Komentari

pedesetplus.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • dalmacija moja inspiracij

    prinesi čestitke onima koji su tili promine...a ča se tiče grada makarska...možda san falija ča san napisa grad...jerbo urbani način života povlači sa sebon i urbana razmišjanja o životu i urbano davanje glasova...znači vračan se na ono grad...neka bude dalmatinsko misto...umisto grad...

    dalmacija moja inspiracija

    avatar

    26.11.2007. (11:16)    -   -   -   -  

  • osejava

    prvo da rečen meni lipše zvuči kada se kaže da je makarsa misto nego grad. nemam pojma ko je i smislija da je makarska grad kad se lipo zna šta sve triba biti u gradu. da nabrojim samo npr. kino. dalje neću. ja uvik govorim da je makarska malo misto.
    drugo, moj je glas otiša u vitar. poslušala sam ovu blogericu i izašla na izbore i dala glas najmanjemu zlu. i glas odleprša. sritno mu bilo. slijedi postizborni cirkus u kojemu ću uživati.
    treće, pedesetice, samo malo manje gorčine, pliz, kad su u pitanju hercegovci i svi im prilipci. ipak smo država sa zakonima koji se tribaju poštivati. pa ako im zakon to dopušta imaju pravo sve dok zakon ne kaže stop.
    a kad znamo da je život igra bez granica jednostavno se igrajmo. neke će se stavri riješiti ionako bez našega utjecaja

    avatar

    26.11.2007. (12:46)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    Od stoljeća sedmog tako je kako je.Zabijali smo sami sebi nož u leđa izdajući naše kraljeve,careve,kneževe,banove a šurovali sa tuđincima(ne mislim na naš narod i BiH ili negdje drugdje) Ugarima,Austrijancima,Švabama,Digićima i tak dalje,pa čak i sa Srbijom(Sporazum Maček-Cvetković 1941).Željeli smo iz raspadanja Juge izaći kao samostalna država.Imamo ju,jel tak.Malo morgen kaj smo samostalni.Da bi se oslobodili "balvanaša" i tzv.JNA kupovali smo oružje-od koga?Od onih kojima sve do danas,a tko zna koliko dugo bumo vračali dugove.U novcu ili naturi-svejedno.Da bi se to vratilo vlast mora ostati na vlasti pa je tako i uredila Ustav i sve druge ovlasti koje ima odozdo na gore da vrača i uživa u proviziji.Da,u proviziji,jer od svog osnovnog zanimanja ni jedan od njih nemre biti tak bahat i debel i sjetiti se neke druge pjesme osim Jure i Bobana.
    U Makarskoj nije glasovalo 6.877 birača,a ADZ je dobil tamo izbore sa svojih 3.434 vjerna člana.Problem je u toj da prostiš jebenoj logici onih hrvata kaj stalno šute,briga me zbog čega.A to je oko 30% odraslog stanovništva.(nebum pogriješio ako ustvrdim da su to pretežno mladi i umirovljenici,koji su apstinirali od izbora baš sada kad im je Sanader isplatil zaostali dug.Pa je Jordan izvisil sa samo jednim zastupnikom.Sva sreća pak je ADZ-ovac i zna gdi bu se poklonil.Dušo draga,moš plakat ko kišna godina,ali,ak su Srbi lud narod kak vele za sebe,kaj smo mi?

    avatar

    26.11.2007. (14:08)    -   -   -   -  

  • pedesetplus

    @ dalmacija m.i., al može li malo misto imat već drugi mandat 2 gradonačelnika, ka da smo Newyork. Da su jednu plaću podili na 2 dila, pa ajd.. nego si podigli na 14.000, oo kuna netto svaki. Zadnjih 6 miseci vlast nas košta čak 4 plaće - dva skinuta s vlasti i dva nova. Nije čudo da su srezali proračun i da im fali para. Od bivše općine sad ih imamo 6 i svaka ima gradonačelnika ili načelnika. Pa ti kontaj.
    Sad kad je u državi ispao ovakav rezultat bilo bi najbolje da slijede naš model, kad narod nije briga mogli bi imat sve u duplo, i predsjednika Vlade i ministre - biće para a možemo se još zaduživat.
    @osejava, ma što nemoj .....ne samo da odlučuju o našoj sudbini već i svojoj, jer im to zakon dozvoljava, dolaze rađat u Makarsku pa primaju i porodiljsku naknadu. Nemam ja ništa protiv naroda, zna se da su uvijek bili snalažljivi. Znam samo da sam ja jedna poštenjačina koja po potrebi glumi idiota kao i većina našeg naroda. I da to sve državu košta. A zašto ? Da bi se dobili izbori i nastavilo osobno bogaćenje.
    Za igru sam uvik : Došla majka iz Hercegovine, a deja , deja, de....

    avatar

    26.11.2007. (14:31)    -   -   -   -  

  • Anka Makaranka

    Bože,
    Daj mi mirnoću da podosim stvari
    Koje ne mogu promeniti,
    Hrabrost da promenim stvari,
    Koje mogu promeniti,
    Mudrost da razlikujem
    Jedno od drugoga.
    Molitva Sijuks Indijanaca

    avatar

    26.11.2007. (15:59)    -   -   -   -  

  • osejava

    piše kronika da je 53% ljudi izašlo na izbore. u našem primorju. 47% nije. na njih tribamo biti ljuti. nije kriva dijaspora nego ovi domaći. domaći su krivi što su rezultati kakvi su. a kako si sama rekla hdz-ovi izlaze i glasaju. pa di je onda ljevica. štra glume? na njih triba djelovati. to je i dalje moje mišljenje. osobno nisam za žuć i gorčinu. jednostavno sam takva. i kad netko ispred mene pini ja pizdim. oprosti na izrazu. vidiš kako su riči šporke kad se o politici priča. i zato je ovo moje zadnje. normalno, na ovu temu.

    ... politika je kurva, izvinite što psujem, jer ja samo kažem onako kako čujem....

    avatar

    26.11.2007. (17:27)    -   -   -   -  

  • blogamimoga

    HRVOJE JURIĆ, asistent na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu: Problem je u sistemu, koji građanima omogućuje jedino da glasaju za određenu stranku, odnosno za zastupnike određenih stranaka. Radi se o ekstremnom obliku partitokracije koju samo još kratkovidni mogu nazivati demokracijom
    Nisam iznenađen rezultatima izbora, ali ne vjerujem da postoji itko tko je iznenađen. Znalo se: pobijedit će ili HDZ ili SDP. Da nije pobijedio HDZ pobijedio bi SDP. Ako doista nije pobijedio SDP, pobijedit će vjerojatno za četiri godine kad sjaši HDZ, i obrnuto. Važno je da je "demokratska klackalica" podmazana, a koja će strana prevagnuti manje je važno, jer bez obzira na to tko će vladati državom i zemljom u sljedeće četiri godine: idemo dalje. Dakle, neće se ništa bitno promijeniti s pobjedom HDZ-a kao što se ne bi ništa bitno promijenilo s pobjedom SDP-a ili neke druge ponuđene političke stranke i koalicije. Pitanje je: što govore "pobjeda" i "vladanje"? Obećava li "pobjeda" jedne stranke ili političke opcije više nego "pobjeda" neke osobe na izboru za Miss Hrvatske? Što je sa samim "političkim opcijama"? Postoji li bitna razlika između svijetlocrnih i svijetlocrvenih, između boraca za nacionalnu stvar koji izručuju ratne heroje Haškom sudu i predaju suverenitet Europskoj Uniji i NATO-u, s jedne strane, te boraca za socijalnu pravdu kojima je Marx bio suviše težak, pa su inspiraciju potražili u Adamu Smithu, s druge strane? I što je sa samim "vladanjem"? Je li obnašanje čelnih političkih funkcija išta više od pukog vladanja aktualne aktivne političke garniture nad vječno pasivnim građanima? Odgovori na ova pitanja su negativni. Zato glasati za manje zlo (npr. SDP) i glasati naopako (npr. protiv HDZ-a) još uvijek znači glasati za zlo i naopako. Pogotovo s obzirom na to da su se svi o kojima se zapravo odlučivalo već pokazali na djelu, pa nemaju više kredita zbog kojega bi trebalo vjerovati u njihove predizborne parole i njihov reformistički/revolucionarni potencijal. Nije, dakle, toliko problem u ovoj ili onoj stranci, nego u sistemu koji građanima jedino i omogućuje da glasaju za određenu stranku, odnosno za zastupnike određenih stranaka, ne mijenjajući time ništa osim "pobjednika" i "vladajućih", ako i to.

    Nisam ravnodušan prema izborima, ali sam ravnodušan prema SDP-u i/ili HDZ-u, kao i prema drugima koji omogućuju perpetuiranje SDP-HDZ-XYZ-ovog izbornog i političkog sistema. Radi se o ekstremnom obliku partitokracije koju samo još kratkovidni mogu nazivati demokracijom. Izbori su kvazi-demokratski ukras partitokracije i služe anesteziranju ionako umrtvljenog "biračkog tijela". Izbori ne samo da neće ništa promijeniti u "aktualnim političkim pitanjima", nego neće promijeniti niti apatiju kao opće stanje građanstva.

    Zato sam ja učinio nešto što čak i među nekim radikalnim kritičarima vladajućeg političkog sistema izaziva sablazan: aktivno sam apstinirao od glasanja. Nisam prošetao do glasačkog mjesta i zaokruživao, a svakome tko me pitao "SDP ili HDZ? Ili …?" rekao sam što mislim o tim predizbornim slovima. Na naivni prigovor da je to "idealistički" i "utopijski" stav, odgovaram također naivno: nikada se ništa značajno nije dogodilo u politici, a da u igri nisu bili ti pridjevi.
    Utjehu u zamornom predizbornom urnebesu i političkoj depresiji pronašao sam u širokom rasponu stavova iznesenih na marginama kampanje, od anarhističkih grupa do don Ivana Grubišića, kod onih koji, svatko na svoj način, zagovaraju izravnu demokraciju, bilo da zahtijevaju korekcije partitokratskog sistema ili izražavaju sumnju u parlamentarnu demokraciju kao takvu.

    avatar

    26.11.2007. (22:35)    -   -   -   -  

  • pedesetplus

    Svima - ne znam jeste li pročitali prošli post, prvo da nam je taj svuda isti homopolicus sjeo za vrat, drugo da zapravo nisi imao za koga glasat jer je nerealno očekivat drastične promjene. Treći stav mene anarhiste ( jeben svaku vlast ) da ipak triba glasat jer će inače rezultati ovog glasanja biti ovakvi kakvi jesu. Da su svi izašli na izbore i u nedostatku izbora glasali za marginalne stranke ili pojedince uvjerena sam da bi se u saboru nešto prominilo i da bi se konačno rješili goropadnih, isključivih silnika u vidu HDZ i mlakih socijalista koji koketiraju s kapitalizmom i neoliberalizmom. Bez obzira što sam za drugu opciju jer je kulturnija i ljudskija morate priznati da su o ovim izborima odlučili ( zbog naše apstinencije ) drugi koji ne žive u Hrvatskoj . Barem sam takav dojam stekla za Makarsku.
    Nisam ljuta ni ogorčena, imam važnijih stvari u životu za brinit. Nadam se da će jednog dalekog dana svijetom u Saborima ili Parlamentima vladat izuzetni pojedinci a ne stranke, tj. da će zavladat direktna demokracija. I da će naš narod doć pameti i dočekat dan kad HDZ i SDP neće proći izborni prag. Do tada tribamo tražit da se promjeni izborni zakon. U politici sam zapravo površno zbog averzije, al jedna mi stvar nije jasna- ove male stranke i pojedinci koji su bili na listi su valjda trebali određen broj potpisa za uključit se u predizbornu trku. Proizlazi da oni koji su dali svoje potpise nisu glasali za njih ili su apstinirali, evo zelena lista u nas samo 51 glas. Ma gadežljivo je sve skupa, sad će koaliranjem, tj. izdajom svojih birača i svojih nazovimo programa i načela, mele stranke utržit položaje i nije čudo da se ljudima sve gadi. Ukratko, znam da će nam bit teže živjeti bez obzira ko bude vladao.
    @luce, jaki smo u argumentima i na ričima. Ne mijenjam mišljenje. Tribalo je glasat.

    avatar

    27.11.2007. (08:36)    -   -   -   -  

  • pedesetplus

    @magična noć, drago mi je da se javio jedan Vukovarac i to pjesnik. Je, u pravu si za sve što si rekao. Pozdrav.

    avatar

    27.11.2007. (08:42)    -   -   -   -  

  • pedesetplus

    @osejava, kako si draga, isto kao i anka. Danas sam skroz neljuta, u pravu si da su krivi Makarani, zar to nisam i ja rekla. Znam ih puno lijevo nastrojenih koji radi grešaka, krivih poteza ili koristoljublja lokalnih esdepejaca nisu htjeli izać na izbore- što je također glupo. Ne želim da me se shvati krivo s Hercegovcima, pa znaju svi da sam tolerantna, O.K. kad dođu sa svojim kapitalom živjet ovdje, plaćaju porez, bave se graditeljstvom, ulažu u napredak mista. Nije u redu kad dolaze samo glasat i prijavljuju ovdje boravak radi određenih priviligija. A žive gori, tj. ne dijele našu sudbinu. To mi je isto kao kad bi susjed odlučivao o mojoj kući, o mojim financijama i dolazio povremeno na spizu. Spiza je još O.K. , nahranit ću svakoga ako imam, al ne mišaj mi se u život. Politika je kurva i ko god se njome bavi mora bit kurva, jednostavno je takva postavka stvari. Evo čujem da su se Đurđa i Friščić prodali. Mašala ! Tješi me što je Sanader kamelon par exelance, već je promjenio adezejsku retoriku a možda pod pritiskom Evrope promjeni i desničarsku politiku .
    Stoj mi dobro, razmišljam kako si ovih dana moram priuštit štogod lipo za utjehu, npr. odlazak u Split u kazalište. Ili u Kerumovo kino, kad već u nas nema ničega što bi me malo diglo.
    Nadam se da su digli izborne plakate jer su stvarno svima svi dopizdili. Neću se izvinjavat za šporke riči, digod guštam beštimat. O politici neću više, možda do slijedećeg kurvanja.

    avatar

    27.11.2007. (11:38)    -   -   -   -  

  • Istina koja je glupost

    S T R A S N O
    ilitiga S T R A S N O

    avatar

    27.11.2007. (14:42)    -   -   -   -  

  • milord55

    Ti si kao bura: puše kao da nikad neće stat, ledi se zemlja, a kad utihne vedrina i tišina. Svi su opet vani i prolazi tko je prolazio, tek nešto smeća zaostane u najtišem kutu i koja slomljena grančica. To je odlika dobrih ljudi: ne da se nikada ne razljute, nego da se brzo umire, zaborave i svima vrate vedrinu. Idemo dalje! pozdrav od milorda

    avatar

    27.11.2007. (17:55)    -   -   -   -  

  • sick of it all

    Ivanku za premijera!

    avatar

    27.11.2007. (19:29)    -   -   -   -  

  • sick of it all

    Ivanku za premijera!

    avatar

    27.11.2007. (19:37)    -   -   -   -  

  • vrgoračka kronika

    samo da se javim, nisan ti baš za komentiranje situacije jer ne znam jesam li ljut ili nisam. a i ne znam šta bi ti reka o vladi o kojoj odlučuju seljaci. ako bude loša vlada ivanka je kriva. nije izašla na izbore i njezin glas je možda bio presudan, donthova metoda itd.

    avatar

    27.11.2007. (20:39)    -   -   -   -  

  • blogamimoga

    @ Vrgoračka k.: Ma znala sam ja oduvik da sam jaka, samo što vi to niste vidili. I morala sam naći pravi trenutak da vam to pokažem. Inače, skromnost mi nije jača strana..... malo mi je premijersko misto.

    avatar

    27.11.2007. (21:41)    -   -   -   -  

  • www.HDZ.eu

    Jadni mi ostane li HDZ na vlasti još 4 godine. Pa samo na www.hdz.eu ima afera za cijelo predsjedništvo strpati u zatvor, a kamoli onih što još nisu ni izašle u javnost.

    avatar

    27.11.2007. (22:51)    -   -   -   -  

  • www.HDZ.eu

    www.hdz.eu - pametnome itekako dosta što će biti ostanu li još 4 godine na vlasti.

    avatar

    27.11.2007. (22:52)    -   -   -   -  

  • pedesetplus

    @ Mylord, nema te svit !
    @ sycky, ma ja bi nju za buduću gradonačelnicu.
    @ Jure, slažem se, valjda je isto pod tvojim utjecajem promislila da je tribala glasat. Promišljala sam o situaciji, isto je ovo pobjeda SDP-a i mislim da se ne bi tribali trudit preuzet vlast, nek HDZ odradi ulazak u Evropu, iduće izbore sigurno neće dobit, a Milanović će se do tada istesat. A i Makarskoj bi odgovaralo da je HDZ na vlasti - valjda će ova vlast uspit u izgradnji "kapitalnih" objekata oko kojih si podmeću noge godinama.
    @ moja Luce, ma ti si sila !

    avatar

    27.11.2007. (23:12)    -   -   -   -  

  • pedesetplus

    @ hdz.eu, hvala na javljanju, stranica je pravo otkriće !

    avatar

    28.11.2007. (14:08)    -   -   -   -  

  • milord55

    Pozdrav tebi pedesetplusice!
    Anki Makaranki, jednoj od dobrih duša ovoga bloga, zahvaljujem na posjeti. Draga Anka, mogu samo nagađati tko je taj pjesnik čije si mi jake stihove ostavila, mene sve vuče na na jednoga, nezaboravnoga, koji je davno naglo osvjetlio zemlju, umro mlad, i ostavio stihove koji se baš sada uklapaju u kontekst:
    "Hoće li sloboda umeti da peva,
    kao što su sužnji pevali o njoj?"
    i, ništa manje u kontekstu onih i ovih dana:
    "Ubi me prejaka reč."
    Jesam li pogodio?
    pozdrav od milorda

    avatar

    28.11.2007. (19:34)    -   -   -   -  

  • tyche

    Lijep pozdrav

    Backup je dakle pohrana podataka sa svrhom da se zastite i arhiviraju - i po potrebi kasnije koriste.
    Ja cu ti napisati osnove, kao nekom tko nije advanced user, a ako jesi, jednostavno preskoci ono sto vec znas :)

    START---All Programs ---Accessories---WordPad---i tu ti je otvoren novi dokument koji ostavis sa strane.

    Kad napravis unos posta u blog editor, pozicioniraj se misem negdje na tekst, klikni desni klik i odaberi ---Select all---copy --- vrati se u otvoreni editor WordPada i odaberi ---Edit---Paste.
    Nakon toga biras iz izbornika ---File---Save As---
    gdje te vodi u My documents --- u File name --- dolje upises datum, primjerice 29112007 i ---Save.
    Prije toga mozes u folderu My Documents otvoriti novi direktorij BlogBackup pa tamo sve pohranjivati.
    Isto tako treba pohraniti boxove i HTML predlozak, naravno sa oznakom datuma primjerice --- box129112007
    Tako isto treba pohraniti neku izmjenu koju ces napraviti jednog dana pod novim datumom i imat ces pregledno sve sto si radila.

    Ukoliko ti blog i bude hakiran, i ne mozes se prijaviti na svoje ime sa svojim passom kako cujem da je slucaj, otvaras novi blog koji se vise ne zove Clear Flame nego pedeset+* ili *pedeset+ ili .pedeset+. - i krenes sa unosom svih postova na sasvim isti nacin kao i obicno, jedino sto ih spremas u drugom datumu a ne u tekucem - u blog editoru se mozes vratiti u datum po zelji. Imat ces identican blog samo s malo drukcije napisanim nazivom, a mala je sansa da ce ti ga netko opet srusiti, osim ako se ne radi o osobnoj vendeti LLLOLLL.
    Uvijek je valjano znati sto su cije duznosti i tko je odgovoran za funkcioniranje nekog sustava. Medutim, jedna stvar koju sam naucila u zivotu jest - kad su vazne stvari posrijedi RACUNAM PRVO ISKLJUCIVO NA SEBE I OSIGURAVAM SE DODATNO IMAJUCI BACKUP PLAN, a sve sto drugi moraju ciniti neka cine - nema vajde pricati tko je sto duzan napraviti, kasno je kad zariba...u se i u svoje kljuse - tako kazu stare babe u mom kraju. Sve povrh toga - je bonus.

    Ugodan dan ti zelim
    :)

    avatar

    29.11.2007. (11:50)    -   -   -   -  

  • Vinci

    ajde, izgleda da su bar u mom kvartu ostali normalni ljudi ;) jadna li nam Makarska u šta se pretvara

    avatar

    29.11.2007. (14:44)    -   -   -   -  

  • pedesetplus

    @ tyche, stvarno si draga, puno ti hvala
    @ vinci, hvala na javjanju, nisam zavidna osoba po prirodi, al tebi zavidim na lipom životu i guštam čitat o tvojim putešestvijama.

    avatar

    29.11.2007. (16:33)    -   -   -   -  

  • mali brat

    Proba.

    avatar

    29.11.2007. (22:25)    -   -   -   -  

učitavam...