Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (37)

Marketing


  • tyche

    Briljantno! Izvrsno slozeno. Proslo je dosta vremena otkad sam ovoliko uzivala citajuci - i hvala sto si nas podsjetio :)

    avatar

    09.11.2007. (09:36)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    Nemanja, ti si prvo žive biće koje me uspjelo navesti da pročitam išta od Ivane Mažuranić - Lisinski (Moje stare predrasude prema ljigavim bjakama.) I mogu ti reći da sam oduševljen. Stvarno kompleksna priča, sinposis za uvjerljiv akcijski film u kojem na kraju pozitivac čak i pogiba. Tvoja su pitanja retorička. Mene Potjeh asocira na Isusa, budističkog pustinjaka ili na jednog od onih likova koji svoje fantastično iskustvo ne znaju primijeniti u "stvarnosti". Što je čitala Ivana? Slavensku mitologiju, a i inače je, čini se, ronila po kolektivnom nesvjesnom. Pitanje je, samo, tko joj je posudio ronilačko odijelo?
    U priči nema žena, a Ivana je bila žena. Je li smatrala da su žene iznad muškaračkih bjesova i uoopće iznad svog tog muškog sapuničarskog stremljenja ka duhovnim uzletima i padovima?

    avatar

    09.11.2007. (12:32)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    da nisam strašno nadrkana, a nadrkala me zubarica, nikad ti ne bih rekla što ću ti sada reći: zub tvoj je komentar od prve do posljednje riječi pusto baljezganje.
    najprije, "nemanja ti si prvo živo biće koje me natjeralo da pročitam" . koja to živa bića, osim čovjeka, mogu navesti nekog da pročita I.B.M. Bjesovi?
    potom, jedno slovo IBM vrijedi više od svega što si ti u stanju shvatiti, a kamoli sam smisliti, pa je u tom smislu ideja da se sprdaš s njezinim imenom izraz ne samo idiotizma nego nečeg još strašnijeg, tj. posvemašnjeg neukusa.
    proglašavanje jedne književne vrste, određeno bajke, ljigavom, jednako je da tome da mitove proglasiš glupima, a lirsku pjesmu, kao takvu, sumanutom.
    Potjeh nimalo ne asocira na Isusa, jer Isus radi sve samo ne traga za istinom. On jest istina.
    Potom, kako to Potjeh ne zna svoje fantastično iskustvo primijeniti, i u kom je smislu njegovo iskustvo fantastično? možda misliš fantastično kao superiška ili kaj?
    "Pitanje je, samo, tko joj je posudio ronilačko odijelo?" Ovo je vrhunac gluposti. Zašto bi joj netko posudio ronilačko odijelo i zašto je to jedino pitanje koje se postavlja u svezi ronjenja kolektivnim nesvjesnim?
    "U priči nema žena, a Ivana je bila žena." To je kao da kažeš, zašto u la Fontaineovim basnama nema ljudi, a on je bio čovjek. Kako ti znaš da kod njega nema ljudi a kod Ivane žena?
    Ako je smatrala da su žene iznad muškaračkih stremljenja duhovnih uzleta i padova (zašto bi itko, pri zdravoj pameti, bio iznad duhovnih uzleta i zašto su ti uzleti muškarački*), kako to da se, kao žena (tvoja logika) sama njima bavila i to možda kao središnjom temom svog umjetničkog stvaranja.
    Zašto, zub, zašto?
    *jebi se

    avatar

    09.11.2007. (14:38)    -   -   -   -  

  • Luce

    Volim te, Halter!
    Ovo je komentar za kojim čeznem već desetljeće.
    Ovo je, pače, komentar zbog kojeg sam, svo ovo vrijeme, gubila vrijeme na blogu.hr.
    (P.S.ja sam znala da je Zub sirovina - namirišem ih izdaleka, nakon dvije rečenice).
    I KAO ŠTO STARA NARODNA REČE: KUĆU MI SRUŠITE, DUŠU MI UZMITE, AL MI BRLIĆKU NE DIRAJTE!
    Bravo još jednom, maja tockice...

    avatar

    09.11.2007. (14:53)    -   -   -   -  

  • Catma

    O my...zaraza...karantena...taman otišla kavu popit i skoknut u podrum po Boškovićev udžbenik iz srednje škole iz filozofije ( da se podsjetim ko je kvragu Heidegger) i što nađem kad se vratim?!!
    Riot people!Violent femmes!
    Variola Vera!
    Što ste žene tako ljute?Ako je tu bila kakva pouka,to je da se slijedi Ivanin primjer, a on smješta raspravu na manje vulgarnu kotu od osobnog vređanja.Ja sam,eto,naprimjer ganuta.Da postoji netko (Nemanja) spreman i opremljen za podvodni ribolov na dubini na kojoj svakom prosječnom muškarcu pucaju bubnjići od tlaka i ljutih sirenskih vrisaka te muškarac jednako iskren (Zub) koji priznaje da je spreman lomiti vlastite predrasude i učiti.To su endemi,ako mene pitate,a trebale bi,kao malu sufražetkinju s dugo staža,policističnim jajnicima i puškom.Što se rodnih rasprava tiče,vratila bi se na Variola Veru : " Pička-polni organ.Pizda-karakterna osobina."A za esej o Ivani bi još samo začudno utvrdila da je jednako utješno kao što je očajavajuće da se otada u svijetu ništa nije promijenilo.To nam...svima daje nadu i pravo na treskanje po tipkovnici...

    avatar

    09.11.2007. (16:40)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Maco, jel' ti to uvodis red na vaseljeni? To mi je još zgodnije nego ono kad si se obratila Nemanji ko kolegi središtu svemira.
    Ali ovo mi je ipak najslađe:
    "Ako mene pitate,a trebale bi,kao malu sufražetkinju s dugo staža,policističnim jajnicima i puškom."
    Naivnost sintagme "ako mene pitate", dražesno pojačana odvažnim "a trebali bi" odmah m ije u pamet prizvala izraz "moja malenkost". Smijem li te tako zvati?

    avatar

    09.11.2007. (17:23)    -   -   -   -  

  • Catma

    Smiješ MiJao:))

    avatar

    09.11.2007. (17:40)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Hvala, Catmo, malenkosti moja. Radujem se tvojim novim biserima.

    avatar

    09.11.2007. (17:50)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Hodam na prstima dok se Sturm und Drang & Buka i Bijes ne stišaju.
    Helter je nuklerna podmornica, ne treba se zajebavati s njome baš pod svaku cijenu.
    Pokušat ću stoga djelovati kao neki od likova u ovoj raspravi, Buda ili Isus recimo; čovjek sebi mora zadati neke uzore, veli Woody...

    'Tvoja su pitanja retorička.', kaže Zub.
    Da, jesu, sugeriraju, točnije kazano sadrže odgovor na pitanje koje prividno postavljaju, ali, zato jer odgovor donose u formi pitanja, nešto žele kazati samom svojom formom: žele nas, iz pitanja u pitanje, ponukati da se zapitamo o onome što tvrde, da sami propitamo tvrdnju da je IBM u svojim bajkama na razini onog najvišeg što se svjetskopovijestno zbilo sa Zeitgeistom i u njemu.
    U tom smislu ova pitanja nisu samo retorična - ona po prvi put nakon teksta Vivijane Radman i nadahnuta njime, postavljaju to sudbinsko pitanje za hrvatsku kulturu: Zašto ne čitate Ivanu Brlić Mažuranić?
    Zar je moguće, drugim riječima, da baš nitko nije pročitao ono što je pročitala Vivijana?
    Ili su pitanja zaista retorička, budući da je IBM već odavno pročitana, samo o tome svi šute!?
    Zašto? Jer je žena?
    I tu dolazimo do drugog sudbinskog pitanja: Je li IBM i po drugi put prešućena u ovoj kulturi samo zato jer je žena? (Ili je to naprosto zato jer smo mi i inače idioti?)
    Doduše, suvremenici su imali barem elementaran smisao za veličinu i Ivana je postala akademkinja, tj. ovdje je korektno kazati Akademik: Akademik jednak i ravan i isti vrlim hrvatskim muževima!
    Mi, današnji, nismo u stanju nositi se s tim nasljeđem: mi ne samo da ne ostajemo na krčevini, ne samo da smo zaboravili objavu, nego smo zaboravili i to da bismo se s vremena na vrijeme trebali zapitati što je svemu (tome) uzrok!
    U ovom smislu pitanja nisu nimalo retorička ni retorična.
    Mi smo naime sami u njima, u pitanju. Mi smo upitni.
    IBM ne, nikako, ona je van svake sumnje, sasvim neupitno genijalna žena.
    Moram li dodati da bih je rado jeb'o?

    avatar

    09.11.2007. (18:22)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Jebiga, ne da mi vrag mira...
    "Koja to živa bića, osim čovjeka, mogu navesti nekog da pročita I.B.M.? Bjesovi?", pita Zuba Halter.
    Ovo je pitanje kongenijalno bajci o Potjehu.
    Pokušamo li na njega odgovoriti, istom čemo se naći u svijetu bajke!
    Osim toga, Halter je, poput IBM, duhovita: ne samo da nas nasmijava, nego nas nuka na duhovitost. Zamišljam mogući odgovor na njeno pitanje i kako god okrenem stalno se smijuljim: već sam pokušaj da joj se odgovori u pristojne (pametne i duhovite) osobe izaziva smijeh.
    Mada je odgovor lak: recimo, ganjate po stanju mačka Stašimira koji vam je netom pojeo jedinu jutarnju krafnu - onako, trećinu, polizavši pekmez i ostatak krafne! Jurite ga, jurite kao što se bijesovi ganjaju po zdencu ili niz vododerinu, i taman kad ste mislili da ćete ga zgrabiti za repinu negdje oko sabranih djela Miroslava Krleže ne petoj polici vaše kućne bibilioteke, u presudnom momentu gubite (duhovnu) ravnotežu, stoka jedna skoči na Ibsena, a vi povučete tri reda knjiga i omastite pathos!
    Ali, nekim čudom, kako to biva u svijetu bajki, Strašimir sjedi na zbirci Priča iz davnine i gleda vas svojim kobaltnoplavim očima (Strašimir je narančasti mačak, engleski, kratkodlaki).
    Svako zlo za neko dobro!
    Eto.

    avatar

    09.11.2007. (18:47)    -   -   -   -  

  • Catma

    Ne moraš care.
    Pa za to ti služi ona stvar ( koja?)
    Ali ma pobogu,da se ipak malo opravdam da ne ispadne da se želim svađati u tuđoj kući,to je vrlo nepristojno.Napokon,svi tu imamo i svoje neke blogove,carstva,mjesta za puščanje bjesova...poneki i za nadahnute neke stvari.
    Upućujem caru Nemanji službenu ispriku što sam jučer ujutro tu razmišljala naglas.On se iskazao kao nadasve mudar vladar i iskoristio sve kao poticaj za kreaciju.Nisam se ljutila ni ispočetka,pače sam se u maniri Homera Simpsona tresla po čelu kad sam shvatila do čeg to može dovesti a onda ZAISTA otišla yogati.
    `eb ga,ipak sam ja žena pod maskom aliena.Intuitivan je Nemanja.Zna da mene pol kurca ne zanima Tko Je On u nekom reality showu koji zovemo (javni)život.Kao što ni njega de facto ne zanima tko sam ja.I to bi bilo vrlo neukusno.Vikati glumcu na pozornici : " Ej Care,šta tu glumiš bogati a jučer se zapili u krčmi kod Lije:)))njahaha!".Znaš li što bi se desilo?
    Došao bi ti Sokol Marić i odveo te di ti je mjesto.(Kome govorim,ima neku tu toliko glup da to zbilja napravi?)
    Radim li ja reda na Nemanjinom blogu (???stakleni pogled???).Ne,ja samo razgovaram.Upozorena sam na red ("sredi misli"), a ja se znam u Rimu ponašati kao Rimljanin.
    A što si ti zbilja tako ljuta Halter,nemam pojma.Misterija je ženski um.Kad bi ti predložila par aktivnosti kojima se to začas sredi opet bi mislila da te provociram pa ću umuknut dok ti to ne riješiš sa sobom.Ukoliko želiš popričati sa mnom,slobodno dođi u moje Carstvo.
    A što se Zuba tiče,još jednom predlažem da se honorira iskrenost.
    Sad bi,mislim bio red da se post pročita s dostojnom pažnjom,nitko ništa ne komentira zbilja.Otišla pažnja u ...(dopuniti).
    Predlažem i slijedeću temu koja bi glasila "Što je grijeh, a što prekršaj?"
    Vidim sumanute poglede,da,aber doch.

    avatar

    09.11.2007. (18:51)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    A sad se idemo svi pomiriti!
    Mir, mir, mir, nitko nije kriv.
    Ne volim da se svađaju ljudi koji me obožavaju i hvale. Nekako mi je to bez veze.
    Zub veli:"Nemanja, ti si prvo žive biće koje me uspjelo navesti da pročitam išta...".
    Catma dodaje:"Da postoji netko (Nemanja) spreman i opremljen za podvodni ribolov na dubini na kojoj svakom prosječnom muškarcu pucaju bubnjići od tlaka i ljutih sirenskih vrisaka...".
    A o Halter i Luce ne treba trošiti riječi.
    Čemu onda svađa, kad svi vi imate toliko toga zajedničkog: mene, naime, i svoju bezgraničnu ljubav prema meni, mom imenu, liku i djelu, Vaseljeni!?
    Pitanje je, naravno, retoričko.

    avatar

    09.11.2007. (18:52)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Catma, zaista je nepotrebno da razmišljaš naglas kad ti čitam misli!
    (Pogledaj time-code upisa mirotvornih poruka!)
    No, da ne obilazim kao cat oko cashe: Catma, sve je OK i nemoj više trošiti riječi na isprike. Što se tiče inicijalne opomene: Sredi misli!, nisam je izrekao formalno, kao opomenu da na Vaseljeni nije pristojno ni uputno Nemanji govoriti da misli pravolinijski, nego sam bez i nanograma taštine zaista pomislio da je tvoj inicijalni komentar sadržajno do te mjere, uh, recimo: kontroverzan, da sam odustao od bilo kakve rasprave shvaćajući da bih morao polemizirati gotovo sa svakim redom. To ćemo možda i učiniti, ali red po red, u vremenu koje dolazi, i to se ovdje radi redovito i često jer, konačno, Vaseljena ima i tu svrhu: raspraviti stvari.
    Recimo ovu o grijehu i prekršaju.
    Dakle, nema potrebe za bilo kakvim dodatnim isprikama nego: Welcome!
    Što se tiče Halter, znam ja, ili naslućujem, njen kapacitet, ali je prvi put vidim u kostimu Uranele, i, moram priznati da sam fasciniran. Halter je i inače briljantna osoba, mada ne transrodna, nego ženska, onako prava, mislim, i nju bi trebalo taslačit, onako, redovito, ali današnji je tempo života takav da čovjek zanemaruje upravo bližnje. Bilo kako bilo, Halter je pametna žena koja očito ima visoko mišljenje o Ivani Brlić Mažuranić i vješto ga, pametno i duhovito brani. Halter je - moram li to kazati? - moja slabost i nikako ovdje ne mogu biti nepristran: mogu samo apelirati za mir u svijetu, ali da joj se miješam u posao, ne mogu i neću.
    Ne znam kako smo došli na temu RL identiteta, ali Vaseljena je to - točnije Patologija!, samo je onaj skot od mog pobratima Marquisa ja Južnim Morima, lovi rijetke papige i česte bolesti - odavno i dobro elaborirala.
    Dodao bih tek da me i tvoj RL identitet zanima tek kao fotografija punog stasa, pa, eto, vidim da si ti žena na mjestu, da razumiješ te odnose i činjenicu da si čak ni ja, delfski ronac Nemanja, ne mogu pomoći pred nekom punom ženskom butinom u čarapi od koje bride dlanovi, te te ovim putem molim da mi unaprijed oprostiš ako se u mene zaljubiš: ne zamjeri, nije to ništa osobno, to je više onako, rat spolova.

    avatar

    09.11.2007. (19:14)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    Zbunjen sam i razočaran.. šailm se, nisam. Volim ovo.
    Halter
    Glede čitanja, htio sam reći da čovjeka svašta može može potaknuti na tu aktivnost; recimo žohari u stanu mogu me navesti da čitam Preobražaj.
    To što nisam čitao IBM ne ide mi u prilog, to skrušeno priznajem, ali napisao sam kako je to posljedica mojih predrasuda, ne prema ženama nego prema bajkama. Ta predrasuda, naravno, nije pohvalna ali priznajem da je nosim u sebi. O Potjehu sam napisao same pohvale.
    Lisinski, zato što je Brlićevo ime Vatroslav. Znači bezazleni i ne previše pametni kalambur. Nije sprdnja nego igra dokonog djeteta.
    Isus - mislio sam na njegovih 40 dana u pustinji.
    Potjeh ne zna primijeniti svoje iskustvo jer se ne može sjetiti očitoga, au mjesto da ostane doma, odaje se besplodnoj meditaciji da bi na kraju pao u bunar.
    Iskustvo je fantastično jer je, prema znanstvenim kriterijima, nemoguće.
    Ronilačko odijelo joj treba za ronjenje kolektivnim nesvjesnim; time ponavljam Nemanjino pitanje o tome što je Ivana čitala, što ju je nadahnulo za dosezanje ovakovih dubina.
    "U priči nema žena, a Ivana je bila žena." - to sam napisao zato što u principu na Blogovištu ne razlikujem muškarce od žena.
    Što se tiče duhovnih uzleta, mislim da su muškarci skloniji srljanju u apsolutno dobro i apsolutno zlo iza čega se krije pusto kurčenje. To ne znači da su žene imune na to. Priznajem, moje iskustvo je takvo da više cijenim žene nego muškarce kad je u pitanju shvaćanje života, svijeta i štajaznam čega. To je još jedna moja predrasuda, ašto bih je skrivao.
    "jebi se", kažeš. Evo sad ću, samo da properem međunožje.

    Luce, veliš da sam sirovina. Definiraj "sirovinu", jer taj termin (kao i termin "primitivac") može biti i pohvalan

    avatar

    09.11.2007. (19:26)    -   -   -   -  

  • Catma

    Pa ovo je javni život Nemanja,ovo bloganje.Ova činjenica da iznosiš javno svoje misli,puščaš javno svoje bjesove,komuniciraš s Avatarima.Referiram na to kako je Halter žurno uzela odvjetnički avatar i skresala mi baš kao novoj klinki u blogu u stilu "kako -si -se- drznula-el-ti-znaš-ko-je-Nemanja"(reakcija:eeerm,pa nisam se pitala dosad,ali SAD me zanima) .Mogu si misliti koliko ti to diže samopouzdanje! No teško je zamisliti koliki je i meni to izazov.Ko kirurgu u nekoj pripizdini koji kanda bi najradije sam ugrebao nekog samo da pokaže svoje umijeće šivanja :))
    No ima i u uzdržavanju određenog užitka,kao što ti je,vjerujem, poznato...

    avatar

    09.11.2007. (20:33)    -   -   -   -  

  • odmak

    Možda je I.B.M. poznavala Platona, antičku filozofiju, ali i duh antičke epohe, a možda i ne. Pisci i pisice slute, teorijom se bave teoretičari koji imaju znanje, ali ne moraju biti kreativni.
    Samo netko kreativan može stvarati. Ivana Brlić Mažuranić je bez sumnje kreativna, iako je jako vezana za vrijeme i prostor a to je Bože oprosti... baš Bože oprosti. Na to je valjda zub mislio kad je postavio pitanje o ronilačkom odjelu, tako sam bar ja shvatila.
    I. Mandić je negdje rekao: dok je kod nas P.P. pisao: Bože mili kud sam zašo' B. je u Francuskoj stvarao Cvjetove zla.
    Ali čemu toliki bjesovi? Nakon fine i plemenite Nemanjine želje da nas podsjeti na Ivanu B. M. što je u redu odjednom gromovi i munje.
    U Splitu pravi prolom oblaka. U Kerumovom Jokeru otvara se Profilova knjižara sa uzvanicima uglednicima, valjda, i domjenkom. Ne nismo previše odmakli iz vremena I. B. M.

    avatar

    09.11.2007. (20:40)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Tko otrag smije najslađe smije, govorio je Kamov, pa idemo odostraga:
    1. Ooooo, itkekao, ta zakoprenjena erotika maniristički je ideal, kao što znaš, i ako je išta erotično, onda je to taboo i njegova transgresija. Odlaganja i uzdražavanja posve spadaju u taj rekvizitarij i repertoar.
    2. Djeca se drvljem i kamenjem nabacuju na ono što ne mogu dosegnuti, pa mi je ipak shvatljivo koliki je tebi izazov drznuti se na onoga-za-koga-misliš-da-je-Nemanja.
    3. Jasno da te je Halter opomenula. Ovo je Vaseljena, naš dragi dom, tu ljudi blaguju, pri oltaru svom, po-rom-po-pom, i tu se ne prašta nikakav stranac koji bi bez šine, katrana i perja prešao granicu (lijepog ponašanja). To je kao da si stigla iz OŠ "Mato Lovrak" u Velikom Grđevcu u OŠ "Sid Vicious" na Griču.
    4. Pitanje "znaš li ti ko je Nemanja" ne aludira na vanblogerski identitet, kad bi takav uopće postojao! Dapače, cilja jedino i samo na blogerski autoritet. Ono što tebe izaziva.
    5. Halter mi ne diže samopouzdanje: pogledaš li poeziju posvećenu Nemanji, vidjet ćeš da u je tip ljubavi o kojem je ovdje riječ agape, ljubav Stvoritelja spram stvorenja, ne eros ili filija, ljubav bilo jednakih bilo suprotnih. Ne misliš li da je nedostojno insinuirati i idolopokloništvu tamo gdje je riječ o prijateljima? Jednostavno kazano: zašto moje frendice tretiraš kao moje fanove? Vrijeđaš i mene i njih.

    avatar

    09.11.2007. (20:46)    -   -   -   -  

  • markiz

    BISKUP JEŽURINAC:
    In nomine Magni Dei Nostri Satanas. Introibo ad altare Domini Inferi.
    MARKIZ: Come, O Mighty Lord of Darkness, and look favorably on this sacrifice which we have prepared in thy name.
    [The thurible and incense boat are then brought forward and markiz thrice sprinkles incense upon the burning coals while reciting the following:]
    MARKIZ:
    Incensum istud ascendat ad te, Domine Inferus, et descendat super nos beneficium tuum.
    [Markiz then takes the thurible and proceeds to incense the altar and the gifts. First he incenses the chalice and wafer with three counterclockwise strokes, after which he makes a profound bow. Then he raises the thurible three times to the Baphomet (or to the inverted cross), and bows again. Then, assisted by the deacon and subdeacon, he incenses the top of the altar, then the sides of the plat- form, if possible by circumambulation. The thurible is returned to the thurifer.]
    MARKIZ:
    Dominus Inferus vobiscum.
    BISKUP JEŽURINAC:
    Et cum tuo.
    MARKIZ:
    Sursum corda.
    BISKUP JEŽURINAC:
    Habemus ad Dominum Inferum.
    MARKIZ:
    Gratias agamus Domino Infero Deo nostro.
    BISKUP JEŽURINAC:
    Dignum et justum est.
    [Markiz then raises his arms, palms downward, and says the following:]
    MARKIZ:
    Vere clignum et justum est, nos tibi semper et ubique gratias agere: Domine, Rex Inferus, Imerator Mundi. Omnes exercitus inferi te laudant cum quibus et nostras voces ut admitti jubeas deprecamur, dicentes.
    BISKUP JEŽURINAC [bows and says:]
    Salve! Salve! Salve!

    avatar

    09.11.2007. (20:51)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Catma, drago mi je da si pronasla izazov i rado cu ti pomoci da se u njemu sto potpunije ostvaris. Zauzvrat molim da mi izadjes u susret u jednoj manjoj stvari na kojoj svi nastojimo: da se se promisli i sto i kako se pise. To nije zato sto je vaseljena kod nemanje, kojeg neosporno obozavamo i sledli bismo ga nakraj sveta, nego zato sto smo tu svi drugari ekolozi koji zele vaseljenu ocuvati onakvom kakva prirodno jest, lijepom i neokaljanom. Zubov tekst, iako pozitivno misljen, nije bio promisljen do kraja, a mogao je biti. Jer ako cemo pisati prvo sto nam padne na pamet, tj biti povrsni, onda zasto ovdje i uopce.

    avatar

    09.11.2007. (21:01)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    "Nije do kraja promišljen"! Vjeruj mi, promišljen je koliko i tvoj, dakle, nije uopće (i sama priznaješ da pišeš komentar nadrkana, što je, čini mi se, suprotnost promišljenosti). Promišljanje zahtijeva nekoliko godina, blog jednostavno nije medij za to.
    "Da se promisli što i kako se piše"! Halter, tvoj prvi komentar mi se svidio, ali ovo partijanje nikako. Oprosti na grubosti, ali...

    avatar

    09.11.2007. (21:21)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Zubek, glasovitim riječima markiza de ga Sada : "Volim kad sam nadrkan. Onda mogu pružiti svoj maksimum."
    Također, stvar je i aparata, pa nekome trebaju godine, a nekome sekunde. Tekst nije ispisivanje baš svega što nam padne na pamet nekim privatnim slijedom nedopečenih asocijacija, nego je tekst je sklop međusobno povezanih značenjskih elemenata, iz čije interakcije proizlaze nova značenja. To najviše volimo na vaseljeni. Neprobojan tekst. Nedovršene uratke, naprotiv, imamo potrebu korigirati. Pa kao što kaže božanstveni markiz "either kill me or take me as I am, for I shall never change."

    avatar

    09.11.2007. (22:03)    -   -   -   -  

  • Catma

    Ne znan ti ja nemanja mala i musava nista ako mi se ne objasni.A sta?
    Ja ne bacam drvi ni Kamove na nepoznate ljude,nisam tako odgojena.A sta se frendova tice oni su mi u redu,ruka na srce i casna pionirska.Ne fali meni vasa gracka skola os sid vision.Nama vamo fino.medusobnoo se puno volimo i drzimo za ruke i tramticice beremo,nedeljom pjevamo rajska djevo kraljice hrvata i nekad nam dode tompson pa onda pucamo petarde i velecasni slavko nas pita jeste djeco bili na tompsonu pa nam posle napise plus u knjizicu i imamo 5 iz vjeronauka .neki decki vole kad i don slavko posle mise zove na bonbone,ali ja sam cura pa mene nece tako castit.Ja sam prvi puta tu u mentropoli na izlet dosla,a tata mi je reko odma:"Mala ko te krivo pogleda reci meni ja cu ga oleandrom otrovati bice kasno kada dode hitna atragova nema".
    Znas mi tu u grdevcu punoidjemo u sumu i tamo s uciteljem prirode i drustva svasta o bilju ucimo pa ja tako znam i sta je oleandar makar u dalmaciji raste,donela ga teta proslog ljeta.
    ja sam samo dosla tu rec da imam svoj blog i pozzzzz posjeti moj jer ima i sandi i mandi a tjuzdi se jos premislja al bude i ona jer ima i njena sinpatija fikret sta je iz bosne doso a slatki joj je
    ja nji pu o volim,al ne obozavam ih jer je velecasni slavko reko da se obozava samo isus i marija i sveti josip a da je obozavat ljude idol o..dopkl..ono isto znas znas kad nam ne daju ljepit britni i rihannu na zidove
    aj bok idem ja na svoj blog ja tu nista ne razumijem,samo sam se igrala,tata je reko da mogu jer da je imformatika budučnost
    pozzzzz

    avatar

    09.11.2007. (22:20)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Haleter i Zubek, svi volimo kad smo nadrkani, pa makar i svojom rukom. (Sartre)
    Ja onda pružam svoj minimum; mislim, to je najmanje što mogu za sebe učiniti. (Camus)

    Catma: ostavio sam poruku na tvome!
    Mi te svi volimo, a ja posebno. Nemoj sad izvoditi bjesovne gliste: i ti se slažeš da nije lijepo ničije prijatelje svesti na fans-club. I to je sve. Ovo sa Sid Viciousousousom je bilo kazano u smislu: ovdje su svi postpunkeri - kvragu, pa i ti si, s tim svojim germanskim brojalicama koje bajaju Einstürzende Neubauten, koji, ako baš hoćeš a hoćeš, znam ja tebe, imaju vrlo, vrlo sličan logo ovom deejevom hijeroglifu koji se monaški vrti u kutu moga - pa i o bajkama spikaju ( k tome, avaj, vidi tko je glavni kavgadžija: vesele žene Vaseljenske!) kao Vještica o Ivici i Marici, ustiju punih sline, naime. Na kraju krajeva baš si simpatična ovako mala i musava s oleandrom u kosi i katekizmom u ruci i idol o...dopkl... s time na usnama, koje su, ne sumnjam, kao raspukle trešnje.
    Ne smiješ se toliko jeziti i biti namrgođena. Lijepo se opusti i kroz tjedan-dva imat ćeš par prijatelja više, a onda će Grđevac, ma koliko Velik bio, biti premali za sve plakate britni i rihanne koje ćemo poljepiti po zidovima naših predrasuda. Hoću kazati: Enjoy!
    (Catma, jebeš čovjeka, pa i ženu, koja se ne da nagovorit'! (Marcuse) Dakle?)

    avatar

    09.11.2007. (22:39)    -   -   -   -  

  • vilenjak

    Ne razumijem zapitanost autora zadatka. Zašto IBM-L ne bi 1916. poznavala klasične i moderne filozofe? Why not?

    avatar

    09.11.2007. (22:43)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Zato što Heidegger 1916. godine nije napisao ni pičku moje matere a nekmoli Sein und Zeit (1927)! A do 'Šumskih putova' treba čekati još dvadesetak godina!. Vileni, daj se koncentriraj!
    Poanta je u tome da se o ovome hrvatska kultura nije zapitala cijelo jedno stoljeće!
    Da budem jasan i zadnjim redovima: Nađite jednu jedinu ozbiljnu analizu IBM i citirajte autora, godinu i izdavača! Jeb'o mater!

    avatar

    09.11.2007. (23:22)    -   -   -   -  

učitavam...