Komentari

adwocatusdyabolly.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Frulićka

    Non mihi, Domine, non mihi, sed nomini Tau da Gloriam......Samo jedna ispravka za početak.....podebljani "Tau" u citatima ispraviti u Tua.
    Ja naprotiv obožavam kapuccino s cimetom...to je zaista samo par zrna arome radi.....i ja sam tada doslovno u ekstazi. Obavezno ga takvim rade mađari a u Rimu pojedini bolji kafići.....uffff..ne smijem se ni sjetiti.
    Odgovor na pitanje....Ne nisi uspio. Barem ne mene. U jednom od prethodnih postova skinuo si se jednom jedinom mišlju do gola (metaforički ;o) ) i čisto sumnjam da si to učinio nenamjerno. Mislim da je svaki imalo pažljiv čitatelj mogao zaključiti i prihvatiti te takvim kakvim si se predstavio. :o) Ugodan dan odvjetniče.
    PS. Nadam se da ne zamjeraš na ispravci lapsusa latinske misli.......dobronamjerna je.

    avatar

    10.09.2007. (08:53)    -   -   -   -  

  • Pjesma o jednoj mladosti

    Opet bdiješ do dugo u noć... Krvi do koljena, fakat. Dobro da sam ovo čitala ujutro, a ne prije spavanja, inače bih ja imala noćne more. A kako si opisao Megan... ništa čudno da je Andro bio opčinjen njenom pojavom. Dalje, dalje!

    avatar

    10.09.2007. (09:10)    -   -   -   -  

  • Adwocatus Dyabolly

    @ panova frulo - Zahvaljujem ti na komentaru, kao i na ispravci (ne brini, ja sam dobronamjeran, pa je i shvaćam dobronamjerno :)) Vezano za to, tu sam devizu kako u literaturi, tako i na internetu, našao u različitim varijantama, i to s riječima Tau, Tu, Tui, Tua, Tuo... od kojih je najčešća ova posljednja... a zbog asocijativnog momenta, najviše mi je odgovarala riječ Tau, koja mi je pomogla povezati ime Božje s Tau-križem, koji između ostalog, simbolizira Kristov križ, Presveto Trojstvo, Mojsija, franjevački, ali i templarski križ (u kombinaciji sa ili bez zmije) itd... itd..., nadalje, već samo grčko slovo Tau simbolizira Kristov križ, dakle, Krista, odnosno Boga samoga... ono je transliterirano iz hebrejskog Tau / Tav koje, između ostaloga, u Starom Zavjetu označava ispunjenje objavljene Božje riječi... ovo je objašnjenje na simboličkoj ravni, a simboli, posebice arhetipski djeluju asocijativno na nekoliko nivoa i u svim smjerovima... te na taj način dobijaju drugu dimenziju... svjestan sam činjenice da su ova objašnjenja i promišljanja tek najbazičnija...
    Znam da internet nije baš najvjerodostojniji izvor podataka, ali ipak navodim dva sajta koji spominju upravo tu inačicu... Templarsku devizu u obliku koji sam upotrijebio, znam napamet već dugi niz godina... međutim, ukoliko uspijem pronaći neki hardcopy pisani izvor, navest ću ga... Dakle, iz ranije navedenih razloga, ipak ću je ostaviti onakvom kakva jest...
    http://www.angelfire.com/empire/martiana/gens/LatinPhrasesN.html
    htt p://www.geocities.com/atlantiantemplar/

    Još jedan lijepi sajt o kršćanskim simbolima:
    http://wegast.home.att.net/symbols/

    Nadam se da ovim mojim diskursom nisam bio previše monoton i dosadan... :))
    Isto tako ti se zahvaljujem na osobnom stavu koji si izrekla... :)) a i drago mi je što si priču prihvatila kao logični slijed, bar se tako nadam...

    @ Pjesmo - :(( ... :))
    Hvala!!! Hvala!!! :)))

    avatar

    10.09.2007. (12:16)    -   -   -   -  

  • Frulićka

    U redu...hvala na pojašnjenju o slobodi autora-to prihvaćam iako mi je nespojiv izraz latinskog sa metaforikom meni itekako poznatog izraza "tau" koji mi je bio odmah kontradiktoran - u povijesno-jezičnom smislu. Uz ovu dolje argumentaciju naravno da ima smisla pogotovo s prizvukom "templarskog" koji ima opet svoju povijest (danas moram priznati poprilično izvitoperenu). :o)))

    avatar

    10.09.2007. (12:52)    -   -   -   -  

  • dva

    priznajem stričeku Adwocatusu :)
    i jedva čekam nastavak
    i mada nemam puno vremena, evo, već preko pola sata isčitavam i guštam u postovima u komentarima. Nisam bila tu od petka.
    inače, kad je već ovako krenulo, ja zamišljam da su M i A bili ljubavnici u nekom prošlom životu ... ah, što ćeš, žemskinja sam, a samim time, i unatoč onom naturalizmu i krvi na početku posta, ja zamišljam da se radi o ljubavi, a ne o ratu :))

    avatar

    10.09.2007. (14:20)    -   -   -   -  

  • Carrol

    Meni se ludo sviđaju Androvi snovi! Jako dobro portretiraš tog Andru, lako ulaziš u njegov svijet nadanja, strahova, neuroza i fobija.
    Sviđa mi se taj tvoj magijski realizam, i posebano je lijepo opisana scena zavođenja dvije duše i strasti koja proviruje iz njene kose.
    Užitak te čitati Adwocatus.

    avatar

    10.09.2007. (17:33)    -   -   -   -  

  • MadDog

    Andro a.k.a. A.D. a.k.a. Bertrand a.k.a. ...
    Snovi o prethodnim životima,...
    (Megan je mletačka plemkinja koju je Bertrand neutješno ljubio... recimo... oprosti, zanijelo me)
    Uhhh... koliko isprepletenosti, kako dobro napisano... to je, recimo, roman kakav bih želio pročitati.

    avatar

    10.09.2007. (18:32)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Priznat ću ti sada vako!
    Prvo sam mislila da si malo puko´i zaboravio koju priču nam pričaš. :)))))))))
    Onda sam se probudila i shvatila da je to samo san. Oduševilo me to saznanje.
    Šteta... baš šteta što Andro ne voli miris cimeta. Uffff... koje je to bogatstvo mirisa.... podsjeća me na štrudlu s jabukama... na pitu s jabukama i niz drugih čudesa... :)
    Ovo što radiš za nas.... je nešto strašno lijepo i veliko. Ulažeš puno truda, mašte, snova i vremena da bi nam darovao ovu priču. To nije obična priča. Priča nam je majstor.
    Hvala ti... :) Uživam... i čekam dalje... :)

    avatar

    10.09.2007. (23:25)    -   -   -   -  

  • Adwocatus Dyabolly

    @ panova frulo - zahvaljujem što si prihvatila moje argumente, mislim da su valjani... pa čak i da griješim, griješim in bona fide... a licentia poetica to pokriva :))
    @ dva2 - izuzetno cijenim što trošiš svoje vrijeme na moje tlapnje... :))
    he, he, he - opet me tjerate na spoiler... :))
    @ Carrol - tja, što ćeš... lud ludoga (pre)poznaje... :)) hvala ti... :)) od poetese tvog formata, to je izuzetno dragocjeno čuti... :))
    @ MadDog - toplo... opako toplo... toplo... mlako... (više od toga bi bio spoiler) :))
    Ovo će, kako izgleda, na koncu i ispasti roman... koji će se objavljivati u nastavcima, kao što su se na prijelazu iz 19. u 20. stoljeća objavljivali u književnim i inim časopisima... i moći ćeš ga pročitati... samo ako ti to budeš želio... :))
    @ Ima jedan svijet - puko'... puko'... tko, ja? Pa naravno da sam puko'... :))
    Hvala tebi... :)) A što se cimeta tiče, možda je to Andri ipak previše??? :))

    avatar

    11.09.2007. (20:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...