Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Timotej

    Danas je spomendan Sv. Franje Saleškog. Čuo sam to jutros na misi i baš sam se ugodno iznenadio! Divan je naš Bog, i hvala mu na svim svetim dušama koje nam daje za uzor! :-)

    avatar

    24.01.2008. (08:04)    -   -   -   -  

  • Skolastika

    I ja upravo vidjela na KNI-ju da je danas sv. Franjo Saleški pa rekoh idem Timoteju to napisati, a ono i on već zna da se danas spominje sveta duša koja nam je ostavila toliko korisnih uputa za duhovni rast! :-)

    avatar

    24.01.2008. (08:25)    -   -   -   -  

  • Ljubljena kćer

    I ja jako volim sv. Franju Saleškog. Znamo kako je on vrijedno pisao svojim prijateljima i prijateljicama. Ljubimo se i mi takvom ljubavlju u Kristu. U to ime vratila sam na svoj blog jedan post o duhovnom prijateljstvu.

    avatar

    24.01.2008. (09:00)    -   -   -   -  

  • valentina

    Narav i izvrsnost pobožnosti (odlomak)
    Svijet vidi kako pobožni poste, mole i trpe uvrede, pomažu bolesnima, daju siromasima, bdiju, obuzdavaju srdžbu, susprežu i guše svoje strasti, odriču se tjelesnih užitaka, a usto i čine druga djela koja su po svojoj biti opora i stroga, no ne vidi onu unutarnju i srdačnu pobožnost po kojoj sva ta djela postaju ugodna, slatka i laka.

    Prava pobožnost (odlomak)
    Onaj tko prione uz post, smatrat će se pobožnim bude li postio, pa makar mu srce bilo puno zlobe; takav se zbog trezvenosti neće usuditi ni jezik umočiti u vino pa čak ni u vodu, ali umočit će ga bez oklijevanja u krv bližnjega ogovarajući ga i klevećući. Drugi će pak misliti da je pobožan jer svakoga dana izgovara svu silu molitava, premda odmah nakon toga ukućane i susjede obasipa pogrdnim, drskim i nepravednim riječima. Jedan rado i često daje milostinju siromasima, no nikako ne uspijeva otvoriti srce i pronaći blagost kojom se oprašta neprijatelju; drugi pak oprašta neprijatelju ali je dugove vjerovnicima spreman vratiti jedino ako ga na to prisili sud. Sve njih smatraju pobožnim ljudima no oni to nipošto nisu.

    avatar

    24.01.2008. (09:54)    -   -   -   -  

  • Skolastika

    Teži za pravednošću, vjerom, ljubavlju, mirom sa svima koji iz čista srca prizivlju Gospodina...(2Tim 2,22)

    Sretan imendan tvom blogu! :-)

    avatar

    26.01.2008. (09:14)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Hvala, draga Karmela! Tri prekrasna spomendana i blagdana u nizu: Sv. Franjo Saleški, Obraćenje Sv. Pavla, Sv. Timotej i Tit. Radni dani, "obično" vrijeme kroz godinu! Zadnja 2,5 mjeseca idem svaki dan na jutarnju Sv. misu i stvarno mi nije jasno zašto s time nisam počeo godinama prije! :-)

    avatar

    26.01.2008. (09:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...