Komentari

berix.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • m@rko

    tebi je stvarno dosadno u zivotu, daj se primi motike

    avatar

    18.01.2008. (12:27)    -   -   -   -  

  • neazess

    Hahaha - odlično - vizualizacija je pokrenula vibru na satu. Čovjek se zapita je li ista možda mogla tempirati faze sna na način da nas i običan alarm budi u adekvatno vrijeme?
    Eh, da ti odgovorim na ono pitanje dolje: da li to znači da je moguće sanjati i u nekoj od drugih faza?
    Zapravo nisam sigurna u odgovor. Na nekim mjestima sam pronašla informaciju koja glasi točno kao što sam napisla: snovi su najčešći u REM fazi, dok na drugima se o snovima piše isključivo kao o dijelu REM faze. Budući da o samim fazama sna stvarno ne znam puno (toga se niti na faksu nismo puno doticali), trebala bih detaljnije proučiti ovo. Naime, ako je tijekom REM-a odvojena cjelokupna (vrlo intenzivna) moždana aktivnost od motoričkih funkcija (dakle, mišići tijela su praktički odsječeni od mozga), kako onda proizvodimo pokrete dok sanjamo (a ponekad ih proizvodimo). Npr. (evo me opet :D) moj pas redovito "trči" u snu - miče šapama, maše repom, čak i prigušeno laje (jako zanimljivo i smješno za promatranje). S druge strane, moj djed je bio somnambulist i to prilično izražen: u snu je trčao, skakao kroz prozor, radio svašta...
    Mislim da je to općenito jedna jako zanimljiva tema, koju bih voljela detaljno proučiti, ali nikako da dođe na red :D. Dobrim dijelom, to je zbog one "super" motike, koja se tako svesrdno brine oko toga da nam ne postane, jadnima, dosadno u životu - ahahahahahahahahahahaha ;D :D ;D.

    avatar

    19.01.2008. (11:04)    -   -   -   -  

  • greentea

    ??????????!!!!!!!!!!!!!!!:((((((((((((((

    avatar

    20.01.2008. (01:56)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @Nea:
    Čovjek se zapita je li ista možda mogla tempirati faze sna na način da nas i običan alarm budi u adekvatno vrijeme?
    Vidiš, meni to uopće nije palo na pamet! Ali to nije ni čudno s obzirom da sam do prije malo bio protivnik vizualizacije. Ukratko, vizualizacija kao takva će isto ići na popis eksperimenata za 2008 - i to na neko dosta visoko mjesto na tom popisu.

    dakle, mišići tijela su praktički odsječeni od mozga)
    ja sam imao jedan dan situaciju da me je probudio sat jer je detektirao pokret i time me prekinuo u snu, tako da mi nije to baš bilo jasno...

    somnambulist i to prilično izražen: u snu je trčao, skakao kroz prozor, radio svašta...
    uh - zvuči prilično opasno...

    Dobrim dijelom, to je zbog one "super" motike, koja se tako svesrdno brine oko toga da nam ne postane, jadnima, dosadno u životu -
    dođe mi da padnem na koljena i izrečem hvalu Bogu u svoj njegovoj milosti i ljubavi koji je svima nama omogućio tu motiku tako da ne umremo od dosade! Bože, veliki si i dobar! :-) :-)

    @GT: ........................ :-)

    avatar

    20.01.2008. (14:21)    -   -   -   -  

  • neazess

    @Berix: vizualizacija kao takva će isto ići na popis eksperimenata za 2008 - i to na neko dosta visoko mjesto na tom popisu.
    Sad si me potaknuo da ti ukradem ideju :-). Mislim da ću ove godine i ja malo eksperimentirati sa istom.

    uh - zvuči prilično opasno...
    To je jedna zanimljiva i da, opasna priča. U to vrijeme živjeli su u prizemlju, pa nije bio problem kad je iskočio kroz prozor i trčao po ulici. No, budući da je dosta putovao jednom je to napravio s drugog kata hotela. Mislim da mu je napukao neki kralježak, ali sve je na kraju dobro prošlo. I sad imam negdje njegovu sliku kako stoji u onom ogromnom gipsu oko cijelog trupa. Najzanimljiviji dio je što je nakon te epizode somnambulizam - potpuno prestao :-).

    dođe mi da padnem na koljena i
    :D :D :D.

    avatar

    20.01.2008. (21:50)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @Nea:
    To je jedna zanimljiva i da, opasna priča.
    To mi je završilo na popis tema o kojima ćemo pričati kad odemo na kavu. Kavu?! Pa da, počeo sam vizulizirati da idemo skupa na kavu (tj. sok, čaj, lozu ili što god već Nea pije...). :-) Naravno, to je sasvim ispravno jer ako ti ne odgovara obavještena si na vrijeme pa možeš sa svojom vizulizacijom to pobit. (npr. redovito možeš vizulizirati kako ne idemo na kavu) :-) :-) (eto, opet se smijem sam sebi...)

    avatar

    21.01.2008. (00:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...