Sastojci: - 450 g ovčetine - 150 g govedine - 40 g luka - 4 g papra - 12 g soli - Za somun ili lepinju: - goveđa juha ili juha u kocki
Meso oprati, rasijeći na komadiće 3x3 cm i samljeti u stroju. Mljeveno meso miješati rukom 15-20 minuta uz dodavanje začina.
Smjesu ostaviti da odstoji nekoliko sati pa čak i dan, a zatim praviti ćevape.
Ćevapi se peku na običnom roštilju namazanom slaninom ili uljem, po prilici 4-7 minuta, a na električnom roštilju oko 10 minuta. Za vrijeme pečenja dovoljno ih je okrenuti dva puta. Kada su gotovi, posipati ih paprom, a prema želji mogu se posipati i kosanim zelenim peršinom.
Uz ćevape se daje kao prilog mladi ili isjeckan luk. Mogu se poslužiti i sa svježim rajčicama, zelenom salatom ili pečenim zelenim paprikama, kao i sa senfom. Ćevapi poslužuju se u somunu (lepinji) koji se prethodno umoči u mesni sok. Mesni sok možete napraviti i od goveđe kocke za juhu. Najlakše je pola kocke staviti u 2 dcl vode i na 500W zagrijati u mikrovalnoj 1-2 min. Najbolja je goveđa juha odstajala jedan dan, to reče jedan čovjek s Kosova koji ima ćevapdžinicu nakon nekoliko piva.
Dobar tek!!!
pOzDrAv
19.10.2007. (21:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ja imam tu neki iz novina za banjalucke. a u ovom gore mi se cini previse ovcetine :( moj tata tvrdi da su cevapi najbolji ako ih se pospe s malo pive, trenutak prije nego ces ih skinut s rostilja. tada se moraju staviti u neku posudu i poklopiti, tako da ostanu mekani.
19.10.2007. (23:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Timemetropolis
Evo pa probaj!
Sastojci:
- 450 g ovčetine
- 150 g govedine
- 40 g luka
- 4 g papra
- 12 g soli
- Za somun ili lepinju:
- goveđa juha ili juha u kocki
Meso oprati, rasijeći na komadiće 3x3 cm i samljeti u stroju. Mljeveno meso miješati rukom 15-20 minuta uz dodavanje začina.
Smjesu ostaviti da odstoji nekoliko sati pa čak i dan, a zatim praviti ćevape.
Ćevapi se peku na običnom roštilju namazanom slaninom ili uljem, po prilici 4-7 minuta, a na električnom roštilju oko 10 minuta. Za vrijeme pečenja dovoljno ih je okrenuti dva puta. Kada su gotovi, posipati ih paprom, a prema želji mogu se posipati i kosanim zelenim peršinom.
Uz ćevape se daje kao prilog mladi ili isjeckan luk. Mogu se poslužiti i sa svježim rajčicama, zelenom salatom ili pečenim zelenim paprikama, kao i sa senfom.
Ćevapi poslužuju se u somunu (lepinji) koji se prethodno umoči u mesni sok. Mesni sok možete napraviti i od goveđe kocke za juhu. Najlakše je pola kocke staviti u 2 dcl vode i na 500W zagrijati u mikrovalnoj 1-2 min.
Najbolja je goveđa juha odstajala jedan dan, to reče jedan čovjek s Kosova koji ima ćevapdžinicu nakon nekoliko piva.
Dobar tek!!!
pOzDrAv
19.10.2007. (21:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
masni palac
eto, čovek zna, mi smo delali samo kupovne, a sad bum bome probal i ovak....tebi lepi pozdraf
19.10.2007. (22:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
ja imam tu neki iz novina za banjalucke.
a u ovom gore mi se cini previse ovcetine :(
moj tata tvrdi da su cevapi najbolji ako ih se pospe s malo pive, trenutak prije nego ces ih skinut s rostilja. tada se moraju staviti u neku posudu i poklopiti, tako da ostanu mekani.
19.10.2007. (23:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
on.off.lutkica
Put pod noge pa u Sarajevo ! :)
20.10.2007. (15:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
masni palac
:))) si spremil čvape, pozdraf lepi nedeljni
21.10.2007. (11:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
PAPA
pozdrav
21.10.2007. (15:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ymvhif
olovke, tajnici lopte-odbora vika da slave svoje refurbished laptops tiger
27.09.2009. (21:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...