(khm, vidi se koliko učim :)) Obožavam knedle!!!! Ljeti svakako nabavim brdo šljiva, prepolovim ih, očistim i zamrznem - tako su mi dostupne cijele godine (s obzirom da nisam fan ostalog voća, barem ne u knedlama). Ja knedle svakako jedem u kombinaciji prezle + zašečereno vrhnje :). Jedno bez drugoga? Nema šanse :)
16.11.2007. (12:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
koiko krumpira si stavila? koliko ti ih je ispalo? ja kad delam kndele uvijek mi budu male.. jer se bojim da ak izrežem veće kvadratiće da će ispati samo 10 kndeli :)
16.11.2007. (13:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mi stavljamo cijele šljive unutra, bez izvađene koštice, prepržimo na pola ulja pola putra mrvice + malo smeđeg šećera i u to uvaljamo knedle. Na kraju si svatko posipa bijelim šećerom po volji, a ja stavim još žličicu-dvije hladnog kiselog vrhnja na tanjur i u to umaćem.
16.11.2007. (13:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viš vrapca za ovu kombinaciju s vrhnjem nisam do sada čula . uobičajeno ih klopamo s prženim prezlima i šećerom po želji svako si posipa cimet a umjesto ulja stavljam maslac ili margarin , tako mi ukusnije. fora mi je što ponekad iskoristim pire koji ostane (jer ga jako ne solim) dodam sastojke koje si navela i knedle zamrznem. kuhati ih stavljam u kipuću vodu i skroz je ok.
16.11.2007. (19:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@tara - kako sam ti u mejlu objasnila, uvijek radim od nešto manje od kile krumpira, tijesto razvaljam na oko 1 cm i kvadratiće izrezujem na 6 x 6 cm (jel dovoljno točno?). U svakom slučaju višak smrznem, ili od viška tijesta napravim njoke, pa smrznem jer su nam draži uz pečenje ili saft! Kuhaju se, kao što je to i Angie rekla, smrznuti direktno u kipuću vodu... kad ponovo provrije kuhati 20-ak minuta... Uvijek mi dobro dođu smrznuti knedli, štrukli ili već gotov saft (goveđi, pileći...) pa tako jedan dan u tjednu ne moram nakuhavati do većeri kako bi 2 školarca sutradan imali kaj za jesti!
17.11.2007. (08:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
znaš kaj... ti tu nekoga muljaš, nemreš toliko jesti i još takvu kaloričnu hranu (pazi, molim te... 2 CRVENA vrhnja!!!) i još imat onakvu liniju... dakle, koka, istinu na sunce... vraga ti jedeš knedle sa šljivama u vrhnju i s prezlima ;-)))))
19.11.2007. (16:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nessa C.
(khm, vidi se koliko učim :))
Obožavam knedle!!!! Ljeti svakako nabavim brdo šljiva, prepolovim ih, očistim i zamrznem - tako su mi dostupne cijele godine (s obzirom da nisam fan ostalog voća, barem ne u knedlama).
Ja knedle svakako jedem u kombinaciji prezle + zašečereno vrhnje :). Jedno bez drugoga? Nema šanse :)
16.11.2007. (12:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tedica
Ja isto jedem s prezlama i zašećerenim vrhnjem!
Probat ću ove tvoje već sutra :DDDD
16.11.2007. (13:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
_tara_
koiko krumpira si stavila? koliko ti ih je ispalo? ja kad delam kndele uvijek mi budu male.. jer se bojim da ak izrežem veće kvadratiće da će ispati samo 10 kndeli :)
16.11.2007. (13:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
champs-elysees
Mi stavljamo cijele šljive unutra, bez izvađene koštice, prepržimo na pola ulja pola putra mrvice + malo smeđeg šećera i u to uvaljamo knedle. Na kraju si svatko posipa bijelim šećerom po volji, a ja stavim još žličicu-dvije hladnog kiselog vrhnja na tanjur i u to umaćem.
16.11.2007. (13:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Angie
viš vrapca za ovu kombinaciju s vrhnjem nisam do sada čula . uobičajeno ih klopamo s prženim prezlima i šećerom po želji svako si posipa cimet a umjesto ulja stavljam maslac ili margarin , tako mi ukusnije. fora mi je što ponekad iskoristim pire koji ostane (jer ga jako ne solim) dodam sastojke koje si navela i knedle zamrznem. kuhati ih stavljam u kipuću vodu i skroz je ok.
16.11.2007. (19:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ZlicaOdOpaka
Drage dame, svakim danom sve ljepše i sve slasnije :-)).
16.11.2007. (22:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lorna Doone
@tara - kako sam ti u mejlu objasnila, uvijek radim od nešto manje od kile krumpira, tijesto razvaljam na oko 1 cm i kvadratiće izrezujem na 6 x 6 cm (jel dovoljno točno?). U svakom slučaju višak smrznem, ili od viška tijesta napravim njoke, pa smrznem jer su nam draži uz pečenje ili saft! Kuhaju se, kao što je to i Angie rekla, smrznuti direktno u kipuću vodu... kad ponovo provrije kuhati 20-ak minuta... Uvijek mi dobro dođu smrznuti knedli, štrukli ili već gotov saft (goveđi, pileći...) pa tako jedan dan u tjednu ne moram nakuhavati do većeri kako bi 2 školarca sutradan imali kaj za jesti!
17.11.2007. (08:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
laserko
DOBRA STARA PAPICA JOS SAMO TREBAJU SNUFNUDLE
17.11.2007. (15:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gali
Njamiljiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
19.11.2007. (08:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nymphea
znaš kaj... ti tu nekoga muljaš, nemreš toliko jesti i još takvu kaloričnu hranu (pazi, molim te... 2 CRVENA vrhnja!!!) i još imat onakvu liniju... dakle, koka, istinu na sunce... vraga ti jedeš knedle sa šljivama u vrhnju i s prezlima ;-)))))
19.11.2007. (16:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bandita
Ovo da ugriješ vrhnje je odlična ideja. Ja uz sve to dodam još i puno cimeta!
30.11.2007. (12:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...