Komentari

berix.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • novac

    ja vjerujem u duhovni dualizam odnosno da postoji Bog i da postoje duše (mi). Ukoliko smo svi jedno onda nema ljubavi. Za ljubav je potrebno dvoje :)

    avatar

    04.09.2007. (16:48)    -   -   -   -  

  • borgman

    sve bi ja to lako shvatio, spadam u one kojima i najluđa teorija ne izaziva gnušanje, ali... jede li taj "sveti čovjek"... je li pije?... spava na otvorenom?... ili PIŠE knjige? ima UČENIKE koji ga hrane i oblače, zadovoljavaju njegove potrebe, vrlo zemaljske...
    Jer dugo sam se ubijao razmišljanjem akcija- ne akcija. Tražio opravdanje za "ne raditi ništa" jer je sve već određeno, napisano i nepromjenjivo. Zapravo jedino s čime se slažem je kako treba raditi na sebi. Ne radi egoizma, nego na mogućnosti suživota i samosvladavanja. Kako bi svaki čovjek čovjeku, mogao biti brat. Kažem MOGAO, a ne da će biti. Jer ima među onima koji se nazivaju ljudima jako mnogo onih koji nisu dostojni toga imena. I za njih nema rješenja. I upravo jer su ONI ti kojima suživot nije cilj, potrebna je akcija. Nikada nisam bio od vrste koja će dopustiti svoje umiranje bez borbe, jer je život jedino što imamo. Ako i ima nečega poslije, TO JE POSLIJE. NIje sada! Ima jedna odlična fraza, iz polutrash filma, "Dan nezavisnosti", u kojoj (mo'š mislit) američki predsjednik, fighter pilot govori :- nećemo dopustiti da budemo izbrisani!-... a to je upravo ono što nas čeka...ako pognemo glavu, a ako ne... vidjeti ćemo.

    avatar

    04.09.2007. (16:54)    -   -   -   -  

  • neazess

    Hm, hm moram priznati da sam se morala malo zamisliti prije komentara. Jedno je ono u što apsolutno i čvrsto vjerujem i sve što piše u postu prema mom mišljenju stoji. Ja na to gledam ovako: zamislimo jedan stroj, on se sastoji od mnoštva različitih dijelova od kojih svaki ima svoju funkciju. I iako ti djelovi rade različite stvari u konačnici daju homogeni mehanizam koji zahvaljujući njima ima neku funkciju. Isto tako mislim da je i sa nama: da, ja jesam jedno i sa Hitlerom i Majkom Terezom (i naravno Berixom i Borgmanom sa oprečnim stavovima ;))), ali moj specifičan modul (dakle u ovoj formi - ja) ima svoju funkciju u tom jednom (koje neki još nazivaju Bog, Polje, Duša svijeta etc, etc.). Tako da ako je moja funkcija u stroju akcija, njoj ću i težiti, ako mi je funkcija mirovanje - mirovat ću. Prema tome, "najispravniji" (uvjetno rečeno) postupak onaj koji smo napravili pažljivo osluškujući sebe same, tj. onda smo najbliže svojoj funkciji u stroju.

    avatar

    04.09.2007. (21:10)    -   -   -   -  

  • mito

    Aloha. Moram priznati da u ovom slučaju Borgy ima pravo, što je tu je, tako nam je kako nam je :))))))))) Može biti da je sve predodređeno i da izbor zapravo ne postoji, no što to za nas znači? Ama baš ništa, sa našeg gledišta samo je datum rodjenja fixan, ostalo se sve može mijenjati. Ako imamo kamencic u cipeli, obicno ga izvadimo i ne kukamo o karmi. Dakle, akcija ipak.
    A onda da se vratimo promišljanju, ionako je sve predodređeno, pa se nemamo što brinuti, akcija će doći sama po sebi. Hmmm...i da....su-p-ac blog ne, na-vrati do me-ne :))))))

    avatar

    05.09.2007. (09:13)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @novac: za ljubav je potrebno dvoje
    hehe. A za sve ostalo tu je MasterCard (tj. novac u nekom obliku) :-)

    @Borgman: sviđa mi se tvoj ratnički komentar. Unosi malo drukčije energije na ovaj inače (pre)pacifistički blog. :-) Svrati još ponekad ako ti se bude dalo čitati postove koji nisu baš u skladu sa onim što ti vjeruješ i smatraš ispravnim.

    iz polutrash filma
    Kao što bi rekla Nea, nazovimo stvari pravim imenom. Nije "polutrash", nego "trash" :-)

    @Nea: jako lijepo rečeno. Jedino što bih dodao je da imamo dvije mogućnosti:
    1. prvenstveno se smatrati cijelinom koja ima i taj modul imena Nea
    2. prvenstveno se smatrati modulom imena Nea koji pripada cijelini

    Cijeli život sam birao opciju broj 2., sada sam donio osobnu odluku da ću iskoristiti prvu mogućnost.

    @Mito: slažem se sa tobom. :)

    avatar

    05.09.2007. (12:55)    -   -   -   -  

  • neazess

    @Berix: Ja ponekad biram jedno, ponekad drugo - ovisi o raspoloženju. Ipak kad bih trebala generalizirati (po običaju) bih spojila to dvoje u jedno i odabrala: bit ću Nea koja svojim postupcima ima utjecaj na poboljšanje cijelog stroja jer sam ionako njegov dio :)))

    avatar

    05.09.2007. (13:22)    -   -   -   -  

  • neazess

    Pardon, ne dio, nego - sam stroj.

    avatar

    05.09.2007. (13:24)    -   -   -   -  

  • toma juda

    Zar kotačić u satnom mehanizmu može za sebe reći da je sat?

    avatar

    05.09.2007. (15:56)    -   -   -   -  

  • neazess

    @Toma Juda: dobro pitanje. Ne, ne može, ali niti sat bez tog kotačića više nije sat - bar ne funkcionalan. Kotačić je povezan sa svim djelovima sata i njegov rad ima velik utjecaj na rad cijelog sata. Vjerujem da je u ovom slučaju isprepletenost svega još puno kompleksnija, no tko će znati.

    avatar

    05.09.2007. (18:39)    -   -   -   -  

  • ..da ti pamet stane

    prvi puta sam tu...i prvo što sam pročitala je Upozorenje:) Sjajno:)
    pozdrav!

    avatar

    06.09.2007. (13:00)    -   -   -   -  

  • JivanMukta

    Sljedio dualnosti ili ne dualnosti, isto je.
    Posto je sve nedualno, ne moze se sljediti nedualnost. To je igra iluzije na cemu se temelji sva ideja o Mayi. .
    Pozdrav fin blog

    avatar

    09.09.2007. (23:34)    -   -   -   -  

  • Nitko _____

    Mrak post !!! Samo što nema dualnosti i ne dualnosti. To su na kraju krajeva samo riječi. Nema ili ili . Postoji samo _____ . A to _____ je jedino što postoji. Samo to treba doživjeti i živjeti bez riječi i objašnjavanja. Jer sve je _____ . Samo osjeti _____ bez bilo kakve filozofije, teorije, dogme i doktrine umom čiste sadašnjosti.

    avatar

    27.01.2008. (16:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...