Komentari

inovator.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • lox

    hey... pa bila ja vec davno davno na ovom blogu... onako slucajno zalutala... no uglavno ...nista zaboravila sam sts stela reci... btw kako fotke ispale od baba zulu... ??
    poslala nivesici nec valjda ti prosljedila... pozdrav lorena... :-)

    avatar

    08.11.2007. (09:24)    -   -   -   -  

  • topla voda

    Danas sam bio u Kninu na ručku u jednom restoranu. Konobarica je bila zgodna da ti pamet stane. Zvao sam je bar pet puta za stol, i svaku moju narudzbu je ispunjavala rekordno brzo. Ne bih ovakvu uslugu mijenjao ni za kakav touch screen. A najbolje od svega je bilo što je ručak bio besplatan.

    Ali tvoja ideja ima potencijala.recimo kod nekih mjesta gdje vlada guzva pa da se ubrza cijeli proces.
    A sad malo o inovaciji koju još nsam vidiio ali sam čuo o njoj. Problem koji se javlja u retoranima gostima koji nose malu torbicu oko struka ili ramena :gdje s njom? Na stol?Neukusno. Na stolicu pa da visi sa strane? Neukusno. Dakle, sakrit je negdje,ali gdje? Znate one metalne štipaljke koje čvrsto drže stolnjak na stolu? Jedan lik se dosjetio dodati im kukicu sa donje strane, pa se na njih može visati sve i svašta pa tako i torbice,mobiteli ... Proizvodi ih srebrne i pozlaćene i gravira logotipe na njih na gornji dio i prodaje u malim količinama zainteresiranim ugostiteljskim obrtima. Jednostavno,praktično i unosno inovatoru.

    avatar

    08.11.2007. (20:54)    -   -   -   -  

  • novac

    ta identična ideja mi je pala na pamet prije jedno 10 godina (ne pretjerujem) ali stvarno ne znam kako bi to išlo u praksi. lijepo je da ne moraš zvati frajera i bilo bi dobro da možeš odmah provući karticu i platit.

    avatar

    09.11.2007. (12:58)    -   -   -   -  

  • Moje inovacije

    Don't vori, ima ih jos tamo otkud je ova dosla. ;) Nije stvar u ideji, nego u vremenu kad sa njom izadjes na trziste. Da je Tesla bio pametan i shvatio da je zivio 100 godina ispred svog vremena, mozda bi danas imali bezicni prijenos besplatne energije.

    Primjer - da je ekipa koja je pokrenula MySpace pokrenula doticni site u doba kad se tek pojavio Google, ne bi apsolutno nista napravili, bio bi to totalni fijasko. Jednostavno, u to doba je broj 'novopridoslih' internetlija bio toliko malen da su tek pokusavali shvatiti kako Google radi, a kamoli tek da ce se jos bakcati sa nekim MySpaceom. Medjutim, sada kada imas ovih internauta iz svih galaksija, sad vec ima smisla pokretati sta god ti padne na pamet. :) Obicno cak nije niti bitno biti prvi, nego biti najblizi ciljanoj publici... barem ja na to tako gledam.

    avatar

    09.11.2007. (14:23)    -   -   -   -  

  • Tony

    to je već izmišljeno od strane microsofta i zove se microsoft surface. evo stranice na kojoj možete vidjeti detaljno: http://www.microsoft.com/surface/. to če biti za domaćinstvo i restorane s time da prvo idu na prvu opciju, narudžba hrane preko tog multimedijalnog stola u restoranima

    avatar

    09.11.2007. (21:12)    -   -   -   -  

  • Moje inovacije

    Ovaj Surface je cool, ali to kooostaaaa, i, nije bas ono sto sam zamislio, ali je svakako na tragu toga. Ono s cime sam se ja bavio nije bilo ovoliko futuristicko, nego nesto sto je i normalnom puku u ovom trenutku prilicno daleko - web-shop. :) Ali, tip intranet web-shopa koji bi se koristio za narucivanje hrane. Naravno, ovaj MS Surface nudi jos brdo dodatnih mogucnosti, ali definitivno ne vjerujem da mu je mjesto u restoranu.

    avatar

    09.11.2007. (23:39)    -   -   -   -  

  • prometni prekršaji

    Ideja na mjestu,potpiši peticiju i javi dalje,pozdrav.

    avatar

    10.11.2007. (16:46)    -   -   -   -  

  • Lurker

    Što je najbolje normalnom puku bi ovaj surface bio puno blizi i lakši za korištenje nego nabadanje čačkalicom ili prstima po malom ipaqu. Inace ideja je genijalna i stvarno je šteta što nemaš znanja/vremena/para za to realizirati jer ovako ostaješ kratkih rukava i drugi se bogate na tvojoj mašti, npr Microsoft je s tim surfaceom malo modernizirao u osnovi tvoju ideju i zgrće lovu samo zato što ima para, inženjera, šminkerskih dizajnera i hladnog tehničkog znanja, a mašta nula sve ukradu od drugih, neznam samo kako te to ne smeta.

    avatar

    12.11.2007. (11:13)    -   -   -   -  

  • Moje inovacije

    @Lurker - a sto bi me smetalo? Svjestan sam toga da sve sto meni padne na pamet, padne na pamet barem jos 500 ljudi. Ali vecina njih jednostavno odmahne rukom i kaze - 'sigurno je to vec netko smislio'. Tako sam i ja prije, a onda kad sam skuzio da su veliki igraci poput IBMa, intela, AMDa, i slicnih poceli patentirati stvari o kojima sam ja razmisljao par godina nakon toga, e onda mi je doslo od dupeta do glave. :) Tako da, eto, blog je tu, stvari su objavljene javno, tko zeli, nek se igra, ja se igram sa nekim drugim idejama koje nisu tako javne. ;)

    Ako nekom treba ideja za osmislit biznis, eto, tu ce se vjerojatno nesto pronaci s vremenom. To mi je bila jedna od ideja kad sam pokrenuo blog. Ustvari, sa strane sam rekao da se sve sto ovdje pise smije koristiti ako mi se osoba javi na mejl i kaze da bi zeljela nesto iskoristiti. U tom slucaju, drage volje cu sudjelovati na projektu. :)

    avatar

    13.11.2007. (00:23)    -   -   -   -  

  • [LINK=http://www.recimika

    Nije losa ideja, mada u nekoj mjeri vec postoji. Na primjer u Francuskoj u restoranima Quick-a www.quick.fr (slican koncept restorana kao McDo) - narucis, platis i odes na pult da dignes da bi izbjegao guzvu i red!

    Ideja nije ni losa, kada bi svi restorani to imali i onda kada zavrsis, preneses sve sto si pojeo da memorisku karticu (mislim na podatke, hrana - kalorije, masnoce itd) i onda odneses kod doktora da pratis nacin ishrane. A vjerovatno ste culi i o friziderima sa ekranima koji vode logistiku kuce. Svi znamo da je israna bitan faktor u zivotu, a sa ovim podatcima mogli bi detaljno pratiti, sto bi uveliko pomoglo srcanim bolesnicima, dijabeticarima, gojaznim kao i vrhunskim sportistima. Na kraju svima!

    avatar

    14.11.2007. (00:40)    -   -   -   -  

  • noname

    bravo,ja sam iz splita i bavim se postavljanjem info kioska koji rade po principu tuchscreen
    upravo smo postavili 42 incha ekran s tuchscreenom .o tvojoj ideji sam razmišljao samo na malo drugaćiji pristup ali moji suradnici nisu reagirali. ako ti treba pomoć goran.noname@gmail.com

    avatar

    31.01.2008. (10:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...