Komentari

marinianis1.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • promatram, razmišljam

    ... Dođite u siromašnu Slavoniju, nekad bogatu kad se rad puno više cijenio. ...

    Volimo svoje zavičaje.

    Nekad bogata ravnica, trebala bi opet vratiti svoj sjaj. Sve je do čovjeka, njegovog htjenja.
    Osmjeh ostavljam.

    avatar

    19.07.2007. (22:39)    -   -   -   -  

  • skaska

    Svratih. Nešto mi je neobično vruće ovih dana. Pitam se pitam jel to od temperature vani. A u O. jedoh najbolje kolače dosad. I dobih Mesićevu statuicu od kamena. Skinulo ga dijete od sedam godina.

    avatar

    20.07.2007. (00:03)    -   -   -   -  

  • marinianis

    *promatram,razmišljam; radi tebe ću se potruditi da napišem barem dvije priče ili crtice na temu
    osiromašivanja Slavonije. Zaista je siromašna i sve je pustija. Npr. poljoprivredna emisija nedjeljom je crna kronika. Zaviri na web Ministarstva zaštite okoliša i pretraži stanje tla u Slavoniji (erozija), zatim pročitaj Williama Engdala, Sjeme uništenja. Imam doma malu monografiju sela mojih predaka koju je napisao rođak s namjerom da zaustavi vrijeme i zadrži sjećanje s riječima kako mu se čini da će sve propasti. Smrtno je stradao u prometu 1987. u 36.godini. Jedan je od proljećara i osnivača MH Podravska Slatina. (Volio je ženske i imao puno ljubavnica) Sjajno je crtao i slikao. Stalno je učio i iznenađivao. Monografija je stala 1982. Razmišljam da je nastavim, teško mi je uz obitelj. Hoću jednog dana, morala bih se javiti Zavičajnom društvu u Zg. za pomoć, podaci i sl. Promociju monografije pratila je izložba portraita zaslužnih seljana, a načinio je sve autor. Moja oba djeda su bila portretirana. Izložba je bila u seoskom domu dvd-a kako i priliči. Pokušat ću večeras pronaći fotografiranu spomen ploču o osnivanju Ogranka MH u selu među fotkama.
    Pozdrav tebi, hvala na posjeti. Ujević je bajan!!!!

    avatar

    20.07.2007. (22:57)    -   -   -   -  

  • marinianis

    *skaska, hvala što si svratila, u ovo doba mogu ti ponuditi čašicu razgovora i šalicu bezkofeinske kave s kojom se volim zavaravati od kasnog poslijepodneva do spavanja.
    Mesić mi je ok lik. Dobro se nosi s ovim metežom od države. Savka Dabčević je za njega rekla da on nije samo predsjednik već ima obilježja državnika. Savka je Savka, jedna neponovljiva.
    Kolači, kolači,,,da mi je zagristi komad dobre orah torte iz Orahovice..U mojim godinama počinje debljanje i od vode. Pa-pa nekontrolirani jestivi užici!!
    Tebi laka noć i svjež dan koliko je moguće!!

    avatar

    20.07.2007. (23:04)    -   -   -   -  

  • vedjak

    Jezerce iz prošlog posta...Ha, volio bih provesti odmor tamo. Barem nekoliko dana. Kako je naša lutkica?

    avatar

    28.07.2007. (19:14)    -   -   -   -  

  • vedjak

    Hvala Ti što si navratila! Nisam se nadao da ćeš tako brzo, ali jako mi je drago što jesi. Znaš, uistinu bih volio posjetiti to mjestašce, kao i mnoga druga, ali za ovu godinu već imam otok Rab u planu, a kako je vrijeme dosta ograničeno, mislim da ne bih stigao na jezerce. Moj e-mail imaš na blogu, ali samo za Tebe ponavljam: vedjak@yahoo.com ---Bit će mi drago ako se ikada javiš. Uvijek si dobrodošla! Svako dobro Ti od srca želim. Tebi i Tvojima najdražima.

    avatar

    29.07.2007. (19:38)    -   -   -   -  

  • vedjak

    Ah, da, znam. Prolazio sam ja sve to sa svojim sinovima koji su već pravi pravcati momci. Patnja je velika djetetu kad prvi zubići niču. Znači, lutkica već ima negdje šest ili sedam mjeseci.
    Hajde, daj Ti njoj jednu pusicu u slatki obraščić u moje ime. Čuvajte se prilikom povratka!

    avatar

    29.07.2007. (19:44)    -   -   -   -  

  • marinianis

    Lutkica ima danas točno petnaest mjeseci, a sin točno 6 godina, oboje rođeni na datum 29.
    Lutkici rastu kutnjaci.
    Želim tebi i tvojoj obitelji lijep i ugodan odmor na Rabu. Čula sam da je ove godine Rab "in". Ja bih na Prvić ili na Vis ili daleki poluotok Pelješac, ali kad Lutkica malo naraste. Ne da mi se s bebom na otok.
    Hvala za mail, javit ću se.
    Svako dobro tebi i tvojima!!

    avatar

    29.07.2007. (21:28)    -   -   -   -  

  • vedjak

    Ho, pa to je već cura za udaju! Hvala na dobrim željama. Bio on in ili out, Rab je naše odredište za godišnji već četvrtu godinu za redom. Pješčane plažice u Supetarskoj Dragi jako pogoduju bebama. Treba probati i vjerujem da biste bili jako zadovoljni. U očekivanju javljanja, puno pozdrava Tebi i Tvojima, također!

    avatar

    29.07.2007. (21:39)    -   -   -   -  

  • marinianis

    Ići ćemo još malo kod bake i djeda koji žive nedaleko Jezerca. Uskoro mi završava godišnji.
    Hvala na preporukama.

    avatar

    29.07.2007. (21:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...