Komentari

washingtonrocks.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Ben

    Sorry for writing this in English, but I only read Croatian... unfortunately I don't write it.

    Anyway, one of the interesting things about the American workaholic ethic is indeed this idea of the "American dream"--i.e., if you work hard enough, you can get to the top of your field. Anybody can get rich, etc.

    However, one recent study has suggested that the American dream really is a bit of an illusion. The social mobility promised by this treasured myth is in fact more limited than in certain other countries. Canada, for example, and some of the Scandinavian countries all allow for higher social mobility than does American society at present, at least according to this study (which you can see at http://cep.lse.ac.uk/about/news/IntergenerationalMobility.pdf).

    Myths aside, I believe there truly are deep cultural differences regarding work--or specifically your job--between American and many European cultures. As the cliche has it, "Europeans work to live, Americans live to work."

    I really enjoy reading your blog, by the way. As an American who spends a fair bit of time each year in both Washington, DC and Croatia, I've learned a lot from everyone who writes in here! Hvala vam!

    avatar

    04.08.2007. (19:54)    -   -   -   -  

  • vip71

    U svakom slučaju sam bio u pravu što kasnih 70-tih nisam prihvatio posao u USA. Nek ih vrag nosi s njihovim stilom životas, njihovom kavom itd.

    avatar

    04.08.2007. (21:08)    -   -   -   -  

  • ....online zarada.... :-)

    ....surfaš??
    ....provodiš više od 5 sati mjesecno na internetu??
    ....zašto ne bi pri tom i zaradio/la??

    ...ukoliko želiš zaradivati mjesecni džeparac ili više dok provodiš vrijeme na internetu provjeri kako to uciniti.
    ....navrati do mene....prijavi se preko mene...i zaradi lovu... =))

    avatar

    05.08.2007. (10:48)    -   -   -   -  

  • Ale_50

    dobar blog

    avatar

    05.08.2007. (23:55)    -   -   -   -  

  • Ale_50

    svrati domene pa mi pošalji komentar

    avatar

    05.08.2007. (23:55)    -   -   -   -  

  • snoopyshist

    Od svih mojih poznatih koji žive preko bare, čula sam slično. Kao firma ne može bez xy izdržati 10 dana. Moš mislit. Dva tjedna u komadu dobit je lutrija, ali nažalost, i ovdje se na mnogo mjesta pribjegava maksimalnom skraćivanju godišnjeg, pogotovo si privatni sektor svašta dozvoljava, a ljudi ko ljudi, sretni su da imaju posao pa čak i oproste šefu što im prekine godišnji..

    avatar

    06.08.2007. (13:06)    -   -   -   -  

  • bez nekog naslova

    Slazem se da bi bilo idealno toliko uzivati u svom poslu da ti je tesko odvojiti se i otici na godisnji. To je vjerojatno idealna kombinacija, posao ti je u neku ruku hobi i uzivancija. Medjutim, nemaju svi takva zanimanja. Sto je s ljudima koji rade npr. u samposlugama, odgajateljima u vrticu, zidarima, vozacima gradskog prijevoza, itd. Cini mi se da su oni u najlosijoj poziciji u SAD. Niti uzivaju u poslu (tko bi), niti imaju godisnjeg, niti zaradjuju, niti imaju zdravstveno osiguranje. Americki nacin bi, vjerojatno, bio da se skolujes i nadjes posao u kojem mozes uzivati, a prepustis ove "sljakerske" poslove loserima. Na zalost, to ne mogu svi. Niti jedno od ovih zanimanja nije moguce prebaciti (outsource) u Indiju ili Kinu ili tako negdje. Na kraju imate gradjane drugog reda koji zive u pralelnom (polu)svijetu i koji se ne mogu maknuti iz njega (kao sto Ben kaze). Nije problem sto se u Americi puno radi, ali mozda bi trebalo biti vise zakonske zastite i obzira prema obicnim radnicima.

    avatar

    06.08.2007. (14:05)    -   -   -   -  

  • TheGuardian

    ah, oni imaju svoj američki san, mi imamo svoj europski... dva različita svijeta...

    lijep pozdrav

    avatar

    06.08.2007. (15:45)    -   -   -   -  

  • Black Pearl

    I u Americi je moguce imati 3 do 4 tjedna godisnjeg pa cak ga iskoristiti u jednom cugu samo zato je potrebno mnogo pripreme. Ja se sa svojim sefom dogovorim da me pusti na 3 tjedna jer mi se ne isplati ici u Hrvatsku na krace sa tako visokim cijenama za karte. On mi jos nikada nije rekao ne a u istoj firmi sam vec 7 godina. Inace malo vise radim prije godisnjeg (10-14 sati dnevno a nekad i vikendom) i neke projekte pripremim unaprijed. To me isto slijedi po povratku ali mi ne smeta, jer bar mogu uzivati 3 tjedna pravog odmora. Sve je stvar koliko hoces, mozes i zelis. Cheers!

    avatar

    11.08.2007. (08:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...