Komentari

kabulskeprice.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • Zeljonicho%Morales vkci

    Ej ma tvoj blog je svakim danom sve bolji i kada dodjem na njega nikada mi nije dosadno i uvijek ima nešta pametno za procitati i vidjeti.
    Aj svratite do mene i ostavite mi koji komentar
    **********NOVI POST*****

    avatar

    11.02.2008. (09:28)    -   -   -   -  

  • biljoteka

    Tvoja mama je ocigledno u borbi i s kompjuterom i skenerom, a i skener joj je u kvaru izgleda :)
    Potpuno je razumijem, nije jedina :)

    avatar

    11.02.2008. (09:53)    -   -   -   -  

  • Minerva*Riranje

    A to si ti pisala? Ja jako volim Obzor.

    avatar

    11.02.2008. (10:10)    -   -   -   -  

  • caffeine

    Domaće žene stvarno teško žive, ali kako tebe prihvaćaju tamo?

    avatar

    11.02.2008. (11:30)    -   -   -   -  

  • happywedding

    zvuči čudovišno...

    avatar

    11.02.2008. (12:46)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    ... Dva puta me je polio benzinom, ali su me susjedi spasili. ...

    Ni pračovjek nije potupao tako !

    avatar

    11.02.2008. (13:37)    -   -   -   -  

  • Sigma

    Ovo je najzanimljiviji blog koje sam pročitao, a čitao sam ih.
    Već i jednom netko otvara usta i priča, a ne samo šuti i gleda, stvar što radi cijeli Zapad.
    Deo gratias!
    Slučajno sam vidio na blog.hr oznaku za tvoj post, što mi je dalo novu nadu. Izgleda da Oriana Fallaci i Lilli Gruber više nisu same.
    Čitao sam njihova djela, pogotovo Orianina (Insciallah, Jedan Čovjek, Bijes i Ponos, Snaga Razuma itd.), i potpuno shvaćam da situacija u bliskom istoku nije pod kontrolom.
    Neću sada sažeti knjige što sam pročitao, iz razloga što smatram istinom 99% njihovog pisanja.
    Inače, jako se protivim Šerijatu, kao teokratskom zakonu. Demokracija se bazira baš na tome: religija i država su dvije različite stvari. Ali, šokiraju me neka prava koji si ti "ljudi" uzimaju kada dolaze na naša područja (govoreći npr. o slici s burkahom na osobnim iskaznicama i putovnicama).
    Žao mi je što nisi spomenula neke činjenice poput:
    - djevojka je ostala trudna jer su je silovali. Obitelj ju je zakopala u zemlju do pasa i kamenovala do smrti
    - zakon zabranjuje prisutnost žena na vjenčanju, a, ako žena mora biti prisutna, mora biti u najmračnijem uglu džamije, pod burkahom. Vjenčanje vode njezin otac/brat i mladoženja
    - zakon zabranjuje ženama da se smiju, idu kod frizera, lakiraju nokte...
    Ima, da, čudnih zakona u tom Šerijatu.
    Dakle, progovrila si. I to mi je drago. Očekuj me često na ovom blogu. Ali pazi što pišeš, naravno, jer "Gdjegod postoji netko tko pokušava nešto reći, postoji netko tko ga pokušava ušutkati."

    avatar

    11.02.2008. (16:04)    -   -   -   -  

  • pipi duga

    Gledala sam dokumentarac na konto života tamo,otprilike to što ti pišeš

    avatar

    11.02.2008. (16:45)    -   -   -   -  

  • NF

    kultura mi se čini u tim državama jedini pravi ispušni ventil, raduju me svugdje male promjene, ne valja ni srljati po zapadnim mjerilima ...

    avatar

    11.02.2008. (19:07)    -   -   -   -  

  • semiotika

    Jako mi je drago da sam otkrila tvoj blog. Napokon nešto pametno. Zgražam se, ali je tekst nadasve zanimljiv.

    avatar

    11.02.2008. (19:08)    -   -   -   -  

  • lydy.bloger.hr,lidy.blog.hr

    moj tata sljedeči mjesec ide u afganistan.... u kabul...

    avatar

    11.02.2008. (22:23)    -   -   -   -  

  • Alexa

    nedavno sam gledala film "Ne bez moje kćeri".
    predivan je, skoro sam plakala.
    pogledaj, to ti je moj savjet...
    govori također muslimanskim ženama...
    i napravdama koje su njima nanesene.
    do čitanja.

    avatar

    11.02.2008. (22:41)    -   -   -   -  

  • ljubav,ljubav

    Kakav post! Iako su mi poznate sve te činjenice iz života Afganistanki,svejedno si me držala do zadnjeg slova na svojoj stranici. Uvijek me iznova pogode takve stvari. Nisam feministica ali smatram da te zakone što ih stvaraju isključivo muškarci iz svoje sebičnosti treba pobijediti razumom što prije. Dug je to i mukotrpan put ali polako ali sigurno sve se okreće...I drago mi je zbog toga.

    avatar

    12.02.2008. (10:03)    -   -   -   -  

  • snoopyshist

    Meni je ovo prestrašno za čitati i jednostavno ne mogu pojmiti kako uopće ljudsko biće može tako funkcionirati..Užas!

    avatar

    12.02.2008. (12:47)    -   -   -   -  

  • Lorelija

    svaka cast, ovaj post i blog je odlican
    drz se
    a blog mi ide u favoritse :)

    avatar

    12.02.2008. (21:01)    -   -   -   -  

  • myself

    svaka cast...zapravo da ne ponavljam potpisujem ovo sto je Lorelija napisala...

    avatar

    13.02.2008. (23:19)    -   -   -   -  

  • blogamimoga

    Dobra je vijest - tihi napredak. Loša - dugo traje. Ali drugačije jednostavno ne može. Na žalost, ako zanemarimo pojedinačne slučajeve, tim ženama teško da može pomoći netko iz drugih država (osim na način na koji ti radiš). One se za to moraju izboriti same. Barem do tada dok većina njih ne bude dovoljno osviještena da se mogu udružiti (a već u tom slučaju bi bile dovoljno jake da jednom zauvijek riješe problem neljudskog odnosa prema njima) i tražiti pomoć od nekih međunarodnih tijela. I svaka čast svakoj ženi koja u takvoj državi i u takvim uvjetima pokazuje hrabrost koju opisuješ u postu. Tebi veliki pozdrav i puno dobrih reportaža.

    avatar

    13.02.2008. (23:44)    -   -   -   -  

  • KABUL-na Zemlji tvrdo do

    Postovanje Ivana,neznam dal si licno bila tamo i to snimila ili si preuzela od Nekog,ali ako si bila onda si bila malo pa da svatis zivot Afganistana.Pises tiha snaga napretka,pogresno, bolje bi odgovaralo BUDENJE Zena iz Afganistana,kao sto bi smo mogli reci za Zenu iz Civilnog Svijeta skolovanu,pismenu ili polu pismenu" Pretjerana uvazenost Civilizirane Zene" svaka cast izuzecima sa objiu strana.Ili si slabo upucena u zivot s onu stranu svijeta jer si jos mlada ili brkas pojmove,ja svaki dan susrecem zene u civilizaciji slicne ovima sa tvojih slika,na asfaltu Europe, a ti mi pises o zeni pustinje kojoj odgovara ( bar njima 75%) da ne rade nista kad ova u sred Europe ne zeli da radi vec rada djecu i zivi na Socijali a ti oces uspavanog probuditi u pustinji, a to sto su skuzile nakon stotine godina da su dovoljno spavale i da je vrijeme civilizacije i da bi i one rado kratku suknju i frajera kojeg bi one htjele a ne ono sto tata kupi, lijepa moja stvarno im je puno trebalo,Ljepoto draga Zena Civilizacije uzela si je i vise nego i sam Bog odobrava,polu gole idu ulicama a poslije JOJ silovane smo,ja nevidim nikakav znak silovanja vec spremnost za ludu Avanturu,a ona tamo zvrcne malo na TV i malo procacka u mislima i evo ti sranja,Civilizacija pretjerala, Pustinja se zadimila.Ovo ti govorim nesto i iz vlastitog iskustva dijete sam Islamskog vjernika koji se odreko Islama a primio se Zakona Prirode i Covjecanstva, zena sam bivseg Islamskog vjernika zasto bivseg? , pa sasvim jednostavno vjerovo je vodama dok mu nisam pokazala svijet PRIRODE kojoj me otac ucio,dijete mi nije ni u jednoj radikalnoj religijskoj stranci, vec drzi vjeru u samo jedno SILU koja mjeri njene korake.Pa zato lijepa moja dobro je da si povukla tu temu ali okreni malo tvoj Foto Aparat i prema civilizaciji i vidjet ces nesto od cega se i zeludac okrece,Gori Asvalt Gori Pustinja a Vatrogasaca ni od kuda vec samo dostavljaci benzina sa obiju strana,pa kad gori pusti neka gase one koji su i zapalili, ti vatru nemozes zaustaviti snimcima ali vjerujem da u tebi se stvara bijes kao i u svakog normalnog bica kad vidi i cuje ovako nesto,znaci ima jos ljudskosti u tebi i kad sve zbrojis premali smo broj na ovoj Planeti da bismo zaustavili to ludilo koje samo covijek moze producirat, DOLJE TVRDO DO NEBA VISOKO, lijep pozdrav

    avatar

    14.02.2008. (15:53)    -   -   -   -  

  • ovo ću reći samo vama

    e ovako!!! mislim da bi trebalo rasčistiti jednu stvar.Ja sam musliman i poznajem Kur an i u njemu se niti na jednom mijestu ne govori da žene moraju nositi pokrivalo za glavu, već samo da je to pohvalno, ali ne obavezno. a to što rade talibani se zove "krivotorenje šerijata"

    avatar

    16.02.2008. (01:18)    -   -   -   -  

  • dovoljno za zauvijek

    prvi puta sam ti na blogu, i privukao me naslov zato što već duže vrijeme čitam o tome što se ženama na dalekom istoku događa... čitala sam te sa zanimanjem do kraja. No, moram napomenuti da se u kuranu nigdje ne spominje kažnjavanje žena i pokrivala za glavu.. mnoge žene vjeruju u to zato što nemaju dovoljno obrazovanja i edukacije, no to je čisto krivotvorenje i manipulacija koju je vršila muška populacija na žene kako bi ih ugnjetavali .. (slično kao kod nas sa bibilijom - svećenici ne smiju imati žene, moraš biti djevica do braka... ispovijed i sl. ma, znaš ti to sve.. nema potrebe da pišem, zar ne?)

    jako zanimljiv post.

    avatar

    16.02.2008. (20:23)    -   -   -   -  

  • Lifestyle by Tatjana

    Iskreno rečeno, ponekad mislim da nismo daleko od shvatanja koja smatramo primitivnima.Nismo daleko od omalovažavanja i degradiranja žene u društvu.Ovo što sada živimo je samo krinka.Neko usputno tješenje.Dođite tražiti posao i pitati će vas koliko djece mislite roditi.Dođite raditi i reći će vam kako su očekivali da ne znate instalirati neki kompjuterski program.Šefovi će se okretati za vama, radne kolege nabacivati otvoreno, kolegice će tračati vam iza leđa. U trgovini alatom prodavač će vas uvjeravati da šarafi koje kupujete možda nisu to što tražite. Iznajmićete stan a stanovlasnik će htjeti zaključiti ugovor s vašim mužem.
    Nije nam potrebna ni šamija niti feredža, nije nam potrebno da nas premlaćuju ili nam osakate tijelo kao što to čine u nekim zemljama koje MI smatramo dalekim i nazadnim.Ovdje se to čini lagano i sustavno.
    Zato, kada čitam ovakve tekstove, vjeruj, mislim da se niti malo ne razlikujemo od Afganistana, Timbuktu-a ili Kenije.
    Ipak, kao i uvijek, sve pohvale za predivne stvari koje nam prenosiš.Pravo je zadovoljstvo pratitti te i čitati.

    avatar

    17.02.2008. (12:13)    -   -   -   -  

  • pozegana

    Taman sam procitala jos jednu knjigu o zivotu u Afganistanu, jest da je to roman, ali iz tvoga posta vidim da je to moguca stvarnost, teskai preteska, moram procitati i ranije postove, sretna sam da sam naisla na tebe, nista nije slucajno, zer ne?
    Pozdrav i cuvaj se :)

    avatar

    19.02.2008. (20:25)    -   -   -   -  

  • MANAH

    Jesu li Afganistanke lijepe?

    avatar

    24.02.2008. (16:42)    -   -   -   -  

  • kabulske price

    Jesu, ali ih se ne da bas lako vidjeti. Moras se dobro potruditi....

    avatar

    01.03.2008. (05:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...