Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (51)

Marketing


  • NEMANJA

    Ovo pismo zaslužuje poseban post, i dobit će ga navečer, ali za sada ga je nužno brže-bolje ponuditi na čitanje; dakle, veli meni frend:
    "Nisam gledao „Otvoreno“, ali po svemu što je izišlo u novinama meni se čini da se ekipa u tom stanu u kojem žive novinari Radija 101, Večernjeg, Nacionala i Iskoraka i imaju oko 23-25 godina, da se ekipa neviđeno zajebavala kad joj se ukazala prilika nastojala nabiti na quratz Davora Butkovića, kao simbol stališa kojem oni ne pripadaju. Pisao to Zahtila sam ili s ekipom, ili ih je samo izvještavao što mu Bule opet piše, pa su mu drugi grohotom asistirali, to je svejedno. Ono što razočarava opisat ću slučajem plakata za Titovu štafetu osamdesetih kad su Slovenci podvalili saveznoj komisiji koja je i izabrala fašistički plakat. I njima se tad ukazala prilika, i oni su podvalili, nabili su manifestaciju na quratz, ali su bili dosljedni, stvar su otfurali do identifikacije i otpisivanja oba ona režima s kojima Hrvatska nije u stanju razračunati ni danas (u nedjelju). E, pa, problem je sta je intervju živio 24 sata a da nitko u Hrvatskoj nije rekao 1) to ne može biti Sanader ili 2) svatko može biti Sanader. Treće mogućnosti nema. Dakle, kad se balavcima ukazala prilika oni su to mogli otfurati dosljedno. Idemo se igrati „I ti možes biti Sanader“: Dokažimo a) da je Sanader mrtvo puhalo koje priča što svaki od nas može složiti (kao posljedica 1) ili b) da nitko u Hrvatskoj ne kuži, ne sluša ili ga ne zanima sta joj premijer stvarno govori (1) Da je to bilo tako, Hrvatska bi danas dvadesetak godina poslije možda krenula biti Slovenija (koju je u EU uvela njena kulturna superiornost), onda bi Hrvatska imala aktivno civilno društvo koje raskrinkava idiote. Sanader se prepoznao - to ne mogu biti ja! Kako ti balavci nemaju pojma tako Hrvatska nema civilno društvo, te tako predsjednici omladinskih organizacija kreiraju javnu scenu te su tako najugledniji komentatori oni koji ne razlikuju lažnog i pravog premijera, kustosi ne razlikuju lažne i prave Tintorette, sommelieri lažna i prava vina itd."

    avatar

    12.02.2008. (09:16)    -   -   -   -  

  • Marole

    Neću govoriti o našoj, nego mojoj političkoj kulturi. Kada sam čitao intervju Sanadera u Jutarnjem, ovako sam se osjećao. Prvo, ne znam zašto sam ga čitao ili zašto čitam intervjue političara, jer im ne vjerujem, ali eto imam naviku čitanja. Drugo, čitajući taj intervju, mislio sam kako Sanader sere kao i obićno, priča a ne govori. To je kao ona tablica. Ima četiri stupca, i dvadesetak redova i kojom god kombinacijom čitaš te redove i stupce, zvuči (izgleda) kao da si nešto rekao, a nisi rekao ništa. Takvi su Sanaderovi intervjui. Treće, Sanader da je rekao u intervjuu, da ćemo ući u EU sutra ili možda ipak 2084., obratio bih pozornost i osjećao, isto kao da sam pročitao, da Almeria ima zabranu igranja dvije utakmice u Kupu Kralja doma.
    Četvrto, jedino što sam promislio da mi je čudno je to, što je intervju kratak i u događajima je dana, i to mislim na četvrtoj stranici, a nije posebno najavljen. To me malo iznenadilo, jer ne daje Sanader previše intervjua hrvatskim medijima, izjava ima masa, ali intervjua ne. Iz svega ovoga proizlazi (doduše, ne reprezentativnog, već mog stajališta) da je politička kultura u Hrvatskoj potpuno parohijalna. Moja je klasična podanička struktura političke kulture, dok se participativna politička kultura hrvatskih građana očituje u prosvjedu i kontraprosvjedu na Trgu Maršala Tita. Naša politička kultura se očituje u povijesnom kontekstu, usudio bih se reći da jako mali broj građana uopće išta zna o političkoj strukturi i sustavu demokracije, a kamoli da poduzima nešto u svezi inputa. Najbolje se vidi politička apatija, a moj podanički stav kao i velike većine građana ocrtava i ovu aferu. Tragikomično dirljivo u cijeloj ovoj priči da ja uz sav moj podanički tip političke kulture, ovo pišem, pratim i ipak neću reći zamaram time jer me sve to zabavlja. Tako i premijer i novinari i Tintoretta i sommelieri. Naša politička kultura se svodi na kruha i igara. Igre su afere koje nas zabavljaju, a onda ih zaboravimo.

    avatar

    12.02.2008. (09:59)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..kako god okrenuli ovdje se radi o sramoti za kompletno hrvatsko novinarstvo koje, ne da nema nikakvog korektiva u civilnom društvu, nego i samo flotira u zrakopraznom prostoru ponad žabokrečine, fuj ! Zato, odo ja ovijeh dana u Keniju, bolje je stvari promatrati sa distance nego se tu bespomoćno nervirati.

    avatar

    12.02.2008. (10:35)    -   -   -   -  

  • Marole

    Kad smo već kod Jutarnjeg, upala mi u oko etička strana istog. U današnjem broju, možda zagrebačkom jučerašnjem, ja živim u provinciji, piše pod web komentarima o Davorku Vidoviću, da "iako su naši anketari objektivni koliko i musliman pri tumačenju vjere, činjenica je da je dolaskom Milanovića na čelo SDP-a prokockana velika prednost". Baš mi je ovo upalo u oko. Meni Musliman nikad nije tumačio vjeru, pa ne znam koliko je "objektivan", ali valjda Jutarnji zna.
    Druga stvar, puno pozitivnija, iz tog istog broja je fenomenalni komentar, klasika Miljenka Jergovića, pod naslovom "enci menci nakamenci, igra Džaja u Firenci. Talijani mole Boga da Džajiću pukne noga". Eto dokaza da se ne smiju rušit kuće u kojima je živio klasik Miljenko Jergović.

    avatar

    12.02.2008. (11:26)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..mda, naročito ne onu u Dalmaciji, nedjeljnoj..

    avatar

    12.02.2008. (11:47)    -   -   -   -  

  • Divan -skitnje

    I ovo ogoli pojedine medijske mogule: Puki samo što nije svršio od silne navale sreće, a Matija Babić potvrdi koliko silno pati zbog Butovićeve sjene i time potvrdiše svoju hijensku narav. Kao što si napisao, možemo se mi s Butkovićem slagati ili ne, ali je činjenica je on najbolje informiran hravtski novinar. Ali je i potvrdio da opreza nikada dosta jer, držim, da se mladoliko društvo i nije baš zajebavalo već da to ima i dublju pozadinu. Gle čuda: glavni protagonisti su radili u Nacionalnu, a drugi(a) je već imala spreman tekst.jer joj se siroti momčić povjerio i požalio kako je njegova "zajebancija" tiskana na "prednjim stranicama". I što reče Bešker: Tko je kriv za silovanje: neoprezna žena koja je neznancu otvorila vrata, ili neznanac koji je priliku iskoristio za silovanje?

    avatar

    12.02.2008. (13:12)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Igrali se Aristotel, Paskal i Njutn skrivača. Dogovore se oni da Aristotel prvi broji i ovaj se okrene i počne brojati. Paskal odmah otrčao i sakrio se, a Njutn ostade tu di je i bio; nacrtao na zemlji jedan kvadrat dimenzija metar sa metar i stao u njega. Aristotel završi brojanje, okrene se i odmah ugleda Njutna pa mu reče: "Njutne, pa vidim te!" A Njutn će njemu, odmahujući glavom: "Aaa, ne! Vidiš Njutna na metru kvadratnom, a to je Paskal."

    avatar

    12.02.2008. (14:23)    -   -   -   -  

  • doktor Jatogen

    Butković je čovjekolika okamina.
    Novinarstvo zaustavlja, okamenjuje; mrvi, naposljetku.
    Dokaz ništavnosti novinarstva je njegova posvemašnja prozaičnost.
    Novinarstvo je onoliko daleko od istine koliko je daleko od poezije - a daleko je.

    avatar

    12.02.2008. (16:14)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Strina, taj argument o pisanju o vinima od 1000 eura dok većini naroda to nije ni mjesečna plaća možete slobodno okačiti mačku o rep: ovo je narod hohštaplera koji dižu kredite da bi skijali po mondenim alpskim destinacijama, i nemojte molim vas falsificirati socijalnu stvarnost ove zemlje: ovdje je svaki jebeni protir izgradio klet u Zagorju, kuću u Dubravi i još jednu na Viru, tako da me za to naricanje nad teškom sudbinom Hrvata, koji godišnje imaju 30 dana godišnjeg + 7 dana skijanja + božićne + uskrsne + prosinačke domjenke = minimum 60 dana prazničkoblagdanskog nerada, stvarno, ali vjerujte, zaista u tom smislu zaboli kurac. Oprostite, vi ste pametna žena, drago mi je da komentirate na Vaseljeni, ali, imate sasvim krivo. Vidite, ni ja nisam rođen sa srebrnom žličicom u ustima, radio sam desetak godina dva, tri posla istovremeno, doduše srodna, ali ipak tri a ne jedan, i stvarno me nimalo nije briga za to što Hrvati žive po garsonjerama, ali moraju voziti bembure! Koga boli kurac za tako glup narod! Zar vi mislite da ja ovo trotli pišem iz stilističkih pobuda i potreba? Ne, ja stvarno mislim da je riječ o glupanima: pogledajte samo tu otužnu povijest, bilo nedavnu, bilo dvadesetostoljetnu, bilo tisućljetni hrvatski martirij! Zar vi vjerujete, draga moja, da su nam 1300 godina zaista stalno iznova drugi krivi: uvijek netko oko nas dođe pa nam prijeti? Ma to su floskule, baš kao i to da ste vi lijevo zato jer nemate za vino od 1000 eura: čujte, meni je takvih uravnilovki još od onoga režima puna kapa, i mogu vam kazati da je zapravo reakcionarno, a ne lijevo inzistirati da se u novinama ne recenziraju restorani samo zato jer postoje i pučke kuhinje! Jebiga, a kaj ste onda rušili socijalizam? Vas nitko ništa nije pitao? Je l'? A zakaj? Kak se pak to desilo da su vam instalirali kapitalizam mimo vaše volje? I ovi molovi, oni su puni također mimo volje kupaca? Tjeraju ih direkt iz treće smjene u šoping.
    Sve u svemu, slažem se da stanovita solidarnost jest društvena vrlina, da na njoj treba inzistirati, ali, čujte, solidarnost nema nikakve veze s nečijim mišljenjem o ovom ili onom vinu: prije bih kazao da bismo solidarno trebali pomoći jadnim hrvatskim vinarima da i sami, nakon 1300 godina šljokanja po kletima, proizvedu neki napitak umjesto ovih zagorskih zasljepljujućih otrova koji se tradicionalno ovdje ispijaju sve dok netko ne uzme sikiru ili tramvaj i ne pobije desetak pružnih radnika.

    avatar

    12.02.2008. (16:58)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Mislim da je Zahtilin performans, ako ništa drugo, postigao aktivistički cilj. Učinio je pedere, i to sve kategorije, društveno vidljivima. I ne samo to, nego je, kao deklarirani peder, serijski nabio nakurac čitav niz alfa mužjaka, koji još ošamućeno teturaju. A da stvar bude bolja, puk mu oduševljeno kliče. Što ja volim pozorište...

    avatar

    12.02.2008. (17:47)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ja sam pak čuo obratno: čuo sam da je Viktora i njegovog dečka nekakav alfa mužjak nabio na šaku tako da je Zahtila istom izveo performance pod nazivom "To je bio zločin iz mržnje". Ja mislim da je performans tog mirnog građanina postigao aktivistički cilj. Učinio je alfa mužjake, i to svih kategorija, od bantam do superteške, društveno vidljivima. I ne samo to, nego je, kao deklarirani alfa mužjak serijski nabio na lakat, pesnicu i čelo čitav niz pedera, koji još ošamućeno teturaju. A da stvar bude bolja, vjeruj mi, puk mu oduševljeno kliče.
    Reci, molim te, misliš li da u naša dva opisa ima ikakve ideološke razlike?

    avatar

    12.02.2008. (18:06)    -   -   -   -  

  • Marole

    Ne volim gastro novinarstvo, auto priloge, Glorije In, Zdravlje, Turizam.....izgleda bezazleno, a pogodan teren za PR, ne kažem je li se i koliko događa, ali teren je vrlo pogodan, dobro potšišan, malo tvrd, idealan za igru.

    avatar

    12.02.2008. (18:09)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Nemanja, još je i šturije, jer i alfa mužjak može biti peder ili peder alfa mužjak. A za crveno i crno mogu reći da je neloša kombinacija za donje rublje.

    avatar

    12.02.2008. (18:28)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    E jebi ga, sad si promijenio komentar koji sam komentirala. No da ti odgovorim na novi. Ideološke razlike ima - ja sam žensko, a ti muško.

    avatar

    12.02.2008. (18:30)    -   -   -   -  

  • Virtuela

    Čuj, dogodilo se ono o čemu piše Butkovićeva kolegica, Mirjana Kasapović - Demokratismus & Schlamperei.
    Demokratismus u Hrvatskoj tema je za doktorsku distertaciju, a o šlamperaju nije potrebno trošiti virtualnu tintu. Ježi ga, Butković se ulenjio, odao se komociji i rutini. Može on biti najbolje informiran novinar u Hrvatskoj, ali Shit Happens kad i najbolji vozači zaspu za volanom!
    Što se tiče zluradih komentara, jest da je Viktor Barbarin srušio Rimsko carstvo u 24 sata, ali živo me zanima koliko bi Viktoru trajalo da ga sagradi??? Butković je 20 godina predano i pametno gradio kako vlastitu karijeru, tako i EPH. Osobno mi je žao zbog ovog gafa. U neku ruku čak se i nadam da će posljedično samo-propitivanje pozitivno doprinijeti novinarskoj profesiji u Hrvata + Butkoviću osobno. Za novinara Buttkovićevog formata vrijeme je za jednu ozbiljnu knjigu, a intervjue neka off line obavljaju mlađi lavovi.

    avatar

    12.02.2008. (18:41)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ti si kurac žensko. Da si ti žensko spekla bi detetu palačinke, a ne bi ovde popovala o pederi!

    avatar

    12.02.2008. (18:43)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Jeste Nemanja, hvala što si me opomenuo, neznam što mi bi.

    avatar

    12.02.2008. (18:43)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    E, stvarno si žensko, nema takve u tri sela! Alal ti kurac!

    avatar

    12.02.2008. (18:44)    -   -   -   -  

  • Marole

    Wojtila, Zahtila, ima nešto u tome ila.

    avatar

    12.02.2008. (18:49)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..ako je tu netko nekome nabio a da nije Markiz, onda mora da je bio Slaven !

    avatar

    12.02.2008. (19:10)    -   -   -   -  

  • markiz

    Došao sam u posjed autentičnog maila koji je Dahtila poslao Butkoviću.
    Čitajte:

    FROM: linija04@gmail.com

    Dragi Davore,

    žao mi je što ovaj intervju nismo mogli obaviti licem u lice, jer tako bi mogao osjetiti mlaz mojeg toplog sjemena, ali vjerujem da će za to biti prilike narednih mjeseci. Sve me nešto rajca da te jebem u šupak, ali pretrpan raspored često me prisiljava da posao obavljam dok klečim. Na neka pitanja nisam odgovorio jer, kao što znaš, uvijek ga volim ištrcati na tvoje lice.

    u aknu te ljubim

    Ive

    avatar

    12.02.2008. (20:34)    -   -   -   -  

  • suzi q.

    davor je veliki dečec, i neka ga majka i tetka žale
    malo se poskliznul, al bude se utješil z vinčekom
    život je pun zamki, čak i za njega

    avatar

    12.02.2008. (21:11)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..Vorda je velki dečec, alzo šprah Cveba, a i Markiz pride ( nadam se ) !

    avatar

    12.02.2008. (21:28)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    slijepa nasa!

    Nemanja, drz`se!

    avatar

    13.02.2008. (00:28)    -   -   -   -  

  • cveba

    ...u preferansu se to zove "pas moi", čuj, ovo sa laptopom ti zbilja nije trebalo, kak bi moja pokojna baka rekla : previše sam siromašna da bih kupovala jeftine stvari.

    avatar

    13.02.2008. (05:21)    -   -   -   -  

učitavam...