Komentari

washingtonrocks.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Greatboy

    Ovo je nemoguće, baaaaaaaaaaa. Posjeti moj blog.............:-)

    avatar

    01.08.2007. (15:28)    -   -   -   -  

  • mojobrok

    Mito i korupcija su posljedica mogućnosti, neovisno o vremenu i prostoru, ili čovjeku koji je u svoj osnovi savršeno predvidiv :)

    avatar

    02.08.2007. (00:03)    -   -   -   -  

  • file

    Sticky fingers nemaju puno veze s visinom primanja. Po mom mišljenju.
    I neću reći ono otrcano da smo mi Hrvati primjer za to. Po tom pitanju sva su društva prilično izjednačena. Sjever, jug, istok, zapad. Možda neki malo više jer su okolnosti sklonije tom fenomenu. A neki malo manje jer su im države uređenije i zakoni sređeniji i stroži. Ali pravi igrači naći će načina zaobići i najstrože zakone.
    Čovjeku je uvijek malo.
    Malo uživanja. Malo seksa. Malo novca. Malo nafte. Malo teritorija. Malo moći.
    Koliko god da ima - želi još. I još više.

    avatar

    02.08.2007. (13:01)    -   -   -   -  

  • znatiželjan

    jedno pitanje, nije direktno vezano za temu... Zašto amerikanci svoju zaradu uvijek prikazuju kroz bruto vrijednost i na godišnjoj razini? Mislim, dobar dio toga im ionako neće sjest u đžep...

    lp

    avatar

    02.08.2007. (15:28)    -   -   -   -  

  • cvjetići

    Mito je isključivo u vezi sa pokvarenošču osobe koja ga traži i prima.Oni koji daju mogu se svrstati u dvije skupine:pokvarene,one koji daju da bi ostvarili dodatnu ,često nelegalnu korist,i one druge,jadne,nekada i očajne,koji misle da su primorani dati jer nikada neće postići ono na što zakonski imaju pravo.Redovna primanja s tim nisu u vezi.Niska ne mogu opravdati mito,a visoka ne bi pomogla,lakomost nema granica.

    avatar

    02.08.2007. (15:46)    -   -   -   -  

  • maxpeed

    Poštovanje.Vaš blog čitam već duže vrijeme i dosad ga nisam osjećao potrebu komentirati.Ovaj put nisam mogao ostati nijem.Naime,kao budući pravnik(hopefully) zapanjen sam primanjima američkih kolega,znam da se u ovom slučaju radi o creme-de la creme-de la menthe(po Delboyu)najprestižnijih USA sveučilišta,ali cifra od 140000 baksa godišnje je zapanjujuća(vjerovatno bruto,ali i nakon davanja ostane pristojna svotica)!Smrači mi se pred očima kad se sjetim kako je kod nas - većina profesora održava ispite sa ciljem rušenja(!?)što većeg broja studenata radi održavanjem nekakve fame o svojoj katedri(tužno ali istinito);nakon diplome je "muka ježova" naći posao ili principala koji nije robovlasnik(da ne spominjem volontiranja po sudovima za parsto kuna mjesečno,odrađivanje svakovrsnih zadaća,a najmanje onih vezanih uz pravnu struku...);veza i protekcija potrebni su za bilo kakav posao...užas.Toliko o nama,inače,zanima me kakva je perspektiva onih koji nisu u tih famoznih 10% najboljih,vjerovatno i oni zarađuju dovoljno za otplatiti studentske kredite i pristojno živjeti od struke.Zanimljivo je kako ste se dotakli pitanja korupcije u sudstvu u ovako prigodnom trenutku.Vjerujem da ste upoznati sa slučajima naše "zlatne mladeži" koja gazi ljude sve u 16,a dosuđene im kazne budu ekvivalentne "zaušnjaku".Kako je u to u USA?Pretpostavljam da se javnost tkđ zgraža,ali me zanima kakva je reakcija institucija.Imaju li djeca političara,industrijalaca i financijaša jednak "tretman" pred zakonom kao i,npr.,afroamerikanci ili hispanci iz geta optuženi za isto kazneno djelo?Stekao sam dojam da i tamo "para vrti gdje burgija neće"(primjeri O.J.Simpson,Kobe Bryant,Martha Stewart...).Pritom ne mislim na korumpiranost sudaca,već općenito na sustav koji protežira imućne.Kad je bila zadnja afera sa mitom u američkom sudstvu(ima li toga tamo uopće) i kakav je bio epilog?Ne zamjerite na neozbiljnom tonu,to mi je bila i namjera.Željno iščekujem odgovor,pozdrav.

    avatar

    03.08.2007. (06:49)    -   -   -   -  

  • hepek

    zanimljivo 140000 dolara bruto plaća, moja godišnja bruto plaća iznosi cca 10 000 dolara, a radi se o istoj struci

    avatar

    03.08.2007. (20:39)    -   -   -   -  

  • mojobrok

    Imao sam prilike uzeti mito, nisam ga uzeo, i nije mi žao, jer po mojim kriterijima nije bilo dostatno, a da se ne zavaravamo, svatko od nas ima svoju cijenu, ma što pričao dok mu nitko ništa ne nudi, ili premalo, kao u mom slučaju :)

    avatar

    03.08.2007. (22:06)    -   -   -   -  

  • bane

    /što ljude navodi da traže i uzimaju mito i da li često spominjana 'pristojna plaća' predstavlja adekvatnu branu korupciji?/ Da i ne. Covjek kao covjek uvijek hoce vise i ako mu se ukaze prilika za vise, on ce je iskoristiti. No vrlo visoka placa isto tako moze biti dobra brana protiv korupcije. Ovisi o pojedincu. Ima onih koji su time zadovoljni, a ima i onih koji uvijek zele vise. Dovoljno je pogledati menadjere BMW-a koji su pred koji mjesec uhvaceni u mitu. Iako imaju ekstremno visoke place, oni su uvidjeli priliku da imaju vise i iskoristili su je. Mita i korupcije ima svugdje, samo je razlika izmedju zapadnih zemlja i nas ta, sto ako te na zapadu uhvate ne gine ti propala karijera i sudjenje, a u Hrvatskoj nikome nista. Mito i korupcija: sve ovisi od pojedinca do pojedinca, neki su zadovoljni onime sto zaradjuju, a neki uvijek zele vise.

    avatar

    04.08.2007. (12:58)    -   -   -   -  

  • Ira

    Hey, there's a lot of effective info here!
    nice site | here | read more

    avatar

    21.12.2011. (11:28)    -   -   -   -  

  • Ambrose

    Thanks for your post, very useful information. honk website

    avatar

    02.12.2012. (16:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...