Komentari

groggy1.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • borivoj

    čestitke vladi, boro

    avatar

    24.09.2007. (16:26)    -   -   -   -  

  • vlado franjevic

    hvala lijepo boro!

    avatar

    24.09.2007. (16:55)    -   -   -   -  

  • Crvenokosa

    Hm, od jedanaest ponudjenih moram izabrati SAMO tri favorita?! Moram priznati da sam svih 11 dobro pogledala, vise puta i da mi svaka slika nekaj porucuje. Ali, posto se trazi tri favorita evo ih: pod rednim brojem 8: "Muškarac, njegov stap i tak to..." , pod rednim brojem 9: NLO iznad Brijuna, i pod brojem 11: "Vidi! Drvo"
    Zakaj bas ta tri? One su me najdublje dotaknule. Svaka zbog odredjenog razloga.
    Broj 8: Gledam par koji se drzi za ruku i nekako mi se cini da svako od njih dvoje ide svojim putem. On je pokusava voditi, a ni sam nije siguran ide li dobro (na to nas upozorava mozda ovaj stap - kao da njime u isto vrijeme trazi nesto, a i pokusava se osloniti na njega). Zena mu pruza ruku, te dvije ruke su spojene, a opet, onaj njezin trzaj glave, kao da ju odvlaci u sasvim drugom smjeru. Hoce li njih dvoje naci zajednicki jezik, hoce li nastaviti zajedno ili ne? Upitno je. Ovisno o promatracevom oku i mozda osobnom iskustvu. Umjetnicki paviljon u pozadini, nije tu nikako slucajno, zar ne, on nam mozda sugerira smjer kojim zeli krociti muskarac taj, a tko zna gde to zenin pogled bludi, okrenut tako na drugu stranu?Njihova naga tijela, sugeriraju mi ogoljelost dusa im - ranjenost i ranjivost, osjetljivost oba bica. Hoce li uspjeti svoje boli preboljeti i nastaviti otkrivati zajednicki put ostaje promatracu da nagadja.... koliko je takvih parova? Koliko zelje za kretanjem istim putem, a koliko ih doista u tome ustraje.... Tanahne su spone...
    Broj 9: NLO iznad Brijuna. Moram priznati da me na prvi pogled slika razveselila - jer je i duhovita i zanimljiva i sasavo zanimljivog pogleda na moguce letece(ne)poznate objekte:)))
    Nakon prvog pogleda, uputila sam ih jos nekoliko, duzih i malo pazljivijih. Pa me onda nekako iznenadio kontrast izmedju smirujuce prirode i onog para u grcevitom ljubavnom odnosu. Bas to mi je nekako najvise upalo u oci - grc. Mozda pokusaj za stvaranjem bliskosti, intimnosti krajnje, a opet, cudnovato je to da se ipak bliskost izmedju dva bica u osobnom kontaktu najvise postize - pogledom u oci. Ovdje toga nema. Da li je to pokusaj da se pokaze kako je velika odudjenost medju ljudima, pa cak i pri tako intimnom dodiru muskarca i zene nije moguce uspostaviti pravu bliskost. Ova me se slika ustvari nekako navise dojmila, jer autor je svoj osobni dozivljaj uzdignuo na visu razinu, i u biti ukazao nam na sve vece otudjenje medju ljudima. Ipak, i dalje mi ostaje dojam onih krasnih letecih objekata, koji jednostavno daju nadu - nadu da ce se toplina majcinih grudiju, na kojima smo svi mi bivali kao mali ipak vratiti i da ce pravi osjecaji prevladati. Lijepa slika.
    Broj 11: Drvo koje tako lijepo prikazuje razvoj. Ja ga jednostavno vidim kao autorov rast. Drvo koje raste u nepregledne visine, svemirske. Iako je ukorijenjeno, ukotvljeno na jednom mjestu, ono nalazi mjesta i prostora obuhvatiti daleko vise no sto se mozda od jednog drveta ocekuje, njegova se krosnja siri, raste, dohvaca velike i mozda, nama obicnim smrtnicima nedohvatljive visine. Moguce da bi tako svatko od nas trebao rasti i razvijati se...

    I na kraju, ja se zbilja ispricavam ako sam jako ili skroz promasila u svojim gore danim opisima. Nije mi bila namjera donositi nikakve sudove. Samo sam napisala kako su se mene dojmile te tri slike. Da, imam o cemu razmisljati. Fala Vladeku na tome:)

    avatar

    25.09.2007. (14:13)    -   -   -   -  

  • Crvenokosa

    I da, naravno, opet se ispricavam, jer sam se zanijela, i zaboravila da postoji i skretanje u novi red:)

    avatar

    25.09.2007. (14:15)    -   -   -   -  

  • vlado franjevic

    heeeeeej! fantasticno! kakvim si to sad sve slikama crvenokosa oslikala moju sliku! skoro pa nevjerojatno sto se sve da iscitati. kad se promatrac udubi i kad se prepusti svojim emocijama koje su inicirane valjda - u ovom slucaju, mojom slikom! puno hvala. mozda cu te jednog dana angazirati da tumacis moje slike publici?! kaj velis o tome? :-) samo mi je jos nesto palo u oci, nesto sto me smeta: pocela si se jaaaaaako nepotrebno ispricavati za mozebitnu "krivu" interpretaciju! cemu sad to? nema takvih interpretacija - krivih! nikada.

    avatar

    25.09.2007. (14:29)    -   -   -   -  

  • Crvenokosa

    Ma ja sam laik - i to je zbilja moj osobni dozivljaj:))) O publici sve najbolje, o tom-potom:))

    avatar

    25.09.2007. (14:57)    -   -   -   -  

  • saraja azra

    a ja želim kazati da mi je najljepša trica
    lijepa je tajanstvena i mistična
    i kao da mi poručuje da iza svakoga križa svjetlo sija
    i kao da zbori vjerujte bolje sutra će doći u ljepoti i blagosti ovih nježnih pastelnih
    zeleno plavih boja boja prirode i života
    lijepi pozdrav s otoka

    avatar

    26.09.2007. (07:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...