Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Shelly Kelly

    Poštovani, zanimljiv post... Ipak, čisto radi dijaloga, i ne ulazeći ovdje niti u Vašu religiju niti u moju (uz ispriku zbog persiranja po potrebi :-) )....
    Redom, kroz post:
    Može li se čitanje "crne kronike" shvatiti i kao nekakav otužni voajerizam, znajući strukturu i funkciju mas-medija...?
    Zašto mjeriti naše rukometaše i finskog vozača Formule 1? Oni su naši, nema se što dodati; a Finac i Formula - isto nečija nacija, nekom drag sport... Zar oduševljenje (sportsko) mjerite hrvatstvom učesnika?
    Nesreća i zločin, božanstvo profita - poznam osobno dvojicu svećenika, o čijim su saobraćajkama i novine pisale... ?ergo...? ;-)
    Lezbijke i posvajanje - bez obzira, što iz osobnog iskustva mislim o odgoju i odrastanju u "krnjoj" obitelji - ?to Vi sudite, ili... ? Nadalje, što, znači, naši - gore bitno apostrofirano! - hrvatski zastupnici su ovčice, pa odma izglasaju kaj im se naloži? zerp, recimo? ;-) ;-)
    I da, kaj, "Jutarnji" dirigira našim zastupnicima? uuuups.... eto nam ga opet....
    Thompson... ajde, de. Meni zemljak, suprugi mi drag. Ne manje, nekome tko koketira s crnokošuljaštvom ja ne bih čestitao, niti u ironiji. Ne vrijedi moja čestitka tol'ko.
    Kobni vikend bez Boga ( u kontekstu Vaše retorike) - dakle, klinci, koji bedasti ginu, ginu bez Boga. To znate poimence, ili baš Vi odlučujete, ili... ?
    Nadam se da ovaj komentar prihvaćate na nivou retoričkog dijaloga; nipošto ne osuđujem niti Vas, niti Vaše stavove. Ali - blog je ipak javan, i relativan medij... To znamo obojica...
    Lijep pozdrav!

    avatar

    04.02.2008. (20:10)    -   -   -   -  

  • PARUSIJA

    Chasni Don, kada bi svi svetjenici bili aktivni poput vas bilo bi puno vishe razumijevanja unutar Crkve. Jucher sam promishljao s vishe svijetlosti te sam zakljuchio kako u katolichkoj crkvi gotovo nije bilo sveca koji nije imao nesuglasica s hierarhijom.

    Mislim kako su postojali sukobi i glede apokrifnih spisa. Apokrifni ne znachi apriori i neistinit te samo kazje kako nije kanonski, ako sam dobro shvatio. Crkva je stoljetjima chuvala (i danas tako chini) neka nekanoska dijela i njima se sluzjila u unutranjoj potrebi razumijevanja Evandjelja. Neke papine bule i chak dogme imale su uporishte u crkvenoj tradiciji i rechenim dijelima. Prezirutji autore (koje ste vi naveli i druge) koji zlorabe stare spise, mislim kako bi Crkva trebala iskoristiti njihovu brojnost kao znak Iususove velichine i slave. Vetjina njih nije u suprotnosti s 4 kanonska. Ti isti koji govore o brojnim apokrifnim evandjeljima ujedno po potrebi negiraju povijesno postojanje Isusu.

    Chitao sam jedno proturijecno mishljenje o Otkrivenju. Chini se kako neki i danas unutar Crkve osporavaju njegovu starost i kanonsku pravovaljanost. I je li tochno kako Apokalipsa nije bila dio Novoga Zavijeta prije X vijeka?

    avatar

    04.02.2008. (20:13)    -   -   -   -  

  • supkulturni

    Dobri ste bili kod Malnara. Hrabri, srčani, drčni, duhoviti. Pozdrav od ateista i svako vam dobro želim.

    avatar

    04.02.2008. (20:35)    -   -   -   -  

  • angelo

    @Shelly, u mnogim ti je pitanjima već odgovor, i to je dobro... Naravno da sve prihvaćam kao dijalog, se razme ne!
    A ono zadnje - htio sam reći da se bez Boga lakše pogine, to život potvrđuje!
    Pozdrav i svako ti dobro!

    @Parusija, to je mit da Crkva i danas skriva neke tajne spise - Crkva je najtransparentnije, kao što je Isus u evanđeljima!
    A Otkrivenje (Apokalipsa) jedino nije bilo uvršteno u kanonske knjige na koncilu u Laodiceji 363. godine, ali je to definirano 393. na koncilu u Hiponu.
    Dakle mnogo prije od X. stoljeća!

    @subpkulturni hvala! I Malnar je bio dobar i korektan, kao i Kljajićka u prvom bloku. Dobro je Malnar rekao: Svi ono kao nešto nitko ne gleda Noćnu moru, a na kraju svi pričaju što je bilo... mislim ono...
    Ma neka, super je! A Malnarova ekipa - e to treba doživjeti uživo... sjajni tipovi!
    Pozdrav!

    avatar

    04.02.2008. (21:13)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    nažalost, mislim da se crkva (tj. njihovi predstavnici) umiješala na krivo mjesto i od običnog krimi-pisca napravila multimilijunaša. Inače bi bio poznat samo u krugu ljubitelja krimića. Šteta.. Toliko o Don Brown-u.

    avatar

    04.02.2008. (21:19)    -   -   -   -  

  • supkulturni

    Je, to s Malnarom je kao što je bilo s kritičarima Bukowskog, javno su ga pljuvali ili ignorirali, a doma su držali njegove knjige ispod jastuka. Malograđani su svugdje isti, radilo se o San Francisku, Beču ili Dugom selu.

    avatar

    04.02.2008. (22:12)    -   -   -   -  

  • PARUSIJA

    Iskreno hvala na odgovoru. Ipak ne rekoh kako Crkva skriva tajne spise (znam tko stvara mitove), nego kao koristi (ne odbacuje) odredjena nekanonska evandjelja. Volio bih prihvatiti kao tochno sto ste pripomenuli o Otkrivenju. I tako, treba znati chinjenicu kako svi sve ne znadu, jer i On je rekao: "Ne bacajte biserje pred svinje!" Nema potrebe za sporenjem kada se ide istim putom prema Emausu! Neka jos dugo traje vash Donblog.

    avatar

    04.02.2008. (22:14)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    ... :-) ... svaka čast! Hvala na odgovoru; postajem zaintrigiran... Poštovanje!

    avatar

    04.02.2008. (22:39)    -   -   -   -  

  • angelo

    @mupkulturni, dobra ti je dosjetka - zapravo se onda može reći da su malo-građani ili kao i malo-seljani (ili dugo-seljani).
    Kao npr. i neki ministar pravog-suđa...

    Hvala @Parusija, hvala @Sheli, ali nije lako uvijek gospodariti riječima. Nekad podivljaju kao volovi pri oranju kad ugledaju djetelinu.
    Zato mudro veli Konfucije: "Nikad se ne može reći toliko mudrosti koliko se može prešutjeti gluposti." Ali na blogu to nije lako izdržati...

    Pozdrav svima!

    avatar

    04.02.2008. (23:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...