Komentari

dayafterday.blog.hr

Dodaj komentar (55)

Marketing


  • flapper girl

    Ja sam protiv bilo kakvih uniformi i srećom ne mislim da će to opet zaživjeti kod nas. U ono kratko vrijeme koliko su se nosile socijalističke kute opet se vidjela razlika: bogatija djeca imala su kute od boljeg i kvalitetnijeg materijala, a siromašnija od lošijeg. Nakaradna mi je ideja da su svi jednako obučeni, jer to je ionako samo prividna jednakost kojom se ništa ne postiže, osim što se uči djecu da se priklanjaju srednjoj struji i da imaju pravo na TUĐE mišljenje, a ne na svoje. Zna se da odjeća, uostalom, ima i funkciju izražavanja osobnosti, zašto uskratiti djeci da nose ono za što misle da ih najbolje opisuje?

    avatar

    04.09.2007. (16:39)    -   -   -   -  

  • skaska

    Kod mene isto. Možda malo previše vuče na riječ sprdačina. To kod mene, a trenutno pokrivam osnovnjak, srednju i faks.

    avatar

    04.09.2007. (16:41)    -   -   -   -  

  • Day

    @flapper-sve ima pro i contra slažem se. Ali nitko im ne bi branio nositi kokoticu na glavi, pirsing, da ne govorim o slobodnom vremenom. A što se tiče mišljenja to je zabluda. Tek ovako imaju tuđe-Gapovo-mišljenje a ne svoje. Ima i drugih načina izražavanja osobnosti osim skupom garderobom.
    @skaska-kak si ti pametna. Sve to pokrivaš. A sprdačina nije samo kod tebe kod svih je iako glume drugačije. Pozdrav i s obzirom na tvoje područje djelovanja očekuj zadatke za riješit na mail.:)

    avatar

    04.09.2007. (17:22)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Ide škola, ubi vola...
    E da si barem uspila stvarno nabrojit sve zablude našeg školstva !
    Bija bi to dugi post, skoro pa odavde do vječnosti ! Ne bi sta u cili Blog !

    avatar

    04.09.2007. (17:30)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Primitivizam je neuništiv, a nimalo truda ne zahtijeva!

    avatar

    04.09.2007. (19:06)    -   -   -   -  

  • grintavac

    Nisi još sve navela ali bi ti onda post ima deset strana, ali i ovo dosta, sva sriće rješija se tih briga

    avatar

    04.09.2007. (21:54)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    nije losa ideja to s uniformama. mi vec sad mucimo muku svako jutro kad se mali treba obuci. sad je u fazi nogometnih dresova, na moj sveopci uzas. hrvatske nosi samo ako je holandski prljav. zasto ? jer hrvatski nemaju nikakav broj na sebi :)
    za ucenje stranih jezika se slazem. moj mali tecno govori hrvatski i njemacki. na hrvatskom bi jos mogao raditi (a doci ce i to) a za engleski smatram da ce mu doci sam od sebe. jer engleski je "tajni" jezik mame i tate, kad on nesto ne bi smio razumjeti. tek onda naculi usi :) i vec sad pomalo shvati smisao nekih recenica, lovi rijeci itd.
    ostalo - zanimljivo mi citati. ceka me slijedece godine :)

    avatar

    04.09.2007. (22:19)    -   -   -   -  

  • istinito

    ne smiješ prekinuti lanac
    pošalji ovo u iduće 143 minute na 15 adresa
    nakon toga stisni na tipkovnici F6 i na monitoru će se velikim slovima pojaviti ime tvoje ljubavi
    čudno,ali kažu istina

    avatar

    04.09.2007. (22:25)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    elitna privatna škola u Veroni svojim učenicima dopušta samo nekoliko verzija garderobe s pripadajućom kutom. uglavom je riječ o tanoplavim trenirkama, hlačama, suknjama i majicama.čak su im i cipele od iste fele... a bogate mame se ne libe tetama pomoćnicama reći da na probušeni lakat ili koljeno prišije kožnu zakrpu...
    ali... kod nas je zakrpa Fuj!
    žvim u siromašnom dijelu države pa kod nas nije tako izražn problme s markicama obleke i sretna sam dok je tako. :)

    avatar

    04.09.2007. (22:33)    -   -   -   -  

  • SwIzzy=)

    @koraljka-skužila da je naslov pretenciozan ali je zapravo više kao uzrečica.

    avatar

    04.09.2007. (23:22)    -   -   -   -  

  • day

    @koraljka-skužila da je naslov pretenciozan ali je zapravo više kao uzrečica. A di bi ih sve nabrojili. Ima vrimena cili život. A mora i Sunčica Findak za kruv zarađivat.
    @ljelja-točno ali što ćeš kad smo kvarljiva roba.
    @grintavac-moran nešto i vama ostavit. Misliš da si se rišija a kad srića didova u vrtić pa u školu krene.
    @lipa mare- super za malog, dva materinja pa engleski. Super. A to za uniforme trebalo bi se to razraditi. Ali nema nitko volje.
    @zitta-siromašni dio države. To je ono što sam htjela reći. Razumili smo se. I trebali bi biti sretni da nam neki bjelosvjetski mlatimudani ne govore što ćemo mi ili dica nositi.
    Avatar-genijalno-Frida?

    avatar

    04.09.2007. (23:29)    -   -   -   -  

  • Day

    Opet mi se swizzy ubacila a ja nisam pazila. Sad će se oni što su imali informatiku 5 naslađivati.

    avatar

    04.09.2007. (23:30)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Morala uć da vidin Fridu, tu avetinju mora da je sad napravila.
    Drago mi je da si spomenila obožavateljicu ministara i njihovih pomoćnika, šta bi školstvo i mi bez nje ? Otišli u papar ?

    avatar

    04.09.2007. (23:43)    -   -   -   -  

  • Sanja ...

    E...sve ono o čitanu i pisanju prije škole i lakom učenju engleskog pada u vodu ako dijete ima disleksiju, kao moje prvo...a ovo što je danas počelo ići čita tečno, piše naopako neka slova i nešto kuži engleski, ali je u stanju ne obrisati nos dok se slina ne zabetonira i ne zna okrenit majcu pa ga zato ne smatram briljantnim...škola je period u životu od nje prave dramu samo oni kojima nije išla...ili kojima je ona bila sve u životu.
    Jadni oni.

    avatar

    04.09.2007. (23:46)    -   -   -   -  

  • Day

    @koraljka-sva je važna naša Sunči zlato naše. Ajde da se iman s kim rugat.
    @Sanja-znam iz, ajmo reći druge ruke. Prijateljica mi ima takvo dijete. Ovo su neka osobna iskustva i osobni pogledi. Nadam se da ih nisi osobno i shvatila.

    avatar

    05.09.2007. (00:01)    -   -   -   -  

  • tyche

    Bravo!!! Potpisujem svaku stavku !

    avatar

    05.09.2007. (05:57)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Kod ljudi se loše osobine nastoje ispraviti.

    avatar

    05.09.2007. (06:59)    -   -   -   -  

  • bez karaktera

    što se tiče obleke tu nemam problema - ovaj moj jedinac krenuo u 7. r. nije baš previše opterećen izgledom... malo ga puca pubertet ...
    donio kući tonu knjiga i nije baš ni time previše opterećen, jer kako ih je donio tako ih je i ostavio - pa nagledat ću ih se cijelu godinu... ccccc

    sve je to još podnošljivo, ali meni se ne sviđa ono što si spomenula u jednom odlomku - "Krilatica je preko mrtvih do petice" - pa zar se zaista više u školi ne uče one osnovne vrednote ljudskog ponašanja, zar zaista nije važno kako se ponašamo nego se utrkivamo za ocjenu, pa makar nekoga u toj utrci i zahebo??? da ne spominjem novi trend - snimanje tučnjava u školi mobitelom..... i slična sranja

    moje djete je jedno od rjetkih koje nije znalo čitati ni pisati prije škole, ali je znao lijepo pozdraviti, pristojno se ponašati i pomoći nekome kome je trebalo pomoći...
    sam je govorio da ne želi čitati i pisati prije škole - jer čemu služi škola??? i gle čuda - odličan je đak????
    slažem se s tobom kad kažeš da nema više interesa u školi za animirat tu djecu izvan nastave.. pitam se što je i tko kriv za takvu situaciju, a isto tako mislim da smo svi pomalo krivi za takvo stanje...
    prve četiri godine razrednica mu je bila ujedno i predsjednik sindikata u školi, pa kada smo se (ne daj Bože) usudili priupitati nešto nevezano za nastavni program spremno je znala odgovoriti da je ona plaćena podučavati našu djecu, a ne odgajati??? FTW??? Pa meni je razrednica u školi bila kao druga mama... jest da ja to ne tražim od nje - ali daj malo srca u taj svoj učiteljski posao....
    isto tako igrališta nam zjape prazna, kvartovi su mrtvi - jer su nam djeca ili kod kuće pred nekim od ekrana, ili smo ih uspjeli animirati nekakvim treninzima, školama stranih jezika i sl.....
    da ne duljim.....
    uf.....

    avatar

    05.09.2007. (08:25)    -   -   -   -  

  • Day

    @tyche-ima toga još na tone ali da ne odem previše u gorčinu.
    @ljelja-jel' to komentar na tvoj ili moj post? U svakom slučaju si u pravu.
    @bez karaktera-kod dečkiju je situacija ipak bolja što se robe tiče. A za školu kao mjesto druženja pokušavala ja na vijeću roditelja zamoliti da im se da dvorana, roditelji da donesu liniju pa da se klinci zabavljaju ali me ravnatelj otkantao. A što se tiče prosvjetnih radnika kao i u svakom poslu ima dobrih i "činovnika".

    avatar

    05.09.2007. (09:04)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Ma bilo je elitizma i u naše doba, samo to nismo primječivali jer nam nije bilo važno.

    avatar

    05.09.2007. (09:23)    -   -   -   -  

  • sebi pripadam

    Ono što mene definitivno brine je to što se ovakve stvari događaju već u vrtiću... Što je previše, previše je! Prošle godine kada mi je kćer imala samo 4 godine kupovala sam brdo nepotrebnih stvari jer ih je neko donosio u vrtić, samo sa jednom namjerom - da se pokaže! A onda sam prestala! U toj utrci uvijek gubimo, i ja - i ona! Valjda će shvatiti kasnije da je to ne čini boljom - i oprostiti mi što nisam ispraznila dućane prestižnih igračaka!

    avatar

    05.09.2007. (09:38)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    "Moja teorija je da dijete ne treba forsirati s čitanjem ali mu treba čitati." - odlična ti je ovo teorija. U potpunosti se slažem i moram priznati da nikad nisam čuo da je netko izjavio ovako nešto mudro i promišljeno.

    avatar

    05.09.2007. (10:01)    -   -   -   -  

  • fizikalac

    ja bi pola knjiga ukinuo,pola predmeta izbacio,a djeci naredio da nose u školu plave kute ko mi što smo nosili pa se nebi znalo ko je ko,,ovako u glavu se naguriva tona nebitnih teorija a na drugoj strani se torba uparuje s robom i cipelama,još malo pa se i boja olovke bude koristila spram odjeće-i škola bi trebala počinjati iza 9,gledam ih idu u školu i spavaju još--meni se zapadne škole više dopadaju-nauče život više a naši kad završe samo zbunjeniji budu

    avatar

    05.09.2007. (10:03)    -   -   -   -  

  • Day

    @champ-uvijek je toga bilo ali se nekako nije odgajalo tako. Meni je stari bio kapetan na brodu 70-ih, love na bacanje. Nisam imala ni bolju robu ni džeparac od drugih. Istina manje nas je bilo briga za to. Znači da smo i mi roditelji krivi za to.
    @sebi pripadam-shvatit će sigurno i biti zahvalna. Ali teško je uvijek plivati protiv struje i još im, tako malima, to i objasniti.
    @herostrat-naručila ja slikovnice iz Amerike, 90-ih ih nije bilo kod nas kupiti. Svi mi se smijali, granate padaju a ja čitam zapadnjačko sranje u podrumu. Ali bili uporni moja Jo i ja. I isplatilo se. I iskreno vjerujem da je čitanje djeci ne samo njihova potreba razumijevanja svijeta na njima prihvatljiv način nego i prava zabava.
    @fizikalac-sve potpisujem, i ja bi izbacila pola nepotrebnog znanja. Tako imamo mesare koji znaju nepravilne engleske glagole a tvoju Matildu ne bi prepoznali ni da im se ispred nosa prošeta. Inače nam fale u školama znanja što ti kažeš za život. Sve znaju a ne znaju račun na pošti platit. Dobro je jednom Filipinka rekla, ....ova naša škola služi za pripremu djece za Milijunaša i za ništa drugo...A ovo za kasniju školu isto se slažem samo bi proširila i na radni narod. Od 12-15. To je čisto dovoljno.

    avatar

    05.09.2007. (10:28)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    moj pubertet bio je u vrijeme rata pa nismo ni mi ni ostali imali za markice, bili smo sretni sto imamo za jest. ne bi htjela bit u kozi ovim danasnjim skolarcima.

    avatar

    05.09.2007. (11:18)    -   -   -   -  

učitavam...