Komentari

robijanje.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • donin svijet

    Jedini primjer koji si naveo odnosi se na vjeru. A svatko IMA PRAVO VJEROVATI NA SVOJ NAČIN. Postoje mnoge religije, mnogi argumenti..... postoji i istina.... ona je jedna i jedina.... ali nitko ne može biti posve siguran da ju je spoznao.... nego vjeruje da je tako.
    Što se tiče čvrstog vlastitog mišljenja.... mislim da to uopće nije mana. Ne postoji čovjek koji se s vremenom ne mijenja... pa tako i mišljenje.... ali samo hrabri i samopouzdani su spremni umrijeti za svoje mišljenje i svoje ideale. Pa to si i ti hrabro učinio na prošloj temi!
    Kad sudjelujemo u raspravama valjda nam je cilj razumijeti zašto netko ima različito mišljenje od našeg, a ne promijeniti njegovo mišljenje?
    Ne slažem se s tobom na ovoj temi.... a ovo ti nisam napisala s očekivanjem da ćeš nakon ovog komentara misliti poput mene... nego ti ne želim podilaziti.... želim ti iskreno iznijeti svoje mišljenje - jer tako je jedino pošteno.... po metru kojim ja mjerim vrijednosti. ;)

    avatar

    09.01.2008. (20:39)    -   -   -   -  

  • robijaš

    Mislim da si me krivo shvatila. Što se tiče mog primjera on se ne odnosi na vjeru, već na raspravu o Knjizi postanka. Blini je tvrdila kako je smješno da Crkva tvrdi da je čovjek nastao od Adama i Eva kad znamo što je istina. Kada sam joj argumentirano obrazložio da Crkva to ne uči, već se priklanja znanstvenim činjenicama, ona je meni odgovorila "I zapravo nema smisla da raspravljamo o značenju Knjige postanka. Ma kakvo ono bilo, u postu mi je trebalo samo da bih izrekla nešto drugo. Valjda si i za slobodu razmišljanja i slobodu pisanja, a ne samo za slobodu u ljubavi." Manipuliranje informacijama da bi se dokazala neka svoja teorija.
    Čvrsto vlastito mišljenje nije mana, smatram to prednošću i slažem se sa tobom u tom dijelu. kad sudjelujemo u raspravama definitvno nam je cilj saslušati, u tom smjeru sam i išao kad sam kritizirao "imam pravo na svoje mišljenje" jer takvi ne slušaju već idu svojim putem kako god bilo i koliko god ih se nadargumentira. Gdje sam se god susreo sa ljudima koji slušaju, a zatim argumentirano iznose svoje stavove tamo nikad nisam čuo tu frazu "imam pravo na svoje mišljenje".
    Još jednom, mislim da si me krivo shvatila, ali nije ni čudno jer teško je dočarati što sam mislio. U svakom slučaju, svakako sam za pravo vlastitog mišljenja, ali šarlatani velikog ega , slabe inteligencije i nikakve informiranosti najčešće koriste frazu koju sam već izrekao i ciljah na te i takve i njihovu demagošku ulogu zatupljivanja drugih; jer ako je on glup zašto ne bi bili svi!!!
    Pozdrav:)

    avatar

    10.01.2008. (13:41)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Sorry, očito sam pogrešno razumijela. Teško je skužiti neki dijalog koji nisam čitala.
    No, nema veze... eto... ipak smo se nas dvoje složili na kraju... i to je super. :)

    avatar

    10.01.2008. (16:09)    -   -   -   -  

  • Ana

    Hm... Ali ipak, ja imam pravo na svoje mišljenje!
    :-p
    Heheheheheh! Šalim se! Pozdrav ti!

    pozz! BTB :)

    avatar

    10.01.2008. (16:25)    -   -   -   -  

  • dozvola za osmijeh

    ja imam svoje mišljenje ali često se ne slažem s njime,,,,

    avatar

    10.01.2008. (18:10)    -   -   -   -  

  • wes c.addle

    jako jako jako dobro. well said!

    avatar

    12.01.2008. (13:52)    -   -   -   -  

  • agata

    aha... i znači trebali bi vjerovati svakome tko dobro argumentira svoje mišljenje... to rade samo labilni ljudi. i laž se da argumentirati. bezveze. jesi gledao the da vinci code.

    avatar

    13.01.2008. (17:46)    -   -   -   -  

  • robijaš

    @ agata - Ovo sam našao na jednom blogu: Suviše je toga što se olako naziva argumentom, a to uopće nije – najčešće su to situacije u kojima postoji “moje mišljenje” nasuprot “tvog mišljenja”. To nisu argumenti. Istinski proces argumentiranja u biti je proces stvaranja zaključaka na temelju činjenica ili premisa za koje je ustanovljeno da su istinite. ,
    Toliko o tome. Da Vincijev kod nisam gledao, ali upoznat sam sa tematikom. Zašto pitaš?

    avatar

    13.01.2008. (18:55)    -   -   -   -  

  • đimi

    ljubite jedni druge;
    kao što sam ja ljubio vas
    tako i vi ljubite jedni druge.

    Isus Krist

    Koga više ljubiš, ljude s argumentima ili one bez njih?

    avatar

    13.01.2008. (19:13)    -   -   -   -  

  • robijaš

    @ đimi - koga više ljubiš, žene koje sliče na tvoju ženu ili one koje su drugačije? Ne može se ljubiti ili ne ljubiti takva kategorija ili obje. Da bi ljubio moraš poznavati. Bezličnu masu se ne može ljubiti. Mogu simpatizirati, ali ljubiti ne mogu.

    avatar

    13.01.2008. (23:55)    -   -   -   -  

  • kriza srednjih godina?

    potpuno se slažem s tobom :)

    avatar

    14.01.2008. (00:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...