Novom listu ako to nije dozvolio Linić. To mi se nekako ne rimuje. Zoran Milanović je za stari kadar u SDPu bio dobro prijelazno rjješanje. Međutim, prijelazno rješenje ima intenzivnu karizmu i što daje mladim operativcima pravo za misliti da im stvarno stari kadrovi ionako ne trebaju. Uostalom, očito je da je PR doktorica minirala pobjedu svojim sugestijama o izbjegavanju dijaspore i ukidanju vjeronauka, a Zoran nije mogao nadzirati tijekove novca za predizbornu kampanju jer je bila žurba, a novca je bome bilo u potocima. Sada ga je još više. Otprilike 1 milja po glavi u saboru za 4 godine mandata. Ma, tko li će time u stranci upravljati. Teške će to biti muke. Ali prije toga treba smijeniti Milanovića, a to neće biti lako. Prvi zec iz kuhinje: Ivica Pančić izgorio kao šibica. Obzirom na dokazanu upornost Davorko Vidović će zadnjim atomom snage tipkati "ja" na blogu, ali on je definitivno drugi zec. O protjerivnaju iz Siska mogu samo reći da se radi o suludoj interpretaciji. A o 4 preostala SDP-ovca nema ni riječi jer se ne vide od Vidovićevog "ja". Što se tiče odnosa ovog druga prema drugomislećima jednak je kao i Hitlerov prema ciganima.

    avatar

    27.02.2008. (19:53)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Što je ili tko je Davorko Vidović i gdje je SDP. Milanović je malo zaostao u vremenu i neće biti nikada gdje mora biti. I sada još i taj Vidović ? Pa tko je On ? Ludo vrijeme kada stranka koja može imati najveću potporu osiromašenih gubi bodove. Nesposobni ili glupi ljudi. Eto to je moj zaključak.

    avatar

    27.02.2008. (20:01)    -   -   -   -  

  • ŽELJA

    Kažete da se Milanović okružio militantima. A s kim ste se okružili Vi, Pančić, Picula , Arlovići vama slični? Strah Vas je za Vaš položaj, a ne brinete o dobrobiti SDP-a. Kritizirate čovjeka koji je ostvario najbolji rezultat u povijesti SDP-a. Puno nas mladih je glasalo za SDP-e baš zbog Milanovića, čovjeka koji je mlad, pametan i imam petlje.

    avatar

    27.02.2008. (20:42)    -   -   -   -  

  • edi

    nesto ovdje ne stima!?
    ako je racan bio ono sto vi o njemu mislite i ako su oni koji su uz njega ocuvali taj sdp,tako losi..zbog cega ste se vi "mladi" clanovi uopce upisali u takav sdp!?
    sto niste poput cede jovanovica osnovali svoju vlastitu stranku,tipa socijalisti,ili demokrati..i sa njom iskazali vlastitu.."pamet, sposobnost i petlju"..kako rece zelja!?
    dragi moji,ovako mi vise licite na smijesnu hrpu karijerista koji su nahrupili u sdp,da bi u okviru postojece(i jake!) stranke sto prije ostvarili te svoje(samo!) privatne motive,nego li na te.." mlade,pametne i sa petljom sposobne ljude"!:))
    kontanges,sdp nije milanovic,a ni obrnuto!
    to sto se meni na samom startu nije svidio taj lik,samo ukazuje da neke stvari prije prepoznam od drugih,ili..govorim ono sto se drugi javno ne usude,jedino kad voda do grla ne nahrupi!
    vidovicu,svojevremeno su i o titu govorili da on nije los,vec da je kriva jovanka i da drugi manipuliraju sa njim!:)
    za postojece stanje u sdp-u prvenstveno je kriv milanovic,njegov autokratizam,kvaziellitizam i karijerizam,koji je poput karcinoma,svojim "mladim" metastazama zahvatio cijeli sdp!
    "listopadsko" prijelazno rijesenje,sad vam se obija o glavu..i samo se nadam da ce te se tog karcinoma uspjesno rijesiti!
    "zelja",najbolji rezultat u povijesti sdp,koji je nastao iz medijske plasirane zablude o nekom novom liku,je stvarno najbolji rezultat koji je sdp imao,ali ucinci samo medijske slave ipak su kratkoga vijeka,sto ce slijedeci lokalni izbori najbolje( i tebi!) dokazati!
    kad bi moje prognoze i bile krive(u sto iskreno sumnjam!)..i kad bi sdp uspio ocuvati tih 33% podrske biraca,to jedino garantira da ce sdp biti najjaca opozicijska stranka.. i nista vise!
    nitko vise u hrvatskoj nece doci u poziciju ratnog hdz-a,da sam sastavi vlast(na svu srecu,hrvatske demokracije!),a zahvaljujuci potezima vaseg "mladog" diletanta koji svojom gluposcu rusi sdp-ui sav buduci koalicijski potencijal,sdp-u i sa tih 33% preostaje samo dugovjecna opozicija!
    i tko ce onda sublimirati frustraciju vas karijerista kojima je poput svrake,pozeljna jedino vlast!?:))

    avatar

    27.02.2008. (23:01)    -   -   -   -  

  • lolina

    što reći o milanoviću osim da djeluje kao da ga je sanader osobno birao kao oporbenog čelnika.
    mislim da je glupo micati i marginalizirati ljude koji su specijalizirali svoja područja političkog djelovanja samo zato što je nekome palo na pamet da je vrijeme za novu garnituru koja mu neće zaljuljati fotelju.
    prepoznati od glasača, stručni ljudi bez kompromitirajuće političke prošlosti ne smiju biti odbačeni kao potrošena roba pogotovo ako ih odbacuje netko iza koga ne stoji odgovarajući rezultat, a jedina mu je kvalifikacija "novo lice"
    danas sam slušala izlaganje jedne tvoje kolegice koja je navalila na temu o kojoj nema i
    ne želi imati pojma,ali očito ima cilj preuzeti stil "nije bitno što govorim glavno da se jogunasto svađam". to što pri tome ispada lijena i neuka očito nije bitno.
    nadam se da će sdp (p)ostati jak ne samo po broju zastupnika već i po realnoj snazi koja neće dozvoliti hdz-u da opet izgubi kompas i vrati rh u doba ...znamo kakva...

    i daj molim te nemoj davati takve patetične intervjue , pa nećeš valjda dozvoliti da te sprdekaju nakon 17 godina kako ti kažeš timskog rada.budi dobar sa svojom škvadrom ,lukavo blizak s neprijateljem i prvom prilikom mu podmetni nogu nek se raspadne na sve četiri,tad ga dotuci nekim low kickom i postani predsjednik sdp-a. ako niš ne upali fotkaj ga s turbanom ili ljubavnicom. tak se to danas radi! ;)))

    avatar

    28.02.2008. (00:54)    -   -   -   -  

  • qatastrophe

    @edi

    Tito je bio los?pretpostavljam da si i to prepoznao prije drugih!?

    avatar

    28.02.2008. (04:57)    -   -   -   -  

  • marketingist

    Davorko brate, sjeti se da velika većina normalnih ljudi politiku uspoređuju s "djelatnicom" koja se bavi najstarijim znatom na svijetu. Ako je ta tvrdnja točna, a čini se da jest, pogotovo gleda li se stanje u Hrvatskoj (a i šire, što bi rekli tvoji prethodnici "drugovi") , onda je bjelodano da su političari asistenti te iste "djelatnice" iliti, rečeno preciznije, .svodnici. A dobro je poznato kakav je to ljudski soj. Budući da mi se, Davorko jarane, činiš inteligentnim čovjekom, ne mogu se načuditi tomu kako si zalutao među njih. Da sam na tvom mjestu, disatancirao bih se od njih što prije i poslao ih tamo kamo spadaju - u rodno mjesto. Ako već, Davorko kolega (da, iste smo dobi i slične naobrazbe), moraš biti pod reflektorima javnosti, onda se preorijentiraj na marketing. I dalje ćeš noći izmišljati toplu vodu, ljudima pričati bajke i prelijevati iz praznoga u šuplje, ali te nitko neće povezivati s već spomeutom "djelatnicom". Marketing je ipak pojava novijeg datuma pa se "vlasi još nisu dosjetili", iako između njega i politike nema nikakve bitne razlike - i jedno i drugo opstaje zahvaljujući neizmjernoj ljudskoj gluposti.

    avatar

    28.02.2008. (08:26)    -   -   -   -  

  • kotangens

    Lolina, hvataj se ti "burze".

    avatar

    28.02.2008. (09:07)    -   -   -   -  

  • kotangens

    qatastrophe, a ti još ne znaš?

    edi sve zna, samo njega pitaj. Neki su ga predlagali i za predsjednika SDP-a, samo on neće. Kaže premalo je to za njega.

    avatar

    28.02.2008. (09:09)    -   -   -   -  

  • edi

    "vecina mjesnih organizacija zagrebackog sdp-a,usvojila je zakljucak izvrsnog odbora zagrebackog sdp-a u kojem se navodi da sdp na izborima nije postavio ostvareni cilj i da bi odgovornost za te rezultate trebao preuzeti predsjednik zoran milanovic"..pise danasnji jutarnji list!
    od svih mjesnih organizacija,jedino je ona tresnjevacka (sjever!) iskazala potporu milanovicu!
    mirko varat,predsjednik zagrebacke organizacije gornja dubrava poziva milanovica da podnese ostavku ,jer je javno to obecao na prosloj izbornoj konvenciji,govoreci da ce podnijeti ostavku ukoliko sdp ne osvoji vlast!
    ne samo da je porekao,vec se ponovo,kao i prvi put.. samokandidirao!?:))
    milanovicu zamjeraju brzo trosenje kredibiliteta sdp-a koje je nastalo zbog toga sto se u kampanji nije islo sa programima i vizijama,vec sa obracunom protiv hdz-a i sanadera!
    cudna je patologija podredjenih!
    mozes biti najbolji sef,kao sto je sanader bio milanovicu dok je ovaj revno bistrio vanjsku politiku u sluzbi franje tudmana sanjajuci veleposlanicko mjesto u new yorku,ali te taj podredjeni uvijek mrzi,pa mrzi!?
    valjda zbog tog propalog new yorka!?:))
    kontanges,sudeci po svemu,bilo bi tebi bolje da razmisljas o birou,jer uprkos uvlakackim naporima,izleda da ti ta guza(zajedno sa tobom!) odlazi na biro!?;))
    drugi put birajte paris hilton za predsjednicu sdp-a!
    ljepsa je od milanovica,a i manje prica..pa ce steta zbog njenog glupog jezika biti neporedivo manja od milanoviceve stete!
    efekti samo fizicki novog lica,u pravilu se kvare kad to novo lice progovori!:))

    avatar

    28.02.2008. (10:07)    -   -   -   -  

  • lolina

    kotangens "hvatam" upravo je objavljeno da ht isplaćuje 100% dividendu -29.56 kn po dionici. toliko o tvojoj preskupoj teoriji.
    pozdrav

    avatar

    28.02.2008. (10:33)    -   -   -   -  

  • urebako

    gosp. Davorko... kako mislite da će SDP-e (i dali će) uspostaviti ponovo dobre odnose sa HNS-om..... I kakvu bi SDP u budućnosti trebao zastupati politiku u tom smijeru.? Ili neki misle da će HNS ubuduće uvjek biti uz SDP,, bilo na lokalnoj bilo na državnoj razini,, bez obzira na ovo što je Milanović sada napravio prema HNS-u i njegovim članovima i simpatizerima.
    I kako milite da će Milanović ubuduće podnositi da Vesna Pusić bude na mjestu na kojem je on bio i sam sebi rezervirao... I dali će i ta činjenica raditi na udaljavanju tih stranaka.
    Osim toga smatrate li da Milanović ima i svoju suodgovornost za ovo stanje oko EU,, jer je bio na čelu tog Saborskog odbora od 6 mj. 2007.,, gdje je zamjenio pok. Račana... Pa nije li on bar trebao upozoriti i upoznati javnost da je tu sve stalo otkad se Račan razbolio?.. Onda je kao takav trebao i morao biti i upoznat i upoznati druge i oko ovih dogažđanja oko ZERP-a,, pa i onih novaca iz Fondova koji su propali....

    avatar

    28.02.2008. (13:17)    -   -   -   -  

učitavam...