Komentari

nisnepisem.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • astrosailor

    Inace, ono sto nazivas 'zapadni' WC je zapravo perverzni izum engleza, a koga bi drugog, pa sei zove 'English toilet'. 100% se slazem s tobom u peanu cucavcu, otkrio sam njegove dobrobiti pred desetak godina u Turskoj di me ni pod prijetnjom kastracije ne bi dobili da sjednem na 'english toilet', ma ni da cucnem nad njim, s obzirom na (ne)sanitarne uvjete koji su vladali u Istnbulu i po Anatoliji tu i tamo (iako su uglavnom bila cista mjesta, mnogo cisca nego nasi javni WC-i). A s cucavcem nisam imo straha, u najgorem slucaju izadjes i umocis cipele u neku vodu-npr. uz dzamije imaju uvijek mjesta di se mozes oprat-to Crkva u Hrvata nije jos dokucila.
    Jedna moja frendica, tajvanka, radi pregled kineskih WC-a na svom blogu povremeno, ne preporucam citati uz jelo ;-)
    china toilets
    Meni osobno najvece strahopostovanje su izazvali japanski elektronski WC-i, ali sam se bojal ukljucit grijanje i tus (koji valjda pere guzicu dok seres?), ipak sam ja iz provinicije...

    avatar

    07.01.2008. (10:00)    -   -   -   -  

  • vjetrasta

    Svaka ti čast! Ne znam što bih drugo rekla, bit ću možda među komentatorima u manjini s priznanjem da očekivano mi je draži inglišklozet.
    Baš me zanima što li će ostali reći...

    avatar

    07.01.2008. (11:41)    -   -   -   -  

  • dida99

    Zaštiti taj patent izumitelju.

    avatar

    07.01.2008. (15:24)    -   -   -   -  

  • Žavijer

    Jednom kao malen dječarac

    - nogu oslabljenih iznurujućom salmonelom
    iz jedne slastičarnice koja je
    (prije nego joj je stavljen ključ u bravu)
    tog ljeta pokosila dobar dio
    turističkog življa -


    rasprostrijeh se
    na veteranski
    odmarališni čučavac.

    Skoro pa mi je i samome došlo da roditeljima velim: "Nemojte me ni prati, radite novo"

    ***
    Snage u nogama treba.
    Zato istočnjaci tako rado i dugotrajno čuče.

    avatar

    08.01.2008. (00:16)    -   -   -   -  

  • kabulske price

    Nama prokisnjava palfon u kupatilu gdje imamo "normalnu" wc skoljku, tako da vec dva tjedna koristimo nas roza cucavac. I moram reci, da kada sam kuci visem volim zapadni klozet, ali u afganistanu vas cucavci spasavaju od raznoraznih bolestina. Osim toga, dobro je i ako ima cucavac, nekada je to samo rupa u zemlji....

    avatar

    08.01.2008. (11:03)    -   -   -   -  

  • Shella

    OK, ovi po stanovima/studentsom smjestaju... Mene su prije dvadesetak godina u Kini fascinirali oni cucavci napravljeni za vece grupe ljudi. Korito dugo pet metara, ponekad sa niskim pregradama za manja društvanca:-) Nalazio sam ih u jeftinim "hotelima". Jedan na svaki kat. Prvi je susret bio mali kulturni shock, taman se smjestih kadli se isprazni automattski "kotlic" od pedesetak litara, koji svakih pola sata ispere sve ostavljeno na dnu korita ispod tebe. O znatizelji domaceg stanovnistva za razgledanjem guza dugonosih da ne govorim....

    avatar

    08.01.2008. (16:57)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    @China tolilet- English tolilet kažeš? A nije li najstarija sačuvana klonja za koju se zna ona u ribnjaku Petra Hektorovića? Ja bi je zaštitio kao kulturno dobro.
    A što se čučavaca tiče, tj ja sam bio u JNA. Jednom se začepio neki, a ja sam bio po nekoj kazni zadužen za odštopavanje istog. Bila je to jedna od zabavnijih scena u životu s gas maskom, solnom kisleinom i potpuno poplavljenim hodnikom....

    avatar

    09.01.2008. (09:56)    -   -   -   -  

  • Čovik od soli

    Odma se setim vojske, kad vidm ovu fotografiju...

    avatar

    09.01.2008. (18:03)    -   -   -   -  

  • Tomakah

    samo mi objasni kako bi kulturan i obrazovan čovjek poput mene uspio čitati Gašu, Asterixa ili Playboy na čučavcu? Ako je istina to da su Englezi izmislili zahodsku školjku onda im svaka čast, mada, to je najvjerojatnije i najbolja stvar koju su uspjeli izmisliti. Long live English toilet!!!

    avatar

    10.01.2008. (10:58)    -   -   -   -  

  • svijet u malom

    kao jedno milo, cisto i zapadno zensko moram reci: FFUUUUUJJJJJJ!!! odvratno!
    stojis u cucavcu dok se peres!??? bljakac! cucavci su za vas muske, fine guze! mi zene levitiramo tak i tak nad svim javnim vecejima dok se vi samo nalaktite iznad pisoara, nama vec to normalno. al stvarno ne znam ko bi iso dizat moju baku s cucavca a ne do bog dedu s parkinsom koji jedva i dohoda do veceta! osim toga na cucavac nemres staviti onaj sarmantni cupavo-dlakavi roza prekrivac za veceje! koji gubitak!

    avatar

    10.01.2008. (11:29)    -   -   -   -  

  • E-SABOR

    Samo obavijest !
    Na e-Saboru je organizirana anketa (glasovanje) s pitanjem o podršci Novoj vladi mandatara dr. Ive Sanadera (http://esabor.blog.hr).

    avatar

    11.01.2008. (01:32)    -   -   -   -  

  • dmj

    Čučavci su jedan od razloga zašto ne želim da Kinezi osvoje svijet.

    avatar

    12.01.2008. (11:40)    -   -   -   -  

  • Drznica, ne čuči

    Da li si ti to izmislio riječ? Pohoblane? Nepohoblane? Imaš Hoblericu?! Znam da su čučavci higijenskiji (da li je to riječ?!) ali brate mili, u onom Sc-u me jeza uvijek opere kada moram na toalet....

    avatar

    16.01.2008. (10:25)    -   -   -   -  

  • Kaco Mortale

    Tuširaš se i sereš istovremeno! Zanimljivo, nem šta. Imao sam i ja čast u vojsci kao Svijet u boci čistit čučavce sa instaliranom gas maskom na licu.

    avatar

    17.01.2008. (10:54)    -   -   -   -  

  • *jezebel*

    a sta ak’ ti padne nausnica ili spuzvica dok se tusiras? ravno u cucavac? o jbt, mora da je krasno ceprkat’ po njemu… ili stati bos na iste one plocice koje je netko maloprije dobrano zaspricao urinom, a i, bezobraznik, nije se izuo pa je donio komade blata…
    mora da je i seks zabavan u takvom ambijentu. ali istocnjaci su skloni svakakvim bolesnim fetisima, za razliku od nas savrsenonormalnih(, rece ona i pojede njegovo govno…)

    jos ak’ si bolestan...

    …yeeees imam slomljenu nogu i dizenterijski proljev od kojeg cu se grcit’ satima, ali neeee, ne trebam sjesti, nadje se modus, evo ovako… : superman : ...
    : posklizne se i slomi i ruku koju btw iz rupe mogu izvaditi samo vatrogasci :

    avatar

    19.01.2008. (15:50)    -   -   -   -  

  • caffeine

    Kineska higijena ima dvojaku fuknciju Prva je ta da ti razvije imunitet na svakojake boleštine pa i one afričke,a druga je ta da te ostale civilizacije izbjegavaju kad vide sav taj kal, čađ i gar.....zato Kinezi uspjevaju svuda...:)

    avatar

    22.01.2008. (14:21)    -   -   -   -  

  • DerzaFanistori

    astigospe... Čitam ovo već deseti put i još uvijek ne mogu naći riječi kojima bih ti opisala svoje divljenje ovoj pregenijalnoj rečenici gore: "Mada moram pohvaliti ovog svog, mislim da je je cak i iznad rvackog prosjeka kacu cimeri u pitanju, ali znam da mu ne bi palo na pamet ici ribati skoljku, pa jos i zahodsku, te da bih se samo ja morao baviti spomenutom aktivnoscu."
    :o)))))

    avatar

    22.01.2008. (14:22)    -   -   -   -  

  • anarhija weekly

    tus iznad cucavca nije novost za Hrvatske uvjete; u vojarni HV-a u Samoboru (veza), tusevi su uredno slozeni po istom principu - iznad cucavaca....Tekst ti je odlican; vrlo edukativan.

    avatar

    07.04.2008. (09:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...