Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • nema me

    kažeš:"Upravo zato Evanđelje, na krilima takvog oduševljenja, osvaja globus unatoč sve većim protivljenjima.", dragi moj, jedno je vjera , a drugo je statistika, a statistika ne laže: islam osvaja svijet i sve veći broj kršćana prelazi na islam. pa-pa!
    creativa

    avatar

    01.07.2007. (10:20)    -   -   -   -  

  • PAPA

    vrlo dobar post

    avatar

    01.07.2007. (10:55)    -   -   -   -  

  • solin

    Lipi pozdrav iz Solina don Angelu. Preporučujem svima da pročitaju don Angelovu (uistinu izvrsnu) knjigu Hrvanje sa svijetom koja je poticaj vjernicima da oduševljeno žive Evanđelje. Don Angelo, hvala vam na knjizi i na svemu što činite da čovjeka približite istini, ljepoti i dobroti-poglavito onoj vječnoj. Jednom Angelo-Angelo forever!

    avatar

    01.07.2007. (18:35)    -   -   -   -  

  • Blog Koji Se Gleda

    Hoće li biti kakav komentar današnjeg Pilselovog prenemaganja kod Ace?

    avatar

    01.07.2007. (23:13)    -   -   -   -  

  • angelo

    @CM, neka neka, samo se ti tješi, ali i islam je vjera, a nevjera je slama! Statistika ne laže: svijetom se širi kršćanstvo, islam i novopoganstvo. Uzmi ili ostavi, kažu danas. A Bog po Bibliji kaže:
    "Gledaj! Danas preda te stavljam: život i sreću, smrt i nesreću. Ako poslušaš zapovijedi Gospodina, Boga svoga, koje ti danas dajem - ako ih poslušaš ljubeći Gospodina, Boga svoga, hodeći njegovim putovima, vršeći njegove zapovijedi, njegove zakone i njegove uredbe, živjet ćeš i razmnožit će te Gospodin, Bog tvoj, i blagoslovit će te u zemlji u koju ulaziš da je zaposjedneš. Ali ako se srce tvoje odvrati i ne poslušaš, nego zastraniš i budeš se klanjao drugim bogovima i njima iskazivao štovanje, ja vam danas izjavljujem da ćete zaista propasti... Uzimam danas za svjedoke protiv vas nebo i zemlju da pred vas stavljam: život i smrt, blagoslov i prokletstvo. Život, dakle, biraj, ljubeći Gospodina, Boga svoga, slušajući njegov glas, prianjajući uz njega, da živiš ti i tvoje potomstvo!"

    @BKSG, nisam gledao ta dva brata uboga. Kad nešto pročitam o tome... bumo vidli...

    Hvala mome dragom Solinu i pozdrav svima na Jadru!

    avatar

    02.07.2007. (00:25)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    angelo da vas nema trebalo bi vas izmisliti! šala mala,ali mozda ne bi bilo lose kada bi to svoje znanje literalanog obracanja,pa i u formi bloga (knjigu vam nisam citao,nazalost) prenijeli mladim katolickim intelektualcima,naime cini mi se da je u medijskom spektru prilican nedostatak cistog,jasnog i nadasve katolickog jezika kakav njegujete vi,a vjerujem da bi vi bili odlican teorijsko-teoloski predavac mladim intelektualcima u medijskoj magli sadasnjice. uvijek sam sebi postavljam pitanje zasto unutar crkve ne osluhnu taj vid svojevrsne medijske "pustoši",jer ruku na srce vjernike (i ateiste) puno vise zanimaju "prizemnija pitanja" poput kako to da grom udara u zvonik crkve,kako to da djeca stradaju u prirodnim katastrofama ako je Bog dobar i sl. rekao bi za prosjecan puk "velika" svakodnevna pitanja,iako su to pitanja za istinskog vjernika pase. lijepo je slusati o milosrđu,ljubavi ali Crkva puno vise treba govoriti o svakodnevnijim stvarima i pitanjima te biti vrlo jasna... (razuzdanost "katolika" vikendima,alkoholizam,bludnost,automobilske nesrece,domoljublje...). ,drugim rjecima kao sta to pise DON BLOG

    avatar

    02.07.2007. (16:09)    -   -   -   -  

  • angelo

    Hvala, moj @konziću, što si dobro uočio ono što većinu danas zanima. Zapravo, dubokim teološkim i filozofskim pitanjima bavi se uvijek manjina, a većina (masa) uvijek se zanimala tzv. prizemnim (bez negativnih konotacija) problemima (u kojima su također i ona tzv. visoka pitanja, ali oblikovana na jednostavan način). Zato je Isus govorio onako jednostavnim jezikom i primjerima iz života da su ga svi mogli razumjeti...

    Crkva je malo pokasno uočila važnost komunikologije i snage medija pa je zato na ovome području malo ljudi spremnih da koriste suvremene oblike komunikacije. A sigurno, budimo iskreni, ima i onih koji idu linijom minimalizma (da se ne bi pretrgnuli od posla), tj. lakše je pogledati neki tv-film, utakmicu ili kartati i tako potrošiti večer nego se "prepucavati s bezveznim blogerima" (kako meni neki kažu)...
    Mislim da treba pojačati molitvu. Jučer mi sjajno reče jedna časna sestra: "Imat ćemo svećenike kakve budemo izmolili!" Eto posla za sve nas...
    Pozdrav svima & blagoslov!

    avatar

    02.07.2007. (23:52)    -   -   -   -  

  • PAPA

    pozdrav mir vama

    avatar

    03.07.2007. (06:03)    -   -   -   -  

  • Brigita

    Don Angelo, mislim da ste napravili itekako dobru stvar kada ste se odlučili "prepucavati s bezveznim blogerima". A onima koji radije gledaju televiziju ili kartaju preporučam da prošire vidike i potrude se širiti duhovnost (za što su se prema pozivu i odredili)!

    avatar

    03.07.2007. (08:34)    -   -   -   -  

  • angelo

    Hvala Brigita, znao sam to od početka odnosno u to sam stalno uvjeren (a dosadašnje iskustvo me je u tome samo učvrstilo). Ipak svaka podrška dobro dođe - zajedno smo jači! A gluhima je uzalud svirati Vivaldija u uho - od te sam "glazbe" davno odustao.

    Srdačan pozdrav i blagoslov!

    PS&NB: Nevjerojatno, od jučer sam trebao biti na godišnjem, ali dogodila se iznenadna promjena plana. Međutim, uopće nisam nervozan - normalno radim dalje kao da sam se jučer vratio s odmora. Sjajan osjećaj!

    Danas "puca" i 50.000 na brojaču. Ne znam koga ću častiti, ali ću zato za sve današnje posjetitelje posebno moliti!

    avatar

    03.07.2007. (09:58)    -   -   -   -  

  • Maja

    I ja sam (ZA)JEDNO. Nadam se da nije kasno da se i ja uguram u molitvu za današnje posjetitelje. Dobro vam je to čašćenje, najbolje dosad u mom životu.

    Pozdrav i blagoslov!

    avatar

    03.07.2007. (23:44)    -   -   -   -  

  • Maja

    Što će bit kad bude stotka? Hehehe!

    avatar

    03.07.2007. (23:45)    -   -   -   -  

  • angelo

    Kad bude stotka onda ćemo čašćenje - udvostručiti! Ili - misa za sve! Jednostavno, zar ne?
    Pozdrav i blagoslov!

    avatar

    04.07.2007. (10:43)    -   -   -   -  

  • Maja

    Vrlo jednostavno! Dogovoreno!

    Pozdrav i blagoslov!

    avatar

    04.07.2007. (13:05)    -   -   -   -  

  • odmak

    Miss Peppers
    Slažem se. Osobno imam previše godina i previše ružnih doživljaja i sjećanja iz doba komunizma. Volim Hrvatsku i vjernica sam, ali prekinimo već jedanput sa porukama s Thompsonovih koncerata. On je možda promjenio riječi, a i glazba bi mu se mogla nazvati nekakav ruralni rock -tko voli nek' izvoli ali ta djeca sa ustaškim i nacističkim znakovima..? Moj je otac dobar dio svog života proveo u zatvoru za Hrvatsku, pa opet kažem prestanite... Nisu to u nikom slučaju bile lijepe stvari. To što se u Hrvatskoj za vrijeme NDH- događalo. Zato kažem da je Miss ... u pravu. Djeca trebaju jasno znati što se u kom sustavu događalo i ne treba ih zavoditi Thompsonovim porukama. Današnja se Hrvatska treba ograditi od zločina iz drugog svjetskog rata.
    Odricanje od tih zločina neće ugroziti vjeru ni Hrvatsku.

    avatar

    08.07.2007. (15:23)    -   -   -   -  

  • angelo

    @odmak, odmah moram sa žalošću ustvrditi da nisi u tijeku zbivanja, jer je naša Crkva (čak niti ne računajući već Stepinčevu osudu Pavelića i ustaških zločina, osobito Jasenovca) također osudila sve zločine iz II. svj. rata i poraća. Uz to, ne bi bilo naodmet pripaziti na biranje izraza, naime nije mi jasno što znači "odricanje od zločina". Inače slažem da da osuda zločina i svega što ne valja ne samo da ne može ugroziti vjeru i Hrvatsku, nego, štoviše, skrivanje zločina kad ih se ne smije sakriti ugrožava vjerodostojnost onoga tko to čini.
    Pozdrav & mir i blagoslov!

    avatar

    08.07.2007. (22:44)    -   -   -   -  

  • odmak

    Znam ja da se crkva ogradila. Nisam baš tako van zbivanja, ali crkva to čini nekako mlako. Možda mogu razumjeti i razlog. I danas se čovjek u ovoj zemlji (vlastitoj) osjeća kao vjernik i Hrvat kao građanin drugog reda. I sama to osjećam. Ponovo šapćemo kad govorimo o Domovini, ali to nije razlog da mi sami ne budemo pravedni.

    avatar

    22.07.2007. (18:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...