Komentari

diavola.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • šarli

    a kako bi bilo ovo: u međuvremenu dok ne uspiju svladati Zagreb-Osijek za dva i pol sata da uvedu struju u kupee pa kad ti iscuri baterija na laptopu, ti onda hladnokrvno uštekaš...

    avatar

    08.02.2008. (12:40)    -   -   -   -  

  • smisaozivota42

    Ovaj kondukter je tragedija od čovjeka.

    avatar

    08.02.2008. (12:45)    -   -   -   -  

  • smisaozivota42

    Ne možeš se više ni pošteno vlakom vozit! :D
    Joj strašno.

    avatar

    08.02.2008. (12:46)    -   -   -   -  

  • Diavola

    - šarli: ima struje na jednoj od linija, aaaali to je prvi razred i košta skuplje! :( plus, osim što je skuplji, ta je linija jedno sat i pol DUŽA, što mi je puno gore! rijetko idem tim vlakom zato... :( već sam razmišljala da uzmem rezervnu bateriju za laptop, ali koliko sam se površno raspitala to bi me koštalo milju kuna, ne znam što napraviti... rekli su mi da smanjim brightness na monitoru, ali slaba je to ušteda... eh... no, stvarno bi mi rješavanje baterije na laptopu donijelo duševni mir hehe
    - smisaoživota24: ovo je trebao bit kratak post, ali me uspomene ponesoše hehe imam priča iz prijevoznih sredstava brdo! :)) a zaboravila sam još napisati da je ova žena što joj je dijete ispovraćano kad je SVE bilo gotovo, počistila ona to... vidiš dolazi konduketerka i kaže "gospođo, morate se ustati, ovo je 1. razred imate kartu 2." i žena šta će, ajmo... hehe... eto, to je taj vagon što sam šarliju spominjala, kad sam u rijetkim trenucima išla duže/skuplje/ali sa strujom! :))

    avatar

    08.02.2008. (14:46)    -   -   -   -  

  • milicza

    Odlična priča,Montipajtonovska...još je falilo da odnekud iskoči svinja i vikne "Dimzdejl,Dimzdejl".....mogu zamislit miomirise koji su ostali kad je gospođa otišla konačno u svoj vagon...a što se tiče laptopa,mislim da si previše razmažena i uopće imaš premalo razumijevanja za stanje u HŽ-u,i premalo doticaja sa stvarnim stanjem u zemlji...što ti se donekle može i oprostiti,uzevši u obzir da ti se stalno vereš po brdima...Dakle,my point je to da ti drugi put poneseš neku knjigu,po mogućnosti Prousta ili nešto slično,od čega već nakon 6. stranice zaspeš i uredno svaki put počinješ čitati od početka,dođeš na 6. stranu i ne znaš što si pročitao...ili da uzmeš mp3 i staviš slušalice,naviješ bilo koju Puccinijevu operu i njonjaš do odredišta...struja u vlaku...još malo ćeš se tak razmazit da ćeš htjeti papira i sapuna u WC-u u vlaku...daj siđi na Zemlju...
    Ovaj sendvič je totalno korisna informacija.iskoristi ću je kad bude prilike...zanima me od čega je taj sendvič....Diavola,pusek,naj se ljutiti,svrati i kod mene,počela sam i ja piskarati.

    avatar

    08.02.2008. (21:07)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    Vidim Djavolice da smo slicnog stofa. Vlakovi su mi, onako po austrougarsku, slaba tocka-bili, sad mi malo teze doc vlakom, moro bi hvatat liniju iz Vladivostoka... Ajd da dodam internacionalni stih Tvom dobrom postu.
    Prije svega, 'bibliography' za svaku odu vlaku na nasim prostorima, a posebno ako se dotice Zagorje, morala bi biti Krlezina "Magar királyi honvéd novella" ili nekaj drugog iz 'Rapsodije', preporucam Krlezu iduci put u vlak.
    Za Austrougarsku su vlakovi bili ono kaj za Rimljane ceste: nacin vladanja. Sto se i vidi kad malo prodjes od Rijeke do Krakowa vlakovima. Sve isto. Jedno vrijeme, studentsko, sam to prolazil (Zagreb-Warszawa) dvadesetak puta godisnje, najcesce svercajuci se jer nisam imal ni ono malo love kaj je kostala karta, i nauci se poprilicno... Moral bi neku knjigu napisat, ali to je vec na danu temu Danilo Kis napravil. U svakom slucaju, progone me sjecanja kao stolni tenis (a ne biljar) u podrumu prikolodvorske krcme negdi na poljsko-ceskoj granici (Lickhoff?), i pivnica u kojoj iz slavine tece Prazdroj (super Cesko pivo) a ne voda, a vlasnik, mali slabunjavi simpa bradonja, donosi mmm ceske kobasice sa senfom, sve pod budnim okom Zene, dvaput vece i jace od njega, koja svako malo zarezi na njega, slika ko iz "Jadnika"...ili jutarnji prelasci mosta preko Dunava pjesice kod Komarna-Komaroma na Madjarsko-Slovackoj granici, da se ne koristi medjunarodne nego lokalne vlakove. Sverceri koji su svercali...pazi sad...tjesteninu iz Poljske u Madjarsku :-D . I tako to. Lipu voznju zelim.

    avatar

    09.02.2008. (07:36)    -   -   -   -  

  • Diavola

    - Militza-Dragitza: hvala :)) hehehe da, ako igdje možeš doživjeti na montipajtonovski način, onda je definitivno naš HŽ :)) što se laptopa tiče, ajme, svisnula bih da ga nemam, ali moram priznati da tvoji prijedlozi top-liste-knjiga-za-vlak zapravo imaju itekako neku svoju unutarnju logiku hehehe samo postoji problem što me neke dosadne stvari umjesto da me umrtve i uspavaju - razdraže i iznerviraju hehe što se tiče WC-a u vlaku, mila majko, ni mrtva, ali ni mrtva tamo ne bih ušla! čak štoviše, kad izlazim iz vlaka strogo pazim da držim odstojanje od te stijene gdje su vrata... o ne, nikako! em sam dirty fob, em bakteriofob, em ovo izgleda kao u ruskim zatvorima 60-ih :(( to je stvarno bed! za sendvič javi kad probaš hehehe ;)) idem sad malo do tebe! :))
    - astrosailor: joj ti si svjetski putnik, šibaš nas sve s tim sovjim iskustvima! znam da nije pristojno i da ja ne bih odgovorila da se mene pita hehe ali tako bih voljela znati koliko ti to imaš godina kad si toliko puno putovao i tako dalekodošao! :)) kako god, gušt te čitati! što se ovih tvojih dogodoviština tiče ehehe mogu misliti priča! što se švercanja tiče ne bih se usudila švercati u tramvaju (niti sam se ikad), a kamoli u vlaku! :)) i ja tebi lipu vožnju želim i da pišeš više i o tim svojim dogodovštinama iz prošlosti... mislim, ne znači da Tajvan nije zanimljiv, ali... ali... :))

    avatar

    10.02.2008. (11:52)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    hm, kad sam vec tako "obzirno" upitan... "eee, daaa, davno je to bilo kad sam jednom pricao s mladicem Metuzalemom. Rekoh mu: ja sam star i iznemogao, ali ti, mladicu, pred tobom je buducnost..." , hehe. "Sir Olivere, bas vam hvala da ste mi pricuvali ovaj dijamant..." .
    Kaj se tice opisivanja proslosti na blogu, to fakat kad bum dedica, na nekom hologramskom hiperblogu, za Zaphoda, Trillian, smisaozivota42 i ... Diavolu mogu napisat, da im ne bu dosadno onih par eona na putovanju do restorana... na kraju Univerzuma ;-). Trube, parampapapaaaaa!

    avatar

    11.02.2008. (05:20)    -   -   -   -  

  • Sajonarin svijet

    hihi a odličan post :)

    avatar

    19.02.2008. (15:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...