Komentari

zoompolitikon.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • hsp1861

    http://hsp.makeforum.org/

    pozdrav i svrati dof oruma

    avatar

    18.02.2008. (04:27)    -   -   -   -  

  • gaupe

    Srbi jesu kršili ljudska prava.
    No to ne znači da Srbi i SRbija se ne mogu danas pozivati na međunarodno pravo.

    I Hravtska je kršila međ. prava, no istovremeno se pozivala na teritorijalni integritet Hravtske.

    Srbiji je s druge stran stalno stalno su nabijani na nos zaključci Badinterove komisije, a sada im se kaže da u slučaju Sbije,ne vrijede ti isti zaključci.
    Dvostruka pravila, blago rečeno!

    avatar

    18.02.2008. (05:30)    -   -   -   -  

  • tragicnamisao

    Neovisno Kosovo neće donijeti ništa dobro

    avatar

    18.02.2008. (08:18)    -   -   -   -  

  • lolina

    Srbija je napravila sve da dođe do totalnoga raspada SFRJ ,,i na kraju do odcjepljenja Kosova.
    Igrali su na kartu sve ili ništa. Rezultat vidimo , a vidim i pokretanje đikanske propagande.

    avatar

    18.02.2008. (09:48)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    @gaupe
    a tko je mario kada su Srbi kršili pravo ustav itd., hm!
    @tragična
    Tako se govorilo i za Crnu Goru, u konačnici i za Sloveniju i Hrvatsku. U svakom slučaju Kosovu će donjeti "sve"!
    @lolina
    Upravo to, odigrali su i izgubili su!

    avatar

    18.02.2008. (13:04)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Kosovari su zaslužili državnu nezavisnost, i ja to podržavam, prije svega radi moralnih razloga.

    "Pravo naroda na samoopredjeljenje" po Povelji OUN je temeljno pravo svakog naroda, tako i albanskog naroda na Kosovu, pogotovo ako se nalazio pod okupacijom.
    Beograd de iure bi ima pravo zahtijevati povratak Kosova u sastav političkog teritorija Republike Srbije - ALI - kad ne bi bilo zločinačke prošlosti u vladanju srpske vlasti na Kosovu u posljednjih gotovo 100 godina. Ne treba zaboraviti na koji je način Srbija stekla Kosovo - osvajačkim pohodom, agresijom, na Osmansko Carstvo i Kosovo u Prvom Balkanskom ratu 1912. godine, i koliko znam, međunarodna zajednica nikada nije dala blagoslov za pripajanje Kosova Srbiji.
    Srbi su izgubili Kosovo jer u gotovo 100 godina nisu bili u stanju na Kosovu normalno vladati nego su vladali rasistički prema kosovskim Albancima i drugim nesrpskim Kosovarima, pa i Hrvatima (Janjevcima) na Kosovu. Miloševićevo etničko čišćenje Kosova 1999. bila je kap koja je prelila čašu, a Beograd je odbijao sve kompromise, kako 1999., tako i od 2000. - 2007. na međunarodnim pregovorima. Srbija je bila nekooperativna u tim pregovorima - sve to je dovelo do gubitka Kosova.
    Pozivanje na povijesno pravo Srbije na Kosovo je legitimno ali pitanje koliko bi to pridonosilo međunarodnom miru jer i drugi narodi imaj povijesno pravo na svoje povijesne teritorije, tako i Hrvati na Bosnu, Bogu i istočni Srijem, primjerice, ali zar danas nakon 400 godina inizistirati na nečemu što je bilo prije 400 godina, s tim da je istoči Srijem u sastavu Srbije tek od 1945.? Integracije i ujedinjenja nezavisnih država mogu i trebaju se dogoditi samo na demokratskoj osnovi putem referenduma, kao što je i ujedinjenje europskih zemalja u Europsku uniju, tako se i Hrvatska i BiH mogu ujediniti, primjerice, ali da Srbija polaže povijesno pravo na Kosovo jer je Kosovo bilo prije 600 godina kolijevka srpske države - to je suludo. Iznimke potvrđuju pravilo - Židovi su na povijesnom teritoriju stvorili izraelsku državu, ali imaju debelo moralno pravo jer su bili žrtve holokausta u Europi. Srbi nisu žrtve nego počinitelji, i ovo im je sada kazna za državni terorizam koji je bivša Jugoslavija Srbija vodila na Kosovu (Rankovićev i Miloevićev terorizam). Osim toga, Kosovo je u SFRJ imalo svoga predstavnika u Predsjedništvu SFRJ, (teoretski, i de iure) neovisnog od predstavnika Srbije tako da sve skupa uzevši, tanki su argumenti Srbije - ovaj puta sreća nije na strani Srbije. Stoga, živjelo Kosovo Republjik!
    Slažem se da su Sandžak i Vojvodina sada nova otvorena pitanja. (Srbija je okupirala Sandžak kad i Kosovo, 1912. godine.)

    avatar

    18.02.2008. (15:04)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    To sam i naveo, Srbi su jednostavno izgubili kredibilitet upravljanja Kosovom svojom šovinističkom politikom. Sami su krivi za gubitak Kosova; prvotno jer su uopće gradili nacionalnu svijest na otetom prokletom.

    avatar

    18.02.2008. (16:07)    -   -   -   -  

  • Bruno

    ( gaupe )

    Kakvo međunarodno pravo ?
    Srbi su imali uvijek samo svoje !

    avatar

    18.02.2008. (19:00)    -   -   -   -  

  • Grrr

    Jao kakva generalizacija prosto ne mogu da verujem, uzas...

    Pravo na samoopredeljenje u UN je priznato samo ukoliko se na to dogovore obe strane, evo kod nas primer Crne Gore, i crnogorskog referenduma.
    A i pravo na teritorijalni integritet i suverenitet jedne medjunardno priznate zemlje je preče.

    Jednostrano ocepljenje u istoriji nikada nije bilo priznavano, pa cak i hrvatska i bosna su dobile pun medjunarodni integritet tek nakon 95' godine iako su dosta ranije proglasile nezavisnost.

    Da ne spominjem da su "drzave" kao sto je abhazija, juzna osetija, pridnestovlje vec proglasavale nezavisnost, to su "drzave" koje su mnogo nezavisnije od kosova a do danasnjeg dana i posle 17 godina ih niko nije priznao.

    Pitaj nekog u kataloniji dal se izjasnjava kao spanac, sto sutra ta srbija i jos neke zemlje ne bi priznale republiku srpsku kao samostalnu drzavu ? Sto rusija ne bi priznala Pridnestovlje ? a mogu takvih 100 primera da navedem...

    avatar

    18.02.2008. (19:52)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    Pravo na samoopredjeljenje je prirodno i neotuđivo pravo svakoga naraoda, ne članak ili stavka bilo kakvog zakona. Kada bi o samoopredjeljenju odlučivale dvije strane tada to ne bi bilo pravo. Pričaš gluposti.

    Ni kod Crne Gore nije postojao dogovor!

    Da, preče je, ali kada jedna država kao Srbija izgubi kredibilitet i kada neka zajednica koja se osjeća narodom ne participira u vlasti, ne sudjeluje u nikakvom životu, ne postoji ništa što može spriječiti odcjepljenje te zajednice.

    Nije ni jednostrano pripojenje priznavano, pa je Kosovo svejedno bio dio Srbije. Hrvatska nije dobila integritet, već ga je obranila, a što se Bosne tiče - Bosna još uvijek nema teritorijalnog integriteta.

    Južna osestija i Abhazija nisu proglasile svoju neovisnost, one se smatraju ruskim "državama", a druga je priča njihova težnja za neovisnošću.

    Inače katalonci se izjašnjavaju Španjolcima, oni svoju neovisnot traže u ekonomskom smislu, a Baski su oni koji se u Španjolskoj ne izjašnjavaju Španjolcima.

    Samo 100, postoji ih barem 2000, ali očito nemaju svi osnova.

    Znaš što je jedino što nije logično u cijeloj priči; to što kosovski Albanci imaju svoju matičnu državu, doduše stvara se nova nacija - Kosovari i republika Kosova, no svejedno znamo kakve su njihove težnje, koje svijet u konačnici neće dozvoliti,ali sve jedno!

    avatar

    19.02.2008. (00:34)    -   -   -   -  

  • DarkMan

    veliki igrači su ovdje imali glavnu ulogu....Čim je SAD dao zeleno svjetlo Kosovo je dobilo nezavisnost....neke težnje ostalih dijelova država imaju osnovu,neke nemaju...

    avatar

    19.02.2008. (14:29)    -   -   -   -  

  • 4you

    zanima li vas politika i gospodatstvo i jos mnogo tema u nasim 100% BESPLATNIM eNovinama http://business4you.blog.hr/
    naručite ih odmah bez ikakvih naknada i pretite najnovija zbivanja

    avatar

    21.02.2008. (17:06)    -   -   -   -  

  • Sandra

    Ovo je bio jedan od boljih članaka koje sam pročitala u zadnje vrijeme. Ono što se zaboravlja u svim polemikama je ČOVJEK.Ono što je srbijanska politika napravila nad albanskim čovjekom, albanskim življem na ovim prostorima bivše nam Juge je pravi aparthejd koji se tolerirao više od stotinu godina. Povjest koju su srbijanski kvazi-povjesničari-kreatori pisali o Kosovu i koju smo mi usvajali( jer nas nije bilo briga i nismo imali pojma) je zadojila generacije srbijanskog življa, te je gradila most mržnje naroda čiju povjest dobro poznavali ali prešućivali te krivotvorili.Sramno je da smo svi pred takvim postupcima srbijanske politike, medijske torture protiv albanskog naroda, skretali pogled , bili nezainteresirani, slušali na pola uha i dozvoljavali da nam se izvrši pranje mozga , i počeli reagirati tek kada nam je ta ista srbijanska politika došla s tenkovima u hrvatsku i tjerala nas da ostanemo u Jugoslaviji.

    Čestitam svim albancima na neovisnosti Kosova , uz duboku ispirku što smo bili toliko dugo nezainteresirani za albanskog čovjeka, te ujedno molim oprost za one koji "nisu znali što čine"

    avatar

    23.02.2008. (18:00)    -   -   -   -  

  • suzi q.

    s obzirom da je granična policija srbije stajala izmedju srbije i kosova i da je za srbiju kosovo izgubljeno prije 9 godina , 1999-e, nije mi jasno ovorazočarenje u gubitak kosova
    ludovanje navodnih huligana bih opisala kao izvodjenje mlade generacije fašista na ulice, dkle još jedne generacije
    jasno je da koštunici paše da se što više ambasada povuče iz srbije i da se više izoliraju

    avatar

    23.02.2008. (21:15)    -   -   -   -  

  • luda_mala

    Kosovo je napokon postalo Kosova i zasluzilo je jer je previse godina provelo u sjeni Srbije... iskreno se nadam da cemo nakon neovisnosti napokon pokazati sto Kosovo moze... i kakve Kosova ljude ima....btw hvala svima na podrsci Kosova, vidim da je brojna... zato za sve vas... Falimenderit edhe gezuar pavarsin e Kosoves:) ( hvala svima i sretna nezavisnost Kosova)

    avatar

    23.02.2008. (21:49)    -   -   -   -  

  • statisticar

    a tko je srbima kriv sto su dopustili da se toliko albanaca izrodi u zadnjih 50 godina, prosjecna srpska obitelj ima 4 clana ako i hrvatska, a znate li koliko clanova broji albanska...????
    stoga jedno upozorenje .....
    ako ne pripazimo isto to ce se dogoditi i istri (20320),
    jer svakim danom ih je sve vise i vise....

    avatar

    29.03.2008. (15:43)    -   -   -   -  

  • rusch

    Poštovani gospodine,
    mi smo udruženje bivših hrvatskih političkih zatvorenika i već duže vrijeme pratimo Vaš rad. Drago nam je da otvarate tabu teme "hrvatske demokacije". U RH nažalost tek treba stvoriti istražiteljsko novinarstvo, čijio ste Vi svakako glasnik.
    Naše je mišljenje da ste izloženi opasnosti od struktura vlasti koje su nažalost uz pomoć rata preživjele ovih dvadesetak godina hr.tranzicije. Postoji tendencija da te snage osvajaju novac u RH,te da se izmiču kontroli zakona i time postaju prepreka razvoju demokracije. Zbog takvog stanja stvari, potrebno nam je umrežavanje kako bi jedni drugima "čuvali leđa", ali i zbog uzajamne suradnje na poslu od općeg interesa.Stoga Vas pozivamo na suradnju kako bi ojačali hr. opozicijsku scenu radi izgadnje supstancijelne demokracije.
    Srdačan pozdrav Rado Pejić rado.pejic.lustracija@gmail.com, ;

    avatar

    30.05.2008. (12:15)    -   -   -   -  

  • Hrvatski Vitez

    Slucaj Kosovo je velika tragedija jer sada moze svatko postati neovisan naprimjer mogu Turci u Berlinu gdje ce biti uskoro vecina zatraziti neovisnost pa jednog dana italijani u Istri....

    Bog i Hrvati

    avatar

    06.06.2008. (21:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...