Komentari

misakvecernji.blog.hr

Dodaj komentar (53)

Marketing


  • Diana_edis

    Zar nije sve u nama? Oš vjerovat evo ti. Neš vjerovat nema ti. :))) Sadako mi je ka slatkiš.
    pakaže doli negdje:
    sadako ."" Neutrini su nevidljivi, dokaza ima. Kvarkove nismo vidjeli, dokaze imamo. Puno je toga što naša osjetila ne mogu percipirati, a postoji. (Sadako's apprentice 04.12.2007. 16"""

    Viš kako on razmišlja ljubi ga teta. Da to nije pisalo negdi šipak bi vjerovao jelda? Sadako ajd nam dokaži svoje snove, al slikovito. :-))))))))) A o homeopatiji za par godina, kad ćeš kužiti više, jer treba najprije da ju "znanstvenici " objasne. :-)

    avatar

    07.12.2007. (01:29)    -   -   -   -  

  • myself

    znas kako kazu, iznimka potvrdjuje pravilo!

    avatar

    07.12.2007. (01:34)    -   -   -   -  

  • Spon

    Ja im vjerujem da oni vjeruju da su to vidjeli odnosno doživjeli. Da li je to istina to ne znam jer zapravo niti ne znam kako definirati istinu u ovakvim slučajevima. Da sam ja bio s onom obitelji u tom autu, vjerojatno bih vidio isto i tvrdio da je ono što oni tvrde istina. S druge strane, možda, da sam bio s onom maserkom u onoj kući pored Knina možda ništa od onog što ona tvrdi ne bih vidio, što opet ne znači na se to njoj nije dogodilo na nekoj drugoj razini svijesti-materije.

    avatar

    07.12.2007. (01:36)    -   -   -   -  

  • cwrd

    hmmm odjednom dolazim ovamo zbog komentara a ne postova..

    avatar

    07.12.2007. (02:00)    -   -   -   -  

  • KYZO

    Baš neki dan pita kompa s posla što me tolko j..be u životu.Primjetio je da mi baš nekako ne ide sve po špagi. I tako je počeo razgovor o coprima i copornicama. Inače prilično ozbiljan čovjek priča mi kako je njegova šogorica imala duhovnih problema(nemir u životu itd) te se posavjetovala sa vračarom u Bosni, koja joj je rekla da će se njezini problemi riješiti kad makne riblje kosti iza ormara u spavaćoj sobi.U velikoj nevjerici ona je odmaknula ormar i našla riblje kosti koje se nikako nisu tamo trebale nalaziti.Nakon toga život joj se vratio u normalu.Eto vjerujem mu jer nemam razloga ne vjerovati.

    avatar

    07.12.2007. (07:33)    -   -   -   -  

  • Marole

    Descaretes nije vjerovao ni u svoje tijelo. Vjerovanje je jebena stvar. Nema definiciju. Jeli policija ikome išta vjeruje? Je li ova tastatura po kojoj pišem, zaista crna? Da je gledamo kroz mikroskop ne bi bila. Meni se sviđa izreka (ne znam jeli od Tome Akvinskog ili Aurelija Augustina) koju je rekao na pitanje o uskrsnuću Isusa Krista. Vjerujem, jer je to nemoguće.

    avatar

    07.12.2007. (10:13)    -   -   -   -  

  • A

    Što se tiče slučaja u Svetom Martinu vjerujem u to! To je jedno mjesto blizu mene! Tragovi u poljima odgovaraju primjerima koji su se događali diljem Europe i svijeta. Te tragove je napravila energija koja dolazi izvan naše planete. Iako vjerujem u izvanzemaljce, počela sam sumnjati u teoriju da su za to odgovorni UFO-i. Sve više vjerujem da su to tajne misije posebne američke organizacije koja je na višoj funkciji od predsjednika i američke vojske i za koju malo ljudi zna (moram pogledati točno gdje u SAD-u, neka pustinja). Ona radi pokuse tako da šalju (sad se više točno ni ne sjećam kakve oblike energije) izvan Zemljine orbite na točno određene koordinate, i ta se energija potom jako uvećava (opet ne znam za koliko puta) i stvara se neka nova energija koja se potom odbija i vraća na Zemlju te potom nailazimo na takve pravilne krugove... Vi vjerojatno znate više o tome, prepisat ću članak o tome pa da točno znate o čemu se radi. Čovjek vjeruje u ono što želi...

    Duhovi:
    Nisam vjerovala tako dugo u duhove dok mi nije prijateljica ispričala o njezinom susretu sa duhom... Moram reći da taj duh nije bio kako si mi obični laici predstavljamo nevidljiv ili prozračan, već je izgledao kao i svi mi, a kad je primjetio da ga ona gleda odjednom je nestao...

    avatar

    07.12.2007. (11:01)    -   -   -   -  

  • brutalka

    ovo kaj si piso za susjedu maserku i etnologiju, sve me to podsjeća
    na genijalnu seriju koja se emitira četvrtkom na drugom u večernjim satima.
    radi se o lovcima na natprirodno.
    a osim toga, da se osvrnem na prvi dio teksta, niti ja ne vjerujem tim liječnicima
    koji uvjeravaju da bi se trebali cjepit protiv gripe. ma je drek
    ko zna šta unutra stavljaju, možda čak neke tvari koje če nam s vremenom
    uništit imunitet do ibera.
    niš im ja ne vjerujem, samo uzdaj se u se i u svoje kljuse. lol
    nego kaj......

    avatar

    07.12.2007. (11:16)    -   -   -   -  

  • AL SAROUKH

    Baš sam i ja čito Ickea za ovo o aspartamu i fluoru koji je nusprodukt proizvodnje aluminija, pa ne znaju di ce s njim, eh, di..A slusaj, sta bi pusti zubari radili kad bi se otkrilo kako spriječiti karijes. Ja vjerujem da skoro niko od ovih ne laže, ali koliko je to sve njima u glavi, pa čak i kada je ova dobila masnice, to je sve moguće podsvijesti radi. Ili ovaj lanac Gospinih svetišta fatima, lourdes medjugorje, ,monterey, crna, žuta, siva, gospa od ovog, gospa od onog. kako to da se uvijek ona ukazuje, a Isus ili Bog ništa. Ako je i istina, onda im je to u glavi, jer bi se onda ukazala kakva je bila, a ne ko na umjetničkim djelima.

    avatar

    07.12.2007. (13:07)    -   -   -   -  

  • lion queen

    To odvajanje duha i tijela stvarno postoji i uistinu je strašno za osobu kojoj se događa. Imala sam prilike iskusiti na sebi, penjala sam se stepenicama i nezgodno pala. Dok mi je um (što li već) već bio stepenicama gore, tijelo je bilo na stepenicama dolje, a um nije shvaćao da je tijelo ostalo i nije išlo za njim. Bile su sekunde u pitanju, ali je spoznaja bila prestrašna. U sekundi se um vratio u tijelo. Nakon tog doživljaja, pitam se koliko mora biti teško ljudima, čiji um shvati da se nema kamo vratiti, jer je tijelo slomljeno. Ufffff

    avatar

    07.12.2007. (19:07)    -   -   -   -  

  • Mima

    Jedno sigurno vjerujem a to je da nismo sastavljeni samo od krvi i mesa i da nije stvarno samo ono što je vidljivo. Mislim da nema čovjeka koji nije imao i neko nadnaravno iskustvo, kažem nadnaravno, ali je zapravo iskustvo naravno, samo mi to možda ne shvaćamo.Da, ja sam od onih koji vjeruju, ali ipak najviše volim misliti vlastitom glavom i donositi vlastite zaključke.

    avatar

    07.12.2007. (20:12)    -   -   -   -  

  • podravec

    Svaka cast na postu. I naravno, ja ti VJERUJEM :) Znam da ima previse toga sto bi jos mogao napisati, ali ima jos jedan otrov koji se masovno propagira od strane stomatologa: FLUOR, a sve u svrhu utjecaja na covjekovu percepciju i zdravlje.

    avatar

    07.12.2007. (20:12)    -   -   -   -  

  • lord's from middlearth

    naravno da vjerujem, NLO sigurno postoje, kao i vanzemaljci

    avatar

    07.12.2007. (20:37)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    Ja kažem da je u mojoj garaži ružičasti slon. Stvarno je tamo, hranim ga smrvljenim staklom i tekućim propanom. Ne vjerujete mi? Vidimo ga samo ja i moja žena, jer imamo posebni dar, sposobnost zvanu Fweiom. Oni koji to nemaju (svi osim mene i žene) ne vide ga.
    Mogu vam naplaćivati da dođete vidjeti kako jede staklo i propan. 120 kn ulaznica.
    Mislim osnovati sektu ružičastog slona. Izvršit ću pritisak na vladu da poštuje moje pravo izražavanja vjere, onda ću izgraditi crkvu. Na nacionalnoj televiziji ću govoriti da su oni koji mog ružičastog slona ne vide, obični dogmatici koji poštuju nešto što se zove "znanstvena dogma", nepostojeći pojam, ali eto, meni se sviđa.
    Lijepo ću zaraditi i bit će mi super. Ako netko misli da lažem ili da sam lud, obična je budaletina. Sigurno radi za vladu i želi mi zlo. Znam što ću. Postavit ću oko kuće specijalne šipke od nikla za koje vjerujem da ispucavaju antifašističke zrake. Molit ću se svom ružičastom slonu i on će me zaštititi.

    Ovim ne opovrgavam viđenje NLO-a. Takvih stvari ima. Govorim o drugim pojavama.

    @podravec, nije na odmet provjeriti ludorije koje pročitaš na netu.
    Nije fluor nego natrijev ili kositrov fluorid. Super mi je kako uhvatite (da, "vi") neki email hoax i onda ga razvlačite kao tijesto. Ne znam uživate li u toj hype panici, ili?
    Fluor je strašno agresivan plin, a fluoridi su soli fluora. Isto su otrovni, ali puno manje od fluora. I ne jedu se. Bude ih jedva 2% u pasti za zube koju... ispljuneš. Stomatološka profilaksa fluoridacijom postigla je ogroman uspjeh, drastično smanjivši broj karijesa u razvijenim zemljama. Hvala što dezinformiraš hrvatsku javnost i time smanjuješ stomatološku higijenu i učinkovitost profilakse u RH.
    Pazi, drugi put kad budeš jeo kuhinjsku sol, pazi! Natrij je JAKO zapaljiv i nagriza, a klor će te zagušiti! :-O

    @Duhovna.alkemija: Snovi su općepoznata pojava u životinjskom svijetu i njima se bavi znanost. Usporedba ti ne valja. To što mozak nema VIDEO-OUT port ne znači da ne postoje. Onda tako možeš i dovoditi u pitanje općenito postojanje svijeta. Postoji li uopće Sunce? Ajde dokaži ga. Možda je sve simulacija. Shvaćaš li besmislenost svoje izjave?

    A o homeopatiji onda kad joj se dokaže djelovanje. Za sada nitko nije uspio u kliničkim testovima. Informiraj se malo, ali ne od budale koja ti prodaje te tabletice i vodice.

    avatar

    07.12.2007. (21:23)    -   -   -   -  

  • vajikludlo

    i ja često viđam životinje u neprirodnim bojama... Na primjer, neki dan sam vidio hrpu bijelih miševa kako trču na mom plazmatičnom topu u obliku spirale.

    avatar

    07.12.2007. (22:35)    -   -   -   -  

  • fru fru

    I want to belive, rekel bi Mulder.

    avatar

    07.12.2007. (22:54)    -   -   -   -  

  • podravec

    sadako naporan si

    avatar

    07.12.2007. (23:19)    -   -   -   -  

  • plovak

    na čemu ste vi

    avatar

    07.12.2007. (23:30)    -   -   -   -  

  • piramidalna užljebina

    ... ja dobro, a ti?

    avatar

    08.12.2007. (00:49)    -   -   -   -  

  • neazess

    Ne znam sa sigurnošću reći kome vjerujem, kome ne u ovim pričama, ali znam za sigurno da su vrlo, vrlo rijetki ljudi koji nemaju za ispričati neko slično iskustvo (ukljućujući i mene i meni najbliže osobe za koje nemam razloga ne vjerovati im). Zato da - takva iskustva, po meni, treba uzeti u obzir pogotovo što se ponavlja velik broj nepovezanih, a sličnih svjedočanstava.
    @Sadako: Onda tako možeš i dovoditi u pitanje općenito postojanje svijeta. Postoji li uopće Sunce? Ajde dokaži ga. Možda je sve simulacija.
    Možda i je. Možeš li ti ili bilo tko na svijetu sa sigurnošću tvrditi da nije? I kako bi uopće mogao doći do takvog podatka? Znači li to da je tvoja tvrdnja da nije sve simulacija stvar osobnog izbora u što ćeš vjerovati budući da ovdje pričamo o nečemu što je neprovjerljivo? Konačno si dotaknuo bit - jednostavno ne možeš sa takvom sigurnošću pričati o stvarima o kojima ne znaš ništa, a još manje na temelju samo vlastitog (ne)znanja pola čovječanstva proglasiti ludim.
    Kad smo kod ove prepirke oko djelovanja homeopatije ili placeba: osobno sam zagovornik placeba (mislim da nije toliko važno tko nas i kako liječi, već kome vjerujemo da će nas izlječiti), ali zar nitko ovdje ne vidi da je upravo placebo fenomen znanstveni dokaz (i priznanje već odavno) da misli i vjerovanja mogu utjecati na materiju i fizičko zdravlje čovjeka? Isto, kao uostalom i psihosomatske bolesti. Mislim da je to ekstremno važan podatak kojeg znanstvenici ignoriraju (jer ga ne mogu objasniti) i da bi se na njega najviše trebalo fokusirati - naša vjerovanja utječu na naše zdravstveno stanje (dokazano :-)). Takvih primjera u samoj znanosti ima hrpa - samo treba malo kopati.

    avatar

    08.12.2007. (00:57)    -   -   -   -  

  • blinkica

    U PETAK CE TE POLJUBITI OSOBA KOJA TE VOLI NESMIJES PREKIDAT OVAJ LANAC ZATO
    KOPIRAJ TEKST I POSALJI GA ZA 143 MINUTA NA NA 15 ADRESA A KAD POSALJES PRITISNI
    F6 I VIDJET CES SVOJE IME NA MONITORU I VELIKIM SLOVIMA ISPISANO IME TVOJE LJUBAVI

    avatar

    08.12.2007. (10:20)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    @neazess: Ali apsurdno je ulaziti u filozofiju. To što sam opisao zove apsolutni relativizam. On vodi razaranju bilo kakvog misaonog konstrukta. Sve postaje važno i sve postaje nevažno. To nije način spoznaje. To je samo metoda kojom upadaš u paradokse i anarhiju izjava. Ako ćemo proučavati neki fenomen, recimo planet izvan Sunčevog sustava, onda prihvaćamo dogovor da nećemo prilikom spektrofotometrije matične zvijezde svaki put iznova praviti pokuse radi li spektrofotometar, a onda i pokuse da vidimo rade li alati kojima ga provjeravamo, i tako u nedogled. Neki će reći: "Pa imamo više timova koji će raditi sa svojim uređajima", ali tko nam garantira da sve nije varka? Da, vjerujemo uređaju, ali to nije vjera identična vjeri u mog ružičastog slona u garaži. Apsolutno se razlikuju.
    "Anything goes" je krivi princip koji je uzrokovao pregršt gluposti koje (da!) su čovjeku krasno naštetile u 20. stoljeću.
    Što se tiče placeba, on je efektivan kod malo toga. Njegova primarna svrha jest iskoristiti ga za testiranje nekog lijeka, za slijepu probu. Sam utjecaj placeba varira, ali riječ je o malim postotcima i kratkim trajanjima. Ne možeš kroničnog bolesnika koji pati od jakih blova uvjeravati da ga ne boli davajući mu placebo. Njemu treba morfij, pa čak i marihuana, ako ćemo ići putem njene racionalne legalizacije. Treba mu nešto vanjsko što će mu interferirati s mozgom i maskirati tu bol. Ili jednostavno treba spriječiti izvor boli, što nije uvijek moguće (u današnjim uvjetima). Ružno, ali istinito.
    Utjecaj psihičkog stanja osobe na njegovo konkretno tjelesno stanje (iako je jedno i drugo ista stvar, ali se često odjeljuju zbog praktičnosti, kao i anorganska i organska kemija) je nešto što se u znanosti uopće ne ignorira. Da, stres pridonosi obolijevanju. Produljena tjeskoba vodi u depresiju. Loš život će stvarno dovesti do poremećaja metabolizma pa će patiti razni tjelesni sustavi. To se ne ignorira.
    No to nije ono što ti želiš reći. Znam o čemu govoriš. Referiraš na onaj New Age šund "The Secret" koji promovira kult Oprah klimačica glavom AKA soccer moms koje ne znaju što bi sa sobom. Par događaja u zadnjih nekoliko dana me navelo da napišem članak o pošasti tog antiintelektualizma.

    avatar

    08.12.2007. (12:19)    -   -   -   -  

  • antonijablacefan

    ovo posalji 14 osoba i do Nove godine ispunit ce ti se najveca zelja u 2007 i zavoljet ce te tvoja najveca ljubav ako ne posaljes 2008 ce ti biti najgora godina u zivotu(p.s. ne vracaj)

    avatar

    08.12.2007. (13:30)    -   -   -   -  

  • KYZO

    Ej šegrte mislio sam da na babske priče namaš komentara ali tvoja predvidivost i želja za solljenjem pameti ne jenjava. Ponekad nisu bitni točni podaci koje neko navodi nego stav koji tebi nedostaje. Sa svojim komentarima me podsječaš na nekog internet inkvizitora koji je sam sebi dovoljan.

    Ovo je otišlo predaleko i nema veze sa temom ali mislim da ima ljudi koji sa samnom slažu oko nekih pitanja.Volio bi da Tvoje znanje prikažeš kao činjenice a ne apsolutni način razmišljanja.Kad nemaš sve odgovore pusti malo maštu na volju.Uživaj u životu...

    avatar

    08.12.2007. (15:23)    -   -   -   -  

  • neazess

    @Sadako: Tebi (zašto bi moralo biti i svima drugima?) je apsurdno ulaziti u filozofiju, ali upravo ta "filozofija" može uroditi novim i kreativnim idejama koje je moguće izučavati i dovesti do napretka - ako pak stalno udaramo po već poznatom, onda je jedini mogući ishod - stagnacija.
    Ako ćemo proučavati neki fenomen, recimo planet izvan Sunčevog sustava, onda prihvaćamo dogovor da nećemo prilikom spektrofotometrije matične zvijezde svaki put iznova praviti pokuse radi li spektrofotometar, a onda i pokuse da vidimo rade li alati kojima ga provjeravamo, i tako u nedogled.
    Upravo to je dio koji ti cijelo vrijeme pogrešno razumiješ - ne, to nije potrebno. Ja jesam zagovornik da se nastavi istraživati na način na koji se istražuje, ali sam apsolutni protivnik da se dosadašnja saznanja uskogrudno shvaćaju kao jedina i kompletna istina izvan koje ništa drugo ne postoji. Upravo takav pristup donosi najviše problema s kojima smo se suočavali tijekom cijele ljudske povijesti, pa i u 20. stoljeću, a svakako najviše od svega doprinosi osnivanju kultova ružičastih slonova. Razmisli, ako poznaješ minimalno ljudske psihologije možda i shvatiš zašto...

    Što se placeba tiče, vjerujem da ipak o tome znam nešto više (doista nema potrebe da mi tumačiš za što se u znanosti koristi :)), pa ti mogu sa sigurnošću reći da učinak placeba uglavnom jest slabiji od učinka placebo+lijek, no ima i dosta vrlo ekstremnih iznimaka (upravo na područjima za koja se generalno ne može objaniti kako i zašto djeluje). No, sve kad tih iznimaka i ne bi bilo placebo postoji i to je važno jer ukazuje na nešto što znanost ipak još ne zna i ne može objasniti. Zato to prihvaća zdravo za gotovo - "tako jednostavno jest, držimo to pod kontrolom i istražujmo dalje". Na to sam mislila kad sam rekla da se ignorira. I to je donekle u redu jer trenutno nemamo mogućnost istražiti ga na "adekvatan" način, no moje mišljenje je da ne bi bilo na odmet pokušati ustanoviti zašto je to tako i do koje mjere može ići - vjerujem (samo vjerujem :)) da bi moglo otići puno dalje nego što se misli (no isto tako znam, i na temelju vlastith iskustava, da bi ljudi poput tebe na takve nalaze reagirali negativno i tražili metodološke nedostatke, koje ima apsolutno svako istraživanje - i to ne zbog zavjere, već zbog obrane svog sustava vjerovanja). Kao što si i sam rekao stres, anksioznost, depresija pridonose fizičkom obolijevanju (cijenila bih: ako ti nešto što sam napisala nije jasno - slobodno me pitaj, a ne pokušavaj mi čitati misli i lijepiti neke samo sebi poznate etikete jer ti jako loše ide).

    avatar

    08.12.2007. (17:32)    -   -   -   -  

učitavam...