Komentari

whiskybar.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • DerzaFanistori

    samo ću se nadovezati s mišljenjem da mi se sve vjerojatnijom čini mogućnost da će nas memovi doći glave, jer, očito, prouzrokuju obuhvatnije uništenje od pukih oružja. Ironično je to, jer, za razliku od oružja, oni bi se uistinu mogli iskoristiti za dobro :-(

    avatar

    07.09.2007. (13:22)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    Moguće, ali iz sljedeće perspektive: čini mi se da svako biologiziranje društvenih fenomena služi kao korisno kvaziznanstveno opravdanje socijaldarvinizma.
    A što je socijaldarvinizam jači, veća je opasnost za naš svijet.

    avatar

    07.09.2007. (13:55)    -   -   -   -  

  • DerzaFanistori

    Moram priznati, što duže razmišljam o ovome i iščtavam ponovo stvari koje si napisao u ovom postu, to mi je teže (iako ni napočetku nije bilo bajno) razmišljati o darvinizmu u formatu socijaldarvinizma (društvene i/ili filozofske paradigme uopće) - ne zbog tebe/posta, nego uopće.
    Ton posta, recimo, predmnijeva nekakav, ajmo reć... smjer nabolje što se tiče razvoja ljudi/društva.
    Ne razumijem odkuda proizlazi taj "trebalo bi".
    Krenem li od darvinizma - to implicira samo pronalaženje najboljih rješenja za određenu konfiguraciju, ali ne implicira da su okolnosti nepromjenjive niti da će se mijenjati nabolje. Fantastične konfiguracije već su propadale zbog promjenjenih okolnosti.

    A i nije mi baš jasno na koga misliš kad kažeš "naš svijet".
    "Naš svijet" kao fizička datost (zemlja, svemir, ljudi, životinje)
    ili
    "naš svijet" kao skup prirode i prosvjetljenih (IQ, EQ i SQ alike)
    ili
    "naš svijet" kao mjesto /ljudi u kojem bi volio/bilo lijepo živjeti?

    avatar

    10.09.2007. (13:29)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    Naš svijet = prostor života ljudske rase, odnosno opstanak ljudske rase (da ne kažem civilizacije jer smatram da je način kako ona danas funkcionira pogrešan pa bi to onda impliciralo da socijaldarvinizam pomaže uništenju lošeg društvenog sustava, a to nije ono što mislim).
    Jasno u evoluciji nema svrhovitosti i recepta opstanka i to je jedan oblik iskrivljavanja darvinizma od strane socijaldarvinizma, jer socijaldarvinisti pomoću neoliberalne ekonomije nude recept opstanka unutar društva, a sve u svrhu održavanja društvene strukture koja njima odgovara.

    avatar

    10.09.2007. (14:00)    -   -   -   -  

  • kriomice

    Evo nama nuklearnih podmornica u listopadu, ha? :(

    avatar

    11.09.2007. (21:21)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    I to nije prvi put, već su prije par godina bili nosaći aviona na nuklearni pogon. Iako postoji zabrana ulaska brodova na nuklearni pogon u Hr dio Jadrana, u slučaju NATO ili USA snaga to se redovito krši.
    Bit će da i među zakonima ima jednakijih.

    avatar

    12.09.2007. (08:54)    -   -   -   -  

  • kriomice

    Znaš što, Whisky? Otkad si objavio ovaj post, "lijepe" nas vijesti dočekuju :(..
    Prije dva dana bila je to vijest o "desantu na Rijeku i Bakar", danas se spominju Rusi i njihovo testiranje "vakumske" bombe.. Hm! Još ću pomisliti da imaš moć prizivanja određenih događaja (sjetih se mantranja i raznoraznih tehnika "sanjanja").. A da započneš pisati o "plavetnilu neba" u ovoj našoj "dolinici suza"? ;-)

    avatar

    13.09.2007. (17:10)    -   -   -   -  

  • Leibniz

    "Zato su preplašeni i žive u strahu, a gadan je život kad nisi opušten. Kupuje se oružje, vlada stres i sav novac i ideje se usmjeravaju na razvoj što ubojitijeg oružja.
    Dok se sve ne uništi.."

    Pa svijet je i usao u onu svoju posljednju fazu unistenja. Moze biti samo gore, ne bolje, pri tome kada ovo govorim nema veze niti sa optimizmom niti sa pesimizmom. Ali interpretacija cinjenica danas je uglavnom bez teoloskog i filozofskog osvrta (cast onima koji sa objektivnom svijescu sagledavaju stvarnost koja je sposobna da prodire u filozofsku dubinu), nesto malo socijalno i psiholoska. Prema tome, kada interpretiramo cinjenice pravilno a to znaci u integritetu filozofski,teoloski, psiholoski i socioloski, jedno je sigurno - Svijet ide u onom smjeru koji je recen u objavi. Cak ni ona ne treba da se to zakljuci, ali ona je tocka na i i smjernica. Postoje razliciti stupnjevi spoznaje i svatko ce vuci svoju teoriju,a na kraju ce biti a tako i je - Bozija volja.

    avatar

    23.02.2012. (16:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...