Komentari

zoompolitikon.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Igor

    Najgore što se sada više ništa ne može učiniti, pokušavat će sa mnogim tužbama osporiti presude, malo kasno, nisu trebali locirati i uhititi npr., nisu trebali svjedočiti, nisu trebali prihvati i nadležnostr haaga nad akcijama, nisu trebali biti toliki ulizivači bez dostojanstva, jer kad netko vidi da ste "papak", kao što su sanader, mesić i kao što je bio račan, jednostavno vas se ne uzima u obzir, kao da vas nema, radi vam se što se želi, tako je i sa ovom presudom.. u povijesti će biti zapisano da je jednom Šljivančanin bio u zatvoru zbog ubojstva 260 ljudi, da je za to dobio 5 godina, kao i netko tko je ukrao tri auta - jako snažno, velika je to pouka za sve buduće generacije, kao da nam ni u budućnosti ne žele mir, kao da huškaju, namjerno ne provode katarzu, ne znam. Bit će sranja!

    avatar

    28.09.2007. (12:32)    -   -   -   -  

  • Ivan Cerovac

    Na prvu vijest o haškoj presudi dobio sam neodoljivu želju da nekog zadavim. Za tu sramotu krivi su svi od Tuđmana do Sanadera. Očekujem da se očituje Ured za vezu s Haagom i da barem ti svi daju odmah ostavke. Sanaderova vlada je trebala znati što se sprema. Sanaderova vlada je trebala prije protestirati jer nisam čuo da je "vukovarska trojka" optužena za napad na grad. Niti se sud pitao što je Šljivančanin imao tamo raditi, ako nije kriv... Ovdje je izložena sva bijeda naših "fenomenalnih" pravnih stručnjaka.

    avatar

    28.09.2007. (15:24)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Sramota, međunarodna sramota !

    Ovo je potvrda onog što Hrvatski narod zna od samog početka ali Hrvatskog naroda, masu, nitko ništa ne pita !

    Pitalo se stevicu, slavnog nam presidenta, pita se npr. u slučaju Medački džep jednog liječnika koji se opijao za vrijerme rata a koji prima plaću branitelja ... pita se izdajice roda svog !

    Koliko Hrvata i koliko srbijanaca zna za PRIVATNE LOGORE U Srbiji ?

    U takvim logorima bilo živih do 1999. godine ... danas teško i jedan da je živ a međunarodna zajednica znala za žive, znala za privatne logore !

    Koji su to STANOVNICI Lijpe naše koji su sinoć u HRT-e anketi glasali i dali svoj glas za presudu ?

    Da li su TO ONI koji su se vratili a za vrijeme agresije bili obučeni u četničke odore i u odore jna !

    Važno je da sude Hrvatima ... oni su izvršili agresiju na Beograd !

    avatar

    28.09.2007. (17:23)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    Upravo to, naveo sam i u tekstu, krivi smo jer smo "izvršili agresiju na Beograd" i usudili se osamostaliti!

    avatar

    28.09.2007. (17:54)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Koju poruku OVA pRESUDA ŠALJE SVIJETU, posebno HRVATIMA ?

    Onaj PLAČKO SINOĆ, a k'o za vraga, ne gledam TV a sinoć gledala ... samo što ne plače ... muka mi je od njega, on nezna što bi rekao ... JA MU PREDLAŽEM, nek skupi svoj narod koji živi u Lijepoj našoj, nek se pokažu lojalnim građanima Lijepe naše tako što će ORGANIZIRATI PROSVJEDE U MJESTIMA GDJE ŽIVE protiv ove presude, sada sa svim svojim sunarpodnjacima, povratnicima iz Srbije, to je onih 4 % što imaju telefon ili mobitel a kojima je presuda dobra, ispravna ...

    avatar

    28.09.2007. (18:16)    -   -   -   -  

  • AlanFord

    Već dulje vrijeme seukazivalo na veliku opasnost koja prijeti Hrvatskoj, a zatim i cijelom zapadnom demokratskom poretku od pretvaranja Haaškog suda u politički stroj za provođenje interesa nekih velikih europskih zemalja. Naglašavano je da se takvim djelovanjem narušava osnovno načelo demokratske trodiobe vlasti i da će se to prije ili kasnije vratiti počiniteljima kao bumerang. Bumerang se danas vraća kroz svjedočanstva F. Hartmann, G. Nicea i mnogih drugih o unutarnjem raspadanju Haaškog suda, te udara ne samo po Hrvatskoj nego i posred Londona i Pariza.Prigovori su bili usmjereni prema djelovanju tužiteljstva Haaškog suda po političkim kriterijima i prema podaničkom ponašanju hrvatske političke vrhuške. Ponašanja tih sudionika stvorila su osnovu za zaprepašćujući iskorak koji je u tom smjeru u Haagu učinjen ciničnom presudom vukovarskoj trojki jer ga je sada počinilo sudsko vijeće, a ne samo tužiteljstvo Haaškog suda. Distanciranje krugova oko tužiteljstva, kao i distanciranje predizborne hrvatske političke vrhuške od rezultata vlastitih akcija i akcijskih planova kasni. Ono bi moglo izazvati samo naš podsmjeh kad se ne bi utapalo u nijemim krikovima i suzama nedužnih žrtava Kadijevića, Adžića i njihovih sljedbenika koji su zločin počinili u sklopu nekažnjenog etničkog čišćenja Vukovara i ostalih okupiranih područja Republike Hrvatske.Takvim ponašanjem političke elite demokratskog svijeta postaju političke vrhuške, sudske elite postaju sudski izvršitelji, vojne elite postaju plaćeničke postrojbe, a intelektualne se elite pretvaraju u podaničke strukture od kojih se naručuju ideje i ocjene. Povijest je pak već nebrojeno puta pokazala da su sustavi koji se grade na moći i laži, a ne na pravdi, osuđeni na propast. Zločine treba kazniti, ali jedino što je još gore od njihova nekažnjavanja jest njihovo zaogrtanje plaštem pravde.

    avatar

    28.09.2007. (18:27)    -   -   -   -  

  • Svi su ludi osim mene. Ili?

    Sve je to banda, opet su nas preveslali ko majmune

    avatar

    28.09.2007. (19:17)    -   -   -   -  

  • Halo efekt

    ja bih se okrenula oko sebe i pitala kakve mi to imamo pravnike međunarodnog prava i likove koji su zavrtili veliku lovu na temu haaškog suda i kako su se bavili anglo-američkim pravom kao pravni specijalisti, pogotovo kada se radi o suradnju u formiranju optužnice kao i kod obrane hrvata u haagu. svaki događaj ima svoj kontekst i ulogu i doprinost SVIH sudionika. Sudski proces nije tu nikakva iznimka.

    avatar

    28.09.2007. (19:46)    -   -   -   -  

  • bosanska_rakija

    Svi se sad nešto pitamo.. svi tražimo odgovore.. jednostavno je.. i prije se upozoravalo na na ovakav Haag.. treba prekinuti sve odnose sa Haagom, to je Europa u koju nas vuku.. pa ne želimo takvu Europu.. U Beogradu i svim srpskim mjestima u više zemalja Balkana u zadnje vrijeme često slave, izgubili rat a konstantno nešto slave na uštrb tog rata kojeg su oni započeli..

    avatar

    28.09.2007. (19:56)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Štovana gospodo,

    Kaj se sada bunite? Slušajte i dalje turbo folk i srpske narodnjake i uživajte. Navijajte ih do daske. Cecu i ostale. Što ste tražili, to ste i dočekali ili kako bi se to reklo: poslije jebanja nema kajanja.

    Znam da je ovo ironično ali ... izgleda hrvati iz povijesti nisu ništa naučili odnosno ako i uče uvijek moraju na popravni kako bi se nekako provukli. Jer istini ya volju ipak samo dobili što smo htjeli (kako to definira pokojni Tuđman po kojem toliko pljujete: svoj na svome, pa ma kakvo to bilo).

    Život ide dalje.

    Usprkos svemu bolji smo od onih koji su ostali ili (fala bogu što se riješismo velike većine prečana) dragovljno prešli na drugu stranu. Prešli u dugačkoj koloni traktora na čelu sa ondašnjim ambasadorom SAD, koje su, da ironija bude veće uz Njemačku jedine bile i (vjerovali ili ne) ostale na našoj strani jer ... svi ostali su bili i još uvijek jesu protiv nas (interesi kapitala).

    Nažalost, kako to biva u životu jedan ili dva kriva poteza (ne zaboravite da su hrvati patentirali jugoslavenstvo/jugoslovenstvo: Ljudevit Gaj, Josip Junije Strossmeyer, Stjepan Radić, Josip Broz Tito). Da ironija bude veća, oni koji se preobraziše (S. Radić) poginuše od ruke dojučerašnjih prijatelja (i da vam otkrijem još jednu zanimljivost: djed gospođe Vesna Pusić sudjelovao je u organiziranju atentata na S. Radića (vrijedi li Newtononova teorija o jabuci i stablu to prosudite sami).

    Ali zapričah se i zablebetah kao i velika većina vas u Domovini. Zato bi želio iskoristiti priliku da vas ohrabrim, osokolim da umjesto presipanjem iz šupljega u prazno, umjesto nerada i lopovluka, da se okrenetu radu i marljivosti. Strpljenju i znanju. I bit će tada kao i oduvijek u životu homo sapiensa: per aspera ad astra odnosno kako bi to junak pustolovina na mom blogu, štono ga zanemarih od posla silnog širom Europe Velike, rekao: kroz čičke do pi....

    Pusa i volim vas sve,
    Bocaccio

    P.S.
    Najte zamjeriti ako je u ovom mom blebetnaju bilo svega u svačega. Nisam ja čovjek od politike već samo smrtnik i jadnik štono se pati pod kapom nebeskom i nastoji broditi nemirnim morem u čamcu malom sa vesla dva ,,,

    avatar

    28.09.2007. (23:22)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Užas! Imam tu nesreću da, stjecajem mnogih okolnosti, i dalje sjedim u Zemunu (rodnom mjestu Miroslava Radića) i slušam komentare oko sebe, a u svezi s presudom. Osnovna misao koja se provlači kroz sve te komentare (običnog svijeta, ne političara ili novinara) jest slijedeća: svijet je napokon shvatio poantu i oslobodio Srbe krivnje za rat u Hrvatskoj. Nadalje, svi se unaprijed vesele oslobađanjem Šešelja (jer, ako nije kriva krvava trojka, zašto bi bio jedan lajavi političar?), ali i odustajanjem od daljnjeg traženja izručenja Mladića i svih preostalih. Podjednako se smiju i činjenici da su hrvatski generali u Haagu! Malobrojni razumni ljudi govore da je međunarodna zajednica upravo odaslala poruku da se zločin isplati, i što je veći - to je i zarada veća.
    Zlo mi je, ne mogu više. Doista, ima li u Hrvatskoj pameti da može nešto naučiti iz posljednjih događanja?

    avatar

    28.09.2007. (23:39)    -   -   -   -  

  • Vuka

    ADŽAGA Jozo, AHMETOVIĆ Ismet-lvo, ANDRIJANIĆ Vinko, ANIĆ-ANTIĆ Jadranko, ARNOLD Krešimir, ASAĐANIN Ilija, BABIĆ Dražen, BAINRAUH Ivan, BAJNRAUH Tomislav BAKETA Goran, BALAŠ Stjepan, BALOG Dragutin, BALOG Josip, BALOG Zvonko, BALVANAC Đuro, BANOŽIĆ Boris, BARANJAJI Pero, BARBARIĆ Branko, BARBIR Lovro, BARK Duka, BARIČEVIĆ Željko, BARIŠIĆ Franjo, BARTA Anđelko-lvan, BATARELO Josip, BATARELO Željko, BAUMGERTNER Tomislav, BEGČEVIĆ Marko, BEGOV Željko, BINGUL Stjepan, BJELANOVIĆ Ringo, BLAŠKOVIĆ Miroslav, BLAŽEVIĆ Zlatko, BODROŽIČ Ante, BOSAK Marko, BOSANAC Dragutin, BOSANAC Tomislav, BOŽAK Ivan, BRAČIĆ Zvonimir, BRADARIĆ Josip, BRAJDIĆ Josip, BUKVIĆ Đorđe, BUOVAC Ivan, BUŽIĆ Zvonko, CRNdAC. Ivan. ČALETA Zvonimir, ČOLAK Ivica, ČUPIĆ Mladen, ČUPIĆ Stanoja, DALIĆ Tihomir, DOLIŠNI Ivica, DOŠEN Ivan, DOŠEN Martin, DOŠEN Tadija, DRAGUN Josip, DUVNJAK Stanko, ĐUĐAR Saša, ĐUKIĆ Vladimir, EBNER Vinko-Đuro, FIRI Ivan, FITUS Karlo, FRIŠĆIĆ Dragutin, FURUNDŽIJA Petar. GAJDA Robert, GALIĆ Milenko. GALIĆ Vedran. GARVANOVIĆ Borislav, GAŠPAR Zorislav, GAVRIĆ Dragan, GLAVAŠEVIĆ Siniša, GOJAN Jozo, GOLAĆ Krunoslav, GRAF Branislav, GRANIĆ Dragan, GREJZA Milan, GRUBER Zoran, GUDELJ Drago, HEGEDUŠ Tomislav, HEGEDUŠIĆ Mario, HERCEG Željko, HERMAN Ivan, HERMAN Stjepan, HLEVNJAK Nedeljko, HOLJEVAC Nikica, HORVAT Ivica, HORVAT Vikto, HUSNJAK Nedjeljko, ILEŠ Zvonko, IMBRIŠIĆ Ivica, IVAN Zlatko, IVEZlĆ Aleksander, JAJALO Marko, JAKUBOVSKI Martin, JALŠOVEC Ljubomir, JAMBOR Tomo, JANIĆ Mihael, JANJIĆ Borislav, JANTOL Boris, JARABEK Zlatko, JEZIDŽIĆ Ivica, JOVAN Zvonimir, JOVANOVIĆ Branko, JOVANOVIĆ Oliver, JULARIĆ Goran, JURELA Damir, JURELA Željko, JURENDIĆ Drago, JURIŠIĆ Marko-Josip, JURIŠIĆ Pavao, JURIŠIĆ Željko KAČIĆ Igor, KAPUSTIĆ Josip, KELAVA Krešimir, KIRALJ Damir, KIRALJ Damir, KITIĆ Goran, KNEŽIĆ Đuro, KOLAK Tomislav, KOLAK Vladimir, KOLOGRANlĆ Duško, KOMORSK Ivan, KOSTENAC Bono, KOSTOVIĆ Borislav, KOSIR Božidar, KOVAČ Ivan, KOVAČ Mladen, KOVAČEVIČ Zoran, KOVAGIĆ Damir, KOŽUL Josip, KRAJfNOVIĆ Ivan, KRAJINOVIĆ Zlatko, KRASIČ Ivan, KREZO Ivica, KRISTIČEVIĆ Kazimir, KRIŽAN Drago, KRUNEŠ Branimir, LENĐEL Tomislav, LENĐEL Zlatko, LEROTIĆ Zvonimir, LESIĆ Tomislav, LET Mihajlo. LILI Dragutin, LJUBAS Hrvoje, LONČAR Tihomir, LOVRIĆ Joko, LOVRIĆ Jozo, LUCIĆ Marko, LUKENDA Branko, LUKIĆ Mato, MAGDIĆ Mile, MAGOČ-MAMIĆ Predrag, MAJIĆ Robert, MAJOR Željko, MANDIĆ Marko, MARIĆIĆ Zdenko, MARIJANOVIĆ Martin, MARKOBAŠIĆ Ružica, MAŽAR Ivan, MEĐEŠI Andrija, MEĐEŠI Zoran, MERIĆ Ohran, MIHOVIĆ Tomislav, MIKLETIĆ Josip, MIKULIĆ Zdravko, MIKULIĆ Zvonko, MILIĆ Slavko, MILJAK Zvonimir, MIŠIĆ Ivan, MLINARIĆ Mile, MOKOŠ Andrija, MOLNAR Saša, MUTVAR Antun, NAĐ Darko, NAĐ Franjo, NEJAŠMIĆ Ivan, NICOLLIER Jean Michael, OMEROVIĆ Mufat, OREŠKI Ivan, OREŠKI Vladislav, PAPP Tomislav, PATARIĆ Željko, PAVLIĆ Slobodan, PAVLOVIĆ Zlatko, PERAK Mato, PERKO Aleksandar, PERKOVIĆ Damir, PERKOVIĆ Josip, PETROVIĆ Stjepan, PINTER Nikola, PLAVŠIĆ Ivan-Zvonimir, PODMORSKI Janja, POLHERT Damir, POLOVINA Branimir, POSAVEC Stanko, POLJAK Vjekoslav, PRAVDIĆ Tomo, PRPIĆ Tomislav, PUCAR Dmitar, RADAČIĆ Ivan, RAGUŽ Ivan, RAŠIĆ Milan, RATKOVIĆ Krešimir, RIBIČIĆ Marko, RIMAC Salvador, ROHAČEK Karlo, ROHAČEK Željko, SAITI Ćeman, SAMARDŽIĆ Damjan, SAVANOVIĆ Tihomir, SENČIĆ Ivan, SOTINAC Stipan, SPUDIĆ Pavao, STANIĆ Marko, STANIĆ Željko, STEFANKO Petar, STOJANOVIĆ Ivan, STUBIĆAR Ljubomir, ŠAJTOVIĆ Davor, ŠAJTOVIĆ Martin, ŠARIK Stjepan, ŠAŠKIN Sead, ŠIMUNIĆ Pero, ŠINDILJ Vjekoslav, ŠRENK Đuro, ŠTEFULJ Dražen, TABAČEK Antun, TADIĆ Tadija, TARLE Dujo, TEREK Antun, TIŠLJARIĆ Darko, TIVANOVAC Ivica, TOMAŠIĆ Tihomir, TORDINAC Željko, TOT Tomislav, TRALJIĆ Tihomir, TURK Miroslav, TURK Petar, TUSTONJIĆ Dane, TUŠKAN Dražen, UŠAK Branko, VAGENHOFER Mirko, VARENICA Zvonko, VARGA Vladimir, VASIĆ Mikajlo, VEBER Siniša, VIDOŠ Goran, VIRGES Antun, VLAHO Mate, VLAHO Miroslav, VOLODER Zlatan, VON BASINGER Harllan, VUJEVIĆ Zlatko, VUKOJEVIĆ Slaven, VUKOVIĆ Rudolf, VUKOVIĆ Vladimir, VUKOVIĆ Zdravko, VULIĆ Ivan, VULIĆ Vid, VULIĆ Zvonko, ZERA Mihajlo, ZELJKO Josip, ŽERAVICA Dominik, ŽIVKOVIĆ Damir, ŽIVKOVIĆ Goran, ŽUGEC Borislav

    avatar

    29.09.2007. (02:57)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    @Taurunum lijepo si ti prenio što srbijanci govore. Pa imaju i pravo, nek nam se rrugaju !
    Mi, Hrvati smo ono, fini, kulturni, hoćemo istjerati pravdu i oni nas lijepo preveslaju !
    Lobirali svuda po svijetu, počevši od veleposlanstava pa do kraljice Elizabete ... u Beograd primili i pomogli joj da izda knjigu biovšoj povjerenici - tajnici ili što je već a ona baš pred presudu objavila knjigu !
    U knjizi sve lijepo opisala, tko, koje zemlje djeluju i imaju utjecaj na Haaški tribunal.

    A mi, što mi radimo, tj. bolje reći vlada, presidente, lobiraju na lokalnoj razini za sebe ... ovaj drugi, pomaže u žirenju židovske i muslimanske kulture kojom nas sada okupiraju u Lijepoj našoj. Trebamo i ovo malo kulture što sačuvasmo razvodniti sa židovskom i muslimanskom !

    Naši generali, u Haagu i Lijepoj našoj čekaju ... načekat će se, pored domaćih pijanaca i lažnih invalida koji im se svete i stežu uže oko vrata !

    Postoje mnogi filmovi, orginalni četnički i da je ikom stalo, sakupio bi ih, otkupio i dao kao svjedočanstvo koje zlo je uradio ovaj trojcu a i za mnoge druge četničke pohode postoje snimke.
    Nikom nije do istine i pravde. Neki su lovili u mutnom od samog početka, neki kasnije a mnogi sada ... nitko od njih neće sklopiti oči a da se ne sjeti zla koje su uradili. Ispaštat će oni i svi njihovi.
    Postoji izreka, priča ... do devetog koljena zlo se vraća.

    Trebali bi se zapitati svi u Lijepoj našoj što sada radi pupovac bratija, što radi Puhovski, što rade oni iz HHO - a ?

    Svi oni znaju skočit, davati izjave u svim tiskovinama i TV postajama ako se desi nekom ne Hrvatu u Hrvatskoj, bilo po pitanju sudske presude ili navodnoj ugrozi prava ne Hrvata. Da li će se ONI OČITOVATI i solidarizirati sa Hrvatima, obitelji ubijenih i poginulih na Ovčari i diljem Lijepe naše !

    @Vuka, kad si bio vrijedan/a napisati imena ovih osoba, mogao/la si reći tko su, da li su živi, mrtvi ...

    avatar

    29.09.2007. (15:51)    -   -   -   -  

  • 54 bubble

    Što je grozno,grozno je,no i sve je takvo kakvo je i treba gledati naprijed. Eh,da smo naprijed počeli gledati pred 10,ma i pred 5 godina,ovo se ne bi dogodilo!!!
    Hoću reći,tko su naši lobisti po svijetu-mahom ljudi koje boli briga za Hrvatsku. Ako nisu Srbi (odmah dodajem da mnoge Srbe više poštujem od raznih Hrvata s velikim H),onda su to mahom djeca i sama jugonostalgična ili neki kvazikozmopoliti, Jugoslaveni i Jugoslavenke koji su počeli mahati hrvatstvom nakon operacije Oluja. Sav naš kadar po svijetu uglavnom čine takvi. Nije ni čudo jer oni koji se o njima brinu dobro paze da budu naslijeđeni od svog potomstva!!!

    avatar

    29.09.2007. (18:30)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Vukovarci su nastavili mirno prosvjedovati protiv sramotne haške presude 'vukovarskoj trojci' Mrkšiću, Šljivančaninu i Radiću. Ustrajat će sve dok se ne promijeni presuda.

    Na Net. hr. objavili ...

    Koliko nas se solidariziralo sa Vukovarcima ...

    Kako bi bilo da se SVI HRVATI, ma gdje bili solidariziraju sa Vukovarcima i da prosvjedujemo ?

    Ili se već zaboravilo na PRESUDU kao i na žrtve ...

    Čini se BOLI samo one koje je STVANO ZABOLILO, koji su osjetli rat na svojoj koži !

    avatar

    30.09.2007. (19:29)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    Mislim da se mora biti ustrajan, jer ne može ovo samo tako proći!

    avatar

    30.09.2007. (19:54)    -   -   -   -  

  • tragicnamisao

    Hrvatska je toliko naivna da je po tko zna koji put očekivala pravdu od tamo gdje je najmanje ima. Možda čak nije ni loše da se sud konačno potpuno kompromitira jer tko zna šta nas još tamo čeka.

    avatar

    05.10.2007. (11:06)    -   -   -   -  

  • walhala

    GLUPOSTI I OPET SAME GLUPOSTI SVJET SE NIJE MJESAO U RAT 1991 PA SE NETREBA NI SAD MIJESATI.CEMU SAD SU SE UBACILI IZMEDJU NAS I DIJELE PRAVDU KAD JE RAT ZAVRSIO A KAD SMO IH MOLILI ZA POMOC NIGDJE NIKOG!SAJRUS VENS KAD JE DOSAO NA OVE PROSTORE IZJAVIO JE:"NEMOJTE OCEKIVATI DA CEMO MI RIJESITI KRIZU NEMOJTE SE NADATI NICEMU NE OCEKUJTE NASU POMOC"E PA GOSPODO NETREBAMO VAS NI SAD NOSITE SVOJE USRANE GUZICE TAMO OD KUD STE DOSLI.SAMI SMO IZBORILI SVOJU SLOBODU OD KUD VAM PRAVO DA NAM SUDITE SRAM VAS BILO!!!

    avatar

    25.05.2008. (11:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...