Komentari

robijanje.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • donin svijet

    Dobro možemo spoznati samo razumom.... ali ta spoznaja dobra razumom u nama budi emocije. Sve što imamo dar je od Boga... Jedino što različiti razumi na drugačiji način tumače Boga.... U cijeloj toj priči najvažnije je svojim razumom spoznati, svojim emocijama osjetiti.... a nakon toga svojim razumom zaključiti da je naša spoznaja nešto subjektivno... da je ona po našoj mjeri i za našu upotrebu te moramo ostalim ljudima priznati pravo da možda tu spoznaju doživljavaju i tumače različito od nas.

    avatar

    12.11.2007. (23:33)    -   -   -   -  

  • guest01

    razumom se moze doci do kontradiktornih zakljucaka koji su savrseno logicni i dokazivi .. pogledaj nase znanstvenike za primjer ;) ... postoji toliko informacija da ih je tesko sjetiti sve ukalkulirati u razmisljanje, pa onda i jos medjuodnos tih informacija-cinjenica ... a uvijek postoje i neke cinjenice koje razum uopce nezna :))) ... zanimljiv ti je post, dao si mi ideju za temu nekog mog buduceg posta...

    avatar

    14.11.2007. (09:14)    -   -   -   -  

  • Neven

    I da imas svu pamet ovoga svijeta, a LJUBAVI nemas, badava ti i razum i pamet. Covjek svojim razumom nikad nece spoznati Ljubav Bozju.

    avatar

    21.11.2007. (14:10)    -   -   -   -  

  • robijaš

    @ Neven - Nigdje nisam napisao da ću spoznati ljubav Božju. Ona je čovjeku nespoznatljiva, barem ljubav kao cijelost. No, prilično si šarlatanski nastupio pišući da bez ljubavi mi badava i pamet i razum. Zanimljivo je da je ljubav upravo postulat razuma ,a ne osjećaja. No, na stranu sa činjenicama, postavio si se kao onaj koji spoznaje svojom "ljubavlju" Božju ljubav. Subjektivan ti je govor. Pozdrav

    avatar

    22.11.2007. (14:31)    -   -   -   -  

  • Neven

    Pisajuci u drugom licu jednine nisam mislio samo na tebe. I sebi to govorim.
    Slusajmo rijec Bozju 1 Kor 8,1 i 1 Kor 13,1-3 .
    Hvaljen Isus i Marija!

    avatar

    23.11.2007. (09:09)    -   -   -   -  

  • robijaš

    Parafrazirao si Pismo. Tako već da, no moram reći da sv. Pavao koji je napisao to o čemu si pisao je bio um i pol, koristio je razum na fantastičan način i on mi je velika inspiracija kada pišem o spoznaji Boga. Uvijeke, prijatelju:)

    avatar

    23.11.2007. (14:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...