Komentari

amerikanac.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • steps

    cijeli komplex je stvarno impresivan, a u blizini je i lijep Nature muzej.
    Sicas se onih mojih zgoda sa Harvard majicom? :)
    Jesi li i ti nabavija koju?

    avatar

    27.11.2007. (00:59)    -   -   -   -  

  • Amerikanac

    Haha, prika...ma nisam, nisam.
    Komplex je impresivan, samo je po meni Princeton jos lipsi i bajkovitiji.

    avatar

    27.11.2007. (01:10)    -   -   -   -  

  • stefica

    ha!!a taman san ti tila ostavit komentar..."ako mislis da je Harvard nesto, ajde vidi Princeton"! Za Princeton sam rekla "e ovde bi i ja bila super student".

    avatar

    27.11.2007. (04:39)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Ma je Watson dobio nogu i zatvorili su mu sve pipe za istraživanje. Prisilna pemzija.

    avatar

    27.11.2007. (06:45)    -   -   -   -  

  • don branko

    pozdrav iz os

    avatar

    27.11.2007. (13:13)    -   -   -   -  

  • Terra Croatica

    al živio naš "velebni" kampus na borongaju.....hahahaha.....
    mislim, ovo je pravi fakultet, a ne naše bijede ovdje....društvo znanja....hahaha
    poz

    avatar

    27.11.2007. (14:36)    -   -   -   -  

  • Minerva*Riranje

    Pratim Harvard. Vidjela sam i podatak da je za magisterij komparativne književnosti, potrebno znati 4 jezika. Ak je moguće 2 klasična, i 2 koja nisu engleski. Ali Harvard je Harvard.

    avatar

    27.11.2007. (15:21)    -   -   -   -  

  • jja

    Nice :-)

    avatar

    27.11.2007. (15:43)    -   -   -   -  

  • Sandy

    nisam posjetila harvard (i to je u planu), ali jesam stanford i berkeley. stanford mi je bozanstven, toliko da sam pozeljela opet studirati. i odlucismo mi tako, moje dijete ide na stanford (mozda se predomislomo kada vidimo harvard :-D). a lova se odavno vec stedi. :-D

    avatar

    27.11.2007. (16:35)    -   -   -   -  

  • Ishin-Shinsi

    impresivno,priznajem.
    Ehh kad ćemo mi imati nešto bar tak blizu lijepo?

    avatar

    27.11.2007. (17:29)    -   -   -   -  

  • Alastor

    Konačno sam pročitao sve postove, krenuvši od posljednjega i mogu ti samo nahvaliti blog. Dokaz kako nije bitan dizajn, slike i slično kada su postovi zaista zanimljivi i poučni.
    Dugo vremena već čitam pa mi se sada teško osvrtati na mnoge izuzetno zanimljive stvari koje si sve napisao, pa sam da te pohvalim i izrazim želje da ćeš nastaviti pisati i dalje. ;)

    avatar

    27.11.2007. (18:56)    -   -   -   -  

  • newyorcanka

    moje je dijete nedavno odlucilo da ce ona na brown university (kad smo setale kroz providence), ali sve si mislim da bude se predomislila kad odemo u boston. kud bilo da bilo, nema mi druge nego otvoriti jod barem dva racuna stednje za studij... :-)

    avatar

    27.11.2007. (19:17)    -   -   -   -  

  • Vedran V

    @Amerikanac
    Nije tocno da je godisnji proracun Harvarda $34.9B. Ta suma (34.9 milijardi dolara) je njihov ukupni "endowment", to jest, to je njihova ukupna imovina koja je ulozena u dionice, bondsove, nekretnine itd. s ciljem oplodjivanja kapitala. Jedan vrlo mali dio tog iznosa se svake godine ulozi u operativni budzet samog sveuclista za potrebe stipendija, placa profesora i drugih tekucih troskova. U 2006. godini godisnji proracun Harvarda je bio oko 3.4 milijarde dolara od kojih je jedna trecina (1.1 milijarde) dosla iz endowmenta.

    Jedna rijec o "suparnistvu" Harvarda i MIT-a" i problemima sa susjedima:
    Tu ne moze biti rijeci o istinskom rivalstvu jer su te dvije institucije jake u razlicitim granama medju kojima nema puno presjeka. MIT je najjace mjesto za inzinjerstvo i prirodne znanosti (imaju i izuzetno jaku skolu biznisa), dok je Harvard vrlo jak u klasicima, drustvenim naukama, biznisu (samo sto je fokus biznis skole na Harvardu drugaciji nego na MIT-u), medicini. Te dvije institucije jako, jako blisko suradjuju (npr. tebi blizak program HST - Health Science and Technology) i omogucavaju svojim studentima neogranicena predavanja i istrazivanja npr. kad sam bio student MIT-a slusao sam predavanja na Harvardu.
    Jedino rivalstvo je mozda prisutno kod studenata, a ispoljava se tako da oni jedne druge nastoje nadmasiti u kvaliteti i postignucima i ponekoj prakticnoj sali (Google: MIT hacks), a ne na nacin kako se to suparnistvo ispoljava u Hrvatskoj (kako mozemo i sami vidjeti citajuci Crnu Kroniku).

    avatar

    27.11.2007. (21:30)    -   -   -   -  

  • Terra Croatica

    ok....zakaj dva puta isti komentar?

    avatar

    27.11.2007. (22:48)    -   -   -   -  

  • Vedran V

    Greska kompjutera. I to je sve. Neka Amerikanac slobodno brise.

    avatar

    28.11.2007. (00:23)    -   -   -   -  

  • barba

    konzervativno sveuciliste, a neki kandidati za "assistent proffesor" ovdje u CH koji su doktorirali na Harvardu bili su ocajni. Omen est nomen, ali nije zlato sve sto sija.

    avatar

    28.11.2007. (01:01)    -   -   -   -  

  • Amerikanac

    @ Menervna* Riranje..imao sam prilike upoznati nekolicinu ekipe sa Harvarda...i osim sto imaju savrseno strucno znanje, opce obrazovanje im je mrak. Skoro sam pao sa stolice kad me je profesorica koja je zavrsila Harvard pitala odakle sam iz Hrvatske. Kad sam rekao ime grada, ona se nasmijala i rekla: I know, it is very close to Split. A od svega najbolje, nikad u zivotu nije bila u RH.

    @ Sandy...Kampus Harvarda je impresivan, ali se mene puno vise dojmio Princeton...ne ulazim u kvalitete studija i edukacije na njima..ali po zadnjem USA World report-u za 2007 Princeton je broj 1 u USA, Harvard 2.

    @ Ishin-Shinsi..vjerujem da mozemo jer medju nama ima pametnih i vrijednih ljudi. Nazalost mentalitet nerada je vrlo tesko iskorjeniti. No ja vjerujem u buducnost.

    @ Alastor..hvala na komentaru

    @ newyorcanka...pa susjeda treba poceti stedjeti na vrijeme, Harvard je ipak bolji od Brown-a

    @ Vedran V..hvala na komentarima, prvi dio sam stavio kao addendum u sami post.
    Za drugi dio, ma u potpunosti se slazem, rivalstvo je u pozitivnom smislu, tko je bolji, koja je skola bolja..moj dodatak o susjedima je samo sale radi.

    avatar

    28.11.2007. (01:06)    -   -   -   -  

  • UpWithZeljka

    Posjetila sam Harvard nedavno te je veoma impresivan, ali kad sam prije 2 tjedna posjetila Yale, definitivno je Yale mnogo impresivniji.
    Eh, da mi je imati pare i nastaviti skolovanje na takvom sveucilistu. Uskoro cu stavit slike s Yale na moj blog

    avatar

    28.11.2007. (04:09)    -   -   -   -  

  • newyorcanka

    @amerikanac - to da ispuni mamin san? pitam se je li dosta da je roditelj bio primljen na harvard ili ga je bas trebalo zavrsiti... ;-) nah, ja bih radije da one ne ide na ivy league, to rivalstvo o kojem pricate ti i vedran je meni nezdravo i ne znam bih li ga pozeljela mom djetetu.

    avatar

    28.11.2007. (13:03)    -   -   -   -  

  • Nemo

    hej...zanimljivo....

    avatar

    30.11.2007. (22:12)    -   -   -   -  

  • Apple

    Nadovezala bih se na ono što je Vedran rekao o rivalstvu. Harvard je u rivalstvu s Yaleom, a ne MIT. Ove dvije škole redovito igraju Ivy League championships i čak i maskota Yalea se birala po principu: mrzi li više crvenu zastavu (Harvard) ili plišanog tigra (Princeton). Na kraju je najbolji buldog mahnito skočio na crvenu zastavu i time bio izabran za maskotu Yalea :-) jer, kako su rekli, "treba se boriti protiv Harvarda, a za Princetona nikog nije briga".
    Ma kako god da ovo zvučalo, to rivalstvo je ipak samo na sportskoj i zdravoj razini. ;)

    avatar

    02.12.2007. (21:58)    -   -   -   -  

  • nina

    prvi put sam ovdje i zaista zanimljivo.....izgleda da ću češće svraćati...

    hmm.... Harvard....eh kad bi mogla.... nije svima suđeno...ali neka, i ovi naši hrvatski fakulteti su ajmo reći dobri....ne smijem se žaliti... ipak nisam "njena ili njegova kći"...

    topli pozdrav ostavljam....

    :)

    avatar

    04.12.2007. (20:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...