Komentari

wiseguy.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • FRANJO L.

    ZAŠTO?ZAŠTO?

    avatar

    04.11.2007. (21:29)    -   -   -   -  

  • inspektor Clouseau

    Ovaj post da sam ja napisao!!
    Moja poruka jest: ne posustaj, misli, radi, uči, djeluj, piši blog...
    I to je oblik borbe i djelovanja za boljitak.
    Što se tiče moga posta namjerno nism htio pisati o reklamama stranaka pred izbore. Ali, danas sam vidio neke i možda napišem koju riječ i o tome. Moj favorit je hns, nešto tako glupo se rijetko viđa.
    Pozdrav :)))

    avatar

    04.11.2007. (22:10)    -   -   -   -  

  • wiseguy

    @franjo l.: što zašto?

    avatar

    04.11.2007. (23:04)    -   -   -   -  

  • inspektor Clouseau

    Ne posustaj! Nemaš pravo na posustajanje. Da li smo 1991 imali pravo na to???
    Da li smo se predali? Nismo, nećemo ni sad!
    Pozdrav :))

    avatar

    05.11.2007. (19:11)    -   -   -   -  

  • wiseguy

    svjestan sam da nemam pravo na posustajanje, ali psihički me tuku, a bojim se da nisam hrabar kao dečki 1991. i u tome je problem, ali naravno da nema predaje, pa što Bog da...

    avatar

    05.11.2007. (21:05)    -   -   -   -  

  • provinciopolis

    Da nismo se predali,a sada je 2007. i nakon sile i harange konstantnog pljačkaškog tima koji se zove HDZ jednostavno je i realno,stvarno došlo vrijeme u kojem su Hrvatskoj potrebne promjene.Ja vjerujem da bi svaki građanin Hrvatske bio najsretniji čovjek kada bi mu standard bio na razini prosječnog Norvežanina,ali NIJE!
    NIJE-nije niti ideologija niti virtualan svijet već točan podatak.
    I baš zato što nije Hrvatskoj trebaju promjene.Hrvatskoj treba pravna sigurnost svakog pojedinca,a to je osnovna pretpostavka da ćemo čim-čim-prije tim-tim-bolje početi živjeti kao građani Norveške.
    Ne zaboravljam,praštam,ali ne zaboravljam.Sjećam se.Sjećam se da smo pred neovisnost Hrvatsku zamišljali kao "Malu Švicarsku".Sjećate li se toga??Ili se sjećate po potrebi?
    Mogli smo postati "Mala Švicarska",a postali smo Hrvatska.I to je super tj.bilo bi super da od Hrvatske nisu napravili Eldorado kriminala na račun branitelja tada te radnika i umirovljenika danas.A napravili su!
    Pa nije valjda da ćete mi reći da je to napravio SDP?????????
    Ili ja ne znam čitati ili je na vlasti 14g bio HDZ,a SDP!!
    Usporedimo broj 14 sa brojem 4!!
    Sve je jasno i polupismenoj baki iz Vinjana Donjih samo vama drugovi ne može ništa biti jasno,ali ne zato što ste glupi već zato što se pravite glupi.

    avatar

    05.11.2007. (21:12)    -   -   -   -  

  • wiseguy

    @provinciopolis: ne ću te vrijeđati kao tvoj drugar mene na tvom blogu! ali pitat ću te slijedeće! SDP se u 4 godine zadužio više nego li HDZ u prethodnih 10, ako ćemo oduzeti naslijeđeni dug iz juge i kamate na sdpovo zaduženje, dobije se da se SDP u 4 godine ZADUŽIO više nego HDZ u 14 godina! a što su za to vrijeme napravili? osim što su uništili branitelje, roditelje, umirovljenike, studente, postigli rekordfnu nezaposlenost...NIŠTA, joj zaboravih, ipak su izfradili cesta, od kojih su kilometre nosila klizišta jer se pri gradnji "štedilo".
    Najviše me pogađa kad se obrazovana osoba kao ti povodi za floskulama, odbaci ideologiju i mržnju da bi mogao prosuđivati... ne branim ono loše što se dogodilo, osuđujem to, ali ti pričaš o SDP-u kao da je riječ o Spasitelju, a činjenica je da se oec. stručnjaci slažu da im je program "loš" (citiram), a oni nemaju pravo prigovarati nikomu, a pogotovo ovoj vladi, koja je Pokrenula Hrvatsku

    avatar

    05.11.2007. (22:14)    -   -   -   -  

  • BibBlog

    Općenito je glupo to što na svakim izborima hrvatski narod ide samo s jednom mišlju: hajdemo promijeniti vlast!!! Kao da je to magična krpa koja briše svu našu nesreću! Nisam bio za to ni kada smo je prošli put promijenili (kada je HDZ zamijenio SDP) jer sam mislio da je svakoj vlasti potrebno više vremena da ostvari ono što je počela, a za to nisam ni sada kada se isti onaj narod koji se bunio protiv SDPa '04 sada buni protiv HDZa i žele ih srušiti. Mislim, razumijem da brojnim kućanicama Milanović izgleda privlačnije od Sanadera (kao da je to ono što tražimo od političara), ali da mi je samo znati što muškarci u njemu vide :).

    Nikada nisam bio HDZovac (a ni sada nisam jer moja politička angažiranost prestaje onoga trenutka kada zaokružim broj na listiću), ali mislim da je njihova politika definitivno bolja od SDPove! Za HNS i ostale stranke ne znam, jer ih tek trebam proučiti (možda će se kandidirati neka zgodna cura - i eto nas u EU, a plaće lete na tisuću Eura sto posto :))

    avatar

    11.11.2007. (00:39)    -   -   -   -  

  • wiseguy

    @BibBlog: slažemo se, jer očito kod nas argumenti ne igraju nikakvu ulogu, jer se oni podređuju fizičkom izgledu, ispraznom huškačkom govoru i slično, a to prolazi jer brojnim ljudima to odgovara.
    Primjerice one floskule koje sdpovci izriču na TV-u u reklamama su upravo to, floskule. Jer je najlakše pričati o razlikama bogatih-siomašnih, povlaštenih-nepovlaštenih... naravno da treba upozoriti na to i učiniti sve kako to u budućnosti ne bi postojalo, međutim oni ne nude ništa kako bi se nešto poboljšalo (oni nude promjene - a samo budala mijenja radi promjene), čak štoviše ono što oni nude samo će produbiti jaz između bogatih i siromašnih, a već sad u praksi (primjerice u mojoj županiji) stvaraju sloj povlaštenih koji za učlanjenje u stranku dobivaju novčanu stimulaciju, a ti povlašteni lakše (neću reći SAMO oni, a reći ću "izgleda") dobivaju stipendije i slično... a upravo ti ruše lažimai objedama ovu vlast koja je u svim svojim nesavršenstvima pokrenula Hrvatsku

    avatar

    11.11.2007. (15:06)    -   -   -   -  

  • odmak

    Recite mi samo zašto se plašite promjena. Je li to zato jer su u HDZ-eu komunisti, a u SDP-, eu nisu?
    Po čemu se razlikuju?
    Ne znam odakle ti wiseguy ekonomski podaci, ali ono što se događa u Splitu - ostavimo obećanja, jasno govori da za malog čovjeka tu nema mjesta. A ako vas brine vjera mislim da je Isus došao upravo u zaštitu tog malog čovjeka.

    avatar

    12.11.2007. (16:15)    -   -   -   -  

  • wiseguy

    Ja se ne plašim promjena, već ih priželjkujem, a to sam i jasno naveo! O kakvim komunistima je riječ? Tko su komunisti? Ono što ja vidim je pomak (ekonomski podaci objavljeni u Lideru na osnovu trajnog praćenja nekoliko banaka i institucija), napokon dočekan... i onda ovi iz sdp-a koriste prokušane komunističke metode demagogije, ispraznosti i prodavanja magle, stvaranja ozračja napetosti i nabijene atmosfere na temelju percepcije bolesnog uma... a nude daleko lošiji program od ovog koji je kao loš za malog čovjeka i koji će upravo biti sumrak za malog čovjeka i nestanak istog... I istina je Isus je došao pomoći malom čovjeku (ali rečeno je ne će se svi spasiti) i ja vjerujem da će nam pomoći (ako to zaslužujemo).

    avatar

    12.11.2007. (19:41)    -   -   -   -  

  • ivana

    gospodine wiseguy...u potpunosti se slažem s vama
    go for it

    avatar

    12.11.2007. (21:41)    -   -   -   -  

  • subcomandante marcos

    lider?taj časopis je 100% mjerodavan kao i ostali u hrvatskoj!svi ga čitaju na njuorškoj burzi garant!ajde čovik moj čeka nas bankrot!program skoro svih je da plešu po taktovima mmf-a,a s njima ćemo u dugotrajno ropstvo!

    avatar

    12.11.2007. (22:31)    -   -   -   -  

  • wiseguy

    kao što rekoh podatke nije izmislio taj časopis nego su u njemo objavljenji, što je tu sad nejasno... ako većina razmišlja kao ti uistinu nas čeka bankrot, međutim uz puno truda i rada, zalaganja ne pojedinaca već zajednice on se može i mora izbjeći...

    avatar

    12.11.2007. (23:11)    -   -   -   -  

  • subcomandante marcos

    zoran-time nesreća je u tome i što naš guverner hnb rohatinski dokazuje ono što ja pišem!tebi je očito puno toga nejasno,a ne meni!

    avatar

    14.11.2007. (21:58)    -   -   -   -  

  • wiseguy

    pukom (ne)srećom znam, točno što je rekao rohatinski i zato mi to ne moraš govoriti,ali ipak se iz svega iščitava tvoje nepoznavanje ekonomije... brkaš ekonomske parametre, a uzročno-posljedična veza u potpunosti ti je nejasna... i sam guverner je napomenuo da će eventualna inflacija biti rezultat enormnog poskupljenja nafte na svjetskom tržištu, enormno niskog tečaja dolara i poskupljenja hrane kao posljedice dvije sušne godine... i sad ti meni reci kakve to ima veze s onim što ti pišeš?

    avatar

    14.11.2007. (22:38)    -   -   -   -  

  • subcomandante marcos

    wiseguy ti si očito stručan u svemu.pokušavam ti reći da smo u svemu ovisni.da kinez prdne u pekingu uticalo bi na naše gospodarstvo!svi znamo da nafte za nas smrtnike ima za još cca 15-20godina.zašto naša vlada ne potiče poljoprivrednike na proizvodnju uljane repice i gospodarstvenike za otvaranje proizvodnih pogona za proizvodnju biodizela?zar ćemo samo čekati izvještaje sa raznih svjetskih burzi o novim poskupljenjima nafte i padu tečaja dolara?obnovljivih izvora energije ima ko u priči samo treba u njih ulagati jer bi nam se u budućnosti to s kamatama vratilo.sunčana energija(samo hvar ima čini mi se 280 sunčanih dana u godini),energija plime i oseke,vjetroelektrane(vidiš da je autocesta prema dalmaciji non-stop zatvorena zbog bure),plin u jadranu....etc.prijatelju nafta je prašila i prije suše je također isto bilo,ali cijene su sve pošle gore u 10 mjesecu za osnovne namirnice i to ne za 50 lipa nego po 3-4 kune.ne znam koliko ideš u kupovinu,ali ja za razliku od naših političara znam cijene osnovnih namirnica(to mi je profi deformacija).mislim da nam zaduživanje polako dolazi na naplatu.volio bi da si ti u pravu,ali......po svemu sudeći bankrot!

    avatar

    16.11.2007. (22:38)    -   -   -   -  

  • wiseguy

    nisam stručan u svemu, ali na svoju (ne)sreću informiram se o mnogočemu!
    Neki dan sam s cimerom ljevičarom pričao upravo o uljanoj repici i strateškom izvlačenju iz INE, nakon čega mi je rekao "ti si veći ljevičar od mene, a jači strateg od jurčića"... ni s jednom ni drugom tvrdnjom ne bih se složio jer ovo o čemu ti pričaš kje budućnost, i nema veze s ideologijom, a to niti ljubi nije palo na pamet. idem u kupovinu i do sdada je poskupilo ulje 3-4kn, milijeko 30-50lp, kruh još uvijek ništa, meso još uvijek ništa... zato nije u redu da iznosiš neistinu. A što se tiče bankrota, nitko ti ne osporava, čak štoviše u pravu si što se tiče svjestskih kretanja, ali nije u redu i neistina je implicirati krivnju bankrota ovoj vladi!
    Zaašto vaši sojuzi i ljevičarsko pšlaniranje nije stvorilo uvjete neovisnosti o svjetzskom gospodarstvu, odnosno uvjete samodostatnosti? Nego smo upravo zahvaljujući njemu postali ovisni o svima!

    avatar

    17.11.2007. (11:29)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Zadnjom rečenicom u postu si rekao sve,pravu i tužno gorku istinu koju moramo promijeniti ili nas neće biti.

    avatar

    18.11.2007. (07:49)    -   -   -   -  

  • wiseguy

    i to je upravo razlog zbog kojeg nikada ne smijemo dopustiti da se takvo što ponovi! recimo NE planskoj proivredi 25.11.

    avatar

    18.11.2007. (10:04)    -   -   -   -  

  • lion queen

    odličan post.

    avatar

    18.11.2007. (14:24)    -   -   -   -  

  • SPES

    Pa, ovo je PROGRAM novog POKRETA. Bravo. Iskreno, ne i naivno. Odlično
    Ideš mi u poveznice na sva tri bloga (Savezna BiH, Hrvatska Republika i Hrvatska, ljubavi moja9

    avatar

    21.11.2007. (14:36)    -   -   -   -  

  • hero

    Wisegay ocito nekima sabloni vise odgovaraju nego argumenti, to su oni
    stekli u nasljedstvo iz proslih vremena, ali neda mo se mi da nas vuku natrag!

    avatar

    29.04.2008. (00:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...