Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • cveba

    ..ima jedna jeftina knjiga koja se moze kupiti po europskim aerodromima..od tudora do windsora
    ..'' but the most assidious and the most interested...is the king himself ''
    ..poucna stvar..

    avatar

    23.10.2007. (22:34)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Zabolio me Pametni Zub s tim spikicama o teoriji zavjere, pa izvodim svoju malu pauneriju: evo sinovci urote, za koju niste čuli, a prethodi svemu i svima. Praurota. K tome, briljanto elaborirana: ovi dečki sa Schillerovog instituta nisu zajebant. Pročitajte, uostalom.

    avatar

    23.10.2007. (23:09)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Na HTV-u je "Mletački trgovac". Mislite slučajno?

    avatar

    23.10.2007. (23:43)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Haha, koja koincidencija. A evo još jedne: baš držim u rukama netom na hrvatski prevedenu knjigu Webstera G. Tarpleya: "Protiv oligarhije". Otprilike ovaj gore sadržaj, samo na 350 stranica. Za one koje ne znaju engleski, ako takvih ima...
    I još nešto interesantno: ljubitelji Davida Ickea mogu vidjeti odakle je crpio (Babilon - Tir - Kartaga - Rim - Venecija - Amsterdam - London - Washington), jedino što je dodao reptilsko aliensku SF komponentu. ;))
    Tako da jesmo, čuli smo, Nemanja, staro pero paunovo! :))))))))))))))))))))))))))))

    avatar

    23.10.2007. (23:58)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Eto vidiš! Netom na hrvatski prevedenu knjigu Webstera G. Tarpleya! Znam za nju, upravo sam danas razgovarao s izdavačicom i sutra ću je dobiti pouzećem. Ali, kao što vidiš, ovdje je sve što je bitno za sadržaj knjige. S druge strane, kako nisi još pročitao knjigu, ipak vrijedi moja opaska da recimo ne znaš kakva je veza Kananaca, Feničana i Venecije, primjerice! Ipak ja mogu razviti svoj prekrasni rep i hvastati se na proplanku do mile volje!
    p.s.
    Gdje si ti kupio knjigu?

    avatar

    24.10.2007. (00:03)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Haha, dobio sam knjigu od izdavačice prošli tjedan pa sam je i pročitao. Nadam se da će je bit za kupit "u svim boljim knjižarama". Mislim da se s punim pravom možeš hvastati, pusti mene, ja sam ipak lud, pa me se ne računa pod normalni hrvatski auditorij. ;))
    Inače, za čitavu tu šilerijansku stvar sam doznao sasvim slučajno, prije deset i više godina. Dopalo mi ruku nekoliko brojeva časopisa Fidelio i EIR (mislim da su se tako zvali). Moj favorit je bio Minicino i tekst o Frankfurtskoj školi. Ono što je znakovito: sad vidiš u kojoj vukojebini živimo. Nije nikakvo čudo da se možeš paunirati. ;))))))) Da ne govorim kako je trebalo 500 (slovima petsto) godina da se uopće prevede prva knjiga Nikole Kuzanskog.

    avatar

    24.10.2007. (00:26)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    A pazi sad: Fidelio je lozinka u "Eyes Wide Shut". Pa ti reci! Imaš Fidelio i online. Ne pitam ovo za knjižare zbog sebe, jer, velim, sutra knjiga stiže (MK je toliko dobra da će mi je donesti doma), ali mislio sam malo stvar izreklamirati Patolozima.

    avatar

    24.10.2007. (00:59)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Je, vidio ga online, ali kako rekoh, to me zanimalo pred deset godina. MK je predivna: gdje ćeš danas naći izdavača koji obilazi ljude doma! ;) (OK, osim jehovara s kulom stražarom, ali i oni su posustali)
    Shvatil sam da ne pitaš zbog sebe, nisam opet toliko lud :P
    I ja mislim da treba izreklamirati knjigu, uza sve manjkavosti, ima sjajnih detalja, a osobito strasti koju je dodatno unijela i urednica, nu, sutra ćeš sve vidjeti i čuti pa će ti biti jasno. :))

    avatar

    24.10.2007. (01:14)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ha, ha, danas mi je k'o za vraga jedna druga izdavačica donijela jednu drugu knjigu. Ne zezam, naprosto je slučajna podudarnost, ali je tako. Da, prava gospođa, MK. Čini mi uslugu jer vidi da me stvar zanima, a kako joj je na putu prema kući, eto, učinit će taj napor. No, priredit ću već neki cvijet za trud i tu prekrasnu gestu. A ako još tkogod bude ponukan ovom našom nokturalnom promičbom, to tim bolje.
    Laka ti noć! Imaš mail na gmailu.

    avatar

    24.10.2007. (01:19)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Haha, laka ti noć! Jedno je sigurno, nakon ovog nećeš završiti u venecijanskom kanalu, ne ovdje, eventualno padneš u kakvu Bandićevu grabu, i to vlastitom nepažnjom... ;))

    avatar

    24.10.2007. (01:24)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    Nemanja i Luldlud, vaši su komentari o sinkronicitetu (Jung), a ne o konspircaiji. To mi se događa svakodnevno (npr. da osoba na tv-u i ja kažemo istu rijeć u istom trenutku ili s par sekundi razmaka).
    Post ću pročitati čim nađem vremena

    avatar

    24.10.2007. (07:07)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    Proćito o Veneciji. U biti se slažem s temeljnom tezom, ali dokazni postupak je naivan i dosadan, a uz to mi nije jasno koji krc Venecija ima s tim? Jednako su uspješno umjesto Venecije na čelo zavjere mogli staviti Carstvo Inka - isto bi bilo nategnuto, ali zanimljviije.
    Primjer: "Under Zorzi and Contarini, the Venetians had been openly hostile to Cusa and other leading scientists. Sarpi realized that the Venetians must now present themselves as the great champions of science..." Jadni Sarpi (smije se u grobu), na pleća mu je pao zadatak da usmjerava tijek svjetske povijesti! A metoda su mu strašne: laka propaganda i lokalpatriotsko prenemaganje.
    Zaključak: ovaj tekst je djelo infantilnih oligarhista koji - zbog čudnog hira prirode - misle da doista utječu na svjetska zbivanja. Zlatni renesanslije nikada ne bi u pozadinu svjetske zavjere stavili banalnu Veneciju, nego nešto duhovno, mistično, obećavajuće. (Moć je dosadna, oni koji je nemaju to teško shvaćaju.)

    avatar

    24.10.2007. (08:11)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Zubu, dio si zavjere i ti, to je sada sve izvjesnije!
    Najveće je lukavstvo vraga u tome da nas uvjerava kako ne postoji! Tako i urotnici koji su ovdje na djelu, s tobom kao kolovođom, pokušavaju sve prikazati infantilnim i olakim, ne bi li stvorili privid vlastite nemoći. (Zato ova zaključna poanta o moći!)

    avatar

    24.10.2007. (11:47)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    Točno, točno: ne vjerujem u konspiraciju kojoj nisam na čelu!

    avatar

    24.10.2007. (13:57)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    All European history since the Fifteenth century within Europe and globally, has been dominated by the cultural conflict between the radiated influence of the Renaissance and the opposing, Venice-launched force of the so-called ‘Enlightenment.’
    —Lyndon H. LaRouche, Jr.


    ovaj konflikt nalazi svoj vrhunac u Versaillskom Vertragu: u vremena pre nego shto se trka zahuktala, u Danteovo vreme recimo, Evropa je u svoj svojoj neslozi i prljavshtini bila u duhovnom pogledu jedinstvenija i kompaktnija, i to na nachin koji mi danas teshko da mozemo i da zamislimo. posebno u Versaillskom ugovoru nacije bivaju odeljenje jedne od druge, ali sada vidim da pogubni i zaglupljujuci nacionalizam, koji je uvek najvishe doprinosio tome da bez Rata nema Reda i koji se uvek nanovo pojavljivao kao udarna pesnica za odrzavanje kontrole i moci, nalazi svoje korene upravo u dobu pochetka obrachuna izmedju Renesanse i "Prosvetljenja".

    nisam sve prochitao, ali moramo priznati da sam podlozan teorijama zavere- ne jer sam mashtovit, niti pesimistichan: rekao bih da je to posledica moje pribranosti.

    avatar

    24.10.2007. (14:17)    -   -   -   -  

  • markiz

    Nemanja iskopirao sam tvoj posta(č) u Wordov dokument s namjerom da ga isprintam i onda sam shvatio da ima 55 stranica za što trenutno nemam vremena. Želim da mi neka dobra duša prepriča sadržaj ili me uputi na najzanimljiviji podnaslov.

    avatar

    24.10.2007. (14:25)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Kizo, ali ovo ja sažetak, kao što ti gore veli Ludlud!
    Uglavnom, radi se o sljedećem: HDZ ostaje na vlasti.

    avatar

    24.10.2007. (14:54)    -   -   -   -  

  • markiz

    Breaking news (Rubrika - Da ne poveruješ)
    Kada u Yahooov pretraživač upišete "vaseljena" pojavi se sljedeći tekst:
    Did you mean: vaseline?
    ahahaha

    avatar

    24.10.2007. (16:32)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    I jesi li mislio na vaseline? Hajde, reci iskreno...

    avatar

    24.10.2007. (16:51)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..ma mulja, pojavi se raseljena, i to vec godinama, kizzi bi firma trebala uplatiti da gleda google na yahoo..:-)

    avatar

    24.10.2007. (16:56)    -   -   -   -  

  • ludlud

    @ Pametni zub: Zub, moglo bi se to najjednostavnije reći ovako: u današnje postpostpostmoderno vrijeme kad čovjek nema bogzna što pametno za čitati žanr "teorije urote" je zabavno i zanimljivo štivo koje golica maštu. ;)

    avatar

    24.10.2007. (17:03)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    Znam ludlude, ali rušiti teorije je jednako zabavno.

    avatar

    24.10.2007. (17:27)    -   -   -   -  

  • markiz

    Da rezimiram ovu suhoparnu raspravu - boli me kurac za teorije zavjere. Novim čitateljima Vaseljene darujem jedno remek-djelo koje je autor napisao povodom Svjetskog dana borbe protiv tabloidnog novinarstva.

    avatar

    24.10.2007. (20:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...