Komentari

nome.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • ...mCr_fOrEvEr...

    NICE BLOG

    SVRATI DO MENE KOJI PUT

    avatar

    24.08.2007. (21:13)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Ti bi lake odgovore.
    Nema toga u filozofiji ...
    A o sreci, radije ne bi :)

    avatar

    24.08.2007. (21:55)    -   -   -   -  

  • izgubljena u svom svijetu

    a joj... o sreći bi se dalo puno raspravljat. ja radije ne bih. uvjek govorim da nemam sreće u životu al zapravo ni sama nisam svjesna kolko je zapravo imam... ma, never mind. pozdrav!

    avatar

    24.08.2007. (22:12)    -   -   -   -  

  • pegy

    Postoje neke situacije koje stvarno predstavljaju sreću, npr. dobitak na lotu ili one kad je u pitanju baš nesreća (npr. kad velika grota, komad stijene, padne na kafić i ubije mladu ženu koja je u njemu sjedila). Pitati se zašto, kako, je li to Božja volja, sudbina normalno je. Mada znamo da odgovor ionako nećemo dobiti. Bar ne onaj u kojeg mrvicu nećemo posumjati. Ali neke druge stvari ovise itekako o nama samima i o tome kako sami gledamo na sebe, svoje postupke, život, na ono što imamo- Zato ima onih koji su sretni i sa malo. Neki drugi vječno kukaju iako svatko normalan vidi da bi mogli biti sretni, samo kad bi htjeli. Ili znali. Mislim da je ključ u tome da na život gledamo vedro i pozitivno i da tada sreća sama dolazi. :)

    avatar

    25.08.2007. (09:58)    -   -   -   -  

  • I still breathe

    jesmo li kažnjavani za naše skrivene prljave msili, tj. zar su naše misli zbilja toliko pokvarene da zaslužimo nenadanu i opaku bolest?

    postoje pitanja na koje nema dobrih odgovora. Ponekad mislim da smo tu više zbog drugih nego zbog sebe.
    Kad netko npr. dobije rak, po tvom to znači da je to i zaslužio. Tako bar ja shvaćam gore navedenu tvoju rečenicu. Bolest je samo znak da nešto što smo da sada radili u životu, nije bilo kako treba i da trebamo početi mijenjati sebe. Ne očekivati tuđu promjenu jer to može samo Onaj gore. Zašto se živcirati zbog toga što su ti susjedi u svađi, nije na tebi da ih pomiriš. Oni sami odlučuju o svom životu. Dakle, odlučuj i ti o svom.
    Nije bolest kazna, već upozorenje.
    Sličnim riječima to je govorila i doktorica mojom mami prije 3 godine kad se ustanovilo da ima rak. Ona se izliječila…..još se liječi. Liječit će se cijeli život. Ali bolest je bila presudna da shvati kako neke stvari ne valjaju. Pomažem ih joj mijenjati..

    Pusa, posjeti me

    avatar

    26.08.2007. (12:07)    -   -   -   -  

  • clementine

    -pero-
    a tko ne bi lake odgovore?samo mazohisti=). filozofija mi je apstraktna jer ne vidim neki krajnji rezultat-sve je stalno preispitivanje, a na kraju nisi puno pametniji (moje osobno mišljenje-imam na njega pravo kao što i drugi imaju pravo obožavati filozofiju-ipak je to i ljubav prema mudrosti..)
    -pegy-
    primjetila sam i previše puta kako se, ono što želimo dogodi onda kad smo u jednom tenutku baš na to zaboravili..puno bolje prolaze oni opušteni-jer čine dobro sebi i ne opterećuju se previše glupostima (na koje u većini vremena ne možemo utjecati, a toliko često bi htjeli..).ne mislim na one :lako ćemo. već na ljude svjesne života i uživanja u malim stvarima. jer ako stalno očekujemo velike, prospustimo male i život nije užitak, već konstantni grč
    jasna je meni TEORIJA ŠTO bi trebalo da bi NEŠTO bilo, ali mi ne ide praksa. jer negdje na putu do ostvarenja se izgubim..
    -i still breathe-
    rečenica je teoretska i odnosi se na teoriju: ako sve ima uzročno posljedične veze onda mora postojati neki uzrok zbog kojega smo mi kažnjeni/obilježeni nekom posljedicom.u ovom slučaju sam navela bolest kao 'rezultat' naših skrivenih misli (ako baš nismo neki ubojica)
    ali ponavljam: ovo je čista teorija i nema baš previše veze s vezom. jer se nebrojeno puta dogodi da netko oboli, a stvarno je 'čista' osoba ili da pak ti toliko puta spominjani ubojice ne dođu pred neko lice pravde. i onda se pitam: postoji li neki 'viši sud' kiji će to regulirati. postoji li neki viši razlog, neki nad-plan, nad-ideja.. koja ima sve mogućnosti u vidu i zbilja je svega svjesna, pa konačno regulira cjelokupnu situaciju, a mi toga nimalo nismo svjesni..

    avatar

    26.08.2007. (17:39)    -   -   -   -  

  • I still breathe

    hvala na objašnjenju........
    samo umjetnost...ali naravno da je satkana mojim osjećajima
    pusa

    avatar

    26.08.2007. (19:39)    -   -   -   -  

  • plug in baby.

    hm. nikad nisam razmišljala o tome.
    no ako bi sve prošlo kako treba, govorim za sebe u opčenitom smislu, onda bi rekla da sam imala sreću he he

    tvoja filozofiranja jako zanimljiva.
    pozdrav ;)

    avatar

    27.08.2007. (12:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...