Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Skolastika

    Svjedočim da ove Riječi Svetog pisma o Božjoj ljubavi mogu doista iscijeliti sve čovjekove rane. I sama sam ih izgovarala, o njima razmišljala, upijala u sebe. Znam da ih koriste i hagioterapeuti u liječenju duhovnih bolesti. Hvala ti što si nas podsjetio na njih!

    Zaboravila sam ti u prošlom komentaru spomenuti da mi je, uz sv. Pavla, Timotej jedan najdražih novozvjetnih likova! :-)

    avatar

    28.12.2007. (17:35)    -   -   -   -  

  • leticia

    Nisi naveo moj omiljeni Psalam 51: "Žrtva Bogu duh je raskajan. Srce raskajano, ponizno, Bože nećeš prezreti...."
    Danas su mi se riječi tog psalma provlačile kroz dušu.

    avatar

    28.12.2007. (17:51)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Leticia, pet najdražih su mi:

    23., 51., 63., 103. i 139. :)

    A iz 51. svaki dan puno puta izgovorim (u sebi, naravno):

    Čisto srce stvori mi, Bože,
    i duh postojan obnovi u meni!

    avatar

    28.12.2007. (18:28)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Karmela, koji to istinski kršćanin nije zaljubljen u Sv. Pavla, koji je u svojim poslanicama ostavio svoje srce, cijelog sebe! Nick sam uzeo iz ljubavi prema njemu, i žarko bih htio da i na mene s nebesa gleda kao na svog ljubljenog sina! (2 Tim 1)

    Dragi naš Pavao, koji je za sebe govorio da nije dostojan zvati se apostolom...

    "Da, ja sam najmanji među apostolima i nisam dostojan zvati se apostolom jer sam progonio Crkvu Božju. Ali milošću Božjom jesam što jesam i njegova milost prema meni ne bijaše zaludna; štoviše, trudio sam se više nego svi oni - ali ne ja, nego milost Božja sa mnom." (1 Kor 15, 9-10)

    Puno je on toga napisao ključnog za našu vjeru. Pogotovo su njegove poslanice važne za nas današnje ljude, koji razmišljamo na "grčki", filozofsko-znanstveni način. On je bio apostol pogana, a mi Europljani dolazimo iz poganstva, a sam prevladavajući svjetonazor u današnjem modernom svijetu je upravo poganski: materijalistički "humanizam" i hedonizam.

    (Što se tiče ovog gore posta - razmišljao sam jutros o SZ i palo mi je na pamet da kopiram ovdje nešto sam prije cca 2 godine pisao na forumu.hr...)

    avatar

    28.12.2007. (18:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...