Komentari

esabor.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • zelena akcija

    Pravo na grad
    rampa1m Inicijativa Pravo na grad i Zelena akcija održali su konferenciju za medije najaviti prosvjede i masovno uključivanje građana.
    Konferencija je započela u petak 18. siječnja u 12 sati u net.kulturnom klubu Mama, Preradovićeva 18.
    konferencija se je završila u Varšavskoj ulici prosvjednom akcijom. Akcijom je na simbolični način prikazana ulazno – izlazna rampa koju Hoto grupa uz potporu gradskih vlasti namjerava iskopati u Varšavskoj ulici i time smanjiti pješačku zonu Grada Zagreba. Kopanje rampi je prema važećem Generalnom urbanističkom planu dopušteno samo u slučaju javnog interesa, a uzimanje pješačke zone kao javnog prostora za privatni poslovno – stambeni kompleks nije nikakav javni interes.

    Simulacijom 30 metara dugačke rampe u Varšavskoj ulici, kojom će automobili ulaziti u podzemnu garažu shopping centra Hoto grupe, aktivisti inicijative Pravo na grad i Zelene akcije pokazali su kako bi centar Zagreba mogao ostati bez još jednog dijela pješačke zone.

    Gradska skupština 31. siječnja ima na dnevnom redu DPU i donosi finalnu odluku o sudbini bloka i Cvjetnog trga, stoga pozivamo građana da dođu na mirni, ali bučni prosvjed 26. siječnja (subota) u 11:00 h u Varšavskoj ulici. Molimo građane da na prosvjed uzmu bubnjeve, lonce i druge rekvizite kojima mogu stvarati buku kako bi ih gradska vlast konačno čula i poslušala.

    avatar

    22.01.2008. (14:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...