Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • Zazajeb

    Za razliku od medija, iz riječi popa Jezerinca je sijala sama svjetlost i ljubav.

    avatar

    20.08.2007. (17:19)    -   -   -   -  

  • Zazajeb

    Sad sam pročital cijeli tekst i vidim da si stvarno bolestan.
    Bog te, stvarno jadna crkva koja takve popove ima.

    avatar

    20.08.2007. (17:23)    -   -   -   -  

  • Lux Ferre

    Ha ha, stvarno svega, vi katolici stvarno napadate na sve strane! Za ljetno osvježenje skoknite do mog bloga!!! Klik klik na moj link!

    avatar

    20.08.2007. (17:42)    -   -   -   -  

  • Lux Ferre

    I samo da kažem još jedno svoje mišljenje! Kad se već vraćamo u prošlost, govoreći o žrtvama Staljina, Tita itd. zašto se malo i ne osvrnemo na mnoge žrtve CRKVE!!!

    avatar

    20.08.2007. (17:45)    -   -   -   -  

  • Blog Koji Se Gleda

    Drago mi je don da se ne daš, po komentarima vidim da nije uzalud. Priželjkujem samo da to ne bude glas vapijućeg u pustinji bez Duha, nego da to bude grmljavina.

    avatar

    20.08.2007. (18:28)    -   -   -   -  

  • Piksi

    Slušaj vamo don frajeru! Previše se želiš napravit pametan svojim tobože dubokoumnim osvrtanjima na opća društvena zbivanja i misliš da si kompetentan da pričaš o moralnim vrijednostima te daješ nekakve pametne savjete kao šta treba i kako. Ono što je također apsurdno jest i to da pljuješ protiv medija, a paralelno i sam koristiš jedan od njih da bi kao iznio svoje stavove i stavove tvrtke Crkva d.o.o. kao najbolje! Kad smo već kod te najstarije, a ujedno i najbogatije svjetske tvrtke (koja pritom ne plaća ni porez na dobit), mogu isto reć kako mi nije jasno da Crkva od već siromašnog puka uzima novac za svoje "usluge" (čitaj "maglu") propovjedajući kao skromnost ovo-ono, pa se onda takvi "donovi" poput tebe voze u (najnoviim) Mercedesima, BMW-ima i kurče se uokolo vadeći pištolje po kavanama i bazde po alkoholu! Crkva je majstore(za obmanu) sve drugo samo ne ono čime se naziva i pokušava prikazat, no ja sam već kao klinac skužio funkcioniranje te tvrtke pa od tada na sreću i nisam više vaš klijent hvala bogu i jako mi je dobro! Svi ste vi glumci i religija je samo jedan od boljih globalnih biznisa! P.S. znam da će ovaj kometar bit obrisan, ali isto tako znam i da si ga pročitao! ...i prepoznao se! Ljepo spavaj božja ovčice imaš dobru tvrtku ...sa smještajem ...besplatnim!!! Pusa!

    avatar

    20.08.2007. (20:12)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Što dožive živčanoga sloma,
    kada čuju Marylin Mansona!
    Protiv glazbe tada dižu kletvu,
    kao imam protiv knjige fetvu!

    @Vrtirepka, tebi je kua sve češće po ustima!
    Inače, Don ovaj put ima pravo: Jugoslaveni nikako ne mogu priznati da antifašisti ovog podneblja nisu bili i antitotalitaristi, pa tako zapravo nije jasno zašto su se uopće protiv Hitlera borili, osim oko vlasti. No, nije mi jasno kako to da su za Dona ovi u EPH Jugoslaveni samo kad napadaju biskupe, a sasvim su na hrvatskoj liniji kad plaćaju za tekstove u "Areni"!? Dragi moj Don Kaćunko, pa koga vraga radite u tom društvu? Pavić, Torbarina, Lovrić, Dežulović, Bešker, Grčić, Orešković, Tomić, Pavičić, Šimpraga...pa da je do njih Beograd bi i danas bio glavni grad zajedničke domaje, a i vi i ja ljetovali bismo na Golom otoku, i to 10 ljeta za redom! Zbilja ste našli prijatelje - znate kako se veli: S kim si, takav si...
    Heb'o vas EPH i Sauron!

    avatar

    20.08.2007. (22:32)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    EPH = Europom protiv Hrvatske!
    Samo su Beograd zamjenili Bruxellesom.
    Nije ni čudo! Navikli su oni na B: Beč, Budimpešta, Beogad...logično, sada Bruxelles.
    To im je valjda od Broza ostalo!

    avatar

    20.08.2007. (22:41)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Dragi Done, vama je vrlo dobro poznato da se katolički svećenici u Hrvatskoj dijele na tri skupine. Prvoj pripadaju cinici, koji u boga uopće ne vjeruju ali budući da su cinici - biti pop im je vrhunac užitka. U drugu spadaju homoseksualci, kojih je na Kaptolu više nego onom gej klubu u Hebrangovoj a u treću iskreni vjernici. Vi ste u prvoj skupini, s tim da ste dodatno iskompleksirani vlastitim fizičkim izgledom.

    avatar

    20.08.2007. (23:08)    -   -   -   -  

  • SPES

    Lajte keri Jacobfelda. Psi laju, karavane prolaze. Nije lako neprijateljima Crkve jer su PORUKE naših biskupa čuli ili sutradan pročitali (neki i zahvaljujući ovakvim komentarima raznih lucifera) skoro svi Hrvati. Kladio bih se da je svaki treći Hrvat na Veliku Gospu bio nazočan negdje u svetištu na misi. Razumljiv je stoga bijes antikatolika.

    avatar

    20.08.2007. (23:22)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ja mislim da postoji jedna posebna vrsta svećenika u Hrvatskoj, a to su svećenici suradnici Udbe. Recimo, Don Anto Baković devedesetih je fingirao strašno ljutog Hrvata, kopromitirao Crkvu gdje god je stigao, ponašajući se ridikuloznije od Schwartza, a nikada javnosti nije priznao da je bio - partizanski kurir! I ne samo to! Karijeru ja prenositelja poruka svojim crvenim drugovima Baković nastavio i u poraću, pa odatle valjda ova posebna zadaća dovođenja svećenićkog angažmana u društvu do groteske i karikature: poistovjećujući Crkvu s likovima kakav je Baković ili Duka, građani su Crkvu počeli prezirati.
    Don Kaćunko bi dobro učinito kad bi razmislio o tom poistovjećenju Crkve s likom agenta provocateura amateura: on toliko provocira pod svaku cijenu - kao na Rokovo tekstom o r'n'r kao poroku, napisanom uostalom na tanušnoj nepametnoj analogiji Sv.Roka i rocka - da je već zaista neophodno, jer je logično, zapitati se: Dobro, za koga zapravo don Kaćunko radi?
    (Vidimo, za EPH. Ali, to je firma Kotlovi & Verige, dakle Crkvi posve suprotstavljena tvrtka, unatoč grkokatoličkoj solidarnosti Pavića, čiji je djed bio grkokatolički svećenik, i Don Živka Kustića. Kaćunko, na platnom spisku Imperije, nikako ne može biti na strani Skywalkera. Mene, mene, tekel, upharsin, moj Done!)

    avatar

    20.08.2007. (23:31)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Hrvatska Republika, kladio bih se da na Veliku Gospu u crkvi nije bio nitko iz redakcije časopisa u kojem dragi don Kaćunko honorarno surađuje. Spikica kako on to radi iz pastoralnih razloga sumnjiva je i, priznajmo, neuvjerljiva: ako mu je do zalutalih ovaca i odbačenog kamenja, zašto onda ne propovijeda po Zrću, gol do pasa s hiphoperskim lancem i kržem oko vrata! S tim i takvim outfitom barem bi ideološki bio besprijekoran.
    (Ja znam da ti ništa ne razumiješ, ali, eto, zabavljamo se Liječeni i ja i dalje. Imamo i band, sad će i ostatak SBI: Surrounded By Iditots, naime.)

    avatar

    20.08.2007. (23:39)    -   -   -   -  

  • angelo

    Ako bi tko od sinova ljudskih bio i savršen, ali bez mudrosti koja od Boga dolazi, opet ne bi ničemu vrijedio.
    Čovjek koji nerazumno živi, sličan je stoci koja ugiba!
    (Biblija)

    avatar

    20.08.2007. (23:40)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
    (Luther)
    Justinijan je u istoj godini ukinuo Akademiju i počeo graditi baziliku Hagiu Sofiju (529.): htio je kazati da umjesto zemaljske ljubavi spram mudrosti valja na zemlji uspostaviti svetu, nebesku mudrost. Sasvim se dakle s vama slažem da kada bismo sve jezike govorili, a Ljubavi ne bi imali, bili bi cimbal što zveči.
    Nije meni ništa sporno od Vijesti koju nam vi želite prenijeti. Dapače. Jedino, budući je medij poruka, upozoravam da se mora malo paziti i na formu, bumorekli. Mada, vjerujte mi, vi ste meni pravo osvježenje: ne samo da ste odvažan i pismen, nego ste i pametan i duhovit. Zato se i šalim, jer mi to inače ne bi bio izazov. Znam da vi to razumijete i znam da većina ipak ne shvaća takvu vrst šale.
    Stoga vas ostavljam na miru, pozdravljam i želim sve najbolje!
    Pozivam evo i Liječenog da svoju dokolicu prikrati na nekom drugom blogu.
    Puno sreće!

    avatar

    20.08.2007. (23:56)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Recite mi, dragi Done, zašto ste izbrisali moje zapažanje o minaretima i tornjevima kao falusnim simbolima živahnoga boga po Bosni? Kaj se plašite da me fatva ne dohvati? Zanima me i što mislite o friškom prijedlogu onoga nizozemskog biskupa da kršćani boga počnu nazivati alahom?

    avatar

    21.08.2007. (00:18)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Da, da, Nemanja morti ima praf. Kaćunko bi furt mogel bit vuk u janjećoj koži. To mi dosad nije palo na pamet, priznajem, naivni smo mi lijecenikatolici...

    avatar

    21.08.2007. (00:22)    -   -   -   -  

  • nostalgija

    Liječenikatolik bi trebao promjeniti terapiju.Mržnja prema crkvi mu očito ne pomaže.Nemanji predlažem da čita neke druge blogove,ako ga ovi postovi toliko iritiraju.Njegova silna potreba za vrijeđanjem i cinizam,također iziskuju terapiju.Pozdrav

    avatar

    21.08.2007. (19:43)    -   -   -   -  

  • Karamazov

    Bravo velecasni, za sve sto ste napisali!

    avatar

    22.08.2007. (22:15)    -   -   -   -  

  • verudanko

    nemanja druškane ,

    vrlo interesantno i znakovito je to kako u nabrajanju "novinara " ne spomenu osim EPH i ostale . recimo pukanića , ČIČKA , butkovića , mijića , rašetu , pavelića i ostale " novinare " ili su ti ovi izostavljeni draži po draži , ili po d.o.o. ?! ili su " preslabi " na internoj ljestvici pa ih ZAPOSTAVLJATE ?! uf zamalo zaboravi doajena PILSELA ?!

    majko moja koja ekipa . a tek koja je ona na TV ???

    i što sada raditi druže ? kod nas više nema dileme što izabrati . jugoslaviju , jugoistočnu srboslaviju ili HRVATSKU I CRKVU ali ne d.o.o. već
    CRKVU D.D. ( pravo dioničko društvo NEOGRANIČENE ODGOVORNOSTI ) . Iako ovu NEOGRANIČENU ODGOVORNOST i prije ( komunisti ) i danas ( " humanisti " ) pokušavaju ograničiti i svesti na granice sakristije . bez rezultata fala BOGU .

    Mi smo izabrali PO ČUKUNDJEDOVIMA , PRADJEDOVIMA , DJEDOVIMA I OČEVIMA HRVATSKU I CRKVU ali D.D. IZABRALI SMO I BILO NAM JE BLAGOSLOVLJENO BITI DIONIČARIMA a ne sluganska čeljad - plaćenici . Mi PLAĆAMO ( da bi bili ) a Vi ste , pardon , a ONI SU plaćeni ( da bi imali ) !!!!! BITI - IMATI !

    Naši Stari su ulagali " KAPITAL " u to " DIONIČKO DRUŠTVO " i mi nastavljamo tu praksu . Dokle god budemo ulagali stostruko će nam se vraćati . Neke VRIJEDNOSTI NEMAJU CIJENU i stoga , mi dioničari , moramo ulagati ( prema mogućnostima ) da bi i mi i naši nasljednici imali " KORISTI " , i kako bi bili dostojni , i poštovanja vrijedni , članovi HRVATSKOGA NARODA I katoličke CRKVE D.D. !!!!

    NEKA NAM DRAGI BOG POMOGNE ! AMEN ! I VAMA !

    avatar

    23.08.2007. (01:02)    -   -   -   -  

  • angelo

    KAKVO JE CRKVA "D.D." ili "d.o.o."?

    Nedavno je komentator Jutarnjeg lista (Butković) napisao da je Katolička Crkvu u Hrvatskoj "eminentno politička institucija" ali da "u posljednje vrijeme postaje politički irelevantna".

    U svojem tekstu - koji otkriva nepoznavanje unutarnjih crkvenih odnosa kao i stvarnih ciljeva naše Crkve (a isto "znanje" pokazuju mnogi komentatori na ovom blogu) - autor zapravo predstavlja svoje želje tvrdeći naprimjer da je naša Crkva "duboko zastarjela" da "se ne snalazi u modernom, poratnom i rastućem društvu" (hm, Crkva da se ne snalazi? – pa i nije joj potrebno, ona se tu i posvuda već dva milenija duboko ukorijenjeno nalazi!), da se "jednim svojim dijelom pretvara u marginalnu političku stranku" te da zbog svega toga postaje, kako je istaknuto u naslovu teksta (u JL-u, u prošlu subotu), "irelevantna Crkva".

    Odgovarajući na takve nebuloze, Ivan Miklenić
    u novom broju Glasa Koncila izvrsno primjećuje da autor (Butky) ili ne razumije (on da ne razumije, mada slabo razumije!?) ili ne želi znati (mislim da je ovo drugo!) da Crkva nije tek vidljiva institucija prepoznatljiva i sadržana u svojoj hijerarhiji jer Crkva je zapravo uprisutnjena u svakom svom članu, svakoj osobi koja je krštena u Katoličkoj Crkvi, u svakoj od veoma brojnih crkvenih zajednica na različitim razinama, u brojnim ustanovama i pravnim osobama te u neizbrojivim služenjima i djelatnostima za dobro konkretnih ljudi, neformalnih i formalnih ljudskih zajednica, čitavoga naroda, čitave društvene zajednice u našoj državi te u zajednici čovječanstva.

    Dakle, naša Crkva, na svim svojim razinama, svjesna je, katkad više katkad manje, svoga poslanja u službi dobra i boljitka svih ljudi i ona ostvaruje to poslanje primjereno djelotvornosti svakoga svoga člana i svake svoje ustanove i svake svoje djelatnosti na svim područjima ljudskog osobnog, obiteljskog, narodnog i društvenog života.

    Nažalost, političare, sociologe, političke novinare i neke društvene organizacije Crkva zanima tek kao institucija ukoliko je politički faktor (zato neki pišući o Crkvi stalno joj dodaju ono famozno "d.o.o.", misleći da će je tako jače ocrniti).

    Naravno, može se i tako gledati na Crkvu, no to je samo jedan od brojnih aspekata pojavnosti, života i djelovanja Crkve i to nipošto jedan od bitnih (a takav pogled na Crkvu je jednostran, ako ne čak i nastran – po marksističkoj sociologiji, u hrvatskim okvirima i kroz hrvatske medijske naočale).

    Zato se može zaključiti: htio to tko priznati ili ne, Katolička Crkva u suvremenom hrvatskom društvu, kao i u prošlosti hrvatskoga naroda, jedinstvena je i dragocjena društvena institucija koja u svim svojim članovima ostvaruje dragocjeno služenje konkretnim ljudima i konkretnim ljudskim zajednicama te - na užas njenih protivnika - nikada neće biti ni marginalna ni irelevantna!

    avatar

    23.08.2007. (10:45)    -   -   -   -  

  • sloboda misli

    Cifre kojima se Valter Župan razbacuje su jednako lažne kao i 1.700.000 poginulih tijekom II.svj.rata u Jugoslaviji.
    Sve komisije nakon rata su utvrdile da je stvaran broj oko 970.000, a temeljem tog broja (priznatog i od tadašnje Jugoslavije) su Njemačka i Italija platile ratnu odštetu.

    avatar

    23.08.2007. (15:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...