Komentari

washingtonrocks.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • ljepotasvijeta

    Lijep blog

    avatar

    15.11.2007. (21:20)    -   -   -   -  

  • blogamimoga

    Da, u nas najteže prolaze stvari koje imaju logiku. Još ako ih izložiš pred "čoporom", ne samo da ćeš biti verbalno napadnut već i ismijan. A dok se dođe do istine, ona je toliko stara stvar da se neki pitaju zbog čega se uopće vraća na tako neke "prapovijesne" priče. Pozdrav!
    P.S: Na VOA sam bila 1995. godine.

    avatar

    16.11.2007. (00:40)    -   -   -   -  

  • newyorcanka

    ameriku je toliko bolje mrziti...

    avatar

    16.11.2007. (01:49)    -   -   -   -  

  • udrugabu

    ...e moj Klima...pročitaj malo Sjeme uništenja i Stoljeće rata, malo nobelovca Stiglitza pa malo Kisingerovu NSSM200 ...pa...ima toga puno... i vidjet ćeš kakvo zlo je ta tvoja Amerika...Hitler je za tvoje Amere i Engleze bio mala beba

    avatar

    16.11.2007. (10:00)    -   -   -   -  

  • cabaret

    Sve to stoji, ali ne mogu se oteti dojmu da novinar bezrezervno drži stranu Americi kao o nekakvoj bezgrešnoj pravednoj velesili. Naravno da Rusija ima više putra na glavi, samim tim što je bila (i još uvijek jest) totalitarna zemlja, no ne bih niti Ameriku nazvao demokracijom.

    avatar

    16.11.2007. (10:01)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    @udrugabu - "Stoljeće rata" ozbiljna literatura !!!!??? Ma daj molim te (mislim, ima tu i tamo i pokoja pametna, ali je u cjelini to gomila trkeljanja i teorija zavjere)

    @cabaret - ne bi Ameriku nazvao demokrracijom !!!!!!!!! A jebate, a di onda ima demokracije na ovom svijetu - da nije možda kod nas :-)))

    Inače, post je NAPROSTO BRILJANTAN !!!!

    I živo me zanimaju daljnji komentari ....

    avatar

    16.11.2007. (10:05)    -   -   -   -  

  • tompa

    evo samo da se pozovem na tvoj navod 'nemoj me zbunjivati činjenicama, ja već ionako znam što mislim' i kažem da me ovo uopće nije razuvjerilo da i dalje osjećam nesnošljivost prema americi, sa ili bez kadijevića u njoj.

    avatar

    16.11.2007. (10:13)    -   -   -   -  

  • cabaret

    @Zvone Radikalni
    Nije kod nas, ali nije niti u Americi. Kako se u demokratskoj zemlji može dogoditi da predsjednij postane čovjek koji je osvojio manje glasova? Ili da se napadne jedna zemlja (Irak) pod lažnom optužbom (WMD, terorizam), a zapravo zbog nafte. Po mome mišljenju Zapadna Europa je miljama ispred Amerike što se demokracije tiče.

    avatar

    16.11.2007. (10:27)    -   -   -   -  

  • Igor

    Amerika (USA) je, i sa svojim manama, jos uvijek medju najboljim zemljama svijeta, nije idealna jer tako sto ne postoji ali najbolja je.

    @cabaret
    A u kojoj zamlji mozes suditi predsjednika iste dok je na vlasti, pa i smjeniti, osim u Americi... e to je demokracija kaku vecina moze sanjati.

    avatar

    16.11.2007. (10:39)    -   -   -   -  

  • Milijunas

    Kad smo se već dotakli ONO i DSZ, da se prisjetimo kako prepoznati neprijatelja.
    Po podočnjacima.
    Zašto po podočnjacima?
    Pa zato jel, neprijatelj nikada ne spava!

    avatar

    16.11.2007. (10:41)    -   -   -   -  

  • Corbavia

    Pa kako smatramo SAD prijateljskom zemljom posebno boli kada čujemo da ona čuva ratne zločince koji su zločine počinili u Hrvatskoj. Za ruse nas ništa ne čudi, oni su od uvijek na strani srba pa nas takva vijest ne iznenađuje, nego samo potvrđuje naše mišljenje o toj zemlji.

    avatar

    16.11.2007. (11:18)    -   -   -   -  

  • maric

    da,da zdrav razum jos nepostoji u HR...da postoji nebi nama dvije vodece stranke bile HDZ i SDP

    avatar

    16.11.2007. (11:28)    -   -   -   -  

  • George Bin Mladen

    Bojane,Bojane,stvarno neznam sto vidis u toj zemlji ispranih mozgova.Da li bi se Hrv. novinari trebali ispricat SAD-u?Na FOX-u nisam vidio ijednu kritiku rata u Iraku.A sto reci o aferi 'Blackwater' i imunitetu od Kongresa?Lijepe li poruke zemlje pravde i jednakih!

    avatar

    16.11.2007. (11:33)    -   -   -   -  

  • CrniP

    Kada vidim tko radi za VOA, od sada ga tretiram kao Tanjug. Prokaubojsko smeće.

    avatar

    16.11.2007. (12:31)    -   -   -   -  

  • udrugabu

    zvoneradikalni...a hajde ti meni prijatelju kaži i da je Stiglitz budala i Chomski... i svi oni koji su razotkrili vaše providne plaži o tobožnjoj demokraciji ,ljudskim pravima, slobodnom tržištu...Anglo-amrička bagra je bila i ostala skupina kauboja i pljačkaša koja svoje bogatstvo i moć temelji na bezočnoj pljački cijelog svijeta (naravno i vlastitog naroda)...ali ničija nije gorila do zore... i hajde kaži ti meni prijatelju nekakve argumente na teze koje iznose ti autori, a ne providnu floskulu o teoriji zavjere...npr. reci mi što misliš o dokumentu NSSM200 kojeg imaš na netu u orginaalu...i ako ti nemaš, ja imam i oči da vidim i pamet da prosuđujem...a i nešto obrazovanja...

    avatar

    16.11.2007. (14:46)    -   -   -   -  

  • Dr Arslanagic

    Blog je stvarno na mjestu. Svima je najveci merak pljuvati po USA a svi bi da se zalete preko bare. A samo mi reci ovo - kad god se nesto dogodi u svijetu, bio to uragan ili zemljotres ili neka druga tragedija, ko je prvi koji uvijek uskace u pomoc? Da, da...Amerika je toliko zla i pohlepna da godisnje bilione i bilione dolara potrosi u humanitarne svrhe. Jos jedno pitanje, ko je skocio u pomoc Americi kad su srusili tornjevi u New Yorku, ili mozda kad je Katrina unistila New Orleans, ili ko se zaletio u pomoc kad je pola juzne Californije gorilo??? Niko nije mrdnuo onom stvari...

    avatar

    16.11.2007. (15:04)    -   -   -   -  

  • udrugabu

    u svjetskim trgovinskim odnosima je "donesen" dupli protokol,kad su dolaru 1971 presjekli bilo kakvu povezanost sa cijenom zlata. tada je americki trgovinski deficit od 10 milijardi dolara iznosio vise od polovice cjelokupnih americkih zlatnih rezervi.

    od tada, rezanjem povezanosti dolara i zlata,AMERIKA PRAKTICKI NEMA LIMITE U KUPOVANJU NITI U INOSTRANSTVU,NITI KOD VLASTITE KUCE. AMERIKA NIJE SEBE STAVILA NITI POD JEDNU MJERU KOJE VAZE ZA SVE OSTALE ZEMLJE SVIJETA.ONO STO JE NAJVECA IRONIJA U SVEMU,JE DA CIJELA TA IGRA NIJE NAMJESTENA AMERICKIM USPJEHOM,VEC PRAKTICKI,OGROMNIM FINANCIJSKIM NEUSPJEHOM.

    znaci onog trenutka,kad je presjecena veza dolara sa zlatom,ODNOSNO KAD DOLAR VISE NIJE MOGAO BITI ZAMIJENJEN ZA ZLATO,drugim zemljama vise nije preostalo nista drugo nego da budu preplavljene novostampanim dolarima.

    naravno da amerika nikad ne bi prepustila svoje strateske sektore u ruke stranaca koji su u ogromnim kolicinama kupili njene dolare,iako su te iste zemlje privatizirale svoje javne ustanove i infrastrukture.1973,americki diplomati su jasno rekli da ce smatrati ratnim aktom bilo koji pokusaj zemalja clanica opec-a da svojim dolarima kupe najvece americke kompanije.islamskim su zemljama davali informacije kako ce zaraditi i dobiti svoje interese depozitirajuci njihov novac u americkim bankama,te kupujuci americke drzavne obveznice,savjetovalo im se naravno i da kupuju dionice americkih firmi,no naravno ne u mjeri koja bi im omogucavala preuzimanje kontrole nad tim firmama,kako bi na taj nacin pomogle trzistu novca i stvaranju americkog financijskog booma.te su islamske zemlje mogle kupovati i nekretnine,te i na taj nacin pomagati americki boom trzista nekretnina.bilo je bitno samo da se cijeli protok novca odvija u dolarima.to je bila najvaznija stvar,koja je ostvarena,prakticki,alternative nije niti bilo.

    ZNACI,ONO STO SU SVE ZEMLJE TREBALE NAPRAVITI SA SVOJIM PREVELIKIM KOLICINAMA DOLARA,BUDUCI DA VISE NISU BILI VEZANI ZA ZLATO,BILO JE VRATITI TE ISTE DOLARE AMERICI,KROZ KUPNJU OBVEZNICA AMERICKOG TREZORA.DA TO NISU UCINILE,VALUTE TIH ZEMALJA BI POSTALE PREJAKE U ODNOSU NA DOLAR,GUSECI TAKO SVAKU KONKURENTNOST NJIHOVE PROIZVODNJE I IZVOZA.

    ono sto moze razbiti taj odnos izmedju amerike i stranih posjedovaoca dolara je rat,i nove americke preventivne teorije o njemu. dovoljno je sjetiti se samo vijetnama,kad je amerika prosusila,no onda je barem privatni sektor bio na koliko-tolikoj nuli.

    danas je medjutim taj isti privatni sektor u ogromnom deficitu,vojni troskovi su toliki da plase cijeli svijet.

    DANAS,OBVEZNICE AMERICKOG TREZORA,OSIM STO PREDSTAVLJAJU FORMU FINANCIJSKOG ISKORISTAVANJA,PRESTAVLJAJU I PRAVU POLITICKU TE VOJNU OPASNOST.

    trebala su tri desetljeca da kriza dosegne ove danasnje razmjere.zemlje svijeta su pocele shvatati da je "standard dolar"u stvari predstavljao najveci povijesni beplatan izlazak iz financijske krize.dok je nekad sve bilo vezano za zlato,danas su sefovi zemalja svijeta puni rezervi papira AMERICKOG TREZORA:PLATITI CU JEDNOGA DANA.te se rezerve svakodnevno povecavaju bez ikakvih limita. amerika je u inostranstvu kupovala imovinu,kompanije,razlicite proizvode placajuci kreditnim papirima,iznad svojih platnih mogucnosti,...

    amerika svakim danom sve jasnije daje do znanja:nije nam niti na kraj pameti da platimo svoje dugove,a mi smo svi puni zlata od papira

    pitanje koje se namece je:ima li nekog limita u toj obmani papirima?
    odgovor:problem je sto se poduzeca u inostranstvu kupuju papirima americkog trezora,"papirnatog zlata"zvanog jos i "platit cu".

    DUG ZEMALJA U RAZVOJU JE SVAKI DAN SVE VECI I VECI,NEKE OD NJIH TRAZE PONISTENJE DUGOVA.

    STA AKO TO ISTO ZATRAZI I AMERIKA,ZEMLJA SA NAJVECIM SVJETSKIM DUGOM ?

    STA CE DOBITI U ZAMJENU SVE ONE ZEMLJE KOJE SU OMOGUCILE AMERICKI SAN ?

    sta se ustvari izmedju amerike i ostalih zemalja?

    sto neka zemlja ostvaruje manji deficit,ili cak suficit,to vise mora kupovati obveznice americkog trezora.

    a sve je pocelo od ovoga:amerika je jos od prvog svjetskog rata imala velike rezerve zlata,tako je postala svjetski kreditor.

    (ne zaboravimo crnce,indijance,...)

    ona je naravno tu kreditorsku sposobnost iskoristila za sirenje svojih interesa u cijelom svijetu.

    sve je lijepo izgledalo do 1971,kada je izgubila tu kreditnu sposobnost,i PROMIJENILA MOC IMATI U MOC NEMATI,MOC UNISTENJA SVJETSKOG FINACIJSKOG SISTEMA AKO BI DRUGE ZEMLJE ISKORISTILE SVOJU SPOSOBNOST KREDITIRANJA,BUDUCI DA ONA TU SPOSOBNOST VISE NIJE POSJEDOVALA.

    amerika je ustavri postala jedna feudalna gospodja.ima slobodan prolaz,ok za stampanje papira kojim kupuje imovinu,dobra i usluge. stranim zemljama ide papir,a americi kompanije,dobra,imovina,usluge.

    evropa,japan i kina su zemlje koje su se najvecim dijelom prepunile rezervama u papiru.

    bas su se te zemlje pocele pitati,koja je u stvari prakticna prednost tih papira ?koliko oni ustvari uopce vrijede?na koji ce nacin amerika dozvoliti tim stranim zemljam

    avatar

    16.11.2007. (15:36)    -   -   -   -  

  • Satir

    Svaki put kad odem u USA a to je bar 3-4 puta godisnje, naletim na gastarbajtere iz ex Juge, koji me na svaki nacin zele uvjeriti da je "tamo dolje" sranje a ovdje je super i to sve na nekom Croinglishu u stilu: mititi cemo se stari na korneru.
    I zbog toga sve izjave nasih ljudi koji zive u Americi uzimam sa zrnom soli. Kao i autora ovog bloga i neke komentatore. Jeste li kad culi nekog naseg o tamo da kaze: Amerika je sranje idem ja kuci?
    USA se hvali da je najdemokrtaskija zemlja na svijetu a ustvari izovzi nasilje, okupaciju, podrzava diktatore, ekonomsku kontrolu drugih drzava itd.
    Rusija pokusava raditi to isto, ali u ogromno manjem obimu i za razliku od Amerike ne hvali se da je demokratska zemlja.
    Nitko pametan se ne nada da ce Rusija ekstradirati Kadijevica, ali od centra svemirske demokracije, USA bi se to moglo ocekivati. Poslali su nam natrag Artukovica, ali nisu cetnickog vojvodu popa Djujuca. I u tome lezi sukus Americke prefidnosti, koju nazalost ovi Amerobranitelji ne zele ili ne mogu razumjeti.

    avatar

    16.11.2007. (15:54)    -   -   -   -  

  • Nemoj citat i odi doma

    Zanimljivo stivo.Al mislim da to opce nije od ikakvog interesa za Hrvatske gradane koji zive u HRVATSKOJ bolje zive.Vec mi je dosta svih tih imigranata koji su kao morali imigrirati zbog politike.Pa normalno....Koji je nacist ostao u Njemackoj poslje rata??????Tj. pun mi je k. Dijaspore.... Neka netko brine kako je ovdje...Znas da se komentar ne odnosi na post.Sory al morao sam. Pozdrav

    avatar

    16.11.2007. (20:54)    -   -   -   -  

  • bane

    E moj Bojane, pa sto ne vidis da je nekima US trn u oku iz jednostavnog razloga, zato sto su djeca socijalizma i zato sto je danas in mrziti US i nositi Che Guevara-ine majice. Vec prvi put kada se pojavila vijest o Kadijevicu i njegovom boravku u US sam se slatko nasmijao, jer samo neznalica je mogao takvo nesto povjerovati. Sto bi Kadijevic Amerima ponudio, a sto oni vec dobrano nisu znali o Iraku? Sto bi taj senilni starac ponudio? Nista. A kada se dan kasnije pojavio US ambasador u Hrvatskoj, ROBERT BRADTKE, sa izjavom: neka se Kadijevic ako je hrabar i ako tvrdi da je u US prijavi sam u prvu policijsku postaju i neka kaze da ima imunitet koji mu je dala US goverment, tada sam dobio i dokaz svojem vjerovanju da nema sanse da je Kadijevic u US. Rusi ko Rusi uvijek su bili saveznici Srba i sada ce se pokazati pravo lice Rusa i njihovog prijateljstva sa ratnim zlocincima. No sto ja pisem, pa Rusi su godinama ugnjetavali Estonce, Latvijce, Cehe, Slovake, Madjare i druge nacije. Okupirali su njihove zemlje i te zemlje drzali od okupacijom vise od 50 godina. Jadan onaj tko je jednom probao Ruski djon. Sto se tice ovog komentatora "udrugabu", njegove komentare ne uzimaj za ozbiljno. Zasto? Zato sto je prokazani Rusofil na stranicama Jutarnjeg lista. Njega si pogodio u zivac zato sto si pisao tj. drznuo se pisati protiv Rusa. Ja sve te silne Rusofile, Cubanofile, Venzuelanofile i ostale pitam sto ne idu u te zemlje opasne demokracijom i blagostanjem. Kako to da sva sirotinja svijeta jos uvijek zudi za US i imigracijom u tu zemlju? Kako to da se najvise ljudi iseljava u tu "zlocestu" US. US je jos uvijek, unatoc pokojim manama, NAJVECA DEMOKRACIJA NA SVIJETU, svidjalo se to nekom ili ne. Silni ljudi tj. imigranti su dokaz tome. Pozdrav Bojane, svaka cast na blogu. P.S. I dalje si moj No.1 bloger :-).

    avatar

    17.11.2007. (13:54)    -   -   -   -  

  • bane

    Sorry Bojane tek sam sada uocio tipfler u mojem komentaru, pa da ga ispravim.

    Ja sve te silne Rusofile, Cubanofile, Venzuelanofile i ostale pitam sto ne idu u te zemlje OPASANE "demokracijom i blagostanjem".

    Jos jednom isprika, brzina cini svoje.

    avatar

    17.11.2007. (17:47)    -   -   -   -  

  • bane

    kada se dan kasnije pojavio US ambasador u Hrvatskoj, ROBERT BRADTKE, sa izjavom: neka se Kadijevic ako je hrabar, te ako tvrdi da je u US, prijavi sam u prvu policijsku postaju i neka kaze da ima imunitet koji mu je dala US GOVERNMENT, tada sam dobio i dokaz svojem vjerovanju da nema sanse da je Kadijevic u US.

    avatar

    17.11.2007. (17:50)    -   -   -   -  

  • Crew_of_united_ZG

    Bravo, bravo zanimljiv blog, mogu saznat i kakva je razlika izmedju Wasington DC-a i ZG-a.Bio sam jedanput u Washingtonu ali samo na 5 dana.Mozda smo se negdje i vidjeli.predlazem da ne dolazis na moj blog jer nije za ovakve tipove ljudi poput tebe iako meni tvoj blog pase bojim se da se tebi moj blog nece svidjati.

    Lijep pozdrav iz ZG-a

    avatar

    18.11.2007. (11:07)    -   -   -   -  

  • udrugabu

    bane, bane...jak ti je komentar (kao i Klimin blog na kojeg zalutah slučajno i vidim da se čovjek lijepo prodao i nama soli pamet hvaleći gazdu koji ga plaća friško otisnutim dolarima)... i jaki su ti argumenti...zbog takvih se više i ne javljam na forume Jutarnjeg jer sve što znaš je na argumente odgovoriti etiketiranjem ( da sam rusofil i slične budalaštine)...bojim se vas kauboja jer vidim da ste spremni ponovo bacati atomske bombe, a samo da bi sačuvali lagodan život stvoren na pljački i (suptilnoj) otimačini ...vi ćete prije uništiti cijeli svijet nego dozvoliti da vam netko to onemugući...i ja bih doma štampao novce i onda kupovao jahte, aute, vile...ali policija bi odmah zatvorila...vama je problem što vam tamo neka divlja plemena troše dragocjene resurse za koje mislite da pripadaju samo vama...pa te narode huškate na ratove, trujete ih osiromašenim uranom i biološkim oružjima, zagađujete zemlju kako bi umirali od gladi (čak ste to otvoreno napisali u NSSM200)... i hebe mi se i za Ruse i Kineze i Venezuelu...vi otvoreno kažete da je 21 stoljeće stoljeće američke potpune dominacije i da zbog te dominacije možete koristiti sva sredstva pa i atomsko oružje...e vidiš to mi se kod vas ne sviđa...priznajem da ste me jedno vrijeme uspjeli lažima pridobiti na svoju stranu (popušio sam vaše fore o demokraciji,ljudskim pravima,slobodnim medijima...) , ali brzo sam shvatio da je to najobičnija obmana i laž iza koje se kriju vaši prljavi interesi...pa vi ste pet vlastitih (demokratski izabranih) predsjednika ubili i uvijek vješto prikirili razloge njihova ubojstva... i nemam namjeru više gubiti vrijeme na takve koji niti diskutirati ne znaju... ..

    avatar

    18.11.2007. (21:56)    -   -   -   -  

  • udrugabu

    Još jedan vodeći neokonzervativac, Michael Ledeen, koji je na scenu stupio kao savjetnik za državnu sigurnost u vrijeme Reagana, otvoreno predstavlja svoju viziju Amerike kao razarača opstojećeg društva. Ledeen kaže: “Stvaralačko je rušilaštvo naše drugo ime, kako našeg društva tako i inozemnih. Svakim danom rušimo stari poredak... Naši neprijatelji su vazda mrzili vrtlog energije i stvaralaštva koji ugrožava njihove tradicije... Moramo ih uništiti kako bismo proveli svoju povijesnu misiju”.

    Neki od istaknutih neokonzervativaca zarazili su se revolucioanrnim duhom još kao marksisti, i unatoč “predomišljanju” još uvijek imaju duboko ukorijenjenu želju da rekonstruiraju svijet prema jednom uzoru – vlastitom. Jedan od razloga što sada vole kapitalizam jest što ga, kao Marx, drže učinkovitim razaračem tradicionalnih elita i društva.

    Prema Irvingu Kristolu, koji važi kao “kum” neokonzervativaca, današnje SAD su “ideologijske, poput jučerašnjeg SSSR-a”. Njegov sin William inzistira da, kako bi provela svoje univerzalna načela u inozemstvu, Amerika mora imati ogromnu vojnu i državnu silu. Stoga stara konzervativna sumnjičavost spram snažne centralne savezne vlasti mora biti napuštena. Krisztol drži da je uloga neokonzervativaca “preobratiti Republikansku stranku i konzervativce uopće, protiv njihove volje” u vjernike toga novog koncepta vlasti.

    avatar

    19.11.2007. (12:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...