Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • ludlud

    Nemanja moj lipi, što još reći? Zapravo, vjerojatno je za očekivati poneki zluradi ili otrovni komentar na račun ove dvojice ili na tvoj zato jer si ih se sjetio. Bagra, da, to smo mi, i kao takvi sami sebe smo prokleli, ali smo bagra, pa nam je i to svejedno. Ne znamo mi ništa o kulturi. Kultura je njegovanje, a mi - mi gazimo povrtnjake. Tu smo srčani i bijesni. Kumeki kumečkog mentaliteta i kumečke superiorne filozofije: kaj bu on meni tu mazal, vraggajebi i to njegovo mazanje, manemoj, muuurtić... i neki šooop, kaj se nije grunta prijel! Istovremeno kumek u strahu od nerazumljivog gužva škrlak pred svakom političkom i fiškalskom prepredenom kreaturom z belega sveta i eventualno gundra za sebe kroz zube, pogotovu ako je ometen u lokanju. ;))

    avatar

    02.01.2008. (09:40)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ne boj se, prijatelju, nema ovdje zluradih ili otrovnih komentara, ovdje vlada strah, plač i škgut zubi i hoda se na prstima, da se onaj koji je večan, svečan, lep ne naljuti ili nedajblože razbijesni.

    avatar

    02.01.2008. (14:36)    -   -   -   -  

  • cveba

    ...ja se permanentno tresem od straha da ne padnem u ....nemilost. ( najme ).

    avatar

    02.01.2008. (14:46)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    ...ti rađe pazi da ne padneš s tih kulisnih zidina!

    avatar

    02.01.2008. (16:37)    -   -   -   -  

  • lolla2

    ako budeš dobar, pokazat ću ti jednu murtićevu mapu. sretnica sam, imam divnih murtića po obiteljskoj šteli. a ak buš baš jako , jako dobar ( ponizan i krotak ) poklonit ću ti jednog .

    kaj se šopa tiče, vječito me jebe koji je šop nikola a koji šopov aco.

    avatar

    02.01.2008. (23:13)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Jako bih volio vidjeti tvoje slike. Ta, ti znaš da sam ja i kunsthistoričar i da si pred umjetninom ne mogu pomoći. Reci, moram li biti ponizan i krotak i nakon što dobijem poklon?
    Što se Šopa tiče, ne brini, ja ću ti odrecitirati jednu njegovu pjesmu na uho i nema mogućnosti da nakon toga pobrkaš Šopa i Šopova. Što se pedagogije tiče, imam više uspjeha nego svi švicarski ženski konvikti zajedno.
    Vidim da ti je My Prussian Blue draga pjesmica. Baš mi je drago.
    Zamisli sad ovu idilu: Snježna je noć; na kobaltnom nebu zvijezde tinjaju kao svijeća pred ikonom a mjesec je velik i narančast kao tikva za Halloween; nakon što si mi pokazala zbirku, ja, samo za tvoje uši, recimo lijevo, počinjem recitirati:
    Ne, ne boj se sama stajati u tami
    ispod praznog neba dok me dužnost zove.
    Zima nosi miris toplog ruskog hljeba,
    noć je kao skaska prusko plave boje.

    Mislim da sam već sada zaslužio tu sliku.

    avatar

    03.01.2008. (05:34)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Pa dobro, pas mater! Eto ga na!!!!
    Lijepo krenemo idealizirat astralne visine umjetnosti i čupanje (barem) dvojice iz "panonskog blata Azije istočno od terase Esplanade", a završi na grebačini za umjetninu!
    Mislim, Nemanja...
    ;))))))))))))))))))))))))))))))))

    avatar

    03.01.2008. (09:37)    -   -   -   -  

  • odmak

    Svemirski pohodi
    ...
    Smirite se, smirite u tišini.

    Dišite mirno, nagnuti, naslonjeni
    na praznini.
    .....
    Želite li, možete samo po svome se popeti
    stasu, na svoje glave ili ramena,
    da s njih promatrate beskrajni vidokrug.

    Samo još otud širi se vidik širi.

    Samo još sa sebe.

    N. Šop

    A taj JA je jadno malo govnasto, nepoznato, biće koje se podmuklo ušulja u još beznačajnije tijelo i pokušava, pokušava se, najčešće, uzalud peti iznad sebe i svog ega.
    Uzalud nam trud sviždaći. Uzalud nam trud...

    avatar

    03.01.2008. (10:12)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ludlud, mi se moramo boriti za svaku konkretnu umjetninu kao za ukupnu umjetnost, toliko su stvari daleko otišle! Uostalom, vidiš da najbolje među nama ne razlikuju više Šopa od Šopova a da se Murtić nabavlja 'po obiteljskoj šteli'! Pa tko se ne bi onda borio za takvu odlutalu ovčicu?

    avatar

    03.01.2008. (12:03)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Ne zovi vraga, još će netko otvorit Ni Cola Shop u Avenue Mall-u. ;)))))

    avatar

    03.01.2008. (13:09)    -   -   -   -  

  • odmak

    Molim te,ako si još u nekoj blizini pomozi mi skinuti (kod mene), ili mi bar reci kako, ove reklame sa desne strane preko komentara jer ih, (komentare) uopće ne mogu čitati, pokrili su ih, naime.

    avatar

    03.01.2008. (13:44)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    mozda ce ti zazvucati utesno - /ali, pre ce biti da nece, jer ti si, Nemanja, mudro i tako odbacio mrsko ti hrvatstvo- tako da ti je verovatno svejedno/ - da su Srbi daleko nemarniji u ocuvavanju svojih duhovnih razudjenja, jer ih valjda takodjer nisu svesni, ne. tako da recimo imamo situaciju u kojoj vrlo dragocena i jos uvek nekatalogizovana zaostavshtina coveka celovechne podstanarske sudbine,
    shto ga sarkasticno goni i nakon smrti,
    chami u Francuskoj 7(UdruzenjeKnjizevnikaSrbije), medju gomilama neraspakovanih paketa knjiga, u sobi nalik na ostavu, u koju se moze uci samo kroz klonju- trazeci josh uvek svoje stalno boraviste (do sada ih je zaostavshtina proemnial tri privremene adese).

    kuca u kojoj je, kao podstanar, razume se, ziveo u Lonodonu, u medjuvremenu je prikladno oznachena plocom, dok u Beogradu, na zgradi u sadashnjoj Mekenzijevoj, nema ni pomena da je tu poslednje godine svoga zivota proveo MC).

    pa ti vidi.

    avatar

    04.01.2008. (02:45)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Igra, ja Ti to, baš kao i ti - što ga sarkastično goni i nakon smrti - tumačim u vanvremenom smislu Seoba.

    avatar

    04.01.2008. (07:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...