Komentari

anarhijaweekly.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • treća opcija

    jedino što je istina u svemu tome da se treba priznati pobjeda kakva god ona bila stranci koja je odnjela više glasova, drugo upravo na 101-ci sama Vrabecka i čelnik HHO-a također su to priznali. Sve ostalo ne mora biti istina, no treba spustiti tenzije i krenuti putevima demokracije (ili bikracije).

    avatar

    26.11.2007. (13:26)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    tvoj komentar butkovica je cista
    glupost,evo i zasto!
    naravno da ce bdp najveci
    porast imati od potrosnje jer smo
    turisticka a ne inustrijalisticka
    zemlja,jer nam je turizam donio 8
    miljardi dolara ove godine,i naravno
    je da se bdp dizati potrosnjom njemaca,
    talijana a ne proizvodnjom celika u zenici
    ili aluminija u mostaru.
    ocito ne razumijes gospodarske trendove
    i osnove makroregionalnog razvoja.
    u hrvatskoj ce uvijek potrosnja biti najveci
    pokretac bdp-a,ne zbog toga sto su hrvati
    naglo ogladnjeli ili poludjeli za shopingom
    nego zbog toga sto nam turizam ove
    godine oborio sve rekorde. i tako ce
    ubuduce biti!

    glupost broj 2 je tvoja tvrdnja da se bdp
    generira zaduzivanjem,dapce drzava je
    smanjila svoj udio u zaduzivanju
    (za razliku od bankarsko-finacijskog
    sektora na koji vlada ne moze utjecati)
    ,ali ti to ne znas jer si komentar napisao
    izgleda iz ciste obijesti i neobavijestenosti.

    kazes da su vanjskopoliticki uspjesi
    beznacajni?
    lijepo,znaci to sto svi relevantni
    europski politicari daju podrsku
    sanaderu su beznacajni,a prekjucer
    je cak i europski povjerenik dao prvi
    put rok kada bi pregovori o ulasku u
    eu mogli biti zavrseni 2009god,ali
    naravno,za tebe velemozga to su sve tričarije.

    bilo bi lipo da si se osvrnuo na
    najmanju nezaposlenost do sada
    ,aliposto ti je ionako komentar
    odraz gnjeva a ne objektivnosti
    suvisno je da te zamaram o tome
    i jos mnostvom podataka koji
    govore da su trendovi pozitivni...

    uostalom anarhistima je uvijek
    istina bila daleki susjed...a zatucanost best frend

    avatar

    26.11.2007. (13:44)    -   -   -   -  

  • Pero

    i naravno, na kraju svog kvaziupućenog alibi ("Hrvatska je turistička, a ne industrijska zemlja". Ma nemoj, a otkad to i čijom zaslugom, pitam se...) komentara, tko o čemu, konzervativni o "zatucanosti" anarhista...

    avatar

    26.11.2007. (14:04)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    pero,za razliku od tebe ja kazem hvala Bogu da smo turisticka a ne industrijska zemlja,premda ima dosta takvih poput tebe koji jos sanjaju obrovac,dugi rat,tvornice u sibeniku,i potpuno zatrovani kastelanski zaljev. svaki put kada prođem kroz dugi rat i vidim ono ruglo od tvornice sto jos uvijek stoji uz more uhvati me jeza,ali sva sreca da se brzo dođe u omis i basku vodu....u raj turizma,cvijeca i lijepog zivljenja...zalosno je da ima takvih idiota koji bi ovako prekranu zemlju pretvorili u industrijku rugobu premda smo svjetska velesila i predodređeni za elitni turizam i ekologiju.

    hvala bogu da je takvih malo poput tebe. jebes industriju,zivija turizam i ekologija.

    avatar

    26.11.2007. (14:14)    -   -   -   -  

  • Pero

    svaka ti čast, sve si rekao, svaki daljnji komentar posve je suvišan...

    avatar

    26.11.2007. (14:52)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    ..malo si zalutala ali neka..najprije metuzalemi kako ih ti govorom mržnje nazivaš najjača su frakcija sa 60 posto u europskom parlamentu..sigurno znaš za eksplicitnu poruku predsjednika europskih pučana prema hss-u da koalira izričito sa sanaderom..isto tako znaš za stav većeg djela europskih zemalja da neće podržati vladu u kojoj nebi participirao i izborni pobjednik dakle hdz koji ima deset mandata najmanje više od sdp-a..jer je u europi ne spojivo da pobjednik ne sastavi vladu..sjeti se njemačke i velike koalicije CDU-SPD...i još jedna stvar to zna i milanović i to zna smiješni jurćić koji se temeljem anketa proglasio izbornim premijerom..groteskno..smije mu se čitava europa..isto tako...vjjerujem da znaš kako je na stojedinici glasnogovornica sdp-a maltene najavila priznanje poraza..nema vlade bez hdz-a..svima je jasno osim nekolicini onih koji se drže za suhu slamku dok ne pukne...još jedna stvar ekstremno lijeva stojedinica danas je u više navrata čestitala hdz-u na uvjerljivoj pobjedi..politički analitićari posebno poznavatelji pantovčaka jasno znaju što to znaći..pozdrav..

    avatar

    26.11.2007. (14:56)    -   -   -   -  

  • anarhija weekly

    konzervativni, znam da će te ovo ekstra naživcirati, ali moram ti reći da turizam ove godine nije oborio sve rekorde - rekord u broju turista još je uvijek onaj iz vremena Jugoslavije. A tih 8 milijardi kuna koji su se "slili" u RH nitko od 300.000 nezaposlenih i još najmanje toliko onih koji žive na rubu siromaštva još nije vidio. Te su novce pokupili strani trgovački lanci, strane banke itd. Slilo se 8 milijardi, a dužni smo 30 milijardi. Čak niti s tolikim priljevom kapitala, nećemo se izvući iz društva visoko zaduženih zemalja najmanje deset godina...
    Tinolovka, sory na onom "metuzalemi", tekst sam pisao vidno uznemiren Butkovićem...A Europa mi nije uzor, najmanje birokratski europski parlament.

    avatar

    26.11.2007. (17:17)    -   -   -   -  

  • kosturnica lepog cane

    mislim da covjek uopce nije pisao gluposti, vec je napisao sasvim pristojnu analizu. SDP je imao povijesnu priliku stubokom promijeniti situaciju, ali su zahvaljujuci svojoj traljavosti sasvim ocekivano upropastili sve. Splet okolnosti ih je stavio u izvrstan polozaj, imali su sansu iskoristiti Racanov odlazak kako bi se predstavili kao nova, osvjezavajuca sila na politickoj sceni, no nizom nekoordiniranih aktivnosti i losom ukupnom politickom strategijom, bez jasnog diferenciranja, dopustajuci sebi gafove poput koketiranja sa ustaslukom i trivijalnostima oko vjeronauka u skoli i autogola sa dijasporom, samo su dokazali koliko je vodstvo stranke politicki nezrelo. To je dokazao i Jurcic sinoc apsurdnom izjavom da je on novi premijer. Iskusnom politicaru to ne bi palo napamet nikad, ne dok se stvar ne zakljuci. Zapravo, Butkovic je u jednom u krivu: ovo je iskljucivo statisticki najbolji rezultat SDP-a; uspjeh bi bio nemjerljivo veci da je to sve skupa bilo imalo pristojnije izvedeno. Status quo i sljedece cetiri godine. Nemoj se ljutit, no mislim da ti je post krajnje nezrel i neozbiljan. Pozdrav,

    avatar

    26.11.2007. (18:23)    -   -   -   -  

  • b.

    Budući da je konzervativni takav stručnjak za ekonomiju, može li molim pojasniti još uvijek postojeće (u komunizmu izmišljeno) načelo obračuna turističkog prihoda, takozvane satelitske bilance po kojem se svaki euro koji stigne dvadeseterostruko obračuna kao prihod? Mi NE dobivamo 8 milijardi eura nego neusporedivo manje. Npr. kad stranac kupi u Dubrovniku sendvič s pršutom za 23 kune, onda se to ne obračuna kao prihod 3,5 eura, nego se tome doda i prihod koji je s tih 5 deka pršuta dobila pršutarnica, prihod koji je dobila elektra za zagrijavanje kruha, prihod koji je dobio ratar koji je proizveo pšenicu i tako unedogled. Kad bi prihod zaista bio ovakav kakav lažno predstavljaju (što je nekak i logično, ipak su glavni kadrovi našeg premilog hadezeta baždareni u partiji), naš bi vanjski dug za 3 do 4 godine splasnuo. A gle čuda, on raste.

    avatar

    26.11.2007. (19:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...